ciasto czekoladowe bez pieczenia - 4995 przepisów (strona:119/333)

Chatka Puchatka/ Chatka Baby Jagi 195

mocno kojarzą mi się z dzieciństwem. Lubię czasem wrócić do takich starych sprawdzonych przepisów. Tym bardziej że chatka smakuje obłędnie, robi się ją szybko a w dodatku do ciasto bez pieczenia. Chatka Puchatka – składniki: Do jej zrobienia potrzebne będą: -herbatniki (36 sztuk) -0,5 kg sera białego, minimum 3 krotnie zmielonego -niepełna szklanka cukru pudru lub drobnoziarnistego(...)cukier waniliowy (najlepiej zrobić swój wrzucając dwie przekrojone na pół laski wanilii do słoika z cukrem, całość szczelnie zamykając i odstawiając na kilka dni) -200 g masła Na polewę czekoladową: -1/4 kostki masła (50g) -1/2 szklanki cukru -2 łyżki wody -czubata łyżka kakao -3 łyżki mleka w proszku Chatka Baby Jagi – wykonanie: Wszystkie składniki powinny mieć temperaturę

Arbuziaki
składanka jabłkowa z musem czekoladowym 185

szybko, że cudem zdołałam uratować ostatnie kawałki do zdjęcia. Oprócz białkowego blatu (nie mylić z bezą) były jabłka w galaretce, mus czekoladowy, ciastka i lekka pianka. Wszystko zgrało się idealnie. Zresztą sami spróbujcie, bardzo polecam! Uwaga- żeby wszystkie warstwy porządnie stężały i ciasto dobrze się kroiło, należy przygotować je dzień przed planowanym podaniem. *foremka 25*34 cm Składniki: na blat(...)białek: 6 białek 60 g mąki pszennej 50 g cukru 90 ml oleju łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli na warstwę jabłkową: 6 dużych jabłek 2 zielone galaretki (np. agrestowe) łyżka cukru szklanka wody 2 łyżki soku z cytryny  na mus czekoladowy: 350 ml śmietanki 30% 130 g czekolady deserowej (lub pół na pół z mleczną

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Ciasto Izaura w nowej, prostej odsłonie. 209

obficie wysypujemy bułką tartą. Na spód wykładamy ciasto czekoladowe, a na nie punktowo białą masę. Później delikatnie rozprowadzamy ją po wierzchu aby zakryć ciemne miejsca. To nierówne rozprowadzenie pozwoli nam uzyskać efekt pofalowania. Tam gdzie mniej twarogu,  ciasto się bardziej wybija ku górze. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika (50 stopni). Pieczemy około godziny w 180 stopniach. Zimne ciasto dekorujemy polewą

Dieta moja pasja
Kokosowe Magdalenki czyli Slodki Czwartek odc.100 276

czekoladowe ale wtedy nie będą już bez mleczne więc nie każdy sobie podje :) Kokosowe Magdalenki 100 g mąki 30 g wiórków kokosowych 30 ml mleczka kokosowego 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 60 g cukru 2 jajka Jajka utrzeć z cukrem na jasną puszystą masę. Cały czas miksując dodawać mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia. Na koniec dodać mleko kokosowe oraz wiórki kokosowe. Całość dokładnie zmiksować. Gotowe ciasto przełożyć do foremki do magdalenek (po ok. 1 łyżce do gniazda). Piec w 190 ° C przez 15 minut. Pozostawić w foremce do przestudzenia. Wyjąć i podawać oprószone cukrem pudrem lub wiórkami kokosowymi

