ciasto biszkoptowe - 2947 przepisów (strona:76/197)

Ciasto biszkoptowe z malinami 132

Wrzuciłam zdjęcie na Instagrama, ale kompletnie nie miałam siły napisać przepisu do tego ciacha. Uratowało mnie tylko to, że składniki do przygotowania miałam spisane od razu

Kuchnia w czekoladzie
Ciasto / tort stracciatella z frużeliną malinową 1417

Post Ciasto / tort stracciatella z frużeliną malinową pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl .

Kulinarne Przeboje
Ciasto Shrek - na różowo 266

   Znacie Shreka ? Jeśli znacie, to także wiecie, że to wielki zielony ogr. Ale dziś Shrek zmienia kolor, na różowy. Nie pytajcie dlaczego, domysły i

kolorowotorcikowo
Biszkopt bez proszku do pieczenia 129

składniki* 1 jajko* 35 g mąki pszennej* 30 g cukru* aromat waniliowy 3-4 kropleSposób wykonaniaDo miski wybić jajko, wsypać cukier i ubijać przy pomocy miksera

Mix smaku
Biszkopt kawowo-czekoladowy 190

Biszkopt trochę różni się od klasycznego. Jest troszkę twardszy i bardziej zbity. Wyrazisty smak czekolady, a posiekana gorzka czekolada fajnie chrupie podczas jedzenia. Pieczenie go - sama

Blondynka Gotuje
Torcik W-Z jak z PRL 117

mojprzepisna.pl |Torcik W-Z jak z PRL Ostatnio miałam przyjemność uczesniczyć w imprezie tematycznej. Tematem były czasy PRL. Wszyscy przebraliśmy się w adekwatne stroje, jedliśmy na

moj przepis na
Torcik W-Z jak z PRL 223

mojprzepisna.pl |Torcik W-Z jak z PRL Ostatnio miałam przyjemność uczesniczyć w imprezie tematycznej. Tematem były czasy PRL. Wszyscy przebraliśmy się w adekwatne stroje, jedliśmy na

moj przepis na
Rolada makowo-kokosowa z białek 198

Dawno oj dawno nie robiłam rolady...ale nadarzyła się okazja..takie wspólne chociaż wirtualne pieczenie to fajna sprawa...tym razem wybór padł na roladę...miałam szklankę

Moje domowe kucharzenie
Biszkopt 170

składniki*6 jajek*3/4 szklanki cukru* 3/4 szklanki mąki pszennej*1 niepełna łyżeczka proszku do pieczenia*2 łyżeczki soku z cytryny Sposób wykonaniaOddzielić białka jaj

Mix smaku
Kokoski, Kokosanki,Kostka Kokosowa, czy Lemingtony? 631

Po pierwsze, Kokoski to nazwa, którą od zawsze używamy w domu przy określaniu tego przysmaku. W nazwie napisałam kilka nazw, z którymi kojarzy Wam się ten

Blondynka Gotuje
Biszkoptowo-herbatnikowe z twarogierm 163

Miałam wiaderko twarogu pomarańczowego [ pierwszy raz taki twaróg kupiłam , ale myślałam , że będzie lepszy] ..i trza było coś z nim zrobić i przez przypadek natrafiłam na

Moje domowe kucharzenie
Biszkopt z pianką 252

Dodać żółtka delikatnie zmiksować, mąkę tortową wymieszać z mąką ziemniaczaną i proszkiem do pieczenia, zwalniając obroty miksera do minimum dodawać po łyżce mąki oraz barwnik w żelu. Tak przygotowane ciasto wylać do standardowej blaszki wyłożonej pergaminem i piec 30 minut w temp 160*c.Wystudzone przekroić wzdłuż dwa razy. PONCZ:  Składniki ponczu wymieszać ze sobą. MASA:  Galaretki rozpuścić osobno(...)sztywno z cukrem pudrem odłożyć połowę masy jedną część wymieszać z malinową galaretką a drugą ze śmietan fiks.  Część masy z galaretką wylać na drugą cześć blatu biszkoptowego przykryć ciastem i na wierzch wyłożyć masę śmietanową białą. Posypać grubo wiórkami kokosowymi. Schłodzić w lodówce. Życzę smacznego

Wanilia i Kardamon
Torcik W-Z (Wuzetka) 228

Pamiętam Wuzetkę jako mała dziewczynka, była pyszna, miała aromat rumowy, mocno nasączona, biszkopt kakaowy, bita śmietana, kakao i rozetka ze śmietany na gorze. Była krojona w

moj przepis na
Rolada truskawkowa 171

  Składniki biszkopt z 5 jaj na dużej blasze z pieca dżem truskawkowy, 1 słoiczek śmietana kremówka, 400ml żelatyna, 4 łyżeczki cukier, 2 łyzeczki Przygotowanie Żelatynę

Gotowanie moimi oczami
Tort serowo-śliwkowy 280

Składniki na biszkopt jajka, 3 szt cukier, 3 łyżki mąka pszenna, 3 łyżki Składniki na masę śliwkową śliwki, 750g cukier, 3 łyżki sok z czarnej porzeczki

Gotowanie moimi oczami
Tort potrójnie czekoladowy 244

odmierzonej mąki odejmujemy 3 łyżki i zastępujemy je kakaem. Wszystkie składniki wrzucamy do miski i ubijamy na jednolitą, gładką masę. Masę przekładamy do tortownicy (każdorazowo pieczemy jeden blat biszkoptowy). Poziom ciasta nie powinien przekraczać połowy wysokości ścianki formy. Stawiamy foremki na blaszce i pieczemy przez 20-25minut, aż powierzchnia biszkoptu stanie się sprężysta. Zostawiamy, aby chwilę ostygły i następnie(...)cukru, mieszając do całkowitego rozpuszczenia. Dodajemy masło i aromat waniliowy. Ubijamy krem aż stanie się gładki i błyszczący. przykrywamy folią spożywczą i pozostawiamy do całkowitego ostygnięcia. Smarujemy jeden biszkoptowy blat kremem i przykrywamy drugim. Ostrożnie rozprowadzamy pozostały krem na ściankach i na szczycie tortu. Jeżeli chcemy uzyskać gładkie wykończenie, krem rozsmarowujemy szpatułką- nożem umoczonym w gorącej wodzie. Inaczej uzyskamy artystyczne

Pudełko rozmaitości