ciasto czekoladowe z kremem - 5760 przepisów (strona:39/384)

Poprawiające nastrój ciastka na patyku, czyli cake pops 170

patrzenia podniesie na duchu. No bo w końcu musi być lepiej! Oto mój polepszacz, zainspirowany królową Cake pops Bakerellą .  Składniki na ok. 20 szt. 400g czekoladowego ciasta (gotowego, upieczonego) 100g mascarpone 100g kremu czekoladowego (np. nutella) 250g białej czekolady odrobina żółtego barwnika do czekolady lub żółte candy melts* 1 łyżka oleju kilka kostek gorzkiej czekolady do ozdoby Ciasto pokruszyć

Pełny talerz
Zakochane serce 189

Puszyste ciasto czekoladowe w towarzystwie pysznego kremu z mascarpone będzie wdzięcznym ciastem na romantyczna kolacje czy Walentynki. Na pewno skradnie nie jedno serce. Składniki: (na tortownicę o średnicy 22cm) 2 jajka 3 białka ¾ szklanki cukru Aromat waniliowy Szklanka mąki pszennej ¼ szklanki mąki krupczatki 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia ½ szklanki oleju ½ szklanki wody 3 płaskie łyżeczki kakao Na krem: 200ml

Pyry na Gaz
Czekoladowe ciasto z malinami i nutellą 188

dużo pisać gdy to ciasto urzeka smakiem, zresztą nie może być inaczej gdy połączy się wilgotny biszkopt czekoladowy, krem z dodatkiem nutelli oraz galaretkę z  zanurzonymi w niej malinami. Z pewnością skradnie podniebienia nie tylko fanów czekolady.  Biszkopt:  6 jaj 1 szklanka cukru 1 szklanka mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 4 łyżki kakao szczypta soli Oddzielamy(...)szklanki wody i studzimy. Biszkopt przekrawamy na pół i nasączamy herbatą. Na jednej połowie biszkoptu rozsmarowujemy krem czekoladowy (3 łyżki zostawiamy) i przykrywamy drugą połową biszkoptu, na którym rozsmarowujemy pozostały krem i układamy maliny, które zalewamy tężejącą galaretką. Gotowe ciasto wkładamy do lodówki na kilka godzin. var widgetParams = "{ 'Id':'1914fb15-0ac0-4810-b1b8-9295b9b79433','AffId':'14121'}"; var params=encodeURIComponent(JSON.stringify

Cynamonowe szczęście
CIASTO "CHAŁWOWIEC" 179

jest jak sama nazwa mówi z chałwą, czyli produktem, który lubię najbardziej.Chodź chałwa jest słodka to ciasto nie jest za słodkie ani mdłe. Krem jest delikatny i puszysty, a ciasto wilgotne i mocno czekoladowe. Całość smakuje obłędnie !  Składniki: Ciasto czekoladowe blacha 25x35 cm. : 250 gram margaryny 1/2 szkl. wody 1 szkl. cukru 4 łyżki kakao 4 jaja (osobno(...)cukru. Następnie cały czas miksując na najwyższych obrotach dodawać stopniowo po 1 łyżce ostygniętego budyniu. 3.  CAŁOŚĆ: Pierwszy blat wyłożyć kremem ( 2/3 kremu). Przykryć drugim blatem. Wyłożyć resztę kremu. Na krem ułożyć herbatniki i masę kajmakową czekoladową. Całość posypać startą na tarce czekoladą i pokruszoną chałwą. Ciasto wstawić do lodówki na kilka godzin. UWAGA!  Podczas przekładania ciasta należy

Kuchnia Paulettes
Chlebek do odrywania z czekoladą / Chocolate pull-apart bread 266

ciasto będzie gładkie i jednolite. Dodaj resztę mąki wymieszaj i jeżeli ciasto wciąż będzie zbyt lepkie, dodawaj po 1-2 łyżki mąki aż ciasto zacznie odchodzić od brzegów miski. Przełóż ciasto do natłuszczonej miski, przykryj ręcznikiem i odstaw w ciepłe miejsce do wyrośnięcia na około 1-1 1/2 godziny, aż podwoi swoją objętość. Po tym czasie wyłóż ciasto na posypaną(...)mąką powierzchnię i rozwałkuj je na prostokąt o bokach około 30 x 40 cm. Rozsmaruj na nim krem czekoladowy (podgrzej w mikrofalówce jeżeli będzie zbyt gęsty) i posyp posiekaną czekoladą. Podziel ciasto wzdłuż na 6 równych pasków i ułóż je jeden na drugim. Następnie podziel je 5-6 równych kwadratów i ułóż bokiem do góry w natłuszczonej keksówce. Wysmaruj wierzch

