ciasto bez pieczenia - 40061 przepisów (strona:1100/2671)

Ciasto Serowo - Makowe 96

ciasto kruche wyrabiamy na jednolitą konsystencję. Wkładamy je do lodówki na około 50 minut. Po tym czasie rozwałkowujemy ciasto, wykładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia, nakłuwamy widelcem, podpiekamy aż ciasto zacznie się rumienić. 2. Wszystkie składniki na masę serową umieszczamy w misce, wyrabiamy na jednolitą masę, dość długo. (do czasu aż masa serowa nam trochę zgęstnieje(...)Stopniowo ubite białka dodajemy do masy makowej i delikatnie mieszamy. 4. Na podpieczone ciasto kruche na przemian nakładamy kleksy z masy serowej i makowej. Całość pieczemy w rozgrzanym piekarniku w temperaturze 160-170* około 70minut. Po wystudzeniu możemy udekorować wierzch np. polewą czekoladową, ja pozostawiłam bez niczego

Dziś Ja gotuje
Kruche ciasteczka migdałowe 115

proszku do pieczenia dżem malinowy Przygotowanie: W misce ucieramy dokładnie masło z cukrem, do uzyskania jasnej masy maślanej, dodajemy jajko, miksujemy jeszcze chwilę. Do masy dodajemy mąkę, mielone migdały i proszek dopieczenia, wyrabiamy ciasto nadal mikserem, lub ręką, do uzyskania gładkiego ciasta. Ciasto owijamy w folię spożywczą, wkładamy do lodówki na godzinę. Rozgrzewamy piekarnik do 180st. Ciasto na ciasteczka(...)jedną częścią, resztę trzymamy w lodówce. Na oprószonym mąką blacie kuchennym, wałkujemy cienko ciasto, wykrawamy foremką kółka, w połowie z nich robiąc okienko w dowolnym kształcie. Pieczemy ciasteczka około 10 minut, do lekkiego zarumienienia się ciastek. Upieczone i wystudzone ciasteczka, przekładamy dżemem, smarując część ciastka bez okienka, połową łyżeczki dżemu, dociskamy lekko ciastkiem z dziurką. Możemy lekko oprószyć ciasteczka

NiePieprz.pl
Pierogi drożdżowe z kapustą i grzybami 78

smaku doprawiamy mielonym kminkiem, solą i pieprzem. Odparowujemy z nadmiaru płynu. Ciasto rozwałkowujemy, lekko podsypując mąką, wycinamy kręgi, na środek każdego układamy farsz. Zlepiamy, układamy na blaszce do pieczenia wyłożonej papierem. Smarujemy rozkłóconym jajkiem, posypujemy czarnuszką. Pieczemy 20 min. w 180°C na środkowej półce (bez termoobiegu

R'n'G Kitchen
Placek amerykański 152

koniec dodałam pokrojone w kostkę jabłka oraz posiekane orzechy.  Wylałam ciasto do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia. Piekłam 1 godzinę w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.  Przed podaniem posypałam cukrem pudrem. Notatki: * jeśli nie lubimy cynamonu nie ma konieczności dodawać go * robiłam w wersji bez orzechów też smaczne * blaszka o średnicy 24 cm Smacznego! Lidka

Pieprzyć z Fantazją
Ciasto Ambasador 158

orzeźwienia i chęci na więcej:P Przekładaniec z gatunku orzeźwiających, deserowych, nieprzesłodzonych ciast. Blaszka 22x 25 cm. Składniki na biszkopt: 6 jaj szklanka cukru szklanka mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia Białka miksujemy na sztywno. Pod koniec dodajemy cukier i miksujemy do uzyskania sztywnej bezy. Dodajemy żółtka i mieszamy mikserem na najniższych obrotach. Wsypujemy mąkę przesianą z proszkiem

Domowe ciasta
Sernik z ajerkoniakiem, suszonymi śliwkami i czekoladą 150

adnych Świąt, w tym Bożego Narodzenia, nie wyobrażam sobie bez jednego ciasta — sernika! Dla mnie to król wszelkich domowych wypieków i przez te świąteczne dni przechodzę na dietę sernikową, wsuwając go 3 razy dziennie zamiast innych posiłków. Zazwyczaj w moim domu piecze się sernik wiedeński lub krakowski . Jeden i drugi obowiązkowo z dużą ilością bakalii. Jednak czasami najdzie mnie(...)cukier oraz dodaj mąkę ziemniaczaną. Masę zmiksuj na gładko, aż znikną grudki. Śliwki oraz jedną tabliczkę czekolady posiekaj i dodaj do masy serowej. Formę pokryj od spodu papierem do pieczenia i wlej gotową masę na sernik. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180ºC i piecz przez 50-60 minut do suchego patyczka. Gotowy sernik odstaw do wystudzenia, a następnie delikatnie

