ciasto czekoladowe z kremem - 5760 przepisów (strona:38/384)

CIASTO Z CZEREŚNIAMI bez pieczenia 332

różową galaretką.  Jak wykonać ciasto z czereśniami możecie zobaczyć w filmiku . Zapraszam do oglądania. Subskrybuj kanał RITA creative a nie ominą Cię nowości. CIASTO Z CZEREŚNIAMI bez pieczenia SKŁADNIKI: Krem: posypka czekoladowa (pół szkl.) śmietanka kremówka ( 600 ml. ) serek mascarpone (200 g) cukier puder (3 łyżki) krem czekoladowy typu nutella (4 łyżki) żelatyna (3 łyżeczki) + gorąca woda (1/3 szkl(...)żelatyny i mieszamy. Do drugiej części kremu dodajemy nutellę, posypkę czekoladową, drugą połowę ostudzonej żelatyny i mieszamy. 3.)  Foremkę wykładamy papierem do pieczenia, a jej dno wykładamy herbatnikami. Na herbatniki wykładamy ciemny krem , wyrównujemy i przykrywamy warstwą herbatników. Następnie wykładamy jasny krem , wyrównujemy i wstawiamy foremkę z ciastem na 10 min. do zamrażalnika.  Po tym czasie na jasnej

RITA food channel
BABECZKI BROWNIE PODWÓJNIE CZEKOLADOWE z kremem (wegańskie, bezglutenowe) 213

Deser, który dzisiaj dla Was przygotowałam to bardzo prosty przepis, ale robi ogromne wrażenie! Zrobiłam ciasto brownie na bazie fasoli i pyszny krem. Wszystko ma czekoladowo – orzechowy smak. Babeczki są wegańskie i bezglutenowe, możesz je także zrobić w wersji bez cukru – zapraszam //   Składniki (na 6 sztuk): Ciasto: 100 g fasoli ugotowanej lub z puszki (u mnie biała(...)łyżka kakao 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki cynamonu 2 łyżki wybranego słodziku (u mnie syrop z agawy) 50 ml soku pomarańczowego (najlepiej świeżo wyciskany) 2 łyżki oleju Krem: 200 ml mleka roślinnego (u mnie domowe mleko kokosowe) 40 g gorzkiej czekolady 50 g masła orzechowego 1 łyżka kawy zbożowej rozpuszczalnej (bezglutenowej, jeśli robisz babeczki bezglutenowe; możesz również zamienić

Via Gusto
Tarta jaglana bez pieczenia, mąki i cukru 298

smaczne, a co najważniejsze bardzo zdrowe. Ciasto to można robić na wiele różnych sposobów, można do kaszy dodać rozpuszczoną czekoladę, a na wierzch zamiast owoców posmarować czekoladowym kremem z awokado, żeby uzyskać pyszne ciasto czekoladowe, można do kaszy dodać odrobinę wanilii i zrobić czekoladową polewę, ja robiłam je na tysiąc sposobów i za każdym razem smakuje niesamowicie. Składniki: - 3 szklanki

zdrowa vege kuchnia
CIASTO CZEKOLADOWE Z CHAŁWĄ I BEZAMI 209

chałwę i dobrze miksujemy. Gorzką czekoladę rozpuszczamy w metalowej miseczce w kąpieli wodnej. Odstawiamy na chwilę żeby trochę przestygła. Wlewamy partiami do drugiej części odłożonego kremu i również miksujemy. SKŁADANIE: Ciasto czekoladowe wyciągamy z blachy, delikatnie obkrawamy boki (są cienkie i lekko spieczone) Ścinamy brzuszek ciasta, przekrawamy na pół. Na 1 blat ciasta smarujemy masę czekoladową i wyrównujemy. Bezy

Pani na deser
Eklerki z kakaowym kremem budyniowym 231

Słodkie, rozpływające się w ustach, z posmakiem orzechów eklerki z kremem czekoladowym. Gwarantuję na jednym się nie skończy. Ciasto parzone: 125 g margaryny 1 szklanka wody 1 szklanka mąki pszennej 4 jajka (L) Szczypta soli Krem czekoladowy: 600 ml mleka ¾ szklanki cukru 2 łyżki mąki ziemniaczanej 4 łyżki mąki pszennej 1 łyżka kakao 2 żółtka 230 g masła lub margaryny(...)jednym jajku i miksujemy. Ciasto przekładamy do worka cukierniczego i wyciskamy ciasto na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Formujemy kształt eklerków. Gdy nie mamy szprycy cukierniczej możemy też ciasto rozprowadzić za pomocą łyżki. Z podanej porcji wyszło mi 10 eklerków (po złożeniu 5). Pieczemy w nagrzanym piekarniku w temperaturze 180*C przez 20 minut. Krem czekoladowy: Do garnka wlewamy

VioletoweKucharzenie
markizy w posypce kolorowej 204

mnóstwo. Pomieszałyśmy więc wszystkie razem i tak powstała kolorowa otoczka do markiz nadziewanych czekoladowym kremem.  Składniki: na ciasto: 275 g mąki 200 g masła 70 g cukru pudru 2 żółtka szczypta soli na krem: 100 g masła 2 łyżki kremu czekoladowego typu Nutella łyżka wódki do posypania: 1/3 szklanki kolorowej posypki cukrowej Masło posiekać z mąką. Dodać żółtka, przesiany

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Ciasta 488

Ciasto na oleju z czerwoną porzeczką Drożdżowe z rabarbarem i truskawkami Ciasto ucierane z rabarbarem i truskawkami Ciasto ucierane z rabarbarem Miodownik z kremem z kaszy manny Ciasto szpinakowe z granatem Szarlotka na kruchym cieście Czekoladowa pokusa Ciasto czekoladowo kokosowe z adwokatowym kremem Słonecznikowiec Kremówki Gofry Piernik staropolski z powidłami śliwkowymi Miodownik z kremem grysikowym wiśniami i orzechami Mikołaj

Ala piecze i gotuje
Sen o fidze 256

Agaty ; akurat miałam butelkę na zbyciu, więc czym prędzej zabrałam się za pieczenie. Miałam jednak ochotę jakoś je urozmaicić; przygotowałam więc krem budyniowy w dodatkiem masy krówkowej, a dodatkowo przełożyłam je karmelizowanymi figami. Efekt jest oszałamiający! Ciasto czekoladowe jest dość ciężkie i obłędnie wyraziste w smaku, wilgotne i mięsiste - wprost idealne na styczniowe, szare dni. Krem budyniowy z bitą śmietaną(...)czekoladowym ciastem. Figi są tu kropką na i - można je pominąć, ale lepiej zastąpić jakimiś innymi owocami. Może świeżą żurawiną...? Wyjdzie wtedy ciasto z pazurem . Czekoladowe ciasto na ciemnym piwie z kremem krówkowym i figami Składniki: (na tortownicę o średnicy 22 cm) 250 ml ciemnego piwa 150 g masła 145 ml śmietany kremówki (38%) 70 g ciemnego kakao

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Ciasto czeko-śliwka 348

śliwki zatopione z czekoladowym musie, a na wierzchu mus śliwkowy to coś obok czego nie da się przejść obojętnie. Koniecznie spróbujcie! CIASTO CZEKO-ŚLIWKA Składniki: (forma20x30) ciasto: 4 jajka 160 g mąki 130 g cukru 120 g masła 60 g gorzkiej czekolady 1,5 łyżeczki kakao 90 g śmietany 18% 1 łyżeczka proszku do pieczenia krem czekoladowy: 350 g śliwek(...)masy przesiewamy mąkę z proszkiem do pieczenia delikatnie mieszamy łyżką i przelewamy do formy 20x30 cm. Pieczemy w 170 stopniach przez 35 minut. Upieczone ciasto czekoladowe studzimy i dzielimy na dwa blaty. krem czekoladowy: Śliwki węgierki bez pestek układamy na blaszce i pieczemy  przez 15 minut w 180 stopniach. Upieczone studzimy. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej i studzimy. Żelatynę

Bon appetit mon amie
Szybkie rogaliki z jabłkami i nutellą 225

Jako nadzienie wykorzystałam nutellę i jabłka. Ale może to być jakikolwiek słodki krem i inne owoce lub np. dżem. Składniki na około 15-16 rogalików: – opakowanie ciasta francuskiego – łyżka kremu czekoladowego typu nutella – 2 jabłka (opcjonalnie cukier do smku) Jabłka obieramy i kroimy w drobną kostkę (lub ścieramy na tarce z grubymi oczkmi). Podsmażamy, dodając ewentualnie odrobinę

