ciasto budyniowe - 5169 przepisów (strona:55/345)

Pychotka budyniowo - bananowa. 203

jasny i czekoladowy z podanych wyżyj składników. W biszkopcie czekoladowym, po wystygnięciu wykroić kółka np. szklanką.  Banany obrać ze skórki i pokroić w plasterki o grubości ciasta biszkoptowego czekoladowego. Masa budyniowa : Z mleka, cukru, budyniu ugotować budyń i przestudzić. Masło utrzeć na puszystą masę i dodać przestudzony budyń. Dokładnie wymieszać na jednolitą masę. Następnie podzielić masę na dwie równe(...)wymieszać. Masa serowa : Galaretki rozpuścić w 1 i 1/2 litry gorącej wody i przestudzić. gdy zacznie tężeć połączyć z serkami homogenizowanymi i wymieszać. Przełożenie ciasta : Biszkopt jasny dajemy na spód. Wykładamy na niego masę budyniową ciemną i rozsmarowujemy po całej powierzchni. Teraz dajemy biszkopt ciemny z wykrojonymi wcześniej otworami. Do otworów wkładamy kawałki banana. Zalewamy to wszystko tężejącą masą serową

Przepisy i porady kulinarne
CIASTO ORZECHOWIEC 580

Ciasto orzechowiec wart jest poświęcenia. Mnóstwo orzechów, pyszne miodowe ciasto i masa budyniowa. Polecam wszystkim przepis na to pyszne ciasto. SKŁADNIKI :   200 g masła 3/4 szklanki cukru 2 jajka 1 cukier waniliowy 1 łyżka miodu  500 g mąki pszennej  1 płaska łyżeczka sodki 1 łyżeczka proszku do pieczenia

Kulinarne Fantazje Marioli
Fit sernik na jogurcie 103

gwałtowną zmianę temp powinien nie opaść zbyt radykalnie. [caption id="attachment_8081" align="aligncenter" width="1024"] Fit sernik na jogurcie[/caption]   Zobacz inne przepisy na lekkie ciasta: Ciasto Z Masą Budyniową I Musem Truskawkowym Bez Mąki – Dietetyczne Ciasto (192 Kcal) Lekki Sernik Z Chia Na Bananowym Spodzie Jagielnik Na Zimno Z Truskawkami Sernik Na Zimno Z Melonem (210 Kcal

e-PrzepisyKulinarne
Kruche ciasto z pianką i mrożonymi owocami 147

Kruche ciasto z pianką i mrożonymi owocami Proste i delikatne, kruche ciasto z lekką, budyniową pianką i owocami. Przepyszne! Polecam       Składniki: Ciasto: 400g mąki pszennej 5 żółtek 250g masła 3 łyżki cukru pudru 2 łyżeczki proszku do pieczenia Pianka: 5 białek 200g cukru 1 łyżka cukru waniliowego 2 opakowania budyniu śmietankowego- bez cukru 125 ml oleju 300g

Blog z Apetytem
Kremówka toffi 385

razem krótko miksując. W osobnej misce ubijamy kremówkę (dodałam do niej łyżeczkę cukru pudru). Połowę ubitej kremówki przełożyć do kremu i krótko zmiksować. W blaszce układamy kolejno: blat ciasta francuskiego, krem budyniowy, resztę śmietanki kremówki i kolejny blat ciasta francuskiego. Wstawiamy na chwile do lodówki i dopiero wówczas dekorujemy ciasto francuskie kajmakiem. Przed nałożeniem możemy wstawić go do naczynia

Relaxtime
Kremówka rudnicka – kuchnia podkarpacka 266

dzisiaj wspominają pieczoną przez nią wspaniałą kremówkę. Teraz i moja rodzina mogła skosztować tego wyjątkowego rodzinnego specjału. Wam również polecam! Ciasto składa się z 4 cieniutkich warstw kruchego ciasta przełożonych smacznym budyniowym kremem. Specyficzne jest to, że do ciasta nie dodaje się ani cukru, ani soli. Jest ono neutralne w smaku, co doskonale uzupełnia intensywny krem, który przygotowuje się

Trzeci talerz
tarta z nektarynką 159

wysypanej bułką tartą. Nakłuć widelcem i wstawić do lodówki na godzinę. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 220*C i piec około 20 minut aż ciasto będzie miało złoty kolor. Wystudzić.  Proszek budyniowy i cukier(...)wymieszać z odrobiną mleka i wlać na pozostałe gotujące się mleko i ugotować budyń. Do gorącego budyniu dodać masło i mieszać do połączenia. Ciepłą ale nie gorącą masę budyniową wyłożyć na ciasto. Galaretkę rozpuścić w szklance wody i odstawić do stężenia. Nektarynki pokroić w plasterki i ułożyć na budyniu. Zalać tężejącą galaretką i odstawić do całkowitego stężenia. Przed podaniem można

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Ciasto Usta Adama 973

wrzącej wody Margarynę, cukier, kakao, śmietanę należy zagotować. Żelatynę dokładnie rozpuszczamy we wrzącej wodzie i wlewamy na gotującą się polewę. Mieszamy i odstawiamy do ostygnięcia. Wykonanie: Na ostudzone ciasto nakładamy krem budyniowy, a na krem polewę. The post Ciasto Usta Adama appeared first on Made

