ciasto bez pieczenia - 40561 przepisów (strona:1901/2705)

Gryczano-ryżowe muffinki bezglutenowe :) 224

Czyż to nie wygląda obłędnie pysznie? 😂 Bo smakuje dokładnie tak samo, jak wygląda. Co my tu mamy? Ostatnio moje częste połączenie mąk, czyli gryczanej z ryżową

Zdrowie na języku :P
Czekoladowe ciacho z mikrofali 174

Pomysł na takie proste i szybkie ciasto..i na dodatek z  mikrofali podpatrzyłam  tutaj .. Składniki na kubek o pojemności 300 ml  1 jajko

Moje domowe kucharzenie
Domowe sposoby na ketchup 219

Ketchup jest nieodzownym dodatkiem do mięs, pieczonych kiełbaskami czy też świetnie się komponuje z serami. Niestety kupując go w sklepie jesteśmy narażenie najczęściej na kupowanie koncentratu

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Placki z mąki gryczanej (pancakes) z kefirem, rozmarynem i miodem 179

Małe smażone placuszki, znane również, jako amerykańskie pankejki (pancakes), to propozycja nie tylko na śniadanie, ale również na deser. Najlepiej smakują podane z jogurtem, miodem lub

Tajemnice Smaku
Papanasi czyli serowe pączki z Rumunii 131

większej oponki, śmietany, kwaśnego dżemu i małego pączka na wierzchu. Nigdy wcześniej o nich nie słyszałam, a upiekłam je za sprawą akcji Wypiekanie na śniadanie .   Tym razem piekliśmy pyszne pączki z bloga Doroty Moje Wypieki. Oryginalny przepis pochodzi z bloga Artsy Bites. Trzeba powiedzieć, że to bardzo łatwy przepis na pączki. Nie trzeba czekać aż serowe oponki wyrosną(...)wymieszać. Cały czas mieszając, dodawać po łyżce mąkę, tak długo aż ciasto będzie dobrze połączone, ale nadal lekko lepkie. Ciasto przełożyć na posypany mąką blat, jeżeli nadal jest zbyt lepkie, wrobić jeszcze trochę mąki.  Nie dosypywać zbyt dużo mąki, by gotowe pączki nie były zbyt twarde. Gotowe ciasto rozwałkować na placek ok 1 cm grubości. Wycinać foremką krążki

Stare Gary
Ciasto kokosowe z borówkami 111

Ciasto kokosowe z borówkami to wariacja na temat ciasta ucieranego z kokosem. Jak dodamy jeszcze do tego borówki to wychodzi genialne połączenie. Wiecie, że lubię robić

Relaxtime
Czekoladowe ciasto dyniowe 393

Czekoladowe ciasto dyniowe to klasyczne ciasto czekoladowe z dodatkiem purée z dyni, które sprawia, że wnętrze ciasta jest wyjątkowo wilgotne i miękkie. Smak dyni nie jest

Smakołyki Bereniki
Rogale świętomarcińskie 194

ciasto wyrośnie). Wyrośnięte ciasto drożdżowe odgazować uderzając pięścią, lekko zagnieść i rozwałkować na stolnicy na kształt prostokąta. Zimne masło rozłożyć na 2/3 szerokości prostokąta (1/3 ma pozostać pusta). Ciasto złożyć do środka na 3 warstwy (jak papier listowy), zaczynając od strony nie przykrytej masłem (w ten sposób otrzymujemy 3 warstwy ciasta i 2 warstwy masła). Warstwy docisnąć i ciasto odwrócić(...)masło nie wyszło bokami). Ciasto złożyć ponownie w taki sam sposób, jak poprzednio i włożyć do lodówki na pół godziny (można włożyć do zamrażalnika, aby lepiej się schłodziło). Czynność wałkowania i składania powtórzyć jeszcze dwa razy, za każdym razem schładzając ciasto w lodówce przez pół godziny. W ten sposób powinno powstać 81 warstw ciasta. Ciasto, które wkładamy do lodówki należy

In my kitchen
Ciasto Kokosowy Chlejus z malinami – smakołyk z procentami 763

Zmniejszamy obroty miksera i dodajemy mąkę ziemniaczaną i pszenną wymieszaną z proszkiem do pieczenia i wiórki kokosowe. Masę wylewamy na blaszkę, której dno wykładamy papierem do pieczenia i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 160 C. Pieczemy w trybie góra-dół przez 25 minut. Ciasto wyjmujemy z piekarnika i pozostawiamy do wystudzenia. Frużelina Przygotowujemy frużelinę. Owoce umieszczamy w rondelku(...)Ciasto Kokosowy Chlejus z malinami – smakołyk z procentami     Zobacz inne przepisy na efektowne ciasto: Ciasto Królowa Bona – królewski deser na każdą okazję Pianka na biszkopcie – pyszne ciasto piankowe z galaretką Ciasto Paź Królowej – ciasto czekoladowe z kremem ananasowym i bezą Obłędny bananowiec na biszkopcie Ciasto Włoski Narzeczony – rewelacyjny biszkopt z kremem cappuccino   Artykuł Ciasto Kokosowy Chlejus

e-PrzepisyKulinarne
Warstwowe Ciasto Na Białkach Z Serem Gotowanym I Dżemem 154

Ciasto na białkach ma to do siebie, że jest lekkie, nie zapychające i przyjemnie się je zjada, a z dodatkami staje się pysznym deserem do popołudniowej kawki ;) Składniki na blaszkę 21 x 21 cm Ciasto: 4 białka (170 g) 4 łyżki cukru 4 łyżki oleju 3 czubate łyżki mąki 1/2 łyżeczki proszku dopieczenia 1 i 1/2 łyżki kakao Masa(...)zagotować i już :) 2. Gotową masę serową odstawiamy na chwilę do lekkiego przestygnięcia. Ciasto 3. Białka ubijamy na sztywno, pod koniec partiami dosypujemy cukier i ubijamy do jego rozpuszczenia się na niższych obrotach. 4. Następnie do ubitych białek partiami dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia, kakao, krem oraz olej i mieszamy bądź krótko miksujemy na najwolniejszych obrotach miksera. Następnie

