ciasto czekoladowe najlepsze - 11000 przepisów (strona:586/734)

OPONKI CZEKOLADOWE Z SOLONYM KARMELEM I ORZECHAMI 198

Niedługo Tłusty czwartek, a co za tym idzie na naszych stołach królować będą pączki , oponki , faworki , róże i inne karnawałowe przysmaki. Dziś mam dla Was przepis na fantastyczne czekoladowe oponki, które są świetnym pomysłem nie tylko na Tłusty Czwartek. Oblane solonym karmelem i chrupiącymi orzechami zachwycą nie tylko oczy, ale i podniebienie. Robi się je błyskawicznie i tak samo szybko(...)dokładnie mieszamy, odstawiamy, gotowe. OPONKI: Mąkę, cukier, kakao i sodę przesiewamy. Ser biały miksujemy z żółtkami, śmietaną i ziarenkami z wanilii na gładką masę. Wszystko razem mieszamy, zagniatamy gładkie ciasto. Rozwałkowujemy na ok.1,5 cm grubości i za pomocą szklanki wycinamy krążki, w środku tworząc małą dziurkę. Smażymy na rozgrzanym oleju po ok. 2 minuty z każdej strony, odsączamy

Ostra na Słodko
Tort Czekoladowy 185

Hmmm czyżbym zatem stała się już dorosła ? :) Dzielę się z wami moim pierwszym tortem hmmm nie jest idealny to fakt ale jego smak można określić jako bajeczny :) *** Tort Czekoladowy *** * 7 jajek* 1 szklanka cukru* 3/4 szklanki maki pszennej* 3/4 szklanki kakao* 2 łyżki oleju rzepakowego tłoczonego na zimno* 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia* szczypta soli(...)ubitymi jajkami.  7. Ciasto na biszkopt wlewamy do tortownicy i wstawiamy do nagrzanego do 170 stopni piekarnika. Pieczemy przez około 35 minut / robimy test suchego patyczka / 8. Boki dobrze ostudzonego biszkoptu odkrawamy ostrym nożem od obręczy tortownicy, zdejmujemy ją i przy pomocy ostrego noża kroimy biszkopt na trzy, równe blaty.    MASA CZEKOLADOWA : Mieszamy w mikserze

ciemna strona patelni
Bananowa tarta z bitą śmietaną 208

Nie przepadacie za pieczeniem ciast? W takim razie proponuję Wam pyszną bananową tartę, która nie wymaga pieczenia. Spód ciasta będzie zrobiony z herbatników. Przygotowanie tarty jest

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Czekoladowe babeczki z cukinią i malinami 96

Obłędnie pyszne babeczki! Mocno czekoladowe, miękkie, cudownie wilgotne. Cukinii w ogóle nie czuć, naprawdę ciężko się domyślić, że jest jednym z głównych składników babeczek :) Długo zachowują świeżość, a maliny idealnie wkomponowały się w całość.Smakują tak samo dobrze, jak działają http://www.polisolokaty.com/opinie/tu-europa/ , moje babeczki poprawiają nastrój (czekolada!), a kancelaria prawna kompleksowo i sprawnie obsługuje klientów indywidualnych i instytucjonalnych(...)proszek do pieczenia, sól i jajko, zmiksować. Do masy dodawać mąkę na zmianę z jogurtem, cały czas miksując. Dodać kakao i kawę, połączyć. Na końcu dodać cukinię i wymieszać. Ciasto wyłożyć do papilotek, do 3/4 ich wysokości, na wierzch każdej babeczki powykładać maliny, lekko dociskając. Piec w temperaturze 160 stopni przez około 25-30 minut, do tzw. suchego patyczka. Wystudzić

Domowa cukiernia Ewy
BABECZKI OWSIANO-KAKAOWE Z ORZECHOWO-DAKTYLOWYM KREMEM 135

Czekoladowe babeczki, pyszne, odpowiednio wilgotne a zarazem puszyste, wykonane są z płatków owsianych, osłodzone miodem i daktylami. Jeśli to Cię nie przekonuje, to pomyśl o cudownym orzechowym kremie powstałym z daktylowej pianki wymieszanej z masłem orzechowym. Idealne rozwiązanie dla wszystkich fanów zdrowych słodyczy. Babeczki robi się ekspresowo, zresztą całą robotę wykonuje za nas blender. Nam pozostaje tylko udekorować te małe(...)powstała papka, dodaję miód, jajka, mleko, olej i esencję waniliową, blenduję do połączenia składników dosypuję mączkę owsianą, mąkę, sodę i kakao włączam jeszcze na chwilę blender nakładam ciasto do foremek Piekę 30 minut w 180 stopniach C. KREM  DAKTYLOWO-ORZECHOWY SKŁADNIKI: ok. 40 sztuk suszonych daktyli 5 łyżek masła orzechowego ok.10 łyżek wody z daktyli WYKONANIE daktyle zalewam wrzątkiem

Upiecz sobie babeczkę
tort szachownica 200

wyłożonej papierem do pieczenia tortownicy (21 cm średnicy). Pieczemy w 170 st. C przez ok. 25 min. do tzw. suchego patyczka. składniki na jedno ciasto ciemne: (potrzebujemy 2 ciasta) 1 szkl mąki 1/2 szkl cukru 1 jajko 125 ml maślanki lub jogurtu naturalnego 60 ml oleju 3/4 łyżeczki proszku do piec 1 łyżka kakao wykonanie: Wszystkie suche składniki mieszamy(...)oraz cukru gotujemy budyń i odstawiamy do całkowitego wystudzenia. Masło ucieramy na puch a następnie dodajemy stopniowo budyń oraz ekstrakt waniliowy, miksujemy do uzyskania gładkiej masy. Następnie dodajemy wirka czekoladowe i mieszamy. Na paterze układamy krążki naprzemiennie (duży ciemny, średni jasny, mały ciemny), smarujemy warstwą kremu. Następnie układamy krążki (duży jasny, średni ciemny, mały jasny) ponownie smarujemy warstwą kremu

