Włoskie ciasteczka cantuccini
Włoskie ciasteczka cantuccini
Powrót do Włoch. Cantuccini zwane też cantucci lub biscottii di Prato to włoskie ciasteczka z migdałami, które pochodzą z Toskanii. Zwane są łamaczami zębów ;) są dość twarde, dlatego tuż przed zjedzeniem macza się je w winie VIN SANTO produkowanym także w Toskanii. Z podróży przywiozłam sobie takie wino, ale jeśli Wy akurat takiego nie macie, możecie maczać ciasteczka w kawie. Dzięki temu, że piecze się je dwukrotnie, są bardzo chrupiące. Składniki: 250 g mąki pszennej 150 g cukru trzcinowego (ale ... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu upichcic
Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Autor
upichcic
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
ciasteczka, ciasto, mleko w proszku, bez pieczenia, ciasto mleko w proszku, ciasto ucierane , ciasto bez pieczenia, ciasta bez pieczenia, ciasto z bezami, ciasto z kawą
Inne przepisy z upichcic
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję