ciasto bez pieczenia - 40061 przepisów (strona:1065/2671)

Szybkie ciasto czekoladowe 108

Szybkie ciasto czekoladowe ciasto bez miksera w 10 minut. Szybkie ciasto czekoladowe z owocami to chyba najprostsze ciasto jakie ostatnio upiekłam. Ten przepis jest po prostu idealny dla tych, którzy nie potrafią albo nie lubią piec, a służby się jeszcze nie dorobili. Nie będzie Ci potrzebny żaden wypasiony sprzęt ani nawet zwykły mikser, wystarczą miska, łyżka albo rózga

Cztery Fajery
Serce z sosem pesto i żółtym serem. 157

Róże układamy w niewielkich odstępach od siebie. Odstawiamy jeszcze na chwilę, aby ciasto delikatnie podrosło.  Po wyrośnięciu wkładamy do nagrzanego piekarnika do 170C i pieczemy około 40 minut. Pieczemy do zezłocenia. Smakuje świetnie zarówno na ciepło z ulubionym sosem jak i na zimno bez sosu

Radość kipiąca uśmiechem.
Frittata z łodygą brokułu i czerstwym pieczywem 88

Śniadanie polska, włoska Ilość: 1 Autor: Kasia Jastrzębska | pełny talerz Drukuj ze zdjęciem bez zdjęcia Frittata z łodygą brokułu i czerstwym pieczywem Taka frittata, to smaczny sposób na wykorzystanie łodygi brokułu. przygotowanie: 5 min pieczenie / smażenie / gotowanie: 20 min czas całkowity: 25 min Składniki: Ciasto 250g łodygi brokułu 2 kromki czerstwego pieczywa 2 cebulki dymki ze szczypiorkiem

Pełny talerz
Kujawski placek drożdżowy mocno maślany 80

rozwałkować i umieścić w blasze wysłanej papierem do pieczenia. Następnie należy je schłodzić (z formą) w lodówce przez około 15 minut. Przygotować masło z cukrem. W rondelku roztopić masło, dodać cukier i gotować na bardzo małym ogniu przez 10-12 minut. (Ja zawsze gotuję 2-3 minuty.)   Schłodzone ciasto równomiernie posmarować masłem z cukrem i odstawić do wyrośnięcia(...)kruszonkę. Wszystkie składniki kruszonki połączyć oraz wyrobić za pomocą palców i do momentu aż ciasto podrośnie należy przechowywać ją w lodówce. Po tym czasie placek obficie posypać kruszonką i wstawić do rozgrzanego piekarnika. Piec 30-35 minut w temperaturze 180 stopni (termoobieg) lub 190 (bez termoobiegu).       Kujawski placek drożdżowy mocno maślany - dodatkowe informacje:    (*) Według

Di gotuje
PIERNIK Z DŻEMEM MANDARYNKOWYM bez jajek 98

creative a nie ominą Cię nowe filmiki z przepisami. PIERNIK Z DŻEMEM MANDARYNKOWYM bez jajek  SKŁADNIKI: Ciasto: mąka tortowa ( 3 szkl.) mleko (500 ml.) olej (1/2 szkl.) dżem mandarynkowy (3 łyżki) cukier (3 łyżki) kakao (2 łyżki) soda oczyszczona (1/2 łyżeczki) proszek do pieczenia (1 łyżeczka) przyprawa do piernika (2 łyżki) Polewa: śmietanka kremówka

RITA food channel
Tarta jabłkowa pod bezową chmurką 112

cukrem pudrem na sztywną pianę. Gotowe nadzienie z jabłek przełożyć do formy z ciastem, starając się odsączyć z powstałego soku. N wierzchu ułożyć jabłko pokrojone w półplasterki. Całość przykryć pianą z białek. Piec w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez koło godzinę. Żeby beza się nie spiekła używać tylko dolnej grzałki. Można też przez 35 minut piec samą tartę

Moja kraina smaków
Pieczone nuggetsy z kalafiora 146

wodzie al dente. Odcedź i pozwól mu wystygnąć. Piekarnik rozgrzej do 200°C bez termoobiegu. Mąkę wymieszaj z przyprawami i mlekiem do powstania gładkiego ciasta. Płatki kukurydziane zblenduj na proszek. Kawałki kalafiora maczaj w cieście, a następnie w płatkach kukurydzianych. Rozłóż na blasze do pieczenia i wstaw do piekarnika na około 20-25 minut. Nuggetsy powinny być ładnie

wiecejwarzyw.pl
Tęczowe lody na ciepło, czyli kolorowe babeczki niespodzianki 112

składniki połączą się w lekko bladą, puszystą masę. Dodajemy mąkę, proszek do pieczenia oraz masło i mieszamy wszystko do połączenia składników. Ciasto dzielimy na 4 części. Do 3 dodajemy barwnik spożywczy, u mnie to niebieski, zielony oraz różowy. 4 część masy pozostawiamy bez barwnika. Piekarnik nagrzewamy do temperatury 180°C. W formie na muffinki ustawiamy wafelki do lodów

