ciasto bez pieczenia - 40061 przepisów (strona:1106/2671)

Sernik z brzoskwiniami 128

otrzymania zwartej, gładkiej kuli kruchego ciasta. Ciasto można również wyrobić ręcznie - masło umieścić w większym naczyniu, dodać mąkę, posiekać nożem. Dodać resztę składników i szybko wyrobić do otrzymania gładkiego ciasta. Ciasto podzielić na 2 części, owinąć folią spożywczą, spłaszczyć, włożyć na 2 godziny do zamrażarki (lub na krócej, jeśli ciasto stwardnieje na tyle, by bez problemu zetrzeć(...)pokroić na 4 części. W misie miksera ubić białka z cukrem do otrzymania sztywnej piany. Głęboką blachę o wymiarach 25 x 40 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Wyjąć z zamrażarki jedną część ciasta i zetrzeć na tarce (duże oczka) na spód formy. Na to wyłożyć masę serową, wyrównać. Na masie serowej ułożyć brzoskwinie, kawałek przy kawałku. Następnie równo wyłożyć

Smaki Natalii
Chleb orkiszowy z kaszą gryczaną 175

zapewnić ,,pracującemu" zaczynowi stabilne warunki bez przeciągów miskę wstawiam do niewłączonego piekarnika. Składniki ciasta właściwego: 1 szkl. ugotowanej kaszy gryczanej palonej cały zaczyn 160 g letniej wody 1/4 łyżeczki drożdży instant  2 łyżeczki soli morskiej 2 łyżeczki płynnego miodu 300 g mąki orkiszowej pełnoziarnistej typ 2000 Przygotowanie  ciasta właściwego: Składniki ciasta(...)właściwego wymieszać i miksować przez kilka minut na średnich obrotach.  Ciasto chlebowe przełożyć do foremki wysmarowanej olejem i wysypanej otrębami. Ciasto odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia ( u mnie znów nienagrzany piekarnik).  Gdy ciasto wypełni foremkę do brzegów, posmarować jego wierzch olejem roślinnym.  Chleb piec 15 min.  w 220 stopni, a następnie 45 minut

Codziennik Kuchenny
Uczta mola książkowego: Ciasto piernikowe i "Szczygieł" Donny Tartt 155

Theo, jego próby normalnego życia po tragedii jaka go spotkała i towarzyszącym mu ciągłym stresem związanym z ukrywaniem obrazu.    A tym razem do przekąszenia podczas czytania polecam ciasto piernikowe, przełożone kwaśną konfiturą z czarnej porzeczki i polane rozpuszczoną gorzką czekoladą. Poza tym, że jest słodkie i aromatyczne to ma fajnie wilgotną i zwartą konsystencję. Swoim smakiem przypomina zwykły(...)mleko oraz jajka, dokładnie wymieszać.   Zawartość rondelka (bez studzenia) przelać do suchych składników w misce i dokładnie wymieszać na jednolitą masę. Przelać ją do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia i piec w temp. 180 stopni C, przez ok. 35-40 minut, aż do suchego patyczka. Powoli ostudzić, przeciąć ciasto na dwie połówki (mi się nie udało trafić

Simply Food
Czekoladowa babka bez jajek 351

nabiału. Na początku pomyślałam o kruchym cieście - tak można go z łatwością zrobić bez dodatku jaj - klik , ale potem moje myśli przeniosły się na bardziej Wielkanocne smaki. Od razu zabrałam się za przygotowanie świątecznej baby czekoladowej bez dodatku jaj i sztucznych dodatków. Jeżeli chodzi o składnik padło na proszek do pieczenia, zamiast mleka dodałam sok wiśniowy(...)Jest banalne. Na samym początku do miski wsypujemy obie mąki, kakao, proszek do pieczenia, cukier i cukier waniliowy. W drugiej misce łączymy ekstrakt waniliowy, sok wiśniowy, olej, wodę. Mieszamy, następnie wsypujemy suche składniki i łączymy. Do wymieszanych składników dodajemy sok z cytryny a następnie ciasto przekładamy do wysmarowanej olejem i obsypanej mąką formy na babkę. Wstawiamy do nagrzanego

Słodkie Przyjemności
Pizza z szynką i rukolą 192

wersji niskokalorycznej. Widać różnorodność składników, ale bez ich przesytu ilościowego. Średniej wielkości pizza na cienkim cieście wystarczyła dla dwóch osób. Następnym razem chciałabym zrobić pizzę neapolitańską, ale to jeszcze trochę będziemy musieli poczekać, bo w dalszym ciągu trzymamy się planu jedzeniowego. Pizza z szynką i rukolą (dla dwóch osób): Składniki na ciasto: mąka pszenna 180 g mąka pełnoziarnista(...)ziół. Rozwałkowane ciasto położyć na blasze na papierze do pieczenia. Na ciasto kolejno nałożyć sos, pieczarki, szynkę, oliwki (połówki), paprykę i utarty ser. Piec 10 - 11 minut w temperaturze 250 stopni. Najlepiej sprawdzać, patrząc na stopień wypieczenia spodu pizzy. Na koniec posypać rukolą. Po wyciągnięciu z piekarnika, wersja jeszcze bez rukoli