karmelowy
Ciasto Czarny Las 375

Czarny Las jedno z bardziej popularnych i lubianych przez nas ciast. Przepyszne, wilgotne, mocno czekoladowe ciasto z delikatnym kremem z ubitej śmietany, dodat kiem konfitury wiśniowej, a wszystko polane aromatyczną czekoladą - jedno z pyszniejszych połączeń smakowych wartych przygotowania w naszych domach .        Ciasto Czarny Las - Składniki: Ciasto: 4 jajka 200 g cukru 150 g mąki pszennej(...)pestek (mogą być mrożone) Krem czekoladowy: 400 ml śmietany 30-36% ok. 3 łyżki cukru pudru 250 g serka mascarpone 2 łyżki kakao fix do ubijania śmietany  Krem śmietanowy: 300 ml śmietany 30-36% fix do ubijania śmietany ok. 50 g deserowej czekolady ok. 50 ml syropu do ponczowania biszkoptu (można dodać wiśniówki) Ciasto Czarny Las - Sposób przygotowania: Ciasto

Słodka Strona
Przepisy na Sylwestra i Karnawał 393

rozmarynemChleb francuski pieczony w garnkuNa słodkoChrupiące ciasteczka imbirowePierniczki lebkuchenDrożdżowy wieniec z bakaliami i czekoladąŚwiąteczne markizyImbirowe gwiazdki z kremem czekoladowymPierniczki katarzynkiSernik na zimno z białą czekoladą i truskawkamiBrownie z Kinder BuenoTęczowy tort (rainbow cake)Ciasto marchewkowo-piernikowe z polewą czekoladowąTorcik czekoladowy z kawowym krememSernik pomarańczowyTort bezowy z kawowym krememNapoleonka na kruchym spodzieSernik czarno-białyCiasto dyniowe z nutką pomarańczyChrust czyli faworkiPączki

Kulinarne przygody Gatity
Orzechowy jabłecznik z kremem 309

orzechowym biszkopcie. Taki biszkopt z dodatkiem zmielonych orzechów jest bardziej wilgotny i nie wymaga nasączenia. No i wspaniale komponuje się z pysznym, jabłkowym nadzieniem. Wierzch ciasta stanowi delikatny budyniowy krem i polewa czekoladowa. Rozpusta w czystej postaci ;). Jeśli macie ochotę na takie jesienne ciasto, bardzo polecam ten przepis :). Biszkopt orzechowy: 150 g zmielonych orzechów laskowych lub włoskich 110 g mąki(...)zwarzyć. Powinien powstać gładki, puszysty krem. Złożenie ciasta: Na pierwszy blat biszkoptowy wyłożyć tężejące nadzienie jabłkowe, wyrównać. Przykryć drugim blatem ciasta, lekko docisnąć. Na biszkopt wyłożyć cały krem budyniowo - maślany, wyrównać. Wstawić do lodówki na około 2 godziny. Polewa czekoladowa: Masło roztopić w garnuszku. Dodać posiekaną czekoladę i odstawić na chwilę, następnie wymieszać do otrzymania gładkiej, jednolitej polewy. Przestudzić

Opowieści z piekarnika
Kostka Cappuccino 435

masy.  Ciasto przelać/przełożyć do formy o wymiarach 24 x 34 cm, wyłożonej papierem do pieczenia. Piec około 25 minut w temperaturze 170°C, do suchego patyczka. Upieczone ciasto wyjąć z piekarnika i odstawić do wystudzenia. Wystudzone ciasto przekroić wzdłuż na 2 blaty.  Uwaga : może być Wam ciężko przekroić ciasto na równe blaty, jest ono dużo cięższe(...)się tego obawiacie ciasto można podzielić na pół i upiec osobno każdy blat, czas pieczenia będzie wówczas wynosił około 12 - 15 minut. Należy jednak pamiętać, że jeżeli nie posiadacie dwóch takich samych form lub jeżeli w Waszym piekarniku nie ma możliwości pieczenia dwóch ciast na raz, drugą połowę ciasta należy przygotować bezpośrednio przed pieczeniem; surowe ciasto nie może długo "czekać

