ciasto bez pieczenia z masą - 7000 przepisów (strona:37/467)

Ciasto jabłkowo - orzechowo - kokosowe. 126

kokosowy: Białka ubić na sztywną pianę. Dosypywać powoli cukier i mieszać tak długo, aż beza stanie się gładka i lśniąca. Wówczas dodać wiórki kokosowe. Masę wyłożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i piec tak długo, aż ciasto nabierze złotego koloru (u mnie trwało to 30 minut). Krem: Z mleka, proszku budyniowego

My simple kitchen
Wegańskie ciasto z chałwą i śliwkami 166

pół kg śliwek 150 ml oleju roślinnego 50 g cukru/ewentualnie, bo dla mnie bez jego dodatku było wystarczająco słodkie 50 g migdałów do posypania/dekorarcji ciasta Przygotowanie: W dużej misce utrzyj banana, chałwę i olej na gładką, puszystą masę.Dodaj przesianą mąkę z dodatkiem proszku do pieczenia. Wymieszaj dokładnie ciasto. Przełóż do formy wyłożonej papierem do pieczenia (wyłożyłam

greenscarf
Ciasto z budyniem kokosowym, śliwkami, malinami i bezą :) 148

wsypałam dwie mąki, proszek do pieczenia, cukier oraz dodałam pokrojone masło. Zagniotłam na jednolitą masę. Następnie dodałam 5 żółtek i dalej zagniatałam . Blaszkę o wymiarach 29 x 35 cm wysmarowałam masłem i wyścieliłam papierem do pieczenia. Blaszkę wylepiłam ciastem i podziurkowałam widelcem. Ciasto piekłam w piekarniku ok. 15-20 minut, do lekkiego zarumienienia w temp(...)spód. Owoce: - 950 g śliwek - garść malin  - 2 łyżki mąki ziemniaczanej Śliwki umyłam, wydrylowałam i obtoczyłam wraz z malinami w mące ziemniaczanej. Wyłożyłam owoce na budyń kokosowy.  Beza: - 5  białek - 250 g cukru - płatki kokosowe  Do misy z miksera wlałam białka, które rozmiksowałam wraz ze szczyptą soli. Po chwili dodawałam porcjami cukier, a czas miksowania

Receptura smaku
Torcik z pianką bez pieczenia 218

ciekawy w smaku, w ogóle nie czuć masła. Ja do masy budyniowej dodałam galaretki o smaku żurawinowym i przypadła mi ona do gustu, ciekawy smak. Przed samym podaniem ciasto ozdobiłam świeżymi bratkami. Polecam…     Składniki: około 200g okrągłych biszkoptów 2 budynie śmietankowe lub waniliowe w proszku, bez cukru 3 szklanki mleka 2 łyżki cukru 2 opakowania galaretki(...)ognia i dodać dwie galaretki w proszku, mieszać, aż galaretki się rozpuszczą. Gorącą masę nakryć folią spożywczą i odstawić do całkowitego ostygnięcia (ma mieć temperaturę pokojową jak masło). Poncz: 2. Składniki do nasączenia wymieszać. 3. Tortownicę o średnicy 23-24cm wyłożyć papierem do pieczenia, tylko dno (można również nie wykładać). Biszkopty maczać w przygotowanym ponczu i wyłożyć nimi

Mała Cukierenka
CIASTO Z JABŁKAMI I MASĄ TRUSKAWKOWĄ 136

zrobiłam,gdyż nie miałam czasu,ale myślę,że ciasto będzie lepsze jak poleży w lodówce) .Następnie do masy dodać mąkę wymieszaną z proszkiem i zarobić ciasto,podzielić na dwie równe części.Jabłka obrać,zetrzeć na tarce o dużych oczkach,odcisnąć nadmiar soku. Na spód blaszki (34x24cm) wyłożyć jedną część ciasta -posypać bułką tartą,równomiernie wyłożyć starte jabłka - wierzch przykryć pozostałym ciastem.Upiec(...)Masa śmietankowa: 1 l śmietany 36% 6 łyżeczek żelatyny ( ja dałam 2 galaretki cytrynowe) Żelatynę lub galaretki rozpuścić w 1/2 szklanki wody.Śmietanę ubić ,dodać rozpuszczoną żelatynę lub galaretki.Podzielić na dwie części. Dodatkowo:   2 opakowania Delicji   ZŁOŻENIE CIASTA: Ciasto z jabłkami - połowa masy śmietankowej - równomiernie rozłożyć delicje - masa truskawkowa - połowa masy śmietankowej - wierzch przykryć bezą

