ciasto bez pieczenia - 40061 przepisów (strona:1536/2671)

Szybkie ciasto jogurtowe z rabarbarem 84

sklepach. I nareszcie na sklepowej półce można bez problemu znaleźć mój ukochany rabarbar! Jego kwaśny smak idealnie komponuje się ze słodkimi ciastami i deserami. Zazwyczaj z rabarbaru robiłam pyszny kompot albo uwielbiane przez całą rodzinę ciasto drożdżowe z rabarbarem. W ostatnim czasie postanowiłam znaleźć lżejszą i mniej kaloryczną wersję tego wiosennego ciasta. Tym właśnie sposobem najpierw do miski(...)zrobić bez kruszonki. Rabarbar można oczywiście zastąpić innymi owocami, ale trzeba pamiętać, żeby je dobrze osuszyć – inaczej ciasto namoknie i nie wyrośnie. Z podanych w tym przepisie proporcji otrzymujemy dużą blaszkę (40 cm x 25 cm) ciasta. Całe ciasto jest bardzo łatwe w przygotowaniu. Nie czekamy, aż ciasto wyrośnie- jak ma to miejsce w przypadku ciasta drożdżowego, tylko

Gotujemywdomu.pl
Ogórkowa na żeberkach i wiejskie bułeczki – dwa przepisy 170

wyrabiamy do otrzymania gęstego, troszkę lepkiego, ale sprężystego ciasta. Najlepiej całość wyrabiać za pomocą miksera z końcówką do ciasta drożdżowego (około 5-10 minut). Ręcznie wyrabianie może potrwać o wiele dłużej. Kolejno ciasto posypujemy lekko mąką, zagniatamy w kulę i przekładamy do wysmarowanej olejem miski. Przykrywamy pokrywką (mam specjalne miski do ciast drożdżowych z pokrywką) lub ściereczką i odstawiamy(...)bułeczek. Bułeczki układamy w odstępach na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Wierzch każdej bułeczki lekko nacinamy, naciągamy palcami, szarpiemy nieco, tak by powstały charakterystyczne pęknięcia i naciągnięcia. Bułki odstawiamy jeszcze na około 25 minut do napuszenia.   Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni (grzanie góra-dół, bez termoobiegu). Rada! Na spód piekarnika warto włożyć małe naczynie wypełnione po połowy

Słodkie okruszki
Mini tarty borówkowe bez pieczenia 134

mięty. Podniebienie tańczy z radości! Chodź, dosiądź się i ciesz kremową, słodką ochłodą o smaku środka lata. Może Tobie też przywróci miłe wspomnienie beztroskich dni! :) Mini tarty borówkowe bez pieczenia na 6-8 mini tart Potrzebujesz: Spód 150g maślanych herbatników 50g roztopionego masła  Nadzienie 100g białej czekolady 300g naturalnego jogurtu greckiego 1/2 łyżeczki żelatyny 2 łyżeczki letniej(...)przyrządzenia: Spód 1. Herbatniki pokrusz bardzo drobno (jak bułka tarta) lub zmiksuj w robocie kuchennym. 2. Wymieszaj pokruszone ciastka z roztopionym masłem i bardzo dokładnie wymieszaj. 3. Wylep powstałym ciastem foremki do tartaletek lub muffinek i włóż do lodówki na 30 min. Nadzienie: 1. Żelatynę rozpuść w letniej wodzie. 2. Rozpuść czekoladę w kąpieli wodnej i odstaw

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Torcik W-Z jak z PRL 87

delikatnie wymieszać szpatułką. Mieszać od spodu do góry, tylko w jednym kierunku. Tortownicę wyłożyć papierem do pieczenia, samo dno. Boków formy niczym nie smarować. Wylać ciasto, wyrównać. Piec w temperaturze 170 st. około 25 minut (lub dłużej, do tzw. suchego patyczka). Gorące ciasto wyjąć z piekarnika, z wysokości około 60 cm opuścić je (w formie) na podłogę. Odstawić(...)Nożykiem, bardzo delikatnie oddzielić boki biszkoptu od formy. Przekroić na 2 blaty, wyjdą dość cienkie (około 1 cm). Nasącz: 1 szklanka wiśniówki (można też dać 2 szklanki wiśniówki, już bez wody) 1 szklanka zimnej wody Wodę wymieszać z wiśniówką. Bita śmietana: 1 litr śmietany 30% lub 36% schłodzonej 2 łyżki żelatyny 4 łyżki zimnej wody 1-2 łyżki cukru

