ciasto budyniowe - 5169 przepisów (strona:270/345)

Tort czekoladowy z musem jeżynowym i kremem waniliowym 291

Zapraszam na przepyszny tort czekoladowy ze smakowitym musem z jeżyn i kremem waniliowym. Dodatek jeżyn wspaniale przełamuje słodki smak tortu. Jak zwykle przygotowanie nie będzie zbyt

SMYKWKUCHNI
Chałwowiec bez pieczenia 236

Pyszne, rozpływające się w ustach ciasto z chałwą, kawą i delikatną nutką alkoholu - bez pieczenia, bez żelatyny. Mniam <3 Przepis znalazłam na blogu Zjem To . Zapraszam do przygotowań! Składniki na blaszkę 21x21 cm: 1,5 szklanki mleka 100 g cukru 1 op cukru wanilinowego 5 żółtek* 40 g mąki ziemniaczanej 300 g miękkiego masła 250 g chałwy, pokruszonej(...)dzięki temu nie powstanie kożuch. Odstawiamy do całkowitego ostygnięcia. 2. W misie miksera umieszczamy masło, miksujemy na gładką masę. Dodajemy kawałki pokruszonej chałwy, następnie łyżka po łyżce dodajemy masę budyniową za każdym razem dokładnie miksując, w przeciwnym razie masa może się zważyć (WAŻNE - masa nie może być ani trochę ciepła). Na koniec dodajemy alkohol i krótko miksujemy. 3. Odkładamy

My Culinary Art
Królewiec- smaczny przekładaniec 255

posypania całości Najpierw zajmujemy się miodowymi blatami . Uruchomiłam Majora i wsypałam do niego mąkę , sodę, dodałam margarynę , następnie dodałam pozostałe składniki i mieszadłem K połączyłam wszystko, do uzyskania kuli ciasta, które rozwałkowałam , włożyłam do blaszki i upiekłam w temp. 200°C przez ok. 7 - 10 minut. Blat wyjęłam i zostawiłam do schłodzenia. Wyjęłam i odlozyłam na ściereczce na bok, gdyż(...)powstały dwa cienkie blaty. Do tego użyć najlepiej noża długiego, piłki do chleba. Idelanie się sprawdza! Na jeden placek miodowy wyłożyć połowę przestudzonej (ale ciągle ciepłej) masy budyniowej. Biszkopt posmarować od spodu powidłem śliwkowym i położyć (stroną posmarowaną do dołu) na masie. Następnie wierzch naszego biszkopta posmarować ponownie powidłem śliwkowym i na to wyłożyć delikatnie i rozsmarować resztę masy

Z Kuchni Do Kuchni
Migdałowiec bez pieczenia 259

Kalorycznie, słodko i pysznie :) Karnawał wciąż trwa, zatem zapomnijmy o kaloriach i zajadajmy się taka pychotka jaka jest Migdałowiec według przepisu siostry Anastazji. Proste w wykonaniu

Różne smaki w kuchni
LODOWIEC OWOCOWA AMBROZJA 198

Pogoda iście letnia, słoneczko pięknie grzeje, wiaterek czasem delikatnie chłodzi...Tylko zimny napój i hamak pod gruszą...I właśnie tak zamierzam spędzić ten weekend, a Wam

Z Majeczką w kuchni
Szybki pudding z kaszy manny 169

Pyszny i szybki pudding z kaszy manny w sam raz na deser. Taka słodycz w środku dnia doda energii a także poprawi humor. Składniki: 1 Warstwa

Smaczne Potrawy
Karpatka 256

czasu do czasu zamoczyć w wodzie ułatwi to rozprowadzanie ciasta. Ciasto pieczemy w temp 180-200 o C na złoty kolor 50/60min ( parametry dobieramy w zależności od piekarnika). Ciasto musi być dobrze wypieczone!.  Przygotowanie masy karpatkowej : Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size(...)cukrem i cukrem wanilinowym. Gdy mleko się gotuje dodajemy mieszaninę, i energicznie mieszając trzymamy na wolnym ogniu 2-3 min ( cały czas mieszając). Pozostawimy do całkowitego ostygnięcia. Gdy masa budyniowa ostygnie, mikserem miksujemy masło i małymi porcjami dodajemy masę budyniową. Nie należy dodawać szybko gdyż masa może się zważyć!. Gdy masa gotowa rozprowadzamy ją na płaskiej części jednego placka ( rozprowadzamy

Sprawdzone przepisy kulinarne
Deser serowy z bezikami 175

dwóch smakach: waniliowym i czekoladowym, maliny, czekolada i beziki, które są nowością marki Brześć. Można powiedzieć, że jest to takie ciasto deser , bo w rzeczywistości bardzo przypomina właśnie ciasto, ale zrobione jest w niezwykle prosty sposób, bo w pucharkach, dzięki czemu porcje są już podzielone, a i nie musimy się martwić zbytnio o estetykę deseru, ponieważ deser w pucharku zazwyczaj(...)rondelku rozpuszczamy masło, nie zdejmując ze źródła ciepła dodajemy do niego cukier, ser, ekstrakt waniliowy oraz całe jaja i dokładnie mieszamy. Kiedy wszystko ze sobą dokładnie połączymy wsypujemy proszek budyniowy i również dokładnie mieszamy, tak żeby nie było grudek. Całość podgrzewamy do momentu aż zacznie bulgotać i wyraźnie zgęstnieje. Pamiętajmy, aby podczas podgrzewania mieszać masę, by się nie przypaliła. Masę