Karola gotuje
Hummus daktylowy z orzechami 74

większość z Was pewnie nie słyszała o hummusie na słodko. Osobiście zazwyczaj przygotowuję hummus klasyczny , paprykowy, ziołowy, z pieczonych buraków , czy z pieczoną dynią , jednak chciałam poznać trochę inną stronę ciecierzycy. Jakiś czas temu przygotowałam z nią błyskawiczne ciasto – brownie proteinowe z czekoladą i smakowało obłędnie, więc dlaczego nie spróbować słodkiego hummusu? Spróbowałam i się nie zawiodłam! Świetnie sprawdzi(...)solonych paluszków. Przełamcie rutynę, spróbujcie hummusu na słodko! Składniki: – 100g suchej ciecierzycy (lub 250g ze słoika) – 4-6 łyżek zimnej wody – 2-3 duże, świeże daktyle (bez pestek) – 30g orzechów włoskich – 1 łyżka oliwy – 1 łyżka tahini – 1 łyżeczka miodu/syropu klonowego – 1/3 łyżeczki cynamonu – szczypta soli Dodatkowo: tarte i całe

Be Fit Be Strong
Hummus daktylowy z orzechami 91

pewnie nie słyszała o hummusie na słodko. Osobiście zazwyczaj przygotowuję hummus klasyczny , paprykowy, ziołowy, z pieczonych buraków , czy z pieczoną dynią , jednak chciałam poznać trochę inną stronę ciecierzycy. Jakiś czas temu przygotowałam z nią błyskawiczne ciasto – brownie proteinowe z czekoladą i smakowało obłędnie, więc dlaczego nie spróbować słodkiego hummusu? Spróbowałam i się nie zawiodłam! Świetnie sprawdzi się na kanapce(...)solonych paluszków. Przełamcie rutynę, spróbujcie hummusu na słodko! Składniki: – 100g suchej ciecierzycy (lub 250g ze słoika) – 4-6 łyżek zimnej wody – 2-3 duże, świeże daktyle (bez pestek) – 30g orzechów włoskich – 1 łyżka oliwy – 1 łyżka tahini – 1 łyżeczka miodu/syropu klonowego – 1/3 łyżeczki cynamonu – szczypta soli Dodatkowo: tarte i całe

Be Fit Be Strong
Placuszki z jabłkami i makiem 140

pieczenia szczypta soli 1 małe jajko 1/3 szklanki mleka 1 łyżka cukru pudru 0,5 łyżki oleju 1 jabłko 1 łyżka otrąb 1 łyżka maku szczypta cynamonu Jabłko obrać i pokroić w drobną kostkę. Wszystkie składniki umieścić w misce i wymieszać za pomocą łyżki. Na końcu dodać kawałki jabłek. Łyżką nakładać porcje ciasta na rozgrzaną patelnię (bez tłuszczu

My simple kitchen
Tarta z frangipanem i figami 50

Najbardziej smakują mi na surowo, ale pieczone z serem czy jako dodatek do ciast również sprawdzają się doskonale. Tarta z frangipanem i figami jest temu dowodem. Frangipan to taki kuzyn marcepanu, będą pasować do niego również inne owoce, np. wiśnie, śliwki, gruszki.  Zachęcam do wypróbowania! Polecam również inne przepisy na tarty i ciasta z owocami: Galette ze śliwkami Sernikowa(...)jogurtem Rustykalna tarta z morelami Galette z papierówkami   Tarta z frangipanem i figami  Składniki: ciasto: 170g mąki 1 łyżka mąki ziemniaczanej  150g masła 2 jajka 1 łyżka cukru pudru 1 łyżka śmietany 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia 60g brązowego cukru 100g mąki migdałowej 0,5 łyżeczki cynamonu 3 łyżki orzechów pekan (lub płatków migdałowych

Obiad gotowy
Rolada bananowo-orzechowa 128

sztywno. Następnie partiami wsypywać cukier i ubijać, aż powstanie lśniąca beza a cukier się rozpuści. Wówczas dodać żółtka. Następnie wlać olej. Wyłączyć mikser i za pomocą szpatułki delikatnie ale dokładnie wmieszać pozostałe sypkie składniki. Dużą blachę piekarnikową (33x37cm) delikatnie natłuścić i wyłożyć papierem do pieczenia. Wylać na nią ciasto i równomiernie je rozsmarować. Piec w temperaturze 180 stopni przez

