Cóż mogę napisać, to jeden z najdelikatniejszych serników jakie ostatnio jadłam. Jest wspaniały i zebrał mnóstwo pochwał, dlatego bardzo go Wam polecam Sernik: 1 kg twarogu
Smaki Na TalerzuCiasteczka z poniższego przepisu to małe krążki, przygotowane z dodatkiem białej czekolady. Są one bardzo kruche (dzięki sporej zawartości masła, jak i tłuszczu wchodzącego w skład
Smakołyki BerenikiDomowe drożdżówki są najlepsze, a jeszcze gdy przygotowanie ich nie zajmuje nam wiele czasu, to już w ogóle bajka. Te są nie tylko błyskawiczne
Smaczne ZdroweSkładniki: jabłka szara reneta 1,5 kg, kasza manna 1/2 szklanki, cukier 1/2 szklanki mąka tortowa 1 szklanka, mąka krupczatka 1/2 szklanki, kasza manna 2 szklanki
W Mojej Kuchni LubięTakie ciasto [ tzn.podobne] robiłam już jakiś czas temu..a przepis oryginalny pochodzi z Małej Cukierenki . 520 g mąki 170 g cukru 2 łyżeczki sody
Moje domowe kucharzenieW naszej okolicy wiele gospodarstw posiada w swoich ogrodach stare odmiany tego owocu. "Czarna porzeczka Lodzi" często brała udział w wielu konkursach kulinarnych, za niepowtarzalny smak
kgwjanczewoPonieważ sezonowe owoce kończą się zdecydowanie zbyt szybko śpieszę podzielić się z Wami fajnym przepisem na jagodzianki. Nie są to jednak takie klasyczne jagodzianki, ale upieczone
HealthyCreationssurowe zasady koszernej kuchni, które nie pozwalały na łączenie mleka i mięsa w jednym posiłku. Hazana to kolorowe przepisy na omlety, sałatki, gotowane na piecu gulasze warzywne, zupy, jajka, słone wypieki z ciasta filo, pożywne dania jednogarnkowe, słodko-kwaśne sosy, bakłażany i faszerowane warzywa. Więcej o tej książce przeczytacie w mojej recenzji. Hazana. Kuchnia wegetariańska Żydów z całego świata Autorka(...)pasuje do każdego dania i do każdego posiłku. Jajko może być przecież na miękko, w zupie, w plackach, w cieście, w pasztecie, w szakszuce, tortilli, naleśnikach z serem i w leniwych pierogach. Można je jeść przez cały dzień, ale śniadanie bez jajka to nie śniadanie. Prawie każdy ma jakieś wczesne wspomnienia z jajem w roli głównej. Ucieranie kogla mogla
Ugotowane pozamiataneciastem przykrywamy folią spożywczą i zostawiamy w temperaturze pokojowej na 30 minut, ciasto powinno podwoić swoją objętość. Po czym z ciasta formujemy kulę, zawijamy szczelnie w folię spożywcza i wkładamy na noc do lodówki. Na drugi dzień ciasto wałkujemy na prostokąt o grubości 1 cm i wkładamy do zamrażarki na 30 minut. Ciasto(...)ciasta i miękkiego masła wytworzy się listkowa struktura w gotowym cieście. Masło musimy wyjąć z lodówki godzinę przed użyciem, a następnie rozwałkować je między dwoma kawałkami folii spożywczej na prostokąt o grubości 1 cm i o 1 cm mniejszy z każdej strony niż powierzchnia ciasta. Ciasto wyjmujemy z zamrażarki, układamy na nim masło (bez folii) i składamy ciasto
Kulinarne przygody GatitySkładniki 1 1/2 szkl. orzechy laskowe ,lub włoskie 170g 6 dużych białka jajek, w temperaturze pokojowej szczypta soli 1/2 rodzynek opcjonalnie, mogą być
mojej kuchniSkładniki 1 1/2 szkl. orzechy laskowe ,lub włoskie 170g 6 dużych białka jajek, w temperaturze pokojowej szczypta soli 1/2 rodzynek opcjonalnie, mogą być
w mojej kuchniDzisiejszy TOP3 jest nieco oszukany 😎 Wyprzedzamy pewne fakty i mimo, że pierwszy przepis nie jest jeszcze dostępny na Instagramie (ale będzie niebawem) to gdy się tam
Candy PandasPyszne czekoladowo-kawowe ciacho, to gratka nie tylko dla wielbicieli kawy i czekolady. Choć osobiście nie jestem fanką ani jednego, ani drugiego, to sama
Smaczne Zdrowewłasne ręce, zakasać rękawy i upiec chleb samodzielnie. Chleb piekę już 8 lat. Dzięki temu wyeliminowałam z diety sklepowe zapychacze jak również bardzo wątpliwej jakości mąkę pszenną. Na blogu zaprezentowałam już ponad 20 przepisów na chleby na zakwasie, tyleż samo przepisów na domowe pieczywo i chleby na drożdżach oraz chleby bez użycia drożdży i zakwasu. Najwyższy już czas(...)zakwasu. Powszechnie uważa się, że to to trudne, albo na pewno się nie uda. Nie bójcie się zakwasu! Stosując się do kilku prostych zasad przygotujesz go w domowym zaciszu bez problemu. No i jak dobrze pójdzie, to pierwszy zrobiony zakwas może starczyć Ci do końca życia! Mi nie starczył, ale to wcale nie znaczy, że Tobie się
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!wyłącznie z pełnowartościowych i pożywnych składników, więc nie musicie się martwić o to, że spożywacie zbędne kalorie. Ten batonik dostarczy Wam cennych minerałów i tłuszczów, niezbędnych do prawidłowego funkcjonowania. Bez obaw możecie zajadać się nimi sami, lub podawać je swoim małym szkrabom. Ponadto przygotowanie batoników zajmuje tylko chwilę. Do dzieła! Składniki (wychodzi ok 16 batoników): 1/2 szkl surowej kaszy(...)masła) i 4 łyżki syropu klonowego/miodu. Spróbuj i zobacz czy masa jest wystarczająco słodka. Rozgrzej piekarnik do 180*C na termoobiegu. Blaszkę wyłóż papierem do pieczenia i wylej masę formując łyżką prostokąt. Piecz 15 min w 180*C na termoobiegu. Zostaw jeszcze w wyłączonym piekarniku na 5-10 min. Przygotuj POLEWĘ : 4 czubate łyżki oleju kokosowego/masła rozpuść
Smiling Shrimp