ciasto bez pieczenia - 40061 przepisów (strona:1024/2671)

Sernik czekoladowy 182

piekarniku zaczęło się niego mocno kopcić jakby ktoś rozpalał ognisko:P A wszystkiemu winna była właśnie nieszczelna forma, przez którą wyciekał topiący się pod wpływem temperatury tłuszcz ze spodu ciasta. Jaki z tego wniosek? Kobieto, leć do sklepu i kup sobie nową formę haha :D Tortownica 24 cm Składniki: Ciasteczkowy spód: 170 gram ciasteczek zbożowych 70 gram stopionego masła(...)czynność i zmiksowałam masę tylko mikserem. Jeśli jednak chcecie uzyskać aksamitnie gładką fakturę bez grudek to możecie się nim posłużyć. Gotową masę wykładamy na ciasteczkowy spód i wyrównujemy powierzchnię. Pieczemy od 40-60 minut w temperaturze 180 stopni. Studzimy przy uchylonych drzwiczkach piekarnika. Gdy ciasto nabierze temperatury pokojowej wkładamy na parę godzin do lodówki

My simple kitchen
Ciasto Poduszkowiec 209

razy widziałam to ciasto na rożnych bloga i stronach w internecie, że musiało się ono znaleźć na liście do wypróbowania. Wypróbowałam i nie żałuje, jest bardzo smaczne :) Składniki na blaszkę 23 x 23 cm składniki na murzynka: 3 jajka kl L 1 i 1/4 szkl mąki pszennej 3/4 szkl cukru 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia 80 ml oleju(...)sernik (użyłam "Mój ulubiony") 1/2 paczki budyniu waniliowego bez cukru, nieugotowanego 1/4 szkl cukru kilka kropel esencji pomarańczowej 1. Jajka z cukrem ubijamy na puszysta masę. Następnie dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia oraz kakao. W trakcie mieszania dolewamy olej oraz wodę lub napój ewent. mleko. 2. Gotowe ciasto wylewamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia

Gotowanie...to proste !
ciasto "malinowy obłoczek" 186

duża łyżka żelatyny na bezę: 6 białek 1 szklanka cukru pudru  łyżka mąki ziemniaczanej łyżka soku z cytryny na krem: 250 ml śmietanki kremówki 250 g serka mascarpone łyżka cukru pudru dodatkowo: arkusz ciasta francuskiego 60 g płatków migdałowych Schłodzone ciasto francuskie rozłożyć na blaszce,wstawić do piekarnika nagrzanego do 220*C i piec przez około 20 minut. Wystudzić(...)piec około pół godziny. Później suszyć jeszcze około pół godziny w 100*C. Maliny zasypać łyżka cukru pudru i zagotować. Następnie przetrzeć przez sitko, żeby usunąć pestki. Do gorącego musu malinowego wsypać żelatynę i dokładnie rozmieszać. Kremówkę ubić z łyżką cukru pudru na sztywno, połączyć z mascarpone i musem malinowym. Wyłożyć na ciasto francuskie i odstawić do stężenia. Na warstwę

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
CIASTO DROŻDŻOWE Z KRUSZONKĄ 164

Dawno nie piekłam takiego "zwykłego " ( czyli trochę bardziej słodkiego i już nie tak bardzo fit) Ale kto nie lubi wracać do dawnych sprawdzonych przepisów przechodzących z pokolenia na pokolenie :) Ciasto drożdżowe z kruszonką czy bez idealnie pasuje do popołudniowej kawki czy herbatki ! Zawsze wychodzi , pysznie smakuje i szybko znika :)  SKŁADNIKI: 220 ml mleka 40 g świeżych drożdży(...)posmarowania ciasta *Kruszonkę można oczywiście pominąć :) PRZYGOTOWANIE : * Kruszonkę zagniatamy w rękach tak aby powstały małe kawałki , następnie przykrywamy folią i wstawiamy do lodówki . CIASTO: Najpierw przygotowujemy rozczyn :pokruszone drożdże mieszamy z ciepłym mlekiem i cukrem , odstawiamy na ok.10 min ( żeby drożdże zaczęły pracować ) W misce umieszczamy pozostałe składniki oraz rozczyn , wyrabiamy ciasto ręcznie lub za pomącą robota . Jeśli ciasto się

