ciasto budyniowe - 5169 przepisów (strona:278/345)

Ciasto magistra 168

Pyszne ciasto biszkoptowe z Nutellą, z masą oraz wspaniałymi owocami zatopionymi w galaretce.Cudo nie ciasto. Gorąco polecam. Jest wspaniałe!!! Jak wszystkie ciasta Siostry Anastazji Składniki : 1 kostka margaryny 1/2 l. mleka 2 budynie śmietankowe 4 łyżki cukru 1 cukier waniliowy 2 żółtka Masa z galaretką : 1 puszka brzoskwiń 2 galaretki pomarańczowe, 3/4 szkl wody Masa z nutellą 40 gad kremu(...)kąpieli wodnej i dodać pokruszony wafel.Kremówkę ubić z cukrem dodając letnią rozpuszczoną żelatynę. Na spód ułożyć biszkopt czerwony, wyłożyć masę z Nutellą, na to biszkopt biały, masa budyniowa, na tym ułożyć w poprzek paski z ciemnego biszkoptu, wolną przestrzeń wypełnić galaretką z owocami, przykryć bitą śmietaną, wierzch oprószyć kakao.Całość schłodzić

Ciasteczkowy Potwór
Ciasto Grudniowe 166

Składniki na ciasto kruche: 3 szklanki mąki pszennej 5 żółtek 0,5 szklanki cukru kryształu 250 g masła 2 łyżeczki proszku do pieczenia cukier waniliowy Z podanych składników zagniatamy ciasto kruche Na godzinę wkładamy do lodówki. Dzielimy na 3 części. Jabłka: 6 sporych jabłek ½ szklanki cukru 2 łyżki przyprawy do piernika  Jedną wykładamy do blachy wyłożonej papierem do pieczenia(...)masła roślinnego Żółtka miksujemy z cukrem, mąką, budyniem sypkim i 1/2 szklanki mleka. Resztę mleka gotujemy i wlewamy masę budyniową. Gotujemy budyń. Studzimy. Masło miksujemy na puch, dodajemy po sporej łyżce ostudzonego budyniu i łyżeczce kawy. Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size

Domowe ciasta
Sernik z irysami 3541

Cieszę się bardzo, że trafiłam na ten przepis, bo jestem nim oczarowana. Generalnie lubię wszystkie wypieki z dodatkiem ricotty, a ten wg mnie jest szczególnie dobry

Smaki Na Talerzu
Sernik "Kubuś" - na zimno 217

  Kremowy, puszysty i delikatny sernik na zimno. Jak zwykle mój ulubiony sernik na zimno :) Dziś w wersji z pysznym kremem na bazie soku przecierowego. Składniki

Gotowanie i blogowanie
torcik cappuccino na Dzień Babci i Dziadka 167

ubijając. Następnie dodajemy stopniowo wymieszane z wodą żółtka. Na koniec wsypujemy wymieszaną mąkę orkiszową z mąką ziemniaczaną, cappuccino oraz proszkiem do pieczenia i delikatnie mieszamy przy pomocy np. szpatułki. Ciasto przelewamy do tortownicy (wyłożonej samo dno papierem do pieczenia) o średnicy 21 cm. Pieczemy w 170 st. C, przez ok. 30- 40 min. Po upieczeniu odstawiamy do całkowitego wystudzenia(...)końcu dodajemy lekko tężejącą galaretkę i miksujemy do połączenia się. Gotowym kremem przekładamy wystudzone i nasączone krążki biszkoptu cappuccino. Tort dekorujemy dowolna masą lub polewą. Ja użyłam masy budyniowej. składniki na masę budyniową: 500 ml mleka 1 budyń toffi 2 łyżki mąki orkiszowej lub pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 2-3 łyżki cukru (mniej lub więcej do smaku

Domowy Smak Jedzenia
BRZOSKWINIOWY SERNIK Z MLEKIEM W PROSZKU 186

Serniki lubię w każdej postaci. Czy to te pieczone, czy te na zimno. Wszystkie bardzo lubię. Ten z dodatkiem mleka w proszku jest jednym z lepszych

Z Majeczką w kuchni
ciasto raffaello bez pieczenia II 339

składniki: 2 i 1/2 szk mleka 250 – 300 g miękkiego masła 200 g cukru 2 łyżeczki cukru waniliowego 3 żółtka 20 g mąki 20 g mąki

Domowy Smak Jedzenia
Deser biszkoptowy 122

Deser biszkoptowy z polewą czekoladową, kremem waniliowym i bitą śmietaną jest niesamowity. Tradycyjny deser pochodzi z Węgier i nosi nazwę Somlói galuska. Zalet ma wiele jest