Niespełnione zdolności kulinarne
Mazurek kajmakowy 158

Polecam smacznego i efektownego mazurka przełożonego dżemem i masą kajmakową.Nie wyobrażam sobie bez niego Świąt Wielkanocnych,musi być obowiązkowo. Składniki: Ciasto kruche: 0,5 kilograma maki pszennej kostka margaryny 150 gram cukru 5 żółtek 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia Dodatkowo: 1 puszka gotowego kajmaku 1 słoik dżemu z czarnej porzeczki 100 gram masy cukrowej lub marcepanowej

Bajeczna Kuchnia
Sernik kokosowy z żelką pomarańczową 166

średnicy 24 cm. Tortownicę wcześniej smarujemy margaryną i wykładamy papierem do pieczenia (tylko spód). Wygładzamy i odstawiamy do lodówki na 30 minut. Piekarnik nagrzewamy do temperatury 180*C (bez termo obiegu). Cukierki kokosowe rozpuszczamy w kąpieli wodnej, odstawiamy do przestygnięcia.  W tym czasie przygotowujemy masę serową. Do misy miksera wykładamy ser z wiaderka, dosypujemy cukier kokosowy(...)czekamy aż połączą się z masą. Wyłączamy mikser. Do rozpuszczonych i przestudzonych cukierków wlewamy 4 łyżki masy serowej, energicznie mieszamy trzepaczką aby masa się nie zważyła, zahartowaną przelewamy do masy serowej, delikatnie miksujemy. Wlewamy śmietanę kremówkę oraz wsypujemy wiórki kokosowe.  Gotową masę serową przelewamy na spód.  Piekarnik zmniejszamy do temperatury 120*C (bez termo obiegu). Na dnie

VioletoweKucharzenie
Andruty biszkoptowo kokosowe 198

dodatkowo np. zgrzewką wody mineralnej (6 szt. po 0,5 litra). Odstawiamy na ok. 1 godzinę, następnie już bez obciążenia wkładamy do lodówki do całkowitego stężenia masy (najlepiej na noc). Andruty biszkoptowo kokosowe to pyszna alternatywa dla ciast wymagających pieczenia. To propozycja dla tych co nie mają czasu, nie mają piekarnika lub zwyczajnie – nie lubią piec

mojewypiekiinietylko
Ciasto metrowiec super przepis :-) 848

pszennej tortowej -8 łyżek oleju -8 łyżek wody CIASTO CIEMNE -4 jajka -1,5 łyżeczki proszku do pieczenia -3/4 szklanki cukru -1 szklanka i 1 kopiasta łyżka mąki pszennej tortowej -1 łyżka kakao -8 łyżek oleju -8 łyżek wody MASA -3,5 szklanki mleka -2 budynie śmietankowe bez cukru po 40g -1,5 łyżki mąki pszennej(...)proszek do pieczenia, miksujemy-ciasto orbi się gęste.  Dodajemy 8 łyżek wody i 8 łyżek oleju -miksujemy. Białka ubijamy na sztywną pianę i dodajemy do ciasta, delikatnie mieszamy. Wlewamy do keksówki. Drugie ciasto robimy tak samo, tylko dajmy mniej mąki i kakao-tak jak w proporcjach. Jak mamy dwie takie same  keksówki możemy piec jednocześnie Polecam jednak

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Wafle przekładane konfiturą żurawinową i wiśniową masą galaretkową 124

Dawno nie robiliśmy andruta. Ten powstał przy wykorzystaniu przepisu na masę z galaretką wiśniową, autorstwa - Justitako, i naszej konfitury żurawinowej.   Składniki paczka wafli fit

R'n'G Kitchen
Sernik z pierniczkami wg Siostry Anastazji 185

Składniki: Ciasto 1,5 szklanki mąki pszennej 0,5 szklanki cukru pudru 12,5 dkg margaryny 2 żółtka 1 łyżeczka proszku do pieczenia Masa makowa 30 dkg maku 20 dkg cukru pudru 4 jaja 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia bakalie olejek migdałowy lub po prostu gotowa masa z puszki Masa serowa 1 kg zmielonego sera 30 dkg cukru(...)bakalie. Z białek ubić sztywną pianę i całość delikatnie wymieszać. Margarynę utrzeć z cukrem, dodając po jednym żółtku, ser, budyń i proszek do pieczenia. Na końcu wmieszać pianę ubitą z białek. Przełożenie ciasta: Ciasto kruche-masa makowa-połowa masy serowej-wyłożyć pierniczkami-druga połowa masy serowej. Źródło: 100 nowych ciast Siostry Anastazji

