również nieregularne, ręcznie utworzone kształty. Do przygotowania galette nie używałam formy do tarty, jedynie ułożyłam ją na papierze do pieczenia, a potem piekłam tartę na blasze, niestety przy pieczeniu galette nie można posługiwać się wymówką typu: nie mam kochanie formy do tary Dzisiaj przygotowałam Gilette na słodko, jako nadzienie wykorzystałam twaróg z kostki (ale ser z wiaderka też(...)polskich stołach. Moja Galette z serem i truskawkami bazuje na łatwym w przygotowaniu kruchym kukurydzianym cieście, w którym funkcję spajającą pełni gęsta, kwaśna śmietana. To kruche ciasto doskonale sprawdziło się bez dodatku jajka i gwarantuję Wam, że takie kruche ciasto może się udać. Ciasto z mąki kukurydzianej jest bardzo kruche, ale doskonale utrzymuje serowe nadzienie z truskawkami. Niedługo przygotuję
Damsko-męskie spojrzenie na kuchniętort bezowy: Beza: 6 białek 300 g cukru 1 czubata łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżka octu winnego szczypta soli Krem: 250 g sera mascarpone 200 ml śmietany30% 4 łyżki cukru pudru Dodatkowo: pół tabliczki gorzkiej czekolady, garść owoców granatu (mogą być np. też maliny czy borówki), słodki sos np. toffi (można pominąć) Przygotowanie Przygotowujemy bezę. Do białek(...)wyłożonej papierem do pieczenia blaszce od piekarnika lub kratce w koła o średnicy około 24 cm (jeśli się nie zmieszczą na jednej można piec na dwóch, jedna pod drugą). Blachę wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 160 stopni i od razu zmniejszamy temperaturę do 120 stopni. Bezę pieczemy około 1h 20 minut z termoobiegiem. Upieczoną bezę wyjmujemy z piekarnika
e-PrzepisyKulinarnejogurtu bez laktozy) 70 g oleju np. słonecznikowego 50 g cukru 50 g kropelek czekoladowych 30 g migdałów w płatkach (lub posiekanych migdałów bez sk ó rki) 10 g proszku do pieczenia **** INGREDIENTI (ca. 8 pezzi) 3 banane (ca. 300 g di polpa) 250 g di farina 120 g di kefir (o yogurt bianco(...)lievito per dolci PRZYGOTOWANIE Piekarnik rozgrzewamy do temperatury 180 stopni. Banany rozgniatamy widelcem Do miąższu banana wsypujemy cukier; miksujemy ok. 1-2 minuty. Następnie dodajemy olej oraz kefir; ciasto ponownie miksujemy. Do ciasta stopniowo wmieszamy przesianą mąkę oraz proszek do pieczenia. Na sam koniec dodajemy kropelki czekoladowe i płatki migdałowe. Ciasto mieszamy do połączenia się składników
La grande e la piccola cuocaswojej prostocie jest to ciasto. Tym razem przygotowałam je w wersji z masłem orzechowym i orzeszkami ziemnymi. Nie będę Wam pisać wszystkich zalet tego ciasta, bo nie skończyłabym do wieczora... 😅 Dla mnie to po prostu BAJKA. Brownie smakuje cudownie, a połączenie mokrego, czekoladowego ciasta oraz pysznego masła orzechowego jest po prostu obłędne. Wierzch ciasta posypałam sporą ilością orzeszków ziemnych(...)czekolady. Jednak najbardziej smakuje mi połączenie pół na pół. Jeśli lubicie mocno słodkie ciasta, możecie również zwiększyć ilość cukru. Ja dałam go zdecydowanie mniej niż do klasycznego brownie i według mnie ciasto smakowało idealnie, nie było zbyt słodkie. Jestem przekonana, że zakochacie się w nim bez pamięci, tak jak ja 💗 SKŁADNIKI: 170 g masła 100 g mlecznej
Słodko-Słony Świat IlonyChlebek bananowy z czekoladą to ciasto które już dawno miałam w planach. Jakimś cudem jednak, zawsze znikały mi podstarzałe już banany. Nie wiem, chyba u nas
RelaxtimeCiasto ucierane owocowe -super ciasto bo można je upiec nawet w tygodniu ,nie mówiąc już o tym że wszystkie owoce można tu używać ,a waga tutaj
