ciasto bez pieczenia - 40061 przepisów (strona:1403/2671)

Gofry na słono 82

mąki pszennej 130 ml mleka 1 jajko 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżka oleju 150 g żółtego sera 150 g szynki drobiowej 1 mała czerwona cebula 1/3 puszki kukurydzy 1/2 łyżeczki soli 1/4 łyżeczki chilli Przygotowanie 1. Do miski wsypać mąkę, dodać proszek do pieczenia, mleko, olej, jajko, sól oraz chilli. 2. Całość wymieszać do uzyskania jednolitej(...)masy. 3. Ser oraz szynkę zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Cebulę pokroić w drobną kostkę, kukurydzę odsączyć z zalewy. Składniki przełożyć do miski z masą i wymieszać. 4. Ciasto partiami nakładać na rozgrzaną i lekko spryskaną tłuszczem gofrownicę. Piec przez około 10 minut, w zależności od mocy urządzenia. 5. Podawać z ketchupem lub innym ulubionym sosem. Artykuł Gofry

Alle Dobre!
GNIAZDKA PTYSIOWE ZWANE PĄCZKAMI HISZPAŃSKIMI, WIEDEŃSKIMI 370

ostatni, bo były baaardzo smaczne, a przy tym błyskawicznie się je przygotowuje. Ciacha są bez dodatku białego cukru, bez proszku do pieczenia (i bez niego bardzo rosną w trakcie smażenia) i bez pszenicy. Ja przygotowywałam swoje na mące orkiszowej, lukier z kolei na bazie pudru trzcinowego. Przepis znalazłam tutaj ( klik ). Składniki na 20 sztuk: - 200g(...)ciasto będzie gładkie, lśniące i zacznie odchodzić od garnka. Masę odstawić do wystudzenia. Do przestudzonej masy dodajemy po jednym jajku i dokładnie miksujemy do uzyskania jednolitego, gładkiego ciasta. Ja dodałam także ekstrakt waniliowy , by wchłonęły mniej tłuszczu. W przepisie go nie było, więc można pominąć. Ciasto przekładamy do szprycki lub rękawa cukierniczego z ozdobną końcówką. Z papieru do pieczenia

Smaczne Zdrowe
3bit + Twix = 4bit, czyli słodki diabeł z masą krówkową:) 325

Przepis na tą szybką i prostą sałatkę z ananasem, porem i kapustą pekińską mam od mojej mamy, która przyniosła go z ośrodka zdrowia.można jeść jako

Smakowy Raj
Ciasteczka ryżowe 49

Te ciastka są dość popularne w internecie i okazało się, że przepis na nie skrywa również mój stary zeszyt. Piekłam je tak dawno, że nie pamiętałam

To co kocham
Tarta z pieczoną kapustą, batatem i buraczkami 84

Wegetariańska tarta kapuściano-batatowo-buraczkowa ze szpinakowo-pietruszkowym pesto. Do tego glazura z octu winnego. Doskonała harmonia smaków słodkich i kwaśnych. Czas: 1,5 godziny (w

Niedzielny kucharz
Sernik z ananasem -naszło mnie na sernik ,miałam ananasy i powstał sernik 124

przepis spód ciasto kruche przepis na blogu już jest masa serowa 1 puszka Ananasa odsączyć i pokroić w kostkę 1 wiaderko sera 5 jajek 1 1/2

Moje Wyroby
Pyszne ciasto ucierane z malinami 144

składniki kruszonka 50 g masła 50 g cukru kryształu 100g mąki wszystko razem wyrabiamy aż będą okruszki przygotowanie i składniki ciasta 200 g masła 4 jajka

Moje Wyroby
Prosta Beza z Truskawkami 573

Prosta Beza z Truskawkami – Dzisiaj zapraszam na kolejne cudo z truskawkami :). Pyszną, prostą w przygotowaniu bezę z kremem śmietanowo – waniliowym. Beza jest chrupiąca, dobrze wysuszona, więc