Mostek w kuchni
ODCHUDZONE CIASTO CZEKOLADOWE Z CZERWONEJ FASOLI 255

jajka, kako, cynamon, proszek do pieczenia, ksylitol oraz olej kokosowy , całość dokładnie blędujemy na gładką masę około 5-6 minut ciasto przekładamy do formy keksowej (ja użyłam jednorazowej aluminiowej) pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180ºC około 45-50 minut   do suchego patyczka gotowe można polać polewą czekoladowa ja tym razem piekłam bez niej. Źródło: https://zdrowejestczadowe.pl/ciasto-czekoladowe-z-czerwonej-fasoli-brownie-z-pyszna-fit-polewa/

Słodkie zapomnienie
Focaccia 117

podwoi objętość. Piekarnik nagrzewamy do temp. 220 st. C grzanie góra plus dół, bez termoobiegu. Gdy ciasto wyrośnie jeszcze chwilę je wyrabiamy, po czym rwiemy po kawałku i wyrabiamy bułeczki. Spłaszczamy je i wtykamy w nie kminek. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Wyszło 8 bułeczek. W każdej z nich zrobiłam małą dziurkę. Pieczemy ok. 20 minut

Zasmakuj Kuchni
Karnawałowe ciasteczka… z patelni! 360

hakiem lub malaksera zagniatamy ciasto z dwóch szklanek mąki, łyżeczki proszku do pieczenia, pół szklanki cukru pudru, cukru z wanilią, jajka, żółtka i posiekanego masła. Ciasto dość szybko się połączy. Jeśli lubimy – możemy dodać rodzynki lub inne suszone owoce. Ja lubię je bez dodatków. Dzielimy na dwie części, spłaszczamy i chowamy na 20-30 minut do lodówki

Poezja smaku
Keks z suszonymi owocami HELIO 150

obtaczam w łyżce mąki i dodaję do ciasta. Mieszam łyżką lub szpatułką. Ciasto przelewam do keksówki (u mnie o wymiarach: 25 x 11 cm) wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawiam do piekarnika nagrzanego do temp. 180 C, piekę ok. 50 minut (grzanie góra plus dół bez termoobiegu, środkowa półka piekarnika). Gotowy studzę, kroję, podaję – smacznego Do przepisu wykorzystałam

Zasmakuj Kuchni
Owsiane muffiny z orzechami i jagodami goji 128

jogurtu naturalnego 80 g posiekanych orzechów laskowych HELIO 30 g posiekanych orzechów włoskich w czekoladzie 80 g suszonych jagód goji 180 g mąki pszennej 2,5 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej 1 jajko, u mnie L 120 g miodu, u mnie gryczany 65 g oleju rzepakowego PRZYGOTOWANIE: Płatki owsiane namaczamy w jogurcie naturalnym. W innej misce(...)nagrzewamy do temp. 180 C grzanie góra plus dół. Formę na muffinki wypełniamy ciastem, pieczemy ok. 20 minut na środkowej półce piekarnika. Gotowe można polać polewą czekoladową – zaszaleć i dodać kalorii Do przepisu na muffinki z bakaliami wykorzystałam orzechy laskowe HELIO – delikatne, prażone, bez konserwantów, tłuszczów i soli, idealne do wypieków i dań w mojej kuchni HELIO

Zasmakuj Kuchni
Ciasto z migdałową skorupką 123

Łatwe i szybkie w przygotowaniu ciasto pod cienką, migdałową bezą. Ciasto: 2 i 1/2 szklanki mąki 6 zółtek 4 białka 1 i 1/3 szklanki cukru 1 i 1/4 kostki margaryny 1 opakowanie cukru wanilinowego (15g) 2 łyżeczki proszku do pieczenia Kilkanaście świeżych lub mrożonych malin Migdałowa skorupka: 2 białka 4 łyżki cukru 15 dag płatków migdałowych aromat migdałowy

Praktyczna pl

Proponowane wyszukiwania