Smaczne Potrawy
Tort czekoladowy 509

idealnie gładki krem. Na koniec dodajemy kakao – najlepiej po trochu, żeby podczas włączania miksera nie mieć całej kuchni w kakao ;) Na paterze układamy pierwszy spód biszkoptu, pod ciasto wkładamy kilka szerokich pasków papieru do pieczenia, dzięki temu, kiedy skończymy dekorowanie będzie można łatwo je usunąć, a patera zostanie czysta. Biszkopt nasączamy ponczem. Na brzeg tortu wyciskamy kółko z kremu(...)wyróżnionych relacjach). Wierzch tortu dekorujemy słodyczami. Resztę kremu przekładamy do szprycy i wyciskamy między czekoladkami, żeby podeprzeć większe ozdoby. Przed podaniem tort czekoladowy najlepiej jest przechowywać w lodówce. Krem budyniowy jest jednak dużo stabilniejszy niż śmietankowy, dlatego nawet godzina lub 2 na stole w temperaturze pokojowej nie powinny mu zaszkodzić. Smacznego! Po więcej słodkich zdjęć zapraszam na mój Instagram :) Post

Ciastkozercy
SERNIK KOKOSOWY NA HERBATNIKACH. 288

Uczucia fala zalewa jej serce, policzki pieką, usta chcą więcej. Dotyk jej dłoni koi jego nerwy. Pragnie jej słuchać ciągle, bez przerwy. Idą za rękę wąskimi

W kuchni Karmel-itki
Snickers bez pieczenia 222

Składniki herbatniki maślane, 1 opakowanie 250g herbatniki kakaowe, 1 opakowanie 250g mleko, 1 litr cukier, 1/2 szklanki cukier waniliowy, 1 opakowanie mąka pszenna, 1 szklanka mąka

Gotowanie moimi oczami
Migdałowiec 165

Kolejny przepis z akcji testowania z portalem ŚWIADOME ODŻYWIANIE. Dziś przetestowałam migdały w płatkach. Przygotowałam rewelacyjne ciacho migdałowe Migdałowiec  SKŁADNIKI: herbatniki petit beurre- 2 paczki

Kuchnia Danusi
Ciasto Cappuccino z porzeczką 147

zwyczaju przełamałam owocowym akcentem. Tym razem był to dżem z czarnej porzeczki. Bardzo miękki, wilgotny i nieprzesłodzony. Jedynym chrupkim akcentem są tutaj bakalie: orzechy włoskie i migdały , którymi ubrałam ciasto- tort.   Składniki na biszkopt: 6 jaj 1 szklanka cukru  1 szklanka mąki pszennej 1,5 łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1,5 łyżki oleju(...)kawy cappuccino o smaku śmietankowym 250 g masła roślinnego   Żółtka miksujemy z cukrem, mąką, budyniem sypkim i 1/2 szklanki mleka. Resztę mleka gotujemy i wlewamy masę budyniową. Gotujemy budyń. Studzimy.Masło miksujemy na puch, dodajemy po sporej łyżce ostudzonego budyniu i łyżeczce kawy. Miksujemy na gęsty krem. Składniki na krem II: 300 ml mleka śnieżka w proszku 4 łyżki

Domowe ciasta
Tort czekoladowy warstwowy a la 3- BIT. 251

Może to nawet nie do końca zamówienie było, co raczej spełnienie zachcianki. Tematu żadnego, warunek jeden. Ciasto ma być mokre i słodkie. Długo się zastanawiałem nad smakiem i konstrukcją ciasta. Trochę podpytałem, trochę poczytałem i inspiracją miał być 3-BIT bez pieczenia, jednak nie byłbym sobą, gdybym czegoś nie zmienił i w efekcie końcowym mamy tort czekoladowy ze smakami popularnego(...)Biszkopt studzimy i za pomocą żyłki przecinamy tak, by otrzymać 3 równe kawałki. Masa kajmakowa. Puszkę mleka kondensowanego słodzonego gotujemy pod przykryciem na wolnym ogniu około 2,5h. Masa budyniowa. -dwa opakowania budyniu śmietankowego słodzonego -500ml mleka -100 gram masła Budynie  łączymy z szklanką mleka, pozostałą część zagotowujemy, dolewamy budyń, mieszamy intensywnie i schładzamy. Masło ubijamy około

BaRepas
Placuszki z mascarpone 15015

Możecie je także polać syropem klonowym, miodem lub po prostu oprószyć cukrem pudrem. Jeśli uwielbiacie naleśniki i placuszki wszelkiego rodzaju, to zapraszam również do spojrzenia na te przepisy: naleśniki budyniowe , rosyjskie racuchy bez drożdży oraz naleśniki Magdy Gessler . Jeśli macie ochotę na nieco zdrowsze wersje placuszków to polecam wypróbować przepis na naleśniki gryczane – będą one idealne zarówno dla dzieci(...)pszenną tortową, mleko, cukier zwykły, cukier waniliowy i proszek do pieczenia) przełożyć do miski i zmiksować na jednolitą masę za pomocą miksera lub blendera. Masa powinna wyjść dość gęsta. Ciasto odstawić na około 15-20 minut, by nieco odpoczęło. Po tym czasie rozgrzać patelnię, najlepiej taką do naleśników, która nie wymaga tłuszczu do smażenia. Nakładać małe porcje ciasta (u mnie

Kulinarne Przeboje