Moje WyrobyDomowe czekoladki z nutellą to wspaniały i prosty pomysł na deser, który zachwyci swoim smakiem miłośnika czekolady. Domowe czekoladki z nutellą mają smak zbliżony do czekoladek
Smaczne PotrawyDomowe bombonierki z nutellą to wspaniały i prosty pomysł na deser, który zachwyci swoim smakiem miłośnika czekolady. Domowe bombonierki z nutellą mają smak zbliżony do czekoladek
Smaczne PotrawyGofry najlepiej mi przypominają czas spędzony nad morzem .A teraz czas do powrotu zwykłego szarego dnia . Pierwsza rada za każdym razem kiedy nalewacie ciasto na gofrownicę
Moje WyrobyCzy podczas diety można jeść słodycze? Oczywiście, że tak !!!!!! ale z umiarem!!! Nie ma złego jedzenia, ważna jest różnorodność i urozmaicenie. W zdrowej diecie jest miejsce
ClauditteMissCookingSkładniki na biszkopt: -5 jajek(osobno białka i żółtka) -3/4 szklanki ksylitolu(może być cukier) -1 szklanka mąki orkiszowej(lub pszennej) Białka ubić na pół
Smaczne ZdroweCiasto drożdżowe : wszystkie składniki powinny mieć temperaturę pokojową. W kubeczku połączyć letnie mleko z żółtkiem i drożdżami. Do miski przesiać mąkę, szczyptę soli oraz cukier puder. Wymieszać. Następnie dodać miękkie masło i margarynę. Za pomocą miksera lub ręcznie zacząć wyrabiać ciasto. Kiedy składniki zaczynają schodzić się w całość dodać płynne mleko z żółtkiem i drożdżami. Bardzo dobrze wyrobić ciasto. Gotowe(...)szerokości 30 na 30 centymetra. Na każdym ułożyć nadzienie orzechowe, równomiernie je rozsmarowując. Pozostawić 1,5 centymetra marginesu bez nadzienia wokół całego kwadratu. Po rozsmarowaniu nadzienia założyć centymetr pustego marginesu dwóch przeciwległych do siebie boków na nadzienie. Zacząć zwijanie ciasta od boku, który nadal ma pusty margines. Delikatnie uciskać. Żółtka roztrzepać widelcem. Posmarować dokładnie bejgli. Posmarowane bejgli włożyć
mecooksCiasto rozwałkować (cienko) między dwoma kawałkami papieru do pieczenia. Wycinać koła o tej samej średnicy (można odrysować je od talerza, za pomocą rantu od blachy lub też wykonać szablon o średnicy 18 cm). Wykonać 6 blatów (my użyłyśmy 5, jedno było w pogotowaniu gdyby miało się jakieś pokruszyć, zużyłyśmy je do posypki). 7. Blaty piec osobno po kolei(...)schłodził. 12. Do ostudzonego budyniu dodać pastę z orzechów włoskich, miksować całość mikserem od niskich do wysokich obrotów. Nasza pasta orzechowa miała dość płynną konsystencję więc całość połączyła się bez problemu. Jeśli pasta orzechowa jest gęsta można też dodawać po łyżce mleka do momentu aż krem osiągnie jednolitą konsystencję. 13. Na wystudzone blaty nakładać po kilka łyżek kremu
Candy Pandaschlebek, a może raczej ciasto jest po prostu przepyszny i zrobiony w znacznie zdrowszej,szybszej i wygodniejszej wersji , zamiast użyć soku z pomarańczy, używamy kremowego smoothie zrobionego ze zblendowanego pomarańcza i jogurtu greckiego, zamiast mąki pszennej użyłam równie delikatnej ale zdrowszej mąki ryżowej i połączyłam ją z mąką żytnią pełnoziarnistą, zamiast cukru możecie dodać ksylitol (wtedy będzie super zdrowy(...)resztą jogurtu. Do żurawiny z pomarańczą dodajemy suche składniki oraz jogurt z jajkiem, masę przelewamy do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia ( mi wyszły dwie małe keksówki) pieczemy ok 50 minut w 160 stopniach uważając by ciasto się nie przypaliło, pozostawiamy do całkowitego wystygnięcia (gorące jest wilgotne i nie uda się go wyjąć z blaszki
zdrowa vege kuchnia