Dzieje kuchennej Wiewióry
Sernik kakaowy z rosą 262

Pyszny kakaowy serniczek z pianką na każdą okazję.  Zamiast pianki można sernik polać polewą czekoladową. Sernik kakaowy z rosą  SKŁADNIKI: CIASTO: margaryna - 3/4 kostki żółtka -3 szt cukier - 0,5 szkl cukier waniliowy - 1 opakowanie mąka - 2 szkl proszek do pieczenia - 1 łyżeczka tłuszcz do formy MASA SEROWA: kakao- 2 łyżki 3 jajka + 1 żółtko cukier(...)szkl ser trzykrotnie mielony - 4 kostki budyń śmietankowy - 1 opakowanie sok z 1 cytryny olej - 1/2 szkl mleko - 2 szkl BEZA 1/2 szkl cukru 3 białka jaj   PRZYGOTOWANIE: CIASTO Na stolnicę wysypać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia.  Dodać pokrojoną na kawałki margarynę, posiekać.  Następnie dodać oba cukry i żółtka, zagnieść ciasto.  Blachę o wymiarach

Kuchnia Danusi
Pyszna Babka z Kawałkami Czekolady 295

kawałki. Do mąki pszennej dodaję mąkę ziemniaczaną, proszek do pieczenia, cukier waniliowy i mieszam łyżką lub palcem). Przygotowanie ciasta na babkę : Do miski wlewam żółtka dodaję cukier puder i miksuję razem na puszystą masę . Teraz dodaję stopniowo śmietanę cały czas miksując, następnie stopniowo olej i miksuję. Teraz do ciasta dodaję stopniowo wymieszaną mąkę i cały czas miksuję do uzyskania(...)dodaję do ciasta i delikatnie mieszam łyżką, gdy składniki się połączą dodaję czekoladę i całość delikatnie mieszam. Pieczenie babki : Tak przygotowane ciasto przekładam do foremki wysmarowanej tłuszczem(masłem lub margaryną). Babkę wstawiam do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na drugą od dołu półkę Babkę piekłam około 50 minut w piekarniku ogrzewanym od dołu i góry bez używania termoobiegu

Uwaga Babcia Gotuje
Ciasto Chrupanka Kawowa 169

ciacho z mojego pomysłu, a był on taki, by ciasto było baaardzo nasączone i kremowe, ale jednocześnie miało nieco inną strukturę niż zazwyczaj. Szczerze mówiąc chciałam pominąć wykończenie czekoladową polewą a zastosować coś zupełnie nowego i ... chrupiącego:) Zdecydowałam się na chrupiące płatki kukurydziane, których lekko słony smak idealnie podkreślił walory czekoladowo- kawowego biszkopta ze słodkim kremem na bazie kawowego budyniu(...)Składniki na biszkopt:  6 jaj  1 szklanka cukru ¾ szklanki mąki pszennej  3 łyżeczki kakao  1 łyżeczka proszku do pieczenia Białka ubijamy na sztywno. Pod koniec ubijania dodajemy cukier i miksujemy na bezę. Następnie dodajemy po jednym żółtku i miksujemy na najniższych obrotach.  Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia i wsypujemy do masy jajecznej

Domowe ciasta
SERNIK Z GRUSZKĄ W CZEKOLADOWYM CIEŚCIE 284

suche składniki i delikatnie wymieszać. Formę wyłożyć papierem do pieczenia (samo dno). Przelać do formy ciasto i wyrównać. Piec w temperaturze 180℃ przez 40-45 minut do tzw. suchego patyczka. Upieczone ciasto wystudzić. Ciasto serowe: 60 dkg zmielonego sera białego; 30 dkg cukru pudru; 1 budyń śmietankowy lub waniliowy (bez cukru); 6 jaj; 15 dkg margaryny lub masła(...)wymieszać. Masę serową przelać do wyłożonej papierem pergaminowym tej samej blaszki, co były pieczone blaty kakaowe. Piec w 180℃ około 40 minut do lekkiego zrumienienia na wierzchu. Wkładkę serową wystudzić i wyłożyć delikatnie z formy.  Składniki na masę budyniową: 500 ml mleka; 2 budynie czekoladowe (te na 500 ml mleka); 1 cukier waniliowy; 4-5 łyżek cukru kryształu