MamaOskarka
SERNIK PUSZYSTY NA HERBATNIKACH 994

Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE Składniki ( forma31x22cm): Spód: herbatniki typu petitki, około 20 szt. Masa serowa: 1kg twarogu półtłustego, zmielonego

Słodkie zapomnienie
3 BIT wersja mniej słodka ze wskazówkami 883

zrobić domowy budyń, jak ukręcić masło na puch, jak zrobić masę budoniowo-maślaną oraz jak prawidłowo ubić śmietanę ze śmietan fixem lub żelatyną. Efektem warsztatów było bardzo popularne ciasto 3 BIT. U mnie dziewczyny poznały wersję mniej słodką, z kakaowymi herbatnikami, z mniejszą ilością kajmaku i cukru Składniki na blachę 40×30 cm: 500 g herbatnikow kakaowych około(...)pokryta herbatnikami. Rozsmarować kajmak, najpierw delikatnie, nie szarpać łyżką, bo herbatniki się wtedy podnoszą. Można łyżkę maczać we wrzątku, żeby sobie ułatwić. Wyrównać. Wyłożyć 2 warstwę herbatników, wyłożyć krem budyniowy. Wyrównać. Wyłożyć 3 warstwę herbatników, wyłożyć bitą śmietanę. Wyrównać. Zetrzeć czekoladę. Włożyć do lodówki, schłodzić przez noc. Masa budyniowo-maślana 6 godzin przed rozpoczęciem przygotowywania 3 BIT’A przygotować

moj przepis na
Sernik chałwowy z czekoladą! 164

Sernik chałwowy, chodził za mną już od jakiegoś czasu. Ostatnio to bardzo często piekę serniki, chyba dlatego, że to ciasto, które można jeść kilka dni i się nie zsycha, jest zawsze smaczne, smakuje każdemu no i postawiłam też podszkolić się w kwestii serników i piec je ciągle, łącz ze sobą rożne smaki, aby znaleźć te prawidłowe połączenia. I dzisiaj(...)zmiksuj na proszek, dodaj roztopione masło i zagnieć całość. Wylep spód małej tortownicy. MASA SERNIKOWA: - 500 g sera z wiadereczka - 3 jajka zerówki - 6 łyżek cukru - 1 łyżka proszku budyniowego - 1 łyżka mąki tortowej - 200 g dobrej jakości chałwy W misie robota umieść żółtka i białka, zacznij ubijać aż mocno się napowietrzą około 5-7 minut, dodaj cukier i dalej

SMYKWKUCHNI
Torcik " Niebieska laguna " 189

Temp. pieczenia : 180 C Czas pieczenia : ok. 40 minut Składniki: Biszkopt: 60 g mąki pszennej 60 g mąki ziemniaczanej 180 g cukru pudru 5 jaj szczypta soli Krem budyniowy: 1 torebka budyniu waniliowego 100 g cukru 500 ml mleka 250 g masła Ponadto truskawki galaretka niebieska  brzoskwinie Sposób przygotowania: Biszkopt: Białka oddzielamy od żółtek. Cukier wsypujemy do miski(...)wzdłuż na dwa placki , pomiędzy nakładamy cały krem, na krem układamy całe truskawki, przykładamy drugim  plackiem i lekko przygniatamy go z góry. Przygotowaną wcześniej galaretkę tężejącą wylewamy na ciasto udekorowane brzoskwiniami i truskawkami. Wkładamy do lodówki i chłodzimy. Smacznego

Różne smaki w kuchni
Czekoladowa kostka z konfiturą jagodową 225

Eksperymentalny przekładaniec, który okazał się być moim małym sukcesem. Biszkopt, konfitura jagodowa, krem, konfitura,biszkopt, a na wierzchu krem z bitej śmietany. Pycha! ;) Składniki (na ok

Kuchnia Ellie
Ciasto z kremem budyniowo-cytrynowym 305

Przepis na to ciasto dostałam od mamy i na dobre już zagościł w naszej rodzinie. Ciasto znika w mgnieniu oka:-) Składniki biszkopt: 5 jaj 3/4 szkl. cukru 5 łyżek oleju 1 szkl. mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia Składniki krem: 2 budynie waniliowe lub śmietankowe na 3/4 mleka 1 litr wody 1 szkl. cukru sok z 3 cytryn (jeżeli cytryny(...)połączą. Następnie wylać na przestudzony biszkopt. Śmietanę ubić, na sztywno z dodatkiem cukru pudru i śmietanfixu (Śmietana będzie sztywniejsza - jak ktoś nie lubi to nie trzeba dodawać). Jak krem budyniowy będzie już zastygnięty wykładamy na niego bitą śmietanę. Całość posypujemy czekoladą startą na tarce o grubych oczkach. Smacznego

IMPRESJA SMAKU
3 bit na kakaowym biszkopcie 306

Ciasto, które jest jednym z ulubionych mojego Męża. Wielu ich nie ma, a jeśli już jakieś są, to na pewno nie te "swoje", przygotowywane w domu. Tym bardziej cieszy mnie fakt, że to lubi i je bez jakiegokolwiek zająknięcia. Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband(...)bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;} Składniki na blaszkę 22x32cm   Biszkopt: 4 jajka ½ szklanki drobnego cukru ½ szklanki mąki pszennej 2 łyżki kakao Krem budyniowy: 2 szklanki mleka 4 żółtka ¾ szklanki drobnego cukru 1 łyżka cukru z prawdziwą wanilią 2 pełne łyżki mąki ziemniaczanej 250g masła Krem śmietankowy: 500ml słodkiej śmietany 30% 3 łyżki cukru pudru

Kuchnia w czekoladzie