ciasto bez pieczenia - 40561 przepisów (strona:198/2705)

Puszyste ciasto drożdżowe z owocami 119

zimnego piekarnika – na środkową półkę. Piekarnik ustawiamy na temperaturę 180’C i pieczemy ciasto przez około 30 minut – do czasu, aż ładnie wyrośnie i się zrumieni *** *** Ciasto kroimy dopiero po wystudzeniu *** *** SMACZNEGO ***       POLECAM TAKŻE: CIASTA BEZ PIECZENIA PRZEPISY TUTAJ PRZEPISY NA PYSZNE I EFEKTOWNE CIASTA KLIKNIJ TUTAJ   Artykuł Puszyste ciasto drożdżowe

Blog z Apetytem
Odrywane bułeczki z serkiem i kruszonką 89

smarujemy roztrzepanym białkiem *** *** Następnie bułeczki równomiernie obsypujemy kruszonką *** *** Wkładamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 180’C i pieczemy przez około 30 minut – do zrumienienia *** *** Po upieczeniu bułeczki wyjmujemy z piekarnika i odkładamy do wystudzenia *** *** SMACZNEGO ***     POLECAM TAKŻE: CIASTA BEZ PIECZENIA PRZEPISY TUTAJ PRZEPISY NA PYSZNE I EFEKTOWNE CIASTA KLIKNIJ TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA

Blog z Apetytem
Ciasto styropian ze śliwkami 160

ciasto: mąkę przesiewamy wraz z proszkiem do pieczenia, dodajemy cukry, szczyptę soli i wbijamy żółtka. Masło (lub margarynę) kroimy na kosteczki, dodajemy do reszty i wyrabiamy gładkie ciasto *** *** Ciasto dzielimy na dwie części w proporcjach 1/3 i 2/3. Mniejszą część owijamy folią i wkładamy do zamrażarki. Większą część wykładamy dno foremki – użyłam blaszki o wymiarach 28×28 cm . Ciasto(...)pieczemy przez 1 godzinę. Po tym czasie wyłączamy piekarnik i NIE WYCIĄGAMY CIASTA ani nie otwieramy piekarnika przez kolejne 30 minut. Następnie lekko uchylamy drzwiczki piekarnika i czekamy jeszcze 1 godzinę *** *** Ciasto po upieczeniu trochę opada, jest to normalne zjawisko *** *** SMACZNEGO ***     Polecam również: PRZEPISY NA PYSZNE I EFEKTOWNE CIASTA KLIKNIJ TUTAJ CIASTA BEZ PIECZENIA PRZEPISY TUTAJ

Blog z Apetytem
WALENTYNKOWE CIASTO CZEKOLADOWE Z SERCEM – NA SŁODKO ZE SWEET DECOR 103

pieczenia. Pieczemy około 45-50 minut (do suchego patyczka) w piekarniku nagrzanym do temperatury 165-170°C (termoobieg). Upieczone ciasto studzimy na kratce. Przestudzone kroimy na plastry grubości 1-1,5 cm, w każdym wycinamy za pomocą wykrawaczki serce. CIASTO CZEKOLADOWE: Czekoladę razem z masłem rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Mąkę przesiewamy do miski, mieszamy z proszkiem do pieczenia(...)Keksówkę o wymiarach 22 x 9 cm wykładamy folią lub papierem do pieczenia. Spód smarujemy cienką warstwą ciasta. Układamy wzdłuż keksówki rząd serduszek. Nakładamy ciasto wokół serc i na nich. Pieczemy około 45-50 minut w piekarniku nagrzanym do temp. 160°C (termoobieg) lub 180° bez termoobiegu.Studzimy. Smacznego! Zobaczcie też inne walentynkowe pyszności na blogu! I sprawdźcie jakie