In my kitchen
Sernik straciatella z wiśniami 139

Jeszcze jedno ciasto upiekłam, sernik straciatella z wiśniami. Jest pyszny, puszysty, taki prawdziwy sernik, który można jeść w nieskończoność. Sernik to typowe świąteczne ciasto ale można je również upiec bez żadnej okazji. Smakosze sernika jak ja nie mają nic przeciwko temu. Chociaż latem staram się mniej używać piekarnika i częściej przygotowuję sernik na zimno to jednak pieczony sernik lubię(...)produkty powinny być w pokojowej temperaturze. Do sernika zrobiłam spód z ciasteczek digestive. Jest to najszybszy sposób na prosty spód do sernika, choć ten można upiec i bez spodu. Sernik przystroiłam czekoladowym ganache i czerwoną posypką z liofilizowanych owoców. Uwielbiam naturalne posypki z owoców, które mają mocno intensywny owocowy smak i piękny kolor. Czerwony to kolor świąteczny, więc czerwona

codojedzenia
Rożki francuskie z jabłkami 114

pieczeniem posypać grubym cukrem dekoracyjnym.   Pomysły na słodkości… ** Najprostsze muffinki czekoladowe ** Koktaj bananowo-kakaowy ** Ciasteczka serowe z jabłkiem ** Domowe wafle cytrynowe   (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki na 6 dużych ciastek: ciasta francuskiego (275 g) 2 jabłka (średniej wielkości) 4 łyżeczki cukru, cukru trzcinowego lub ksylitolu 1 łyżeczka cynamonu jajko do posmarowania cukier puder do posypania   Ciasto(...)jednej połowie układaj łyżeczką porcje jabłek. Drugą połowę możesz pozostawić bez zmian lub zrobić 2-3 nacięcia nożem dla dekoracji. Brzegi posmaruj rozmąconym jajkiem i złóż w trójkąt. Lekko pościskaj je palcami, by się skleiły, a następnie dociśnij mocniej ząbkami widelca. Blachę wyłóż papierem do pieczenia. Gotowe ciastka ułóż na blaszce zachowując odstępy (około 2 cm), wierzch posmaruj

Kulinarny S.O.S.
Jaglana tarta czekoladowo-kokosowa z ananasem i żurawiną 266

Boże Narodzenie. Ciasto było pyszne, ale szybko miękło przy wałkowaniu, więc ciężko było z niego zrobić ciasteczka. Niemniej te, które zrobiłam, rozpływały się w ustach. Wykorzystałam do tarty 1/3 ciasta, więc w przepisie niżej znajdziecie odpowiednie proporcje na przygotowanie tylko takiej ilości ciasta, by zrobić spód. Jednak jest w tym mała zmiana, bo oryginalnie do ciasta dodawane jest całe jajko(...)spód można też wykorzystać herbatniki lub pokruszone owsiane ciasteczka bądź inne ciasto kruche, jeśli masz jakieś ulubione. Najlepiej jednak w wersji z kakao i orzechami, bo mają spory wpływ na smak całości. Może się wydawać, że zrobienie tego ciasta jest trudne i pracochłonne, jednak tak naprawdę, jeśli samo ciasto kruche zrobimy kilka dni wcześniej (a możemy spokojnie przechowywać

Anioszek w kuchni
Ciasto czekoladowe z migdałami, pistacjami, piankami marshmallow i karmelem 154

 Składniki:100 g całych migdałów bez skórki60 g pistacji150 g + 350 g cukru200 g śmietany kremówki350 g czekolady 70% kakao250 g masła5 jajek1 łyżka

Smakowity Blog Kulinarny
Placek cappuccino z kokosem 508

jest nieziemski. Czekoladowy biszkopt, przekładany masą z kawą cappuccino, a po środku beza kokosowa, no i oczywiście wszystko oblane czekoladą...Polecam. Składniki: biszkopt: 6 jajek 225g cukru 110 g mąki pszennej płaska łyżeczka proszku do pieczenia 2 płaskie łyżki kakao opakowanie cukru waniliowego masa cappuccino: 5 żółtek cukier waniliowy 3 łyżki mąki pszennej budyń waniliowy bez cukru(...)szklanki mleka pół szklanki cukru 250 g margaryny 4 łyżki kawy cappuccino beza kokosowa: 5 białek szklanka cukru 200 g wiórków kokosowych łyżeczka proszku do pieczenia polewa: 2 tabliczki gorzkiej czekolady 2 łyżki masła Sposób przygotowania: Biszkopt Oddzielić białka od żółtek. Białka ubić ze szczyptą soli na sztywno. Dodawać po łyżce cukru, cały czas miksując na najwyższych obrotach. Kiedy