Mała Cukierenka
Czwartek: tarta z pieczoną kapustą, batatem i buraczkami 109

Wegetariańska tarta kapuściano-batatowo-buraczkowa ze szpinakowo-pietruszkowym pesto. Do tego glazura z octu winnego. Doskonała harmonia smaków słodkich i kwaśnych. Czas: 1,5 godziny (w

Niedzielny kucharz
Pierogi z bobem 151

Hej! Dopóki jest dostępny bób, można sobie go przyrządzać na różne sposoby. Wczoraj robiłam pierogi z bobem. Do farszu dodałam jeszcze pieczonego kurczaka (bo jak zwykle

Tylko pysznie
Ciasteczka ryżowe 154

Te ciastka są dość popularne w internecie i okazało się, że przepis na nie skrywa również mój stary zeszyt. Piekłam je

To co kocham
Bezglutenowe babeczki ze śliwkami i orzechami 154

  Bezglutenowe babeczki - muffinki ze śliwkami i orzechami włoskimi upieczone w porcelanowych koklikach. Mają cudownie chrupiącą skórkę i pięknie pachną śliwkami i pieczonymi orzechami. Aromatyczne, puszyste

Kuchnia bezglutenowa
Sernik na herbatnikach z ajerkoniakiem 116

najlepsze ciasto na świecie, zawsze się udaje i za każdym razem wychodzi pyszny. Tym razem upiekłam sernik na herbatnikach z alkoholową nutką. Wyszedł aksamitny i rozpływający się w ustach. Idealny na podwieczorek i na różne imprezy. Polecam. Potrzebujemy:   Na masę serową: 5 jajek pół szklanki cukru  15 dag masła lub margaryny 2 budynie waniliowe ( bez cukru(...)ajerkoniak i ponownie ucieramy. Białka ubijamy na sztywną pianę i delikatnie łączymy je z masą serową. 2. Blaszkę o wymiarach około 24 cm x 35 cm wykładamy papierem do pieczenia, na dno układamy herbatniki, następnie równomiernie masę serową. 3. Sernik pieczemy w temperaturze 160 stopni przez około 70 minut do ładnego zrumienienia się. Upieczony studzimy. Zawsze sernik studzę

Izabelawkuchni
Akacjowe muffiny kontra deszcz 231

czuć już od dawna. U nas drzewka kwitną później bo są młode- to odrosty starej akacji, która wyrosła przy piecu w szklarni dziadka i poddała się kilka lat temu. Właściwie powinnam napisać "robinii akacjowej", bo podobnie jak z mleczem czy bzem, nazwa zwyczajowa nie jest do końca poprawna. Akacja to afrykańskie drzewo, robinia- północnoamerykańskie i to ta druga może rosnąć(...)usmażyć je w cieście naleśnikowym albo zrobić placuszki. I pewnie milion innych rzeczy- z muffinami włącznie. WAŻNE! Jedynie kwiaty tej rośliny są jadalne- pozostałe części, jak kora czy owoce, są trujące!!! Liści nie jemy A jak zrobić muffiny? MUFFINY Z KWIATEM AKACJI 40 g masła 300 g mąki 150 g cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody

les mirabelles
Cytrynowa babka kisielowa 553

jedynie, by wszystkie składniki miały temperaturę pokojową. Składniki: 125 g masła 4 jajka trochę ponad 1/2 szklanki cukru 3 op. kisieli cytrynowych bez cukru 1 szklanka mleka 2 szklanki mąki pszennej 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia skórka z 1 cytryny szczypta soli Lukier: 2 łyżki śmietanki 30% 1 łyżka soku z cytryny ok. 1 szklanki cukru pudru(...)skórkę. Mieszamy ze sobą mąkę przesianą przez sitko, kisiele cytrynowe oraz proszek do pieczenia. W osobnej misce ucieramy miękkie masło z cukrem, aż powstanie jasna i puszysta masa. Następnie dodajemy po jednym żółtku, nie przerywając miksowania. Kolejno wsypujemy składniki suche i wlewamy mleko. Miksujemy. Ciasto powinno mieć konsystencję cukrzącego się miodu. Na końcu dodajemy skórkę z cytryny oraz ubitą

Kuchnia MagdaLeny

Proponowane wyszukiwania