Marcepanowa kuchnia
Sernik Trio 258

łyżeczki proszku do pieczenia kostka margaryny Z podanych składników zagniatamy kruche ciasto. Dzielimy na 2 części. Wkładamy na godzinę do zamrażalnika. Składniki na masy sernikowe: 6 białek 1 ½  szklanki cukru 3 budynie: czekoladowy , wiśniowy, śmietankowy 3 śmietany 18% (po 400 g każda) Białka miksujemy na sztywno. Pod koniec wsypujemy cukier. Miksujemy na sztywną bezę. Dzielimy na 3 części(...)osobno dokładnie mieszamy. Dodatkowo: cukier puder do posypania WYKONANIE: ciasto kruche – pierwsza połowa ( nakłuwamy widelcem) masa czekoladowa masa wiśniowa + wyrównujemy lekko masa śmietankowa ciasto – druga połowa- ścieramy na tarce pieczemy 55 minut w temp. 175 stopni z termoobiegiem Po upieczeniu zostawiamy w piekarniku do ostudzenia Ewentualnie posypujemy cukrem pudrem, aby było  słodsze. Smacznego

Domowe ciasta
Sernik z brzoskwiniami 2 202

Sernik piekę od lat, niekiedy z własnymi modyfikacjami. Smakuje zawsze i jest zjadany szybciutko :)  Dzisiaj upiekłam go bez okazji, bo przecież aby dogodzić najbliższym nie trzeba szukać okazji :)  Dobry sernik nie obejdzie się bez dobrej kawy, u nas zawsze kawa ziarnista , świeżo zaparzona :)  Wam też polecam :)  O d jakiegoś czasu robię zakupy(...)delikatesach Bee  polecam eko produkty, zdrowa żywność,  masa promocji :) Kruche ciasto: 3 szklanki mąki pszennej 3 łyżki cukru 25 dag margaryny Kasia 5 żółtek z dużych jaj Łyżeczka proszku do pieczenia Ser: Kg sera mielonego   15 dag Kasi lub masła 1 jajko 2 budynie śmietankowe 2 łyżki cukru Łyżeczka cukru z wanilią Pianka: ¾ szklanki cukru

Takie tam pichcenie
Zimowa szarlotka 169

Pieczenie świątecznych słodkości, które stają się z każdym kolejnym dniem coraz lepsze. To także spotkania z przyjaciółmi przy ciepłej korzennej herbacie. Tak, lubię grudzień, a najbardziej to co jest z nim związane. Nie wyobrażam sobie zimowych wypieków bez dodatku cynamonu lub mieszanki przypraw piernikowych. Przygotowałam ostatnio zimową szarlotkę, która stała się moim ulubionym przepisem na to ciasto. Może(...)Ugniatamy ciasto jak najszybciej. Gdy ciasto będzie już dokładnie wyrobione, zagniatamy je w kulkę i odstawiamy na co najmniej 30 minut do lodówki. Piekarnik nagrzewamy do 180`C. Gdy ciasto się zmrozi, dzielimy je na kawałki i jedną część rozwałkowujemy szybko na stolnicy aby się nie ociepliło i wykładamy nim formę  15x15 (spod i boki). Przed pieczeniem dziurkujemy

Słodkie Przyjemności
Prosty chleb drożdżowy bez zagniatania + filmik 123

Proponuję dziś przepis na pyszny i prosty chleb drożdżowy bez zagniatania - wszystkie składniki mieszamy w misce łyżką i potem tylko wyrastanie - tak w wielkim skrócie. Do przepisu dołączony jest filmik - > na końcu posta. * * * Składniki (na keksówkę o wymiarach 8cm x 27cm mierząc od spodu): 30 g drożdży świeżych + 2 łyżeczki cukru 500 g mąki pszennej(...)ważne jest, by ciasto nie przerosło, bo wtedy w trakcie pieczenia zrobi się dziura w chlebie. 4. Następnie przelewamy ciasto do wysmarowanej masłem keksówki.  Piekarnik nagrzewamy do temp. 200 stopni C. 5. Pieczemy w nagrzanym piekarniku przez godzinę z grzaniem góra-dół, a następnie wyciągamy chlebek z foremki i dopiekamy już bez foremki przez 20 minut

Kawa z mlekiem
Ciasto Shrek 164

ciasto można przygotować też w wersji dziewczęcej-różowej, wtedy nazywane jest ciastem Fiona. składniki: biszkopt 4 jajka 3/4 szklankki cukru 1/2 szklanki mąki pszennej 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia zielona masa budyniowa 1 l zielonego soku typu "kubuś" 3 budynie śmietankowe bez cukru (na 0,5 l mleka) 2 łyżki cukru oraz(...)utrzeć z cukrem na puszystą masę. Dodać mąki wymieszane z proszkiem a na koniec ubitą pianę. Masę przełożyć do przygotowanej blaszki. Wstawić do piekarnika nagrzanego na 200 C i piec ok 10-15 minut. Upieczony biszkopt wystudzić. Przygotować zieloną masę budyniową. Odlać szklankę soku i wymieszać w nim budynie w proszku. Pozostały sok zagotować z cukrem. Gdy sok się zagotuje

Monia miesza i gotuje
Tartaletki "Malinowa chmurka" 117

malinowej chmurki. Czym się charakteryzuje? Mnogością smaków- znajdziecie tutaj kruche ciasto, pyszną galaretkę malinową z kwaskowymi owocami, puszysty krem, słodką, chrupiącą bezę i migdały. Deser ten można przygotować w formie ciasta i znajdziecie je tutaj , ale dziś zachęcam do przygotowania wersji mini.  Składniki na 8 sztuk   Ciasto: 150g mąki krupczatki 50g zimnego masła 50g cukru pudru szczypta soli(...)następnie zagniatamy. Schładzamy w lodówce minimum godzinę, a następnie dzielimy na 8 części i wylepiamy foremki do tartaletek. Na cieście układamy kawałki papieru do pieczenia, wysypujemy groszek, żeby obciążyć ciasto by nie wybuliło nic w trakcie pieczenia i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 190°C na 15 minut. Po tym czasie ściągamy papier z obciążeniem (grochem) i wstawiamy

Kuchnia w czekoladzie
Ciasto czekoladowe na powidłach 86

minut pieczenia. Do ciasta nie potrzebujecie miksera czy robota kuchennego. Po upieczeniu i wystudzeniu, możecie ciasto polać polewą czekoladową lub tak jak ja, oprószyć cukrem pudrem. To ciasto idealne na każdą okazję. Spróbujcie Przepis na formę o rozmiarach 28×21 lub kilka centymetrów większą. Zobacz też: Proste ciasto z gruszkami Wściekła szarlotka Babci Zosi Proste ciasto bananowe Kakaowe(...)herbatnikach z kremem cytrynowym i bezą Przepis na ciasto czekoladowe na powidłach Drukuj przepis Porcji: Porcji: forma o wymiarach 28x21 Czas gotowania: 1 godzina Składniki jajko 200 g cukru 100 ml oleju 150 g powideł (około 4 łyżek) 200 ml mleka 3 łyżki kakao czubata łyżeczka sody 300 g mąki papier do pieczenia cukier do oprószenia ciasta Przepis