Ostra na Słodko
Sernik stracciatella truskawkami bez pieczenia + film 107

Sernik stracciatella truskawkami bez pieczenia to wyborny smakołyk w sam raz dla wielbicieli słodkich, letnich smaków. Wszystkie składniki ciasta świetnie się ze sobą komponują, tworząc idealny deser na upalne dni. Przepis można dowolnie modyfikować dodając swoje ulubione, sezonowe owoce.     składniki na tortownicę 26 cm 17 sztuk małych biszkoptów 500 g serka twarogowego z wiaderka(...)gorącaj wody i pozostawiamy do wystudzenia. Wystudzoną galaretkę wstawiamy do lodówki aby lekko stężała. Na wierzchu ciasta układamy pozostałe truskawki i polewamy je lekko tężejącą galaretką. Tak przygotowane ciasto wstawiamy do lodówki na na całą noc.   Artykuł Sernik stracciatella truskawkami bez pieczenia + film pochodzi z serwisu Smakowite Dania

Smakowite Dania
Zakręcone drożdżówki z makiem 84

ciepłe miejsce na około 1 godzinę do wyrośnięcia *** *** Po godzinie ciasto ponownie wyrabiamy na posypanym mąką blacie i dzielimy na 2 części. Pierwszą część ciasta rozwałkowujemy na kształt prostokąta *** *** Na cieście rozsmarowujemy połowę masy makowej *** *** Ciasto z nadzieniem składamy. Zaginamy 1/3 ciasta od dołu i 1/3 ciasta od góry *** *** Ciasto dzielimy na 8 części – najpierw dzielimy na pół, następnie każdą(...)roztrzepanym białkiem. W czasie gdy pierwsze drożdżówki wyrastają, przygotowujemy drożdżówki z drugiej części ciasta *** *** Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180’C . Pieczemy przez około 25 minut – na złoty kolor *** *** Po wystudzeniu drożdżówki możemy polać lukrem lub posypać cukrem pudrem *** *** SMACZNEGO ***       POLECAM TAKŻE: CIASTA BEZ PIECZENIA PRZEPISY TUTAJ PRZEPISY NA PYSZNE I EFEKTOWNE CIASTA KLIKNIJ TUTAJ

Blog z Apetytem
Drożdżówki z makiem 155

pierwsze drożdżówki wyrastają, przygotowujemy drożdżówki z drugiej części ciasta *** *** Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180’C . Pieczemy przez około 25 minut – na złoty kolor *** *** Po wystudzeniu drożdżówki możemy polać lukrem lub posypać cukrem pudrem *** *** SMACZNEGO ***       POLECAM TAKŻE: CIASTA BEZ PIECZENIA PRZEPISY TUTAJ PRZEPISY NA PYSZNE I EFEKTOWNE CIASTA KLIKNIJ TUTAJ   Artykuł Drożdżówki z makiem

Blog z Apetytem
Torcik serowy 326

Na zrobienie tego ciasta , złożyły sie dwa święta -Dzień Taty i urodziny mojej córci. Torcik jest połączeniem serków z truskawkami i biszkoptami , zwięńczeniem jest galaretka :) Lekki

Słodkości i nie tylko
sernik na zimno z truskawkami 420

składniki: 250 g serka mascarpone 200 g świeżych truskawek 200 ml śmietany kremówki 30%, schłodzonej 3 łyżki cukru pudru (mniej lub więcej, do smaku w zależności

Domowy Smak Jedzenia
Banoffee pie czyli ciasto bez pieczenia 29945

  Banoffee pie czyli esencja samej słodyczy, nazwa pochodzi od połączenia słów Banana i Toffee . Z dostępnych informacji wynika, że jest to angielski deser i zajadła