moj przepis na
Ekspresowy chleb na mleku (bez drożdży i zakwasu) 113

miski, dodajemy proszek do pieczenia, sodę, sól oraz ziarna. Całość mieszamy łyżką. Mleko wlewamy do mąki i ręką krótko wyrabiamy ciasto. Będzie dość luźne i lepkie. Ciasto przekładamy do keksówki (moja ma wymiary 10,5 na 25 cm). Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 C i pieczemy około 35 min. Można piec z funkcją pary, jeśli wasz piekarnik posiada(...)opcję – wtedy skórka wychodzi bardzo chrupiąca. Jeśli natomiast nie macie takiej funkcji, na dno piekarnika włóżcie naczynie z zimną wodą i pieczcie z termoobiegiem. [caption id="attachment_8855" align="aligncenter" width="1024"] Ekspresowy chleb na mleku (bez drożdży i zakwasu)[/caption] Zobacz inne przepisy na domowe pieczywo: Chleb Pszenny Na Suchych Drożdżach – Prosty I Szybki Przepis Chleb Z Suszonymi

e-PrzepisyKulinarne
Babka marmurkowa z cukinią 75

cukinią nie mają warzywnego posmaku i każdy sceptycznie podchodzący do takich połączeń może bez obaw wypróbować ten przepis. Marmurkowa babka z cukinią zgodnie z naszymi oczekiwaniami wyszła puszysta i wilgotna, a przenikające się czekoladowe i białe części tworzyły ciekawe i w każdym kawałku ciasta inne wzory. Składniki na babkę marmurkową z cukinią 400 g cukinii 5 jajek (wielkości(...)temperaturze pokojowej 200 g cukru 2 łyżeczki cukru wanilinowego 1 szklanka oleju 400 g mąki pszennej 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 2 płaskie łyżki kakao 2 łyżki mleka Dodatkowo: margaryna do natłuszczenia formy bułka tarta do posypania formy (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wykonanie Cukinię umyć, zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Jajka z cukrem i cukrem wanilinowym ubić

niecodziennikpary
Francuska bagietka Pain D’epi – kłos pszenicy 81

kiedy ciasto wyrośnie dzielimy je na 3 części i z każdej formujemy wałek. Wałki przykrywamy ściereczką i odstawiamy na 45 minut. Nagrzewamy piekarnik do 230°C. Tuż przed pieczeniem nacinamy nożyczkami bagietkę pod kątem 45 stopni w odległości 2 – 3 cm, nacięte rogi przekładamy lekko na bok, na przemian, raz na lewo, raz na prawo. Pieczemy przez pierwsze(...)minut z parą (z miska z gorącą wodą), kolejne 8 – 12 minut bez pary. Studzimy na kratce. Smacznego

Tajemnice Smaku
NIEMIECKIE PIERNICZKI 104

Następnie do suchych składników dodajemy jeszcze ciepłe, rozpuszczone masło z miodem i mieszamy. Ciasto zagniatamy na jednolitą masę, przykrywamy ściereczką i odstawiamy na około 15 min. Po tym czasie, odrywamy kawałki wielkości orzecha włoskiego, zwilżonymi dłońmi formujemy kulki i układamy je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, a następnie spłaszczamy je. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni(...)około 12-15 min. Studzimy na kratce. Lukier: Do miski wlewamy śmietankę, dodajemy porcjami cukier puder i ucieramy do uzyskania jednolitego, lśniącego lukru, bez grudek. Gotowym lukrem polewamy wystudzone pierniczki. * źródło przepisu

Kuchnia MagdaLeny
Ciasto dyniowo-karmelowe 131

blogu ( klik ), (i które bez dodatków również jest wyśmienite). Postanowiłam dodać do niego krem karmelowy, trochę orzechów i czekoladę. Efekt sami widzicie - wilgotne, pyszne ciasto z chrupiącym wierzchem. Gdy postoi noc w lodówce rozpływa się w ustach. I ten kolor! Sami przyznajcie - jak najbardziej dyniowy ;)   Blacha o wymiarach 25x30 cm Składniki: Ciasto dyniowe: 200 g masła 1 szklanka(...)cukru 250 g puree z dyni 3 jajka 300 g mąki 2 łyżeczki proszku o pieczenia szczypta sol Krem karmelowy: 250 g serka mascarpone 150 ml śmietany kremówki 3 łyżki masy kajmakowej 2 łyżeczki żelatyny Dodatkowo: 60 g orzechów laskowych, podprażonych i grubo posiekanych 70 g czekolady deserowej Ciasto: Masło rozpuścić w rondelku. Dodać cukier i mieszać do jego