Food Square
Prosta pełnoziarnista szarlotka z wanilią 126

ciasta filo , szarlotkę jaglaną oraz owsiane ciasto z jabłkami bez tłuszczu ! Do dzieła Składniki na ciasto (tortownica o średnicy 21 cm): – 310g mąki pszennej pełnoziarnistej (może być żytnia, orkiszowa) – 100g oleju – 3 jajka – 3 łyżki ksylitolu/cukru – 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia – ziarenka z laski wanilii   Dodatkowo

Be Fit Be Strong
CHLEBEK NA SODZIE 183

ustawiamy pieczenie góra dół. Mąkę przesiewamy, dodajemy sól i mieszamy. Odmierzamy 400 ml kefiru, wsypujemy sodę. Gdy zacznie rosnąć wlewamy do mąki i zagniatamy ciasto. Przekładamy do blaszki, wyrównujemy. Posypujemy ziarenkami i pieczemy ok. 40 minut do suchego patyczka. Wyciągamy z blaszki i studzimy najlepiej na kratce. Smacznego :) Polecam również prosty przepis na chleb na drożdżach, bez wyrastania

Pani na deser
Ucierane Ciasto Twarogowe Z Rabarbarem 184

połączenia się składników. 4. Blaszkę do pieczenia wykładamy papierem do pieczenia i wylewamy ciasto. Następnie, rabarbar obsypujemy łyżką mąki, mieszamy i wykładamy na ciasto, lekko wciskając je w nie. Posypujemy kruszonką z zamrażalnika i wstawiamy do piekarnika na 180 stop. grzanie góra dół bez termoobiegu na około 50-60 minut. Upieczone ciasto, jeszcze ciepłe posypujemy cukrem pudrem

Gotowanie...to proste !
Maślane, ucierane ciasteczka. 144

płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 1 cukier waniliowy 20 dag masła bez laktozy Wykonanie: 1. Masło ucieramy z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę, następnie wbijamy po jednym jajku i ucieramy, na koniec wsypujemy mąkę i proszek do pieczenia i dokładnie ucieramy. 2. Ciasto przekładamy do rękawa cukierniczego i na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia

Izabelawkuchni
Przepis #118 Domowe FIT batoniki "Twix" - 158

daktyli - 2 łyżeczki masła orzechowego 100% Polewa - 50 g gorzkiej czekolady bez cukru Wykonanie Ciastko Do miski wsypujemy obie mąki. Wlewamy syrop daktylowy oraz mleko. Całość dokładnie mieszamy do połączenia składników. Ciasto dzielimy na dwie części. Każdą z nich rozwałkowujemy przez papier do pieczenia i wycinamy prostokąty na wzór spodów do batonika. Układamy na blasze i pieczemy

Health-Fit-Life
Przepis #118 Domowe FIT batoniki "Twix" - 142

daktyli - 2 łyżeczki masła orzechowego 100% Polewa - 50 g gorzkiej czekolady bez cukru Wykonanie Ciastko Do miski wsypujemy obie mąki. Wlewamy syrop daktylowy oraz mleko. Całość dokładnie mieszamy do połączenia składników. Ciasto dzielimy na dwie części. Każdą z nich rozwałkowujemy przez papier do pieczenia i wycinamy prostokąty na wzór spodów do batonika. Układamy na blasze i pieczemy

Health-Fit-Life
Najprostsze wegańskie ciasto jogurtowe 258

bądź jajek. Migdałowa kruszonka to nie obowiązek, ale miły dodatek, choć i bez niej ciasto doskonale się obroni. Równie dobrze wierzch ciasta możesz posypać samymi migdałami – w postaci płatków lub słupków- według uznania. Składniki: 2 szklanki zwykłej pszennej mąki tortowej 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli 1 szklanka cukru 1¾ szklanki jogurtu sojowego ¾ szklanki roślinnego oleju

Roślinna - blog wegański
Cytrynowiec 276

wykonaniu, ale przynajmniej  w mojej rodzinie jedno z ulubionych ciast. Składniki: Na biszkopt: 5 jajek  5 łyżek cukru 1 opakowanie cukru wanilinowego 5 łyżek mąki pszennej 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia Na masę cytrynową: 1 szklanka soku z cytryny 2 budynie waniliowe bez cukru (proszek) 3 żółtka 2 szklanki wody 1 szklanka cukru 100 g masła

My sweet a life

Proponowane wyszukiwania