Relaxtime
Mazurek czekoladowy 182

śmietany kremówki 30 % 30 g masła 1 łyżeczka skórki pomarańczowej tartej kandyzowanej krem czekoladowy jasny: 100 g czekolady białej 2 łyżeczki galaretki pomarańczowej 70 ml śmietany kremówki 30 % dekoracja czekoladowa: 30 g czekolady gorzkiej 1 łyżeczka miodu sztucznego Spód: Wszystkie składniki na ciasto przekładam do miski i siekam nożem. Następnie ciasto zarabiam rękoma ale krótko. Wkładam na godzinę do lodówki(...)wycinam nożem. Resztę ciasta zwijam po kawałkach w rulony cienkie. Łącze po dwa rulony i skręcam. Przykładam do brzegów jajka. Warkocz robiłam w trzech częściach. Z resztki ciasta wycięłam foremką motylki. Motylki przyklejam za pomocą białka do brzegów. Nakłuwam widelcem spód ciasta.Piekarnik nagrzewam temp 190 stopni i piekę góra dół 20 minut aż ciasto zrumieni się. Krem czekoladowy ciemny

wesoła kuchnia
TORT POMARAŃCZOWO - CZEKOLADOWY 146

waniliowo - czekoladową położyć drugi blat, nasączyć i posmarować 1/2 masą pomarańczową. Na wierzch położyć trzeci blat ciasta, który również nasączyć esencją pomarańczową i rozsmarować pozostały krem waniliowo - czekoladowy. Na wierzch ułożyć ostatni blat ciasta kakaowego, nasączyć i rozsmarować resztę kremy pomarańczowego pamiętając, aby zostawić trochę kremu na posmarowanie boków tortu. Na koniec tort ozdobić według uznania za pomocą kandyzowanej skórki

Ciastka - domowe słodkości
Euforia czekoladowo makowa 213

każde święta musi być ciasto z makiem. Niekoniecznie jet to klasyczny makowiec, ale np. uwielbiany przeze mnie seromak, albo ciasto z kremem i makiem i tutaj dopiero można poszaleć z różnymi kombinacjami. Dziś taką właśnie propozycję mam dla Was - czekoladowy biszkopt, krem czekoladowy i do tego makowiec pełen orzechów i rodzynek - istna euforia smaków. Biszkopt: 8 jaj  8 łyżek(...)mieszamy całość. Wykładamy do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia, tej samej wielkości co blaszka w której piekł się biszkopt i pieczemy ok 40 minut w 180 st. C Krem czekoladowy: 200 g czekolady (dałam 100 g mlecznej i 100 g gorzkiej) 200 ml śmietany 30% 1 kostka (200 g) masła  Podgrzewamy śmietanę i dodajemy do niej pokruszoną czekoladę. Mieszamy

Cynamonowe szczęście
Wegańskie czekoladowe ciasto z kremem wiśniowym i dżemem kokosowym z chilli (bez glutenu, cukru, laktozy, wegański) 183

Zagadka z ostatniej recenzji dotyczyła dżemu kokosowego z chilli (brawo Ada! masz zmysł :). Ten słodki krem z ostrym wykończeniem świetnie sprawdził się w połączeniu z czekoladowym ciastem i lekko kwaśnym kremem wiśniowym . Połączenie tych smaków przypadło do gustu nawet takim poważnym krytykom cukierniczym jak nasi rodzice 😉 Torcik nie tylko zacnie i luksusowo wygląda ale tak też smakuje! Koniecznie wypróbujcie przepis

Candy Pandas
Tort czekoladowo-agrestowy z malinami 230

Tort czekoladowo-agrestowy Choć ten tort wyglądem nie powala na kolana, smak jest przepyszny. Zazwyczaj torty robione są na biszkoptowej bazie, ja zrobiłam na wilgotnym cieście czekoladowym, dodatkowo nasączonym ponczem z nalewki porzeczkowej, krem agrestowy, i dodatek świeżych malin to kropka nad” i „ Dekoracja to już kwestia swojego gustu. Jest przepyszny! Róże od  Cukieteria Składniki: Tortownica

Wanilia i Kardamon