Kuchnia Bazylii
Kruche ciasteczka z serka topionego 413

sosem czosnkowym (moja rodzina uwielbia go do wszystkiego), ale doskonale smakują też bez żadnych dodatków. Zapewniam, że podjadanie ciasteczek - niesamowicie wciąga! (u mnie wyszło 47 sztuk) 130g mąki pszennej 100g serka topionego (dowolny smak) 60g margaryny 1 jajko 1 łyżka oleju 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Przyprawy: (*) 1/4 łyżeczka soli 1/4 łyżeczki chili Dodatkowo: papryka słodka i czarnuszka(...)niego dowolne kształty. (Ciasto można lekko podsypywać mąką lub schłodzić w lodówce.) Ciastka ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i posypać przyprawami. Piec (w rozgrzanym piekarniku) około 15 minut w 200 stopniach. (Powinny być zarumienione.) Upieczone ciastka wyjąć z piekarnika i pozostawić do ostygnięcia. Podawać z ulubionym sosem/dipem lub zajadać się bez dodatków. (*) Można użyć dowolnych przypraw

Di gotuje
BEZGLUTENOWA PIZZA HAWAJSKA Z MIĘSEM NA CIEŚCIE KUKURYDZIANYM. + Dip Czosnkowy.. 152

bardzo mokry. Tym razem piekłyśmy zupełnie inaczej niż zwykle i tą metodę uważamy za najlepszą: Formujemy koło lub kwadrat i kładziemy na podsypanej mąką blasze - nie smarujemy blachy tłuszczem (!). Ciasto smarujemy przecierem pomidorowym, zostawiając margines (brzegi) bez. Najlepiej smakuje z przecierem własnoręcznie zrobionym. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego na 180-200 stopni i podpiekamy (bez dodatków) przez(...)blendujemy na kremową, gęstą masę. Ciasto kukurydziane. Do dziś wszyscy zgodnie uważaliśmy, że naszym ulubionym ciastem jest owsiane bezglutenowe (takie jak tu: KLIK ), ale po tym "żółtku" wszystko się zmieniło. Zdecydowanie to podchodzi nam najbardziej. Pachnie wspaniale, jest genialnie kruche i delikatne a przy tym lekko słodkawe. Zdecydowanie warto poznać kukurydzianą odmianę pizzy. Metoda pieczenia. Podzielenie pieczenia

Wypisz Wymaluj
Szarlotka z mango w bezie. 178

Piec w temp.180 stop. 20 min. Na upieczone ciasto wyłożyć mus jabłkową. Z 3 białek ubić pianę, dodać sok cytrynowy i 150 g cukru i dalej ubijać do rozpuszczenia się cukru. Owoc mango pokroić w kostkę i dodać do ubitej piany. Pianę z mango nałożyć na jabłka. Piec do zarumienienia się bezy w temp.150 stop

Kulinarny karnet Christophera
Chleb pszenny z pomidorami, jabłkiem i czarnym sezamem. Wypiekanie na śniadanie 170

bardzo fajna zabawa i okazja do nauki. Żeby do naszego wspólnego pieczenia dołączyć wcale nie trzeba mieć bloga - wystarczy konto na FB. Tym razem jednak coś mnie strasznie wkurzyło i mimo, że chleb jakoś się udał to nie obyło się bez poważnych zgrzytów... Zobacz co jeszcze piekłam w ramach akcji Wypiekanie na śniadanie ! W miniony weekend zadaniem było(...)wpisie której bazowaliśmy, zmieniła niektóre ilości składników bez podania przyczyny. Opis wykonania sugerował, że ciasto będzie miało zupełnie inną konsystencję niż to miało miejsce w rzeczywistości. Nie sądzę, żeby zwyczajnie się pomyliła bo zmienione były 2 pozycje - ilości obu mąk zostały pomniejszone o połowę a reszta składników była bez zmian więc to po prostu nie miało prawa się

Smaczna Pyza

Proponowane wyszukiwania