ciasto czekoladowe najlepsze - 11000 przepisów (strona:155/734)

Czekoladowa bomba (z bananem, żurawiną i płatkami owsianymi) 144

przypadku - zamiast ciastek miałabym roztopiony placek... W porę zauważyłam swój błąd i ratując sytuację dodałam kilka składników, a później wraz z rodziną zajadaliśmy się czekoladowym deserem. Do dziś nie mam pojęcia jak "to" nazwać: ciasto, deser?  W każdym razie "to coś" jest(...)przeeepyszne zaraz po upieczeniu oraz po schłodzeniu w lodówce. Konsystencja deseru początkowo (po upieczeniu, ostudzonego) - przypomina miękki, puszysty i wilgotny sernik. Zimny kojarzy mi się z blokiem czekoladowym (ale nie twardym), czy ciastem na bazie kaszy. Ten czekoladowy smak jest po prostu nie do opisania! Sami spróbujcie, bo naprawdę warto - jestem dumna z tego przepisu. Od dawna lubię motto

Di gotuje
„Czekolaczek – aroniaczek ” zawsze się udaje ;) 188

smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Składniki na dużą blaszkę : ciasto : 4 szklanki mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia – takie konkretne 2 szklanki cukru 2 łyżki kakao ,gorzkie – bez cukru 2 szklanki mleka 3 jajka 1/2 szklanki oleju krem : 2 budynie czekoladowe 6 łyżek mąki pszennej 12 łyżek cukru 2 kostki masła 4 szklanki mleka polewa(...)dość raźnie mieszając ,żeby nie powstały kluchy , bo budyń robi się naprawdę gęsty i trzeba włożyć w mieszanie nieco siły . Odstawiamy do wystygnięcia . W między czasie , wszystkie składniki na ciasto wsypujemy i wlewamy do miski , po czym mieszamy do połączenia , najlepiej mikserem . Tak przygotowane ciasto wylewamy na mocno natłuszczoną blaszkę do pieczenia ( dużą ) i pieczemy w piekarniku w temperaturze

Ogrodnik w podróży
Oczy Carycy 415

Dodatkowo: 2 galaretki agrestowe  paczka okrągłych biszkoptów 180g  Napar:  1 łyżeczka kopiasta kawy + 0,5 szklanki wrzątku + 1 łyżeczka cukru  1 polewa czekoladowa  Wykonanie:  Ciasto jasne : białka ubić na sztywno z cukrem. Dodać pozostałe składniki. Delikatnie wymieszać.  Ciasto ciemne : żółtka z jajkami utrzeć z cukrem do białości. Dodać mąkę wymieszaną z proszkiem(...)litrze wrzątku. Pozostawić do wystudzenia i stężenia.  Wystudzone ciasto przekroić na dwa placki. Na jednym wyłożyć połowę kremu. Na krem ułożyć biszkopty delikatnie nasączone kawą. Między biszkopty wyłożyć mocno tężejącą galaretkę (2 galaretki rozpuszczone w pół litra wody).  Na galaretkę wyłożyć resztę kremu. Przykryć drugim plackiem. Polać polewą czekoladową i posypać krokantem. Schłodzić w lodówce. Na galaretkę wyłożyć

Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnienia
PIERNIK - CIASTO CZEKOLADOWE 161

   Dzisiaj przedstawiam Wam przepis na piernik autorstwa mojej babci Zosi. W mojej opinii ciasto jest przepyszne, a jego wykonanie jest bardzo proste. Mam nadzieję

cukrem pudrem posypane
Cielaczek 173

Po małej przerwie powoli wracam do blogowania... Na początek mam dla Was przepis na pyszne łaciate ciasto, zapewne przez wielu z Was dobrze znane:) Podaję przepis

Z miłości do słodkości
Brownie z buraków 161

Już raz Wam pokazałam jak zrobić Brownie z fasolą, dziś polecam połączenie brownie z buraczkami:) Ciasto jest bardzo zdrowe, ze względu na dodatek buraków, oleju rzepakowego