na moim stole...
Bananowe brownie (fit) 242

gorzkiej czekoladowy, które tylko podkreślają smak kakao. To idealny deser na weekend lub drugie śniadanie, gdyż można go jeść bez wyrzutów sumienia. Dla niektórych to dość istotna informacja, więc wspomnę tylko, że  brownie jest także wegańskie (ja swojego nie słodziłam, ale wtedy należy użyć odpowiedniego słodzidła), bez laktozy, a w przypadku użycia odpowiedniego proszku do pieczenia(...)Wsypać pokrojoną czekoladę.  Ponownie wymieszać. Wyłożyć masę do silikonowej formy lub blaszki wyłożonej papierem do pieczenie.  Wyrównać. Piec przez 20-25 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Ostudzić. Czekoladę wraz z olejem roztopić w kąpieli wodnej, polać po cieście. Można też rozgnieść banany widelcem i wymieszać wszystko ręcznie. Smacznego, Anulla

Fabryka pomysłów
CIASTO CZEKOLADOWE Z CHAŁWĄ I BEZAMI 209

bez POLEWA: 3 łyżki cukru  3 łyżki śmietany lub mleka 1-2 łyżki kakao 5 dag masła łyżeczka żelatyny WYKONANIE CIASTA: Piekarnik nagrzewany na 170- 180 st. C ustawienie góra dół. Spód blachy wykładamy papierem do pieczenia. Wszystkie składniki na ciasto przekładamy do dużej miski. Miksujemy do połączenia składników. Wlewamy do blaszki, wygładzamy i pieczemy(...)żeby trochę przestygła. Wlewamy partiami do drugiej części odłożonego kremu i również miksujemy. SKŁADANIE: Ciasto czekoladowe wyciągamy z blachy, delikatnie obkrawamy boki (są cienkie i lekko spieczone) Ścinamy brzuszek ciasta, przekrawamy na pół. Na 1 blat ciasta smarujemy masę czekoladową i wyrównujemy. Bezy lekko kruszymy i wsypujemy na krem. 2 część ciasta smarujemy masą chałwową, odwracamy i przykrywamy masą

Pani na deser
Kakaowo-kokosowy tort Walentynkowy (bez glutenu, cukru białego, laktozy) 157

łyżeczka agaru (lub 2 płaskie łyżeczki żelatyny) + ¼ szkl. wody Orzechowe serduszka w malinowej posypce -100g orzechów ziemnych -90g daktyli - ¾ szkl. liofilizowanych malin (lub 2 batoniki Frupp) -wykałaczki Czekoladowe pandy (opcjonalnie) -kilka kostek gorzkiej czekolady (najlepiej wysokoprocentowej) -kilka kostek białej czekolady   KAKAOWY BISZKOPT Białka oddzielić od żółtek i ubić w dużej misce na sztywną pianę (z odrobiną soli(...)przesiać stopniowo przez sitko do masy jajecznej. Wymieszać delikatnie łyżką do uzyskania gładkiego ciasta bez grudek. Papierem do pieczenia wyłożyć tylko dno tortownicy. Wlać ciasto i piec przez około 30-40 minut w temperaturze 170-180’C (można sprawdzić czy ciasto się dopiekło przy pomocy patyczka). Po upieczeniu, wyjąć gorący biszkopt z piekarnika i spuścić go (w formie