My simple kitchen
Kajmakowe muffinki z jabłkami i masłem orzechowym 207

wilgotne muffinki z kawałkami słodkich jabłek. Ciasto jest z dodatkiem masy kajmakowej i masła orzechowego. Dzięki temu muffinek już nie ma potrzeby dosładzać, a mają delikatny posmak krówek przełamany ciekawą nutą masła orzechowego. Szybkie do przygotowania i bez użycia miksera. 1 1/2 szklanki mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody 3 jajka 1/2 szklanki mleka(...)mąkę z proszkiem do pieczenia i sodą. Dokładnie połączyć z mokrymi składnikami, a na końcu wmieszać pokrojone jabłka. Nakładać do foremek na muffinki, wyrównując wierzch. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180*C i piec przez 25 min. Po upieczeniu muffinki można dodatkowo polać podgrzaną masą kajmakową. Smacznego :) Kategoria: A-Z SŁODKO , Babeczki i muffinki , Ciasta z owocami , Dla dzieci

https:KKuchniaMniam
Child time. Julia. A kisz mi stąd! 175

pokrojone w kostkę zimne masło, sól oraz wodę. Składniki zagniotłam. Ciasto schłodziłam przez 1h w lodówce. Formę do pieczenia wysmarowałam masłem. Ciasto rozwałkowałam, wyłożyłam nim formę, nakłułam widelcem i zapiekłam wstępnie przez 15min. w 150st. Farsz 1 duży por (bez zielonych liści) 200g zielonego groszku (mrożonego) 200g kukurydzy (z puszki) 1 łyżka masła Pora pokroiłam w krążki(...)szklanki mleka 4 łyżki jogurtu naturalnego pieprz, gałka muszkatołowa, sól Składniki na masę jajeczną zmiksowałam przez 2min. Na podpieczone ciasto wyłożyłam farsz warzywny (podsmażonego pora, groszek i kukurydzę), a następnie całość zalałam masą jajeczną. Powtórnie wstawiłam całość do pieczenia na 20-25min. Quiche powstało na potrzeby akcji LATO 2014 W KUCHNI Z JULIĄ CHILD zorganizowanej na Durszlaku

bastalena
Sernik marmurkowy z Nutellą / Nutella zebra cheesecake 264

wyłóż papierem do pieczenia spód tortownicy o średnicy 21 cm. Ciasteczka rozdrobnij blenderze, dodaj miękkie masło, kakao i zmiksuj do połączenia składników. Wyłóż masą spód tortownicy. W misce miksera ubij jajka z cukrem pudrem, do uzyskania jasnej masy, po czym wmieszaj twaróg wraz z mascarpone i budyniem. Miksuj, aż masa stanie się jednolita bez grudek. Teraz podziel masę(...)przemian po kilka łyżek jasnej masy i kilka ciemnej zaczynając od środka formy (im więcej łyżek na raz tym grubsze wyjdą paski). Ciasto rozleje się na boki i wyjdzie piękna zebra. Włóż sernik do nagrzanego piekarnika i piecz przez 60 minut. Następnie wyłącz piekarnik, uchyl drzwiczki i pozostaw do ostygnięcia. Wystudzony sernik wstaw na kilka godzin do lodówki. W celu

karmelowy
Kombiwar a parowar – Porównanie i wybór dla domu 39

rozwiązanie dla Ciebie! Urządzenie za pomocą gorącego powietrza gotuje i piecze bez dodawania tłuszczu do potraw, dzięki czemu są one mniej kaloryczne, a przy tym wybornie smakują. Dzięki kombiwarowi halogenowemu MPM MKO-01 będziesz mógł przygotować nie tylko lubiane przez dzieci frytki, ale również soczyste szaszłyki i słodkie ciasta. Dzięki możliwości regulacji temperatury będzie możliwe precyzyjne dopasowanie parametrów gotowania(...)szybko podgrzewają składniki, zachowując ich wartość odżywczą i naturalny aromat. Jakie są główne cechy kombiwaru halogenowego MPM MKO-01? Kombiwar halogenowy MPM MKO-01 to urządzenie, które gotuje i piecze bez dodawania tłuszczu, dzięki czemu potrawy są mniej kaloryczne. Nadaje się do smażenia, opiekania, prażenia, duszenia, pieczenia, zapiekania, odgrzewania oraz rozmrażania produktów spożywczych

Ekscentryczny Parowar
Chlebek pita 78

Pita to okrągłe płaskie placki przygotowane z mąki pszennej i usmażone na suchej patelni (lub upieczone w piekarniku). Podczas smażenia z ciasta tworzy się charakterystyczna kieszonka, idealna na farsz mięsny, warzywny, ulubiony sos lub pastę. Pita jest świetna na ciepło i zimno. Możesz zajadać się płaskimi chlebkami z dodatkami różnych sosów, mięs lub warzyw. Ja najczęściej podaję chlebek pita(...)grzanie góra plus dół bez termoobiegu i połóż placki na gorącej blaszce z wyposażenia piekarnika. Piecz ok. 10 minut aż ładnie urosną. PRZYGOTOWANIE: Aby przygotować chlebki pita wsyp do miski suche składniki, wymieszaj. Dolej ciepłą wodę oraz 2 łyżki oliwy i wymieszaj wszystkie składniki przez 5 minut na jednolite ciasto. Możesz to zrobić ręką lub mikserem z hakami

Zasmakuj Kuchni

Proponowane wyszukiwania