ciasto czekoladowe najlepsze - 11000 przepisów (strona:163/734)

Ciasto Jamajka 5836

wyłożyć papierem . Tylko dno. Wlać ciasto i piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C około 25 minut do tzw suchego patyczka. Po wyjęciu z piekarnika i wystudzeniu ciasto przekroić na dwa blaty. Nasączenie sok z cytryny cukier zaparzona herbata Krem 600 ml śmietany kremówki 36% 250 g serka mascarpone 3 łyżki cukru pudru 2 łyżeczki żelatyny Śmietanę z cukrem(...)napęcznieniu jej ogrzać w mikrofalówce lub w kąpieli wodnej. Po wystudzeniu wlewać  do ubitej śmietany ciągle miksując. dodatkowo 2 galaretki cytrynowe 4-5 bananów wiórki czekoladowe Składanie ciasta  1 blat ciasta nasączyć  i ułożyć na nim banany przecięte na pół wzdłuż. Galaretkę rozpuścić w mniejszej ilości wody (dałam 800 ml wody zamiast 1 l ) Odstawić, aby lekko

O kuchni z uczuciem
Babka – po prostu – wg Aleex 136

znaleźć czas na zrobienie czegoś dobrego dla chłopaków. Skorzystałam z przepisu Krystyny911 i postanowiłam upiec babkę. Receptura jest banalna, składniki powszechnie dostępne, więc cóż łatwiejszego? Szybciutko rozmieszałam ciasto, dodałam mąkę, dosypałam płatki czekoladowe. Przygotowałam foremkę i z ciastem wsadziłam ją do piekarnika. I co? I okazało się, że popełniłam błąd. Nie wiedziałam, że ciasto naprawdę sporo rośnie podczas pieczenia(...)masy jajecznej dodawać partiami mąkę i delikatnie mieszać trzepaczką rózgową lub szpatułką. 4. Gdy mąka jest już dobrze wymieszana z masą jajeczną, dodać płatki czekoladowe, ciągle mieszając. 5. Na końcu dolać olej. Delikatnie wymieszać. 6. Ciasto przełożyć do foremki (może być foremka keksowa lub babkowa z kominkiem). 7. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 175 stopni, na ok. 50 -60 minut

W mojej kuchni
Czekoladowy tort dla wojownika 148

Warto się jednak na niego skusić, jeśli lubicie czekoladowe smaki. Mus bowiem wyszedł cudownie delikatny, i w połączeniu z biszkoptem rozpływa się w ustach. Ciężko oprzeć się dokładce... Tort czekoladowy Lego Ninjago Składniki: (na tortownicę o średnicy 26 cm) biszkopt: 7 jajek 265 g cukru 45 g mąki ziemniaczanej 130 g mąki pszennej 45 g kakao krem: 750 ml śmietany(...)czarny marcepan Białka ubić na sztywno, pod koniec partiami dodając cukier. Po jednym dodać żółtka, dokładnie miksując po każdym dodaniu.  Mąki przesiać z kakao, partiami dodawać do ciasta, miksując na najniższych obrotach miksera. Dno formy wyłożyć papierem do pieczenia. Wylać do niej ciasto, wyrównać wierzch. Piec w 160 st. C. przez 60-70 minut. Ostudzić w uchylonym piekarniku. Ostudzony

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Babeczki na Halloween 182

Co prawda nie świętujemy Halloween, ale zawsze jest to okazja do szaleństwa w kuchni. Ostatnio sprawdzają się u nas babeczki, dlatego też upiekłam pyszne babeczki z

Z miłości do słodkości
Murzynek pełen wiśni 173

Murzynek pełen wiśni tak naprawdę powstał poprzez inspiracje przepisem z bloga przepisyjoli.com . Mając w domu jeszcze domowy dżem wiśniowy postanowiłam go wykorzystać do murzynka pełnego wiśni

Ciasta z tradycjami
Wiśniowo-korzenne ciasto świąteczne 777

100 g gorzkiej czekolady (70 $) 3 jajka 100 g cukru 100 g maki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 20 g kakao Słoik (720 ml) wiśni Opakowanie