Candy Pandas
Ciasto z bananami i czekoladą 301

nieziemsko pyszne. Połączenie bananów z kremem i biszkoptem jest znakomite. Gorąco polecam.  Ciasto z bananami i czekoladą Inspiracja Składniki: Biszkopt: 5 dużych jajek – osobno żółtka i białka 3/4 szklanki cukru 2/3 szklanki mąki pszennej  3 łyżki kakao bez cukru 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Środek: 500 ml śmietanki kremówki 36% 100g poszatkowanej mlecznej czekolady 1 śnieżka(...)lśniąca. Następnie dodać żółtka i dalej mieszać mikserem na jasną, kremową masę.. Na wierzch jajecznej masy przesiać mąkę z kakao i proszkiem do pieczenia, dodać aromat i delikatnie wymieszać łyżką lub szpatułką.Ciasto przełożyć do blaszki 25x35cm wyłożonej papierem do pieczenia. Wyrównać i wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec przez około 40-45 minut. Po wyjęciu z piekarnika

Smaki Natalii
Babeczki do koszyczka 203

włożeniem ciasta wysmarować je masłem i obsypać bułką tartą lub kaszą manną.     WSZYSTKIE SKŁADNIKI NA CIASTO POWINNY BYĆ W TEMPERATURZE POKOJOWEJ SZKLANKA MA POJEMNOŚĆ 250ML.   Składniki: Ciasto: 4 jajka 1 szklanka mąki pszennej tortowej 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej 3/4 szklanki cukru 1 łyżka cukru waniliowego 250g roztopionego masła 1 łyżeczka proszku do pieczenia Polewa: czekoladowa

Blog z Apetytem
Tarta czekoladowa z truskawkami 605

budyniu czekoladowego (bez cukru) 300g truskawek Wykonanie: CIASTO KRUCHE - składniki na ciasto powinny być z lodówki - mąkę przesiać z cukrem pudrem i kakao, składniki suche dokładnie ze sobą wymieszać - dodać posiekane na mniejsze kawałki zimne masło, szczyptę soli oraz żółtko, zagnieść ciasto - jeśli ciasto trudno zlepić, dodać 1-2 łyżki zimnej wody - ciasto zafoliować, schłodzić - schłodzonym ciastem wylepić(...)boki formy do tarty (można też rozwałkować ciasto na papierze do pieczenia i przełożyć do formy, papierem do góry) - ja zostawiam boki z ciasta nieco wyżej niż brzeg formy, żeby podczas pieczenia ciasto delikatnie opadając, nie obniżyło za bardzo brzegu tarty - ciasto nakłuć widelcem i ponownie schłodzić - piekarnik rozgrzać do temperatury 180-190 stopni - schłodzone ciasto wstawić

Smakołyki Bereniki
Mała Babka marmurkowa (babka łaciata) 194

polewą czekoladową i udekorowana płatkami kokosowymi. Babka świetna na „małe co nieco”. Najlepsza w dniu pieczenia. Babka idealna dla domowników lub małej liczby gości. Jak w przypadku innych ciast, aby otrzymać wilgotną babkę należy upiec ją w punkt. Pieczona za długo będzie sucha. Jeśli taką otrzymacie, to znaczy że piekliście Babkę za długo. Babkę marmurkową pieczemy(...)suchego patyczka”, który po wbiciu w najgrubszą część ciasta powinien wyjść bez mokrego ciasta. http://www.mojadelicja.pl/wp-content/uploads/2017/01/marble-cake-babka-marmurkowa-1170x874.jpg The post Mała Babka marmurkowa (babka łaciata) appeared first on Moja Delicja - Przepisy kulinarne

Moja Delicja
Ciasto z dyni 225

łyżeczki czekoladowego dipu Waldenfarms KROK PO KROKU CIASTO Dynię pokrój i zblenduj z mąką. Białka ubij na sztywno. Połącz z masą i delikatnie wymieszaj. Przelej do silikonowej formy. Wstaw do rozgrzanego piekarnika. Piecz 40 minut w temperaturze 180 stopni. TOPPING Wymieszaj żółtka z dipem. Po 40 minutach wyjmij na chwilę ciasto z piekarnika. Rozlej na ciasto topping i wstaw(...)piekarnika na 10 minut. WARTOŚCI ODŻYWCZE bez polewy 547kcal - 35,5B\8,5T\93,2 W SMACZNEGO!! Zachęcam do obserwowania mojego profilu na   ♥︎ ♥︎  Instagramie ♥︎ ♥︎   Facebooku

