Domowe czekoladki z nutellą to wspaniały i prosty pomysł na deser, który zachwyci swoim smakiem miłośnika czekolady. Domowe czekoladki z nutellą mają smak zbliżony do czekoladek
Smaczne PotrawyDomowe bombonierki z nutellą to wspaniały i prosty pomysł na deser, który zachwyci swoim smakiem miłośnika czekolady. Domowe bombonierki z nutellą mają smak zbliżony do czekoladek
Smaczne PotrawyGofry najlepiej mi przypominają czas spędzony nad morzem .A teraz czas do powrotu zwykłego szarego dnia . Pierwsza rada za każdym razem kiedy nalewacie ciasto na gofrownicę
Moje WyrobyCzy podczas diety można jeść słodycze? Oczywiście, że tak !!!!!! ale z umiarem!!! Nie ma złego jedzenia, ważna jest różnorodność i urozmaicenie. W zdrowej diecie jest miejsce
ClauditteMissCookingSkładniki na biszkopt: -5 jajek(osobno białka i żółtka) -3/4 szklanki ksylitolu(może być cukier) -1 szklanka mąki orkiszowej(lub pszennej) Białka ubić na pół
Smaczne ZdroweCiasto drożdżowe : wszystkie składniki powinny mieć temperaturę pokojową. W kubeczku połączyć letnie mleko z żółtkiem i drożdżami. Do miski przesiać mąkę, szczyptę soli oraz cukier puder. Wymieszać. Następnie dodać miękkie masło i margarynę. Za pomocą miksera lub ręcznie zacząć wyrabiać ciasto. Kiedy składniki zaczynają schodzić się w całość dodać płynne mleko z żółtkiem i drożdżami. Bardzo dobrze wyrobić ciasto. Gotowe(...)szerokości 30 na 30 centymetra. Na każdym ułożyć nadzienie orzechowe, równomiernie je rozsmarowując. Pozostawić 1,5 centymetra marginesu bez nadzienia wokół całego kwadratu. Po rozsmarowaniu nadzienia założyć centymetr pustego marginesu dwóch przeciwległych do siebie boków na nadzienie. Zacząć zwijanie ciasta od boku, który nadal ma pusty margines. Delikatnie uciskać. Żółtka roztrzepać widelcem. Posmarować dokładnie bejgli. Posmarowane bejgli włożyć
mecooksCiasto rozwałkować (cienko) między dwoma kawałkami papieru do pieczenia. Wycinać koła o tej samej średnicy (można odrysować je od talerza, za pomocą rantu od blachy lub też wykonać szablon o średnicy 18 cm). Wykonać 6 blatów (my użyłyśmy 5, jedno było w pogotowaniu gdyby miało się jakieś pokruszyć, zużyłyśmy je do posypki). 7. Blaty piec osobno po kolei(...)schłodził. 12. Do ostudzonego budyniu dodać pastę z orzechów włoskich, miksować całość mikserem od niskich do wysokich obrotów. Nasza pasta orzechowa miała dość płynną konsystencję więc całość połączyła się bez problemu. Jeśli pasta orzechowa jest gęsta można też dodawać po łyżce mleka do momentu aż krem osiągnie jednolitą konsystencję. 13. Na wystudzone blaty nakładać po kilka łyżek kremu
Candy Pandaschlebek, a może raczej ciasto jest po prostu przepyszny i zrobiony w znacznie zdrowszej,szybszej i wygodniejszej wersji , zamiast użyć soku z pomarańczy, używamy kremowego smoothie zrobionego ze zblendowanego pomarańcza i jogurtu greckiego, zamiast mąki pszennej użyłam równie delikatnej ale zdrowszej mąki ryżowej i połączyłam ją z mąką żytnią pełnoziarnistą, zamiast cukru możecie dodać ksylitol (wtedy będzie super zdrowy(...)resztą jogurtu. Do żurawiny z pomarańczą dodajemy suche składniki oraz jogurt z jajkiem, masę przelewamy do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia ( mi wyszły dwie małe keksówki) pieczemy ok 50 minut w 160 stopniach uważając by ciasto się nie przypaliło, pozostawiamy do całkowitego wystygnięcia (gorące jest wilgotne i nie uda się go wyjąć z blaszki