Made By Mom And Son
Kruche ciasto z truskawkami i waniliową pianką 1021

blogów kulinarnych . I faktycznie jest pyszne  , warte zachodu :) Oczywiście ciasto kruche zrobiłam z własnego przepisu . Wyszło kruche nie tylko z nazwy . Przyjemnie kontrastowało chrupkością z delikatną puszystą budyniową pianką. Do ciasta dodałam (z powodu braku śmietany w lodówce  ) gęsty jogurt naturalny , i sądzę ,że to właśnie świetnie wpłynęło na kruchość ciasta . Zamiast truskawek można oczywiście zastosować inne owoce(...)wystudzić. W tym czasie ubić pianę z białek , dodać cukier  , proszek budyniowy i olej. Masę wylać na wystudzony spód , ułożyć owoce (pojedynczą warstwą ) i na to zetrzeć na tarce pozostałą część ciasta . Piec ok 45 min w 180'C Oprószyć obficie cukrem pudrem i cieszyć się smakiem  Smacznego :) Polecam

Malinowa Kawiarenka
Fale Dunaju. 139

Ciasto z owocami,masą budyniową i polewą czekoladową. Tym razem z brzoskwiniami,ale możecie wykorzystać inne owoce. Sama piekłam już kilka wersji i wszystkie były pyszne. Składniki na ciasto: 4 jaja 3/4 szklanki cukru 2 szklanki maki 150 ml oleju 150 ml mleka 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 1 kopiasta łyżka kakao 2 łyżki mleka 1 puszka brzoskwiń(...)jakiś czas zamieszać żeby na wierzchu nie zrobiła się skorupa. Masło zmiksować na puszystą masę z cukrem waniliowym.Cały czas miksując dodawać po łyżce masy budyniowej. Gotowy krem wyłożyć na wystudzone ciasto i wstawić do lodówki. Polewa: Margarynę rozpuścić w rondelku.Dodać cukier puder,kakao i mleko.Cały czas mieszając.Na koniec dodać mąkę ziemniaczaną. Wymieszać i zestawić z kuchenki.Jeszcze

Agusiowe smakołyki
Kokosanka 208

ilości mleka, resztę przelać do garnuszka, dodać cukier i podgrzewać. Gdy mleko zacznie wrzeć dodać rozmieszany budyń i gotować do czasu,aż będzie on gęsty. Przygotowaną wcześniej blaszkę wyłożyć ciastem, wyłożyć na niego gorący budyń. Następnie przygotować masę kokosową. Białka oddzielić od żółtek i ubić je na gęstą pianę. Pod koniec ubijania stopniowo dodawać cukier i ubijać do czasu(...)rondelku rozpuścić masło i je przestudzić. Do ubitych białek dodać żółtka, delikatnie wymieszać. Następnie dodać wiórki kokosowe i przestudzone masło- delikatnie wymieszać. Masę kokosową wyłożyć na masę budyniową, wyrównać. Gotowe ciasto włożyć do nagrzanego do 170 stopni piekarnika i piec przez około 50 minut. Smacznego

Krakowskie smaki Ani
Orzechowiec + film 216

Orzechowiec to przepyszne ciasto na wyjątkowe okazje a także święta. Przełożone masą budyniową i warstwą orzechów w karmelu smakuje obłędnie, może być znakomitym dodatkiem do kawy nie tylko dla amatorów słodkości. Dodatkowo można je jeszcze przełożyć konfiturą wiśniową dla wzbogacenia walorów smakowych. składniki na blachę(...)masło, miód i cukier, gdy masło się rozpuści wsypujemy orzechy, ciągle podgrzewając mieszamy tak aby orzechy całkowicie oblepiły się masą karmelową. W blaszce układamy pierwszą warstwę ciasta a na niej rozsmarowujemy krem budyniowy, na budyniu kładziemy drugą warstwę ciasta lekko dociskamy a na wierzchu rozprowadzamy masę orzechową. Ciasto wstawiamy na kilka godzin do lodówki a najlepiej smakuje po 2 dniach

Smakowite Dania
Kremówka 175

Uwielbiam to ciasto, aż dziw, że do tej pory nie było go na blogu, za szybko zawsze znika ze stołu ;) Dwie warstwy ciasta francuskiego na maśle, przełożone warstwami: budyniową i śmietankową. Prawdziwa poezja smaku Składniki: 2 płaty ciasta francuskiego (po około 320 g każdy) Dwie większe, płaskie blaszki wyłożyć papierem do pieczenia. Na każdą blaszkę wyłożyć płat ciasta francuskiego, ocieplić(...)często mieszać, by nie utworzyły się grudki. Wystudzić. Masło utrzeć na jasną, puszystą masę, stopniowo dodawać budyń, cały czas ucierać. Na spód blaszki wyłożyć pierwszy płat ciasta francuskiego, na wierzch wyłożyć masę budyniową. Wyrównać, schłodzić w lodówce przez około 2 godziny. Masa śmietankowa: 500 ml kremówki 2 opakowania śmietan-fixu 1 łyżka cukru pudru Kremówkę ubić na sztywno, pod koniec

Domowa cukiernia Ewy