Opowieści z piekarnika
Kawa i co dalej ? podsumowanie akcji 245

Potrójnie kokosowe ciasteczka Kruchy kącik Muffinki mocno kawowe Kuchnia bez Vat Coffee-cake-ciasto-kawowe Kuchenne Czary Mary Rolada kawowa z kremem orzechowym Kuchnia domowa Ani Blok kawowy Kuchnia Doroty Biszkopt kawowy Tort tiramisu Kulinarne Wariacje Ciasto czekoladowe z kawową polewą Muffinki czekoladowo-kawowe z posypką orzechową Makaron-kawowy z bitą śmietaną Kulinarne zapiski Olki Masełko kawowo-miodowe Lejdi(...)Cynamonowe cafe-latte ze słoika Sio-smutki Kawowe rogaliki Słodkie niebo Ciasto cappuccino-latte macchiato Słodkie zDania Ciasto-latte czyli lekkie przebudzenie Smaczne domowe wypieki Muffinki czekoladowe z kremem cappuccino Smaki ogrodu Ciasto latte-macchiato Sprawdzone przepisy Misiaczka PejzażCiasto carycy U stóp Benbulbena Kawowe cupcakes z orzechami włoskimi W mojej kuchni Serniczek z mascarpone W zaciszu mojej kuchni Tiramisu Zakątek

Moje domowe kucharzenie
Ciasto czekoladowe z kremem śmietanowym z wiśniami 198

składnikach powinna się znaleźć czekolada o smaku kawowym, takiej nie miałam i bardzo żałuje bo efekt byłby z pewnością jeszcze lepszy. Ciasto jest bardzo pulchne i czekoladowe , lekką słodycz kremu przełamują wiśnie. Ciasto wygląda na skomplikowane a wcale takie nie jest :) Jest to mój ostatni wpis w tym roku , więc życzę wszystkim Wam , życzę SZCZĘŚLIWEGO NOWEGO 2014 ROKU, oby nowy

Różne smaki w kuchni
Rolada czekoladowa z Nutellą i kajmakiem! 211

Słodko! Biszkoptowa, czekoladowa rolada z kremem kajmakowym! Dzisiaj dzielę się z Wami przepisem na słodkie i czekoladowe ciasto. Rolada czekoladowa z dodatkiem nutelli, z kremem kajmakowym SKŁADNIKI NA BISZKOPT CZEKOLADOWY Z NUTELLĄ: - 3 jajka wiejskie - 80 g cukru - 3 łyżki nutelli - 75 g mąki tortowej - 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Białka ubij na sztywną pianę, dodaj cukier zmielony wcześniej

SMYKWKUCHNI
Ciasto czekoladowo - kawowo - kokosowe 403

Nieskomplikowane a efektowne i o wielu warstwach smakowych. Najbardziej przypadł mi do gustu krem czekoladowy z dodatkiem czekolady, który wyjadaliśmy z miski. A tak naprawdę każda warstwa ciasta smakuje osobno dobrze a wszystkie razem tworzą doskonałe połączenie. Idealne ciasto na urodziny, imieniny czy imprezę. Polecam :) Ciasto na dużą blachę Składniki: Biszkopt : 6 jajek 6 łyżek wody 1,5 szklanki cukru(...)cukrem pudrem. Porcjami dodawać zimny budyń. Na końcu wlać rozpuszczoną gorzką czekoladę. Poncz: Kawę zalać gorącą wodą, dodać cukier i wystudzić. Złożenie ciasta:  Oba blaty cappuccino nasączyć ponczem. Na jeden wyłożyć 1/3 kremu czekoladowego. Przykryć go wkładką kokosową. Rozprowadzić kolejną 1/3 porcję kremu. Nałożyć drugi blat cappuccino. Na wierzchu rozsmarować pozostałą część kremu i zetrzeć na tarce pozostałą gorzką

My simple kitchen
Ananasowiec na czekoladowym spodzie 159

wersję ciasta z ananasami, która również znalazła uznanie wśród jedzących je Znajomych. Tworzenie nowych ciast inspirowanych już kiedyś zrobionymi jest bardzo przyjemne i jak się okazuje efekty są równie smaczne. Ananasowiec na czekoladowym spodzie , podobnie jak poprzednia wersja, jest orzeźwiający, nieco kwaskowaty i z przyjemnie chrupiącą kokosową górą. Warto spróbować. Składniki na ananasowiec na czekoladowym spodzie Czekoladowe ciasto(...)Śmietankę kremówkę ubić na sztywno, dodać tężejącą galaretkę, delikatnie wymieszać. Na koniec dodać kawałki ananasów. Wykonanie Na czekoladowy biszkopt wyłożyć równomiernie krem ananasowy, posypać z wierzchu kokosową posypką, którą lekko docisnąć do poprzedniej warstwy ciasta. Ananasowiec na czekoladowym spodzie wstawić do lodówki na kilka godzin. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Ananasowiec na czekoladowym spodzie pochodzi z serwisu Niecodziennik Pary

niecodziennikpary