Luźna Kuchnia
Tarta czekoladowa 132

Składniki: Spód: 0,5 kostki masła niesolonego 0,5 szkl cukru pudru szczypta soli 2 szkl mąki pszennej 2 żółtka 2 łyżka zimnego mleka lub wody

Luźna Kuchnia
Sernik SNICKERS 472

Masę serową podzielić na dwie równe części. Do jednej dodać masło orzechowe i wymieszać mikserem, do drugiej dodać roztopioną czekoladę i również wymieszać. 7. Na spód w blasze wyłożyć czekoladową masę i wyrównać. Na wierzch wyłożyć masę orzechową i wyrównać ( patrz FILM ). Wierzch posypać orzeszkami. 8. Sernik wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec w temperaturze 210C na funkcji góra – dół przez(...)uchylonych drzwiczkach przez około 30 minut. Następnie wyjąć go do całkowitego ostygnięcia i wstawić go do lodówki na parę godzin. 9. Schłodzony sernik ostrożnie wyjąć z blaszki (nożem oddzielić ciasto od brzegów tortownicy) i położyć na paterze. Czekoladę roztopić na parze lub w mikrofalówce, przelać ją do woreczka (rękawa cukierniczego), odciąć brzeg i udekorować nią wierzch sernika (jeśli nie mamy

Mała Cukierenka
Krajanka jagodowa na czekoladowym spodzie 224

Krajanka jagodowa na czekoladowym spodzie. Ulubione ciasto na lato. Lekkie i puszyste. Pyszna, domowej roboty jagodowa galaretka nadaje ciastu orzeźwiający smak. Krajanka jagodowa znika w mgnieniu oka. U mnie w domu wszyscy lubią owocowe krajanki, a ciasto z domową galaretką jest najlepsze! Do ciasta można wykorzystać mrożone jak i świeże jagody. Ja robię czystki w zamrażalce na tegoroczne zapasy. Właśnie(...)Resztę kremu rozsmaruj na wierzchu i wstaw do lodówki. Kiedy galaretka zacznie tężeć wylej na słodzone ciasto. Wstaw do lodówki na godzinę. Po godzinie można ciasto pokroić na porcje. The post Krajanka jagodowa na czekoladowym spodzie appeared first on Blog kulinarny - codojedzenia.pl

codojedzenia
na szybko francuskie z mandarynkami i cynamonem... 130

Składniki: ciasto francuskie 1 opakowanie/nie mrożone, mandarynki 8 sztuk, cukier waniliowy 1 łyżka, cynamon 2 łyżki, budyń czekoladowy 1 opakowanie, cukier puder - ile potrzeba ciasto francuskie(...)rozwinąć z rolki na papierze, położyć na blaszce, na cieście rozłożyć gęstocząstki obranych mandarynek zostawiając dość szerokie brzegi do podwinięcia mandarynki posypać cukrem waniliowym, cynamonem i budyniem czekoladowym bez cukru brzegi ciasta nałożyć na owoce, dociskając złączenie, posmarować pędzelkiem maczanym w wodzie ostrym nożem ponacinać skośnie wierzch ciasta, piekarnik elektryczny nagrzany na 210 C, grzanie góra/dół, ciasto piec

W Mojej Kuchni Lubię
Ranna rosa 320

Proponujemy tu ciasto efektowne, proste w wykonaniu , a oto przecież chodzi, w smaku doskonałe, te kokosowo-serowe kulki wspaniale kontrastują smakiem i wyglądem z ciastem bazowym, czekoladowym Składniki: 2 szklanki mąki, 2/3 szklanki cukru, 3 jaja, 1 białko, 200 g masła, 150 g śmietany 18%, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, 2 łyżki kakao, 3 łyżki mleka Kulki kokosowe: 1 żółtko(...)posypania Wykonanie: Masło ucieramy z cukrem, miksując dodajemy po jednym jajku oraz białko. Podczas miksowania dodajemy  na zmianę  śmietanę oraz  mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Ciasto dzielimy na pół, do jednej części dodajemy kakao, a do drugiej części mleko, mieszamy ze sobą składniki. Tortownicę o średnicy 22 cm wykładamy papierem do pieczenia wylewamy najpierw jasne ciasto