Z miłości do słodkości
Torcik czekoladowy z cukierkami czekoladowymi 200

udało mi się jednak stworzyć dzisiejszy torcik czekoladowy. Wykorzystałam do jego przygotowania dobrej jakości kakao w proszku, śmietankę 36% z kartoniku i (co nadaje mu chyba najwięcej wdzięku) cukierki czekoladowe z masą karmelowo-orzechową. Muszę przyznać, że efekt przeszedł moje najśmielsze oczekiwania! Na pewno bez problemu uda Wam się ten smak powtórzyć w domu, dlatego koniecznie wypróbujcie poniższy przepis.Składniki(...)potroi swoją objętość.  Ostudzone ciasto kroimy na dwa równe blaty, które nasączamy ponczem (patrz składniki) (blaty powinny namięknąć, ale nie na tyle aby z nich ciekło). Następnie układamy przecięciem w dół najpierw górny blat który przekładamy kremem śmietankowym, a następnie dolny. Na wierzchu tortu wykładamy krem a następnie posypujemy go pokrojonymi drobno cukierkami czekoladowymi. Wstawiamy do lodówki na około

Słodkie Przyjemności
Ciastka z AMARANTUSEM I KREMEM CZEKOLADOWYM (bez mąki, bez cukru, wegańskie, bezglutenowe) 199

odsłona. Przygotowałam przepis na pyszne, szybkie i zdrowe ciasteczka bez dodatku mąki i cukru. Ciasteczka są też bezglutenowe i wegańskie. Miękkie i słodkie dzięki bananom oraz daktylom ciasto w połączeniu z czekoladowym kremem. Zapraszam do obejrzenia przepisu //   Składniki – ciastka: 2,5 szklanki ekspandowanego amarantusa (ok. 50 g) 2 dojrzałe banany 100 g daktyli (namoczonych wcześniej przez 15 minut

Via Gusto
Wspólne pieczenie: sernik czekoladowy 186

Już bardzo, bardzo, bardzo dawno nie piekłam w moim ulubionym pieczeniowym towarzystwie. Wakacje, problemy w pracy - to wszystko nie sprzyjało planowaniu przepisów, żeby pasowały do wspólnego

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Ciasto marchewkowe z polewą czekoladową 178

posypania ciastacukrowe gwiazdki Polewa czekoladowa:2 łyżki kakao8 łyżeczek cukru2 łyżeczki masła2 łyżki mlekaWykonanie:Jajka ubijamy z cukrem na puszystą masę. Dodajemy olej, marchewkę, przesianą mąkę wraz z przyprawami i szczyptą soli. Wszystko dokładnie miksujemy.Piekarnik nagrzewamy do 170 stopni, bez termoobiegu. Tortownicę z kominem natłuszczamy i posypujemy bułką tartą. Wlewamy do niej ciasto i pieczemy około 40 minut. Przed

Kulinarne przygody Gatity
Deser z chałki 152

ubić z cukrem pudrem na sztywno, do ubitej śmietany dodawać po łyżce serka mascarpone, dokładnie zmiksować. Smarować kanapki drożdżowe na przemian serkiem i dżemem brzoskwiniowym, dobrze zlepiać. Gotowe ciasto polać polewą czekoladową i posypać płatkami migdałowymi. Kroić ciasto po skosie. Smacznego! (function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id

Kuchnia Danusi
Malinowe wspomnienie – ciasto bez pieczenia 466

Ciasto przechowujemy w lodówce. Z foremki wykroiłam 12 dużych porcji. Jedna to 400 kcal. Powrót lata – maliny w roli głównej Maliny z własnej naturalne plantacji Maliny na czekoladowym spodzie Ciasto serwowane na drewnianej desce dębowej Ciacho nie tylko na lato Smacznego!!! Źródło wpisu: blog I love Bake Zapisz Zapisz

Relaxtime
Makowiec japoński (z jabłkami) 145

www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Przepis znalazłam na blogu: Smaki Weroniki. Troszkę go zmieniłam, dodałam lukier czekoladowy a ciasto nazwałabym szarlotką z makiem (choć jabłka nie są wyczuwalne). Makowiec w przygotowaniu jest łatwy, szybki i smakuje rewelacyjnie.  Moja masa makowa miała już bakalie, ale możecie dodać ich więcej.   Ciasto: 1 puszka masy makowej z bakaliami (850g)  10 łyżek

Di gotuje
Czekoladowa wisienka 146

Puszysty biszkopt kakaowy przełożony delikatną wiśniową masą na bazie świeżych wiśni przykryty dodatkowo wiśniowa galaretką. Bardzo wiśniowe ciasto idealne do kawki :) Składniki: Biszkopt kakaowy: 8 jajek

Na Ciasteczkowych Papierach

Proponowane wyszukiwania