ciasto cytrynowe - 7620 przepisów (strona:115/508)

Wielkanocna babka cytrynowa 94

cytryny również dodajemy do ciasta. Natłuszczoną i posypaną bułką tartą formę napełniamy ciastem i pieczemy przez około 40 minut w temperaturze 180ºC. Przez kilkanaście minut studzimy ciasto w blaszce. Dla zwiększenia efektu cytrynowego skrapiamy jeszcze gorącą babkę w blaszce odrobiną soku z cytryny. Przepis zaczerpnęłam z bloga http://kulinarne.info

Kocham Czekoladę
Walentynkowy torcik cappuccino 134

udekorowałam na wierzchu gorzkim kakao i cukrowymi serduszkami i wyjęłam go ostrożnie z foremki. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Zapraszam do zapoznania się z innymi moimi przepisami na ciasta i desery kawowe/cappuccino, np. cappuccino cytrynowe na zimno (link do przepisu: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2017/11/cappuccino-cytrynowe-na-zimno.html), kawowe cappuccino bez pieczenia (link: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2017/11/kawowe-cappuccino-bez-pieczenia.html), ciastka cappuccino (link: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2019/02/ciastka-cappuccino.html), tort orzechowo

Waniliowe Improwizacje
Lukier cytrynowy 118

Lukier cytrynowy to fajna alternatywa dla zwykłego lukru. Jego lekko kwaśny, cytrynowy smak idealnie przełamuje słodycz wypieków. Jego wykonanie jest banalnie proste, zajmie nam dosłownie minutę

Moja kraina smaków
CYTRYNOWY SERNIK NA ZIMNO Z DELICJAMI 557

Cytrynowy sernik na zimno to sposób na prosty orzeźwiający deser.Nie jest za bardzo słodki w sam raz na te upalne dni :).Na górze zamiast owoców -delicje

Mała w garnku miesza
MARCINEK 188

nieco uprościłam robiąc deser 7 piętrowy. Według mnie smak ciasta jest bardzo dobry i wcale nie gorszy od oryginału. Dzięki mniejszej ilości placków smak cytrynowej śmietanki jest mocniej wyczuwalny i przez to bardziej orzeźwiający. Ciasto jest najsmaczniejsze kolejnego dnia! Składniki na ciasto kruche: 500g mąki pszennej 50g cukru pudru 1/2 szklanki śmietany 18% 125g margaryny lub masła

Słodki Zakątek
Cytrynowe ptasie mleczko – pychotka 117

czekolady 8 łyżek wody Wszystkie składniki rozpuścić, nie gotować. Do gorącej polewy dodać 1 łyżeczkę żelatyny i dobrze wymieszać, aby się rozpuściła. Ozdobić wg uznania Ciasto przechowywać w lodówce. Smacznego!!! Domowe ptasie mleczko cytrynowe Pobierz

Przepisy Babci
Podróże i zielone smoothie z kiwi wg Aleex 188

oliwkami. W tym roku zachwycił mnie smak suszonych na słońcu pomidorów. Wszystko było pyszne: moussaka z bakłażanem, jagnięcina, owoce morza, ryba panierowana, królik w sosie cytrynowym, duszona wieprzowina. Zachwycały przesłodkie desery: ciasto czekoladowe w syropie, baklava, pudding, świeże oraz kandyzowane i suszone owoce. Cudownie smakowała oliwa, feta – zupełnie inna niż nasza, ser halloumi, tzatziki z jogurtem greckim i oliwki. Przywiozłam

W mojej kuchni
Lekki torcik na pierwsze urodziny bloga 135

Hej! Od dziś nie będzie żadnych wykrętów i lamentów, że biszkopt nam nie wychodzi. Tak się składa, że na rynku pokazała się gotowa mieszanka do wypieku

Tylko pysznie
Tarta cytrynowa, Curry Me 182

kilku łyżkach zimnej wody i soku) + 3/4 szklanki cukru. Wierzch: ubita na sztywno piana z 5-6 białek + 3 łyżki cukru + 1 szczypta soli. Najpierw upiec ciasto, później wylać na nie schłodzony cytrynowy budyń, na to pianę z białek i znów piec ok. 30 minut w temp. ok. 150° C (lub trochę dłużej, sprawdzić pianę). W Curry Me (ul. Matejki

Qlinarnie i Qlinarnie
Penne z sosem cukiniowym 160

znaleźć u: Karoliny - Ciasto z cukinii i Lazania z cukinii Alicji - Kasza jaglana z cukinią, marchewką i brokułem Ani - Cukinia a la ananas na zimę i Ciasto cukiniowe z malinami i kremem cytrynowym Jeśli chcesz do nas dołączyć, możesz napisać wiadomość, albo komentarz albo oznaczyć swoje zdjęcie na instagramie #akcjacukiniowa (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
Ciasto marcepanowe. Przepis dla wielbicieli marcepanu. 130

keksówki. Ciasto pieczemy na środkowym poziomie w nagrzanym do 170 stopni piekarniku do tzw. suchego patyczka (czas zależy od piekarnika, średnio około 50-60 minut). Wystudzone ciasto wyciągamy z formy, polewamy lukrem cytrynowym (mieszamy sok wyciśnięty z cytryny z cukrem pudrem), a następnie ozdabiamy dowolnie żółtymi wiórkami. Smacznego *na podstawie przepisu ze strony przepisy.pl z moimi zmianami Zapisz

Słodkie okruszki
Wielkanocna babka cytrynowa 154

cytryny również dodajemy do ciasta. Natłuszczoną i posypaną bułką tartą formę napełniamy ciastem i pieczemy przez około 40 minut w temperaturze 180ºC. Przez kilkanaście minut studzimy ciasto w blaszce. Dla zwiększenia efektu cytrynowego skrapiamy jeszcze gorącą babkę w blaszce odrobiną soku z cytryny. Przepis zaczerpnęłam z bloga http://kulinarne.info

Kocham Czekoladę
Cytrynowy sernik na zimno - przekładany 115

warstwę biszkoptów, wlewamy połowę masy serowej, delikatnie rozsmarowujemy na niej połowę przygotowanego kremu cytrynowego. Układamy drugą warstwę biszkoptów, wlewamy masę serową i ponownie na nią krem cytrynowy. Dekorujemy posypką o smaku mango. Ciasto wstawiamy na 6 godzin do lodówki, najlepiej na całą

Gotowanie i blogowanie
Miodownik 173

zgęstnienia i zagotowania masy, ostudzić.  Masło  przełożyć do miski, zmiksować.  Do zmiksowanego masła dodawać po łyżce zimnej kaszy, aromat i sok cytrynowy, utrzeć.  Podzielić na 2 części  Składanie ciasta:  Na pierwsze ciasto wyłożyć połowę kremu i połowę powideł śliwkowych.  Nakryć drugim ciastem i wyłożyć resztę kremu i powideł śliwkowych, przykryć trzecim ciastem

Kuchnia Danusi

Proponowane wyszukiwania