ciasto bez pieczenia - 40061 przepisów (strona:1025/2671)

Sernik z pierniczkami 194

ulubione ciasta. Piekę je z rozmaitymi dodatkami i z różnych przepisów.  Tym razem polecam Wam gotowany sernik, na biszkopcie,  z zatopionymi w serze piernikami.  Pyszności, moja rodzinka go uwielbia, polecam  od święta i bez okazji :) Sernik z pierniczkami  na biszkopt: 8 jajek budyń czekoladowy 5 łyżek mąki tortowej łyżeczka proszku do pieczenia(...)ubijamy, następnie po jednym żółtku nie przestajemy ubijać.  Mąkę, budyń i proszek do pieczenia mieszamy za sobą i przesiewamy do masy jajecznej, wszystko razem delikatnie mieszamy.  Całość wylewamy na blaszkę (38x27) wyłożoną papierem do pieczenia.  Wkładamy do nagrzanego piekarnika, pieczemy 40 min. w 180 st. C. Gdy ostygnie przecinamy na pół.  Masa serowa: Przygotować

Takie tam pichcenie
pyszna pizza bezglutenowa 202

blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia wyłożyłem całe ciasto. Blachę odstawiłem do piekarnika rozgrzanego do 180°C na 15 minut. Po 15 minutach ciasto posypałem dodatkami (oprócz ogórka kiszonego i czosnku) i piekłem dalej przez około 25 minut (należy sprawdzać stan ciasta). Po upływie 15-20 minut sprawdziłem stopień wypieczenia i spód ciasta. Jeżeli ciasto i spód są już dobrze(...)wypieczone na wierzch dodałem ogórek kiszony oraz posiekany czosnek i piekłem jeszcze 5 minut. Gotowe. Smacznego Pizzę najlepiej podawać na ciepło. Ja swoją zjadłem bez dodatku sosu, ponieważ nie chciałem zakłócać smaku dodatków. Jeżeli tak jak ja na pizzy układacie ogrom dodatków nie ma potrzeby pizzy polewać ketchupem, musztardą lub sosem czosnkowym. Jeżeli zrobimy większą porcję możemy ją później

Gar Zdrowia
Biszkopt z kremem budyniowym, owocami i galaretką 304

już chyba ( przynajmniej na razie) ostatnie ciasto z owocami. Tym razem zrobiłam biszkopt z kremem budyniowym, owocami i galaretką. Składniki na biszkopt ( duża blacha) 1 szklanka mąki pszennej 5 jajek ¾ szklanki cukru 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia Składniki na masę budyniową: 2 budynie waniliowe lub śmietankowe w proszku bez cukru 3 szklanki mleka ( 750 ml) 5 czubatych(...)sztywną pianę, pod koniec, nie przerywając ubijać dodać stopniowo cukier a następnie żółtka. Mąkę przesiać i wymieszać z proszkiem do pieczenia, wszystko połączyć z masą jajeczną i delikatnie wymieszać. Dużą blachę wysmarować tłuszczem i posypać bułka tartą. Ciasto przełożyć do blachy i wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec 40 minut w temperaturze 180 stopni C. Przed nałożeniem masy budyniowej wystudzić

Na słodko lub wytrawnie
Orzechowiec 172

szybkie, szybko się piecze, nic nie trzeba ucierać, a smakuje... rewelacyjnie Składniki: Ciasto miodowe 3 szklanki mąki pszennej 1 szklanka cukru brązowego pół szklanki oleju kostka margaryny 5 jajek 4 łyżki śmietany 18% 4 łyżki miodu 3 łyżeczki przyprawy do piernika 2 łyżki kakao 2 łyżeczki sody oczyszczonej Masa 1 litr mleka 2 budynie bez cukru 1 kostka masła(...)łyżki masła 150 g - 200 g orzechów włoskich 4 łyżki miodu Wykonanie: Wszystkie składniki ciasta włożyć do miski i wyrobić ręką na jednolitą masę. Ciasto jest dość rzadkie i takie ma być. Podzielić na 2 części. Blaszkę 25 x 40 cm wyłożyć papierem do pieczenia i rozłożyć 1/2 ciasta, rozsmarować na blaszce, można pomóc sobie łopatką maczaną w gorącej

kgwjanczewo
ciasto z kremem i truskawkami :) 202

galaretką-można by rzec klasyk :P  Polecam idealne ciasto na ciepłe letnie dni  SKŁADNIKI *Duża tortownica 24cm BISZKOPT 4 jajka 0,5 szkl cukru 1 szkl mąki pszennej tortowej pół łyżeczki proszku do pieczenia KREM 2,5 szkl mleka  (szkl 250ml) 1 budyń śmietankowy bez cukru 40g 1 łyżka mąki 1 łyżka mąki ziemniaczanej(...)truskawkowa BISZKOPT Białka ubijamy na  pianę,dodajemy cukier-miksujemy,potem żółtka-miksujemy.Przesiewamy mąkę i proszek-miksujemy krótko na najniższych obrotach. Wykładamy do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia-dno. Pieczemy około 20-25 min do suchego patyczka. studzimy KREM 2 szkl mleka wlewamy do garnka-gotujemy. 0,5 szkl mleka miksujemy z budyniem,mąkami,cukrem,żółtkami-wylewamy