My simple kitchen
Śniadaniowe proziaki 144

wykroić krążki. 2. Gotowe krążki z ciasta przykryć ściereczką i pozostawić na około 30 minut. 3. Po tym czasie krążki z ciasta przełożyć na rozgrzaną, suchą patelnię i piec około 4-5 minut z każdej strony. 4. Bułeczki podawać ze Śniadaniową Wege i owocową konfiturą. Śniadaniowa Wege  to receptura oparta na wysokiej jakości olejach i tłuszczach roślinnych. Nie zawiera(...)składników pochodzenia zwierzęcego i składniki te nie są używane w procesie produkcyjnym co potwierdza Europejski znak jakości V-Label VEGAN. Nowy wariant Śniadaniowej jest bezpieczny dla osób nietolerujących laktozy. Bez wątpienia zaletą tego produktu jest jego wysoka jakość i wyjątkowe walory smakowe oraz brak konserwantów i sztucznych barwników. Śniadaniowa WEGE niezbędny składnik porannej kanapki zapewni pełny energii start każdego

Szalona Kuchnia Eweliny
Wielkanocna babka marchewkowa z solonym karmelem 171

Wielkanoc tuż tuż, jeżeli jeszcze zastanawiacie się co przygotować , to mam nadzieje że dzisiejszy przepis będzie pomocny. Nie wyobrażam sobie Wielkanocy bez baby na stole. Lubię gdy ciasto jest wilgotne i słodkie – w końcu to święta (wszelkie diety idą na bok!) . Przepis jest super łatwy a babka wychodzi każdemu (przyjaciółki testowały). Ogromnym plusem marchewkowej babki jest jej świeżość(...)długi czas.  Będziesz potrzebować (forma - średnica 22 cm) - 5 średnich marchewek - 5 jajek - 150 g margaryny KASIA - 2 szklanki mąki -1/4 szklanki cukru - 1 łyżeczka proszku do pieczenia - bakalie (orzechy, migdały, rodzynki) na polewę karmelową będziesz potrzebować  Z poniższego przepisu wyjdzie ok 150 ml karmelu. - Cukier - 200 g - Masło - 90 g - Śmietana 30% - 120 ml - Sól

Wylizany Rondel
Wielkanocna babka marchewkowa z solonym karmelem 169

Wielkanoc tuż tuż, jeżeli jeszcze zastanawiacie się co przygotować , to mam nadzieje że dzisiejszy przepis będzie pomocny. Nie wyobrażam sobie Wielkanocy bez baby na stole. Lubię gdy ciasto jest wilgotne i słodkie – w końcu to święta (wszelkie diety idą na bok!) . Przepis jest super łatwy a babka wychodzi każdemu (przyjaciółki testowały). Ogromnym plusem marchewkowej babki jest jej świeżość(...)długi czas.  Będziesz potrzebować (forma - średnica 22 cm) - 5 średnich marchewek - 5 jajek - 150 g margaryny KASIA - 2 szklanki mąki -1/4 szklanki cukru - 1 łyżeczka proszku do pieczenia - bakalie (orzechy, migdały, rodzynki) na polewę karmelową będziesz potrzebować  Z poniższego przepisu wyjdzie ok 150 ml karmelu. - Cukier - 200 g - Masło - 90 g - Śmietana 30% - 120 ml - Sól

Wylizany Rondel
Pączki 120

miski i rąk ciasto. Przykryć je ściereczką i odstawić do wyrośnięcia w ciepłe miejsce (około godziny). Następnie wyjąć ciasto na blat, lekko zagnieść i grubo rozwałkować. Za pomocą szklanki lub foremki wykrawać pączki. Układać je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Przykryć je i odstawić do napuszenia na około 30-40 minut. Rozgrzać tłuszcz do temperatury 175 stopni (tłuszczu(...)musi być tyle, aby pączki swobodnie pływały). Wkładać pączki, przykryć naczynie i smażyć na złoty kolor. Za pomocą patyczka do szaszłyków przewrócić na drugą stronę i dosmażyć już bez przykrycia. Gotowe pączki wyjąć za pomocą łyżki cedzakowej i odłożyć na papierowy ręcznik aby pozbyć się nadmiaru tłuszczu. Wystudzić. Za pomocą szprycy cukierniczej z długą i wąską końcówką nadziewać pączki

My simple kitchen

Proponowane wyszukiwania