Mango Papaja
Ucierane ciasto z jeżynami i żurawiną 121

Dodaję do masy powoli przesianą mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Mieszam dokładnie mikserem, powstają grudki, dodaję po jednym jajku, miksuję do połączenia. Gdy masa jest gładka dodaję suszoną żurawinę, mieszam delikatnie łyżką. Tortownicę wykładam papierem do pieczenia, zamykam obręcz a boki smaruję masłem, wlewam ciasto, wtykam (bez rozmrażania) jeżyny. Piekę w temp. 180 st. C przez(...)minut, do suchego patyczka. Piekę programem góra plus dół, bez termoobiegu, ciasto wkładam na środkową półkę piekarnika. Upieczone ciasto wyjmuję, studzę. Przygotowuję polewę czekoladową. W rondelku roztapiam masło, wrzucam połamaną na małe kawałki czekoladę, mieszam do rozpuszczenia i połączenia, dodaję łyżeczkę cukru pudru. Polewam wystudzone ciasto. Ciasto ucierane z jeżynami gotowe

Zasmakuj Kuchni
Rogaliki krucho-drożdżowe 104

Rogaliki krucho-drożdżowe Proste i szybciutkie w przygotowaniu, możemy je dowolnie nadziać – powidłami, owocami, czekoladą lub konfiturą, zawsze wychodzą bardzo smaczne. Nie musimy czekać, aż ciasto urośnie jak w przypadku tradycyjnych rogali drożdżowych, więc są wprost ekspresowe w wykonaniu. Rogaliki wychodzą idealnie kruche i puszyste zarazem. Nie są za duże, więc świetnie sprawdzą się na przyjęciu(...)farszem ku węższemu, końcówka ciasta powinna znaleźć się pod rogalikiem *** *** Gotowe rogaliki układamy na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce *** *** Rogaliki z wierzchu smarujemy roztrzepanym białkiem *** *** Rogaliki pieczemy w piekarniku nagrzanym do 170’C przez około 20 minut – do mocnego zrumienienia *** *** Po przestudzeniu rogaliki oprószamy cukrem pudrem *** *** SMACZNEGO ***       POLECAM TAKŻE: CIASTA BEZ PIECZENIA PRZEPISY TUTAJ

Blog z Apetytem
Najlepsze rogaliki drożdżowe 125

wyrośnięcia *** *** Rogaliki wkładamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 180’C (z termoobiegiem) i pieczemy przez około 10 minut – do zrumienienia *** *** Po wystudzeniu rogaliki posypujemy cukrem pudrem *** *** Z podanych składników wyjdą nam 32 rogaliki *** *** SMACZNEGO ***         POLECAM TAKŻE: CIASTA BEZ PIECZENIA PRZEPISY TUTAJ PRZEPISY NA PYSZNE I EFEKTOWNE CIASTA KLIKNIJ TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI

Blog z Apetytem
Sernik z rosą i brzoskwiniami 332

piekarnika i studzimy *** *** Po około 30 minutach zacznie pojawiać się pierwsza rosa na piance, po upływie kolejnych 30 minut wierzch ciasta powinien być już cały w kropelkach rosy *** *** SMACZNEGO ***     Polecam również: CIASTA BEZ PIECZENIA PRZEPISY TUTAJ PRZEPISY NA PYSZNE I EFEKTOWNE CIASTA KLIKNIJ TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ Artykuł Sernik

Blog z Apetytem
Deser truskawkowy 206

owoce świeżych truskawek. Sezon truskawkowy trwa w najlepsze, chociaż prawda jest taka że u nas akurat się już kończy. Ja bardzo chętnie latem właśnie sięgam po ciasta lub desery przygotowywane bez pieczenia i podawane na zimno. Taki pyszny, prosty i szybki w przygotowaniu smakołyk proponuję w tym tygodniu w akcji "Ciasto na niedzielę". Moja galaretka została zrobiona(...)możecie użyć galaretki truskawkowej. Składniki na galaretkę truskawkową: 400 gram truskawek 1 opakowanie żelatyny na 500 ml wody i 100 ml wrzątku 400 ml kompotu truskawkowego z zeszłorocznych przetworów (bez truskawek) 2 łyżki cukru Składniki na krem: 300 ml śmietanki 30%, koniecznie zimnej 2 łyżki cukru pudru 1 mały śmietan fix Spód: miodowe ziarenka Cenos  Przygotowanie: Na początku

Życie zaczyna się w kuchni