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Oponki i pączki serowe 78

białek użyć do pieczenia np. bezy ) 2 łyżeczki cukru z wanilią  2 czubate łyżki cukru  4-5 łyżek śmietany  1 łyżka spirytusu  1 litr oleju Wszystkie składniki razem wyrobić.  Wałkować na grubość 1-1,5 cm.  Wykrawać szklanką krążki, a w ich środku kieliszkiem mniejsze krążki.  Resztki ciasta ponownie wyrobić i ponownie(...)formować oponki.  Smażyć w głębokim, rozgrzanym oleju.  Wykładać na ręcznik papierowy, a potem do docelowego naczynia.  Oprószyć cukrem pudrem. Najlepsze są ciepłe w dniu pieczenia. ----- Podobne: racuchy z jabłkami gusz-e fil faworki / chrust

Weekendy w domu i ogrodzie
Sklejane ciasteczka z dziurką 132

Składniki na ciasteczka( ok. 40 sztuk) 3  szklanki mąki pszennej 1 ½ łyżeczki proszku do pieczenia 4 żółtka 300 g wiejskiej śmietany( lub ok. 250 ml kremowej 36%) 2/3 szklanki cukru drobnego cukier waniliowy skórka otarta z cytryny Z podanych składników zarabiamy ciasto jeśli będzie zbyt rzadkie, można dodać mąki. Schładzamy ok. 30 minut w zamrażalniku. Dzielimy na dwie(...)Foremką gwiazdką( największą) wykrawamy ciasteczka.  Pieczemy ok 20 minut w temp 175 stopni. Wierzchnie ciasteczka: Foremką gwiazdką( największą) wykrawamy ciasteczka, następnie w nich najmniejszą z foremek wykrawamy znów gwiazdki: Pieczemy ok 15 minut w temp 175 stopni. Powidła wiśniowe: 450 g wydrylowanych mrożonych wiśni ok. szklanka cukru Wiśnie smażymy ok. 10 minut bez cukru, następnie wsypujemy cukier

Domowe ciasta
Tradycyjne racuchy drożdżowe 145

rzadkiej masy. Ciasto nie powinno być ani za rzadkie, ani za gęste. Gęstość ciasta zależy przede wszystkim od jakości mąki oraz wielkości jajka. W razie potrzeby zagęszczamy łyżką mąki lub rozcieńczamy łyżką mleka. Miskę z ciastem przykrywam ściereczką i odstawiam w ciepłe miejsce na około 60 minut. W tym czasie ciasto podwoi swoją objętość. Smażę racuchy. Gdy ciasto drożdżowe podrośnie(...)porcję oleju do smażenia i ponawiam czynność smażenia, aż do wyczerpania ciasta. Racuchy drożdżowe podaję na ciepło oprószone cukrem pudrem. Dzieci uwielbiają racuchy polane dżemem lub czekoladą. Smacznego! PS. Zachęcam także do przetestowania moich pozostałych pomysłów na racuchy: Racuchy drożdżowe pieczone w piekarniku Puszyste racuchy z jabłkami bez drożdży Do racuchów drożdżowych możesz także dodać ulubione owoce lub rodzynki

Ania gotuje
Jak upiec idealną bezę Pavlovą 65

mojprzepisna.pl | Jak upiec idealną bezę Pavlovą Kilka wskazówek, które ja wykorzystuje podczas pieczenia bezy Pavlova, może i wam się przydadzą. Ponoć Pavlova zawsze pęka, więc

moj przepis na
Jak upiec idealną bezę Pavlovą 71

mojprzepisna.pl | Jak upiec idealną bezę Pavlovą Kilka wskazówek, które ja wykorzystuje podczas pieczenia bezy Pavlova, może i wam się przydadzą. Ponoć Pavlova zawsze pęka, więc

moj przepis na
Jak upiec idealną bezę Pavlovą 102

mojprzepisna.pl | Jak upiec idealną bezę Pavlovą Kilka wskazówek, które ja wykorzystuje podczas pieczenia bezy Pavlova, może i wam się przydadzą. Ponoć Pavlova zawsze pęka, więc

moj przepis na
CIASTO CZEKOLADOWE Z CHAŁWĄ I BEZAMI 167

masła łyżeczka żelatyny WYKONANIE CIASTA: Piekarnik nagrzewany na 170- 180 st. C ustawienie góra dół. Spód blachy wykładamy papierem do pieczenia. Wszystkie składniki na ciasto przekładamy do dużej miski. Miksujemy do połączenia składników. Wlewamy do blaszki, wygładzamy i pieczemy ok. 50 minut do suchego patyczka. KREM: 1,5 szklanki mleka gotujemy razem z cukrem, w pozostałym mleku mieszamy budyń(...)żeby trochę przestygła. Wlewamy partiami do drugiej części odłożonego kremu i również miksujemy. SKŁADANIE: Ciasto czekoladowe wyciągamy z blachy, delikatnie obkrawamy boki (są cienkie i lekko spieczone) Ścinamy brzuszek ciasta, przekrawamy na pół. Na 1 blat ciasta smarujemy masę czekoladową i wyrównujemy. Bezy lekko kruszymy i wsypujemy na krem. 2 część ciasta smarujemy masą chałwową, odwracamy i przykrywamy masą

Pani na deser
Łosoś z porami w cieście francuskim 276

Niektórzy nie wyobrażają sobie piątku bez obiadu z rybą. W takim razie proszę bardzo… łosoś z porami w cieście francuskim to propozycja dla tych

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Ciasto z galaretką i kremem wiśniowo - kokosowym. Bez glutenu, bez laktozy i bez jajek. 101

Ciasto z galaretką i kremem wiśniowym Składniki: 2 szklanki mąki ryżowej 3/4 szklanki mleka ryżowego 1 łyżeczka proszku do pieczenia 150 g masła kokosowego 4

nietadieta

Proponowane wyszukiwania