Domowy Smak Jedzenia
Czekoladowe babeczki z nutellą 201

Dziś zapraszam Was na odrobinę czekoladowej rozkoszy Czekoladowe babeczki z nutellą przygotujecie dosłownie w kilka chwil, a ich smak osłodzi Was na dłużej. Idealne na poprawę humoru, wywołanie uśmiechu, do kawy, a nawet na Święta. Ja swoje przygotowałam w foremkach „Muffiny tulipan Wesołych Świąt” od PapilArt. Świetnie sprawdzają się do pieczenia słodkich wypieków i stanowią piękną ozdobę. Spróbujecie(...)nakładamy 1 łyżeczkę nutelli. Babeczki wkładamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na środkowy poziom i pieczemy około 20 minut (do tzw. „suchego patyczka” – wbitego w ciasto). Babeczki można dowolnie ozdobić. Smacznego

Słodkie okruszki
Domowy batonik Snickers (Snikers) 1399

mojprzepisna.pl | Domowy batonik Snickers Już od dawna nosiłam się z zamiarem zmierzenia się z tym przepisem. Znalazłam go na moim ulubionym blogu Moje Wypieki . Przeczytałam wszystkie

moj przepis na
Blok czekoladowy 221

Składniki: 200g mleka w proszku, pełnego, 125g masła, 2 łyżki kakao ( 20g), 120g cukru ( 1/2 szklanki), 60ml wody, ok.15 herbatników, mała miseczka mini marshmallows ( 2-3

W kuchni u Moniki
Muffiny czekoladowo-pomarańczowe 167

Muffinki to ostatnio mój ulubiony rodzaj wypieków. Są bardzo proste i szybkie w przygotowaniu, a zarazem bardzo efektowne. Odpowiednio udekorowane mogą zastąpić nawet tort urodzinowy. Ostatnio

Mania Gotowania
Deser sojowy o smaku gorzkiej czekolady - enerBio (Rossmann) 112

Dzisiejszą recenzję zawdzięczamy Oldze, która po przykrych przeżyciach związanych z degustacją ( recenzja Olgi ) Rossmannowskich deserków postanowiła nam je "upchnąć" :P.  My za to z chęcią

Candy Pandas
Wielkanocne ciastka z morelami a'la jajka sadzone 259

grubość ok. 2-3 mm. Wyciąć koła o średnicy 8 cm (fot.1) (powinno ich wyjść około 12 sztuk, bo reszta ciasta potrzebna będzie do utworzenia rantów). Z pozostałego ciasta uformować kulki (tyle kulek - ile kółek). Z każdej kulki utworzyć długi wałeczek. Każdy wałeczek ułożyć dookoła każdego koła, by utworzyło się koło z rantem  (fot.2) .  Uwaga: jeśli wałeczki(...)minut do lodówki, aż się schłodzi i lekko zgęstnieje.  Po tym czasie do osobnej miski przełożyć ser twarogowy. Dodać cukier i ziarenka wanilii. Dodawać po trochu ostudzonej masy czekoladowej i dokładnie wymieszać. Morele bardzo dokładnie odsączyć z syropu. Będzie potrzebne tyle połówek ile wyszło nam ciastek. Na każde ciastko nakładać kopiatą łyżeczkę masy i dokładnie rozsmarować do rantów

Świat Ciasta
Tort Red Velvet urodzinowy 279

otartą skórkę z cytryny, zmiksuj. Następnie dodaj suche składniki podczas miksowania. Tortownice wysmaruj masłem. Napełnij równomiernie masą i piecz w nagrzanym piekarniku przez 35-40 minut. Patyczek po nakłuciu ciasta i wyjęciu powinien być suchy. Ostudź spody po czym każdy przekrój na dwa placki. Przygotuj mus z borówki. Namocz żelatynę w zimnej wodzie przez 20 minut. Jeśli nie dysponujesz żelatynowymi(...)temperaturze pokojowej. Rozpuść czekoladę w kąpieli wodnej i ostudź. Zmiksuj masło z ostudzoną czekoladą. W osobnej misce zmiksuj serek z cukrem pudrem. Dodaj po łyżce serowej masy do czekoladowego kremu stale miksując. Montowanie tortu. Umieść pierwszy placek na talerzu. Rozsmaruj połowę owocowego musu, przykryj drugim plackiem. Posmaruj placek białym kremem serowym i przykryj kolejnym plackiem. Rozsmaruj resztę musu i przykryj

codojedzenia
Placuszki z tapioki 152

dotąd tapiokę wykorzystywałam do przygotowania puddingów (np. czekoladowego  l ub  waniliowego ). Dzisiaj zachęcam do przyrządzenia placuszków z tapioki. Warto dodać, że placuszki są miękkie i puszyste. Świetnie smakują posypane cukrem pudrem i podane, np. ze świeżymi owocami.  Składniki na porcje dla 2-3 osób: 2/3 szklanki drobnej tapioki (120 g) 1,5 szklanki mleka 1 łyżeczka cukru(...)perełki tapioki przemieszać, aby masa nie była zbita. Przesypać je do miski, wbić jajka i dodać mąkę. Za pomocą łyżki całość ze sobą wymieszać. Musi powstać w miarę gęste ciasto. Na patelni rozgrzać masło klarowane. Za pomocą łyżki nakładać placuszki. Smażyć z obu stron na złoty kolor. Przed podaniem posypać cukrem pudrem. Pomysł na przepis stąd

Ugotować