Pychotkaaa
pyszny sernik z gruszkami... 165

Składniki: CIASTO: jajka 2 sztuki, masło lub margaryna 15 dag, cukier 2 łyżki, proszek do pieczenia 1/2 łyżeczki, mąka tortowa 20 dag, kakao 2 łyżki SERNIK: jajka 4 sztuki, cukier 3/4 szklanki, cukier wanilinowy 1 opakowanie, budyń waniliowy 1 opakowanie, kasza manna 1 łyżka, ser twarogowy 1 kg/wiaderko, gruszki 4 sztuki, bułka tarta 2 łyżki, galaretka agrestowa 1 opakowanie(...)tortownica 24 cm, wysmarowana tłuszczem i obsypana tartą bułką - ciasto przyklepać do dna blaszki, wylać masę serową na ciasto gruszki delikatnie bez wciskania ułożyć na masie serowej skórką do góry piekarnik nagrzany na 180 C, grzanie góra/dół - sernik piec około 60 minut do ścięcia się masy serowej, sprawdzać patyczkiem, sernik zostawić do wysudzenia w blaszce najlepiej

W Mojej Kuchni Lubię
Krakersowo 141

Masę rozdrabniamy blenderem. Dodajmy stopniowo wody cały czas mieszając masę. Ciasto jest gotowe, jeśli możemy je względnie rozwałkować. Ciasto wykładamy na blasze cienką warstwą rozwałkowując lub wygniatając. Kroimy w trójkąty lub inne kształty i pieczemy ok. 20-25 minut, aż krakersy będą rumiane.   Krakersy sezamowe Danie Przekąski Kuchnia Bez glutenu , Wege Porcje 10 porcji Porcje 10 porcji Składniki(...)łyżeczki sól 200 ml woda Sposób przygotowania Połowę wody mieszamy z wszystkimi składnikami. Masę rozdrabniamy blenderem. Dodajmy stopniowo wody cały czas mieszając masę. Ciasto jest gotowe, gdy będzie zwarte i będzie można je rozwałkować. Rozwałkowane ciasto wykładamy na blasze i kroimy w trójkąty lub inne kształty. Pieczemy ok. 20-25 minut, aż krakersy będą rumiane

Kucharzyca
Ciasteczka ryżowe 171

jogurtu greckiego 1 łyżka suszonej żurawiny 1 łyżka słoneczniku Przygotowanie: Masę na ciasteczka można przygotować bez wykorzystania miksera. Najpierw w misce łączymy suche składniki, potem dodajemy mokre składniki: jajko, majonez i jogurt, mieszamy, wsypujemy żurawinę i słonecznik, ponownie mieszamy. Ciasto nabieramy łyżką i układamy na papierze do pieczenia, którym wyłożona jest blaszka, ciasteczka ryżowe lekko rosną. Ciasteczek

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Wyjątkowo delikanty sernik z truskawkami 266

rozwałkować na okrąg o średnicy 20 cm. Resztę ciasta rozwałkować na pasek o szerokości równej wysokości tortownicy. Dno formy wyłożyć papierem do pieczenia, brzegi posmarować masłem. Wyłożyć ciastem formę, dno i brzegi. Gęsto nakłuć widelcem.Podpiec ciasto w 180 st. C. przez 12-15 minut.Ostudzić.Rabarbar pokroić na kawałki, włożyć do garnka z masłem i cukrem, dusić na średnim(...)ostudzić.Ser utrzeć z cukrem, żółtkami, kremówką i budyniowym proszkiem. Białka ubić na sztywno, delikatnie wymieszać z masą serową.Ostudzony spód równomiernie posypać bułką tartą, na to wyłożyć rabarbar. Całość przykryć masą serową, wyrównać powierzchnię.Piec w 160 st. C. (bez termoobiegu) przez 1,5 godziny.Ostudzić w uchylonym piekarniku.Truskawki pokroić, ułożyć na ostudzonym cieście. Przygotować galaretkę według

Pożeraczka, czyli raz adobrze