zdrowa vege kuchniaprzez spaghetti. Dzisiejsza tarta dyniowa to jednak nowość, więc zaczynamy! Dodam tylko, że zrobiłem ją bez jajek, ale spokojnie możecie zastąpić siemię lniane jajkiem i wyrośnie ładniej. Składniki na spód: 1 ½ szklanki orzechów (włoskie, laskowe, pekan) 2-3 łyżki miodu Składniki na ciasto: 2 łyżki masła klarowanego 1 ½ szklanki puree z dyni wanilia ⅓ szklanki miodu 2 łyżeczki cynamonu ¼ łyżeczki(...)mąkę i mieszamy do uzyskania jednolitej masy. Wylewamy na orzechowy spód. Pieczemy w 180 stopniach przez 35-40 minut, aż góra się „przypiecze” i tarta dyniowa zrobi się złocista. My dodaliśmy na wierzch borówki amerykańskie ze śmietanką kokosową i grubo pokrojoną czekoladę. Smacznego ! Tarta dyniowa Artykuł Tarta dyniowa bez glutenu pochodzi z serwisu paleolife
PaleoLifeZapach po otwarciu opakowania? Ekhm... siano? Serio. Może nie brzmi zachęcająco, ale tak właśnie pachnie :D Tutaj nie widać tego koloru (przez sodę i melasę), zapach zupełnie zniknął podczas pieczenia, a smak jest nietypowy, ale ciekawy (brawo dla mnie za ten wiele mówiący opis). Ciasteczka są słodko-słone, więc pewnie zasmakują miłośnikom solonego karmelu :) Na pewno(...)kryształki się rozpuściły, przestudzić. Do miski przełożyć pozostałe składniki ciasta: mąkę, sodę, sól, jajko. Dodać płynne składniki, połączyć na gładkie ciasto. Zawinąć w folię spożywczą i włożyć na 30 minut do lodówki. Po tym czasie ciasto rozwałkować na grubość około 3 mm. Wykrawać foremkami kształty ciasteczek, układać na blaszce do pieczenia wyłożonej papierem (zachować niewielkie odstępy). Piec
FitKotCiasteczka czekoladowe z awokado – paleo, bezglutenowe, bez cukru, bez mąki, bez orzechów i bez nabiału. Czy można zrobić ciastka bez mąki? Tak! Dodatkowo są łatwe i szybkie w przygotowaniu oraz baaardzo czekoladowe. Paleo ciastka czekoladowe z awokado – przepis: awokado – bardzo dojrzałe kakao – 1/2 szklanki miód – 1/4 szklanki jajko (zobacz też(...)samym końcu wsyp sodę oczyszczoną i startą gorzką czekoladę. Ciasto będzie dość rzadkie, nawet lejące się. Na blaszce połóż arkusz papieru do pieczenia i formuj łyżką nieduże okrągłe ciasteczka. Piecz około 10 minut – ciastka mogą się wydawać niedopieczone, ale tak ma być. Wyjmij z pieca i zostaw na kolejne 5 do 10 minut, by ostygły. Gotowe! Bardzo
PaleoSMAKSernik “jajko sadzone” to pyszny sernik na zimno z sera twarogowego i galaretek. Sernik położony na ciasteczkowym spodzie (lub biszkoptach) z połówkami brzoskwiń zalanymi
Zasmakuj KuchniMuffinki czekoladowe Składniki: 1 szklanka mąki ryżowej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżki mąki gryczanej 4 łyżki oleju kokosowego 1 szklanka mleka ryżowego 1 łyżeczka proszku
nietadietaTo właśnie przepis, o którym pisałem Wam na blogu W pustyni bez puszczy - czyli Arabia Saudyjska oczami Polaka w postach na temat naszej żurawinowej epopei
Kulinaria - potrawy z różnych stron świata