Tetiisheri
Żytnie kruche ciasteczka (nadziewane) 214

świetnie również smakują bez nadzienia. Ja je przełożyłam konfiturą, ale można też masłem orzechowym - czy kremem czekoladowym. To idealna alternatywa na szybką i zdrową przekąskę. (U mnie wyszły 23 pojedyncze sztuki) 160g mąki żytniej (użyłam razowej typu 2000 , z Bazarku Smakoszy ) 100g masła/margaryny 70g cukru  1 jajko 1 łyżeczka proszku do pieczenia Dodatkowo: dżem/konfitura Wszystkie(...)składniki umieścić w misce i wyrobić na jednolitą masę. Z ciasta formować kulki o wielkości - pomiędzy orzechem laskowym a włoskim. Kuleczki lekko spłaszczyć i ułożyć (w sporych odstępach) na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. (Aby uzyskać wzorek - ciastka należy docisnąć widelcem lub tak jak ja - tłuczkiem do mięsa.) Piec około 15 minut w 190 stopniach. (Powinny być zarumienione.) Ostudzić

Di gotuje
Tort pralinowy "Owoce Morza" 227

bliskich będzie obchodzić swoje święto, to jest to tort idealny na tą okazję! Przepis pochodzi z książki Dr Oetker „Czekoladowe ciasta”. Składniki: Ciasto: 150 g gorzkiej czekolady 100 g mąki 25 g mąki ziemniaczanej 3 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 125 g cukru 16 g cukru waniliowego 3 jajka 100 g masła w temperaturze pokojowej Nadzienie: 500 g śmietany

MyCookBook.pl
Sernik z advokatem i kawałkami czekolady 216

chipsów czekoladowych lub posiekanej czekolady (dowolnej); Wykonanie: Wszystkie składniki (oprócz czekolady) zmiksować na gładką masę (jajka dodajemy bez oddzielania białek od żółtek). Na końcu dodać kawałki czekolady, wymieszać. Gotową masę wylać na spód z ciastek. Sernik piec w temperaturze 170 o C przez około 60-70 minut, aż góra będzie ścięta i sztywna. W czasie pieczenia sernik można(...)przykryć z wierzchu folią aluminiową, by pozostał jasny. Upieczone ciasto ostudzić, włożyć na 12 godzin do lodówki. Przed podaniem sernik możemy udekorować wiórkami czekolady

In my kitchen
Ciasto milky way bez pieczenia + film 486

Ciasto milky way bez pieczenia na spodzie z kakaowych herbatników z pysznym mlecznym kremem, to znakomity deser dla wszystkich łasuchów słodkości. To bajecznie łatwe w przygotowaniu ciasto, wyjątkowo smaczne, idealne do kawy. składniki na formę 22 na 28 cm 350 g kakaowych herbatników ( typu petit beurre ) kostka masła 3/4 szklanki mleka zwykłego 1/2 szklanki cukru opakowanie cukru waniliowego(...)szklanki mleka w proszku ( nie granulowanego) gotowa polewa czekoladowa przepis Do garnka wlewamy mleko, dodajemy cukier oraz cukier waniliowy, wszystko mieszamy żeby cukier się rozpuścił, doprowadzamy do wrzenia i zdejmujemy garnek z ognia. Do miski przekładamy miękkie masło i ucieramy je stopniowo wlewając wystudzone mleko z cukrem i cukrem waniliowym. Do masy maślanej wsypujemy porcjami mleko w proszku i wszystko

Smakowite Dania
Piernik staropolski - część 2, pieczenie 271

miejsce. Przed samymi świętami przygotowujemy polewę czekoladową. Masło rozpuszczamy z czekoladą w kąpieli wodnej i smarujemy nimi piernik równomiernie. Na koniec posypujemy czym dusza zapragnie: prażonymi orzechami włoskimi, płatkami migdałów, czy skórką pomarańczową.Do jeszcze nieupieczonego ciasta można dodać również dowolne bakalie. Nie więcej niż 300 g. Np.: posiekane orzechy włoskie, migdały (bez skórek), rodzynki, śliwki suszone (pokrojone

Food Square