kgwjanczewo
Domowe pierniczki 114

grubości) w temp. 180 stopni.     Rady: 1. Do dekoracji… pisaki lukrowe, lukier (zrobiony samodzielnie lub ze sklepu), cukrowe dekoracje (koraliki, gwiazdki, kwiatki), kolorowa posypka do ciast, polewa czekoladowa, bakalie. 2. Po upieczeniu pierniczki są twarde, ale zmiękną w ciągu 1-2 dni, jeśli zamkniesz je szczelnie w pojemniku z połówkami lub ćwiartkami jabłka (ciasteczka wchłoną wilgoć(...)Polecam Wam również inne słodkości : – T rufle kokosowe z mascarpone – Stefanka kokosowa z kaszy manny – Ciasteczka cynamonowe (błyskawiczne) – Ciasteczka bananowo-kokosowe (błyskawiczne) – Ciasto z owocami w 10 minut – Ciasto Zebra

Kulinarne S.O.S.
EXPRESOWY PIERNIK Z POWIDŁAMI + FILMIK 250

Dzisiaj podam przepis na expresowy piernik z powidłami. Bardzo szybko się go wykonuje i jest smaczny, wilgotny i czekoladowy. Można go upiec na ostatnią chwilę przed świętami lub do kawki. Polecam.  SKŁADNIKI :  2 szklanki mąki  2 jajka 2 łyżki miodu 125 g margaryny 1/2 szklanka cukru 3 łyżki powideł  220 ml mleka 1 łyżeczka proszku(...)PRZYGOTOWANIE :  Margarynę, cukier, miód, kakao, kawę, przyprawę do piernika przekładamy do garnka i ciągle mieszając zagotowujemy. Masę studzimy. następnie dodajemy mleko, powidła, jajka i mieszamy. Do ciasta dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i sodką, dokładnie mieszamy.  Piernik wylewamy do formy keksowej 30/10 , wysmarowanej oliwą i wysypana manną. Pieczemy w nagrzanym piekarniku do 180 % C, przez

Kulinarne Fantazje Marioli
ANANAS W SOSIE CZEKOLADOWYM - owocowa przekąska super speed 190

Dzisiaj nie podam Wam przepisu. Dzisiaj po prostu Wam pokażę :)  A to, co widzicie, to przepyszna, super szybka, odżywcza i jeszcze raz przepyszna przekąska na

Wegański blog WSZYSTKO JEST W GŁOWIE
WIŚNIOWO MAKOWA FANTAZJA 161

pyszne wieloskładnikowe ciasto, z obłędnym kremem ajerkoniakowym, kruchą bezą i wiśniami SKŁADNIKI Ciasto kruche z bezą: blaszka 24x38 cm 1,5 szkl. mąki,  3 jajka,  1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia,  120 g margaryny,  1 łyżka mąki ziemniaczanej,  ½ szkl. cukru Masa wiśniowa 1 l drylowanych wiśni w syropie, 1 galaretka wiśniowa,  2 łyżeczki żelatyny(...)pszennej, 1 łyżka mąki ziemniaczanej,  ½ l mleka,  5 łyżek cukru,  1 kostka masła,  ½ szkl. ajerkoniaku Dodatkowo 2 paczki herbatników,  wiórki kokosowe,  polewa czekoladowa WYKONANIE Ciasto kruche z bezą: Mąkę mieszamy z proszkiem, następnie siekamy z margaryną, dodajemy żółtka i wyrabiamy ciasto, rozwałkowujemy i kładziemy na blaszkę. Pieczemy ok. 15 min. w temp. 180 stopni

słodki bratek

Proponowane wyszukiwania