Gotowanie...to proste !
Brownie z serem i owocami 122

Składniki na masę serową: 2 opakowania serka mascarpone 400 g sera białego średnio odciśniętego 3 jajka budyń waniliowy bez cukru 120 g cukru Dodatkowo: około 200 g owoców (mogą być świeże lub mrożone, jednak należy je koniecznie wcześniej rozmrozić) Ciasto sernikobrownie z owocami W garnku zagotuj mleko, rozpuść w niej cukier oraz cukier wanilinowy. Całość odstaw(...)czekoladową. Znów wymieszaj dokładnie. Ciasto wlej do formy wyłożonej papierem dopieczenia. Ja zostawiam sobie około 3 łyżek ciasta, by potem ozdobić nim kleksami wierzch masy serowej. Przygotuj masę serową. W tym celu ser przepuść dwa razy przez maszynkę. Dodaj do niego resztę składników, czyli mascarpone, jajka, proszek budyniowy i cukry. Wymieszaj, po czym wyłóż na ciasto czekoladowe. Na sam koniec

Arbuziaki
Świąteczny piernik + film 87

Świąteczny piernik to wyjątkowo smaczne, aromatyczne i rozpływające się w ustach ciasto, które zawsze się udaje i które będzie idealną propozycją na świątecznym stole. Ciasto jest bardzo proste w przygotowaniu i na pewno zachwyci nie jedno podniebienie. Bez piernika, bez jego aromatu nie ma tego specyficznego, magicznego świątecznego klimatu, zatem zachecam do wypróbowania tego niezwykle prostego przepisu(...)oczyszczoną, kakao oraz przyprawę do piernika, wszystko miksujemy do połączenia się składników. Następnie wlewamy maślankę, oraz rozpuszczone masło i całość jeszcze raz dokładnie miksujemy. Tak przygotowane ciasto przekładamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia i starannie je rozprowadzamy. Piernik pieczemy w piekarniku rozgrzanym do temp 180 st C około 50-60 minut, po czym studzimy w piekarniku. Wystudzony piernik

Smakowite Dania
Tort straciatella. 158

powoli dodawać cukier.  Następnie dodać żółtka, dalej ubijać.  Obie mąki i proszek do pieczenia, wymieszać w osobnej misce.  Przesiać przez sitko do ubitych jajek. Wymieszać łyżką.  Dno tortownicy, wyłożyć papierem do pieczenia.  Przelać wcześniej przygotowane ciasto. Piec w piekarniku nagrzanym do 175 stopni, około 30 minut. Po wyjęciu z piekarnika, rzucam blachą(...)wyłożyć 1/2 masy, przykryć drugim blatem.  Docisnąć. Ponownie nasączyć i wyłożyć resztę masy. Przykryć kolejnym blatem  i znów docisnąć.   Wierzch i boki tortu,wysmarować masą bez czekolady.  Następnie obsypać utartą czekoladą. Na górę nasypałam sporo czekolady, na boki delikatnie

Agusiowe smakołyki
Bezglutenowe migdałowe gofry ze szparagami 156

Gofry bez glutenu, bez laktozy wytrawne. Podałam je z jajkiem i szparagami. Polecam na śniadanie, można je zabrać do pracy. Są bardzo dobre i do tego zdrowe. Goframi można zajadać się też zamiast chleba i jeść je z wędliną, masełkiem. gofry bezglutenowe: 3 łyżki migdałów 3 łyżki płatków owsianych 2/3 szklanki mąki migdałowej 1/3 łyżeczki soli 4 łyżki(...)mąkę, żółtka, wodę, sól, oliwę, zioła i całość miksuję. Białka ubijam na sztywno mikserem i dodaję do ciasta. Mieszam już delikatnie łyżką. Gofrownicę smaruję olejem , nagrzewam. Wylewam po około trzy łyżki ciasta na jednego gofra i piekę aż będą rumiane. Długość pieczenia zależy od gofrownicy i jej mocy.  Pozostałe: Jajka wbijam na rozgrzany tłuszcz, dodaję pokrojone kabanosy. Doprawiam

wesoła kuchnia
Włoskie rogaliki Cornetti 125

Puszyste drożdżowe rogaliki Cornetti, które razem z cappuccino tworzą tradycyjne włoskie śniadanie.  I choć jest to przepis uproszczony bez laminowania i dużej ilości masła to gwarantuję, że wart wypróbowania. Dla lepszego smaku polecam wstawić ciasto na noc do lodówki. Rogaliki można  również upiec od razu z nadzieniem np. dżemem lub kremem czekoladowym. Składniki na 12 rogalików(...)ciasto, dodając pod koniec wyrabiania kawałki miękkiego masła. Gotowe ciasto uformować w kulę i wstawić do lodówki na całą noc lub odstawić na około 2 godziny w temperaturze pokojowej, aż podwoi swoją objętość. Masło roztopić.  Wyrośnięte ciasto podzielić na 4 równe części. Każdą z nich rozwałkować na cieniutki okrągły placek. Pierwszy z nich ułożyć na papierze do pieczenia

wyzwania kuchenne

Proponowane wyszukiwania