ciasto bez pieczenia z masą - 7000 przepisów (strona:194/467)

Kokosek z truskawkami i brzoskwiniami 431

pieczenia, najlepiej tak, aby boki wystawały ponad foremkę. Będzie łatwiej wyciągnąć ciasto. Masę podzielić na pół i rozlać pomiędzy dwie formy. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 170*C z termoobiegiem i piec przez ok 25 min, aż powierzchnia lekko się przyrumieni. Wyjąć z formy, a po wystudzeniu usunąć papier. Umieścić jeden blat w foremce, w której się piekło. Truskawki(...)wierzchu ciasta. Czekoladę przełożyłam do woreczka foliowego, odcięłam róg i wycisnęłam niteczki. Smacznego :) Wszystką żelatynę można rozpuścić razem, a później dodając do mas podzielić na pół. Tak samo w przypadku serka mascarpone. Ubić 500 g razem i podzielić na pół. Kategoria: A-Z SŁODKO , Bezy i ciasta bezowe , Ciasta przekładańce , Ciasta z kremem , Ciasta z owocami , Dania bez glutenu

https:KKuchniaMniam
Pierniczki świąteczne 2w1 – z tego samego ciasta na choinkę i z nadzieniem 253

ciast drożdżowych, na najniższej możliwej prędkości miksera (bo to ciężkie ciasto) zagniatam ciasto piernikowe około 6-7 minut, następnie wyjmuję je z misy i zagniatam na stolnicy, ręcznie. Ręcznie, bez Kitchen Aida, ciasto zrobimy dokładnie tak samo – wszystkie suche i przesiane składniki umieszczamy w dużej misce, wlewamy w nie rozpuszczone masło z miodem i cukrem, wbijamy jajko. Następnie ciasto(...)połączenia i wyrobienia silnych powiązań glutenowych, żeby ciasto było elastyczne.   Gotowe ciasto formujemy w kulę, owijamy szczelnie folią spożywczą, wkładamy do lodówki. Do czasu, jak będziecie robić swoje pierniczki, ciasto może leżakować w lodówce maksymalnie przez tydzień. Ale nie musi. Możecie zrobić pierniczki od razu po jego zagnieceniu. Pierniczki na choinkę Ciasto wyjmujemy z lodówki i dajemy mu się

Karo in the Kitchen
Tarta z kurkami na fasoli czerwonej 217

takie rozwiązanie zadziałało. Fasolka była musztardą podostrzona, masa serowa, smaczna, ozłocona, a kurki z tarty się uśmiechały i do zjadania zachęcały.     Składniki: na ciasto kruche (forma okrągła ok. 26 cm): 250 g mąki pszennej, 100 g schłodzonego masła, 1 jajko, szczypta soli, 1 łyżka wody, ponadto: 1 puszka czerwonej fasoli bez zalewy, 1 biała cebula(...)startego sera żółtego. Przygotowanie: Ciasto: Z wszystkich składników: mąki, jajka, soli, wody, masła wyrabiamy gładkie, jednolite ciasto. Formułujemy kulę, zawijamy w folię spożywczą i odstawiamy do lodówki na ok. 30 min, aby się schłodziło. Nagrzewamy piekarnik do temp. 200°C. Ciasto rozwałkowujemy na grubość ok. 0,5 cm, podsypując mąką. Ciastem wykładamy dno i boki formy ceramicznej. Widelcem nakłuwamy

Moniki Smakołyki
Kruche ciasto bezglutenowe, wegańskie. Z wiśniami i czekoladą 177

lniane i wszystkie składniki wymieszałam. Ciasto przełożyłam do formy silikonowej, tworząc nieco wyższe brzegi. Nakłułam widelcem w kilku miejscach. W międzyczasie rozgrzałam piekarnik do temp. 180°C. Wstawiłam formę z ciastem i piekłam ok. 10 minut. Ciasto: Kaszę jaglaną wypłukałam pod bieżącą wodą i ugotowałam w mleku ryżowym, co jakiś  czas mieszając. Jeśli masa jest zbyt gęsta lub przywiera

nietadieta
Kinder kanapka/Mleczna kanapka w wersji fit 465

bez wyrzutów sumienia? Dla łasuchów na diecie lub osób zdrowo się odżywiających to ciasto będzie nie tylko objawieniem, ale i zaskoczeniem jak dobrze smakuje. To najlepszy dowód, że ciasto może być także dietetyczne :) Ps. Jeżeli macie ochotę możecie dodatkowo wierzch oblać polewą czekoladową np. z gorzkiej czekolady. Składniki na 4 sztuki o wymiarach  6x10,5 cm: ciasto: puszka(...)białej fasoli (240g po odsączeniu) 2,5 łyżki kakao 1 banan 1 jajko 1 łyżeczka proszku do pieczenia 3 łyżki cukru (może być ksylitol,miód czy stewia) - do smaku 1 łyżeczka cynamonu (opcjonalnie) masa: 1 czubata łyżeczka żelatyny 1 łyżka cukru lub innego słodzidła (do smaku) 1 łyżka wiórków kokosowych (opcjonalnie) 210g serka homogenizowanego naturalnego (u mnie tutti

Fabryka pomysłów
Makowiec z jabłkami i kaszą jaglaną . 216

bez ciasta , postanowiłam upiec w wersji bardziej zdrowej z Kaszą jaglaną z malinami którą mam przyjemność testować  dzięki  firmie  Eco Blik .   Do ciasta dodałam pyszn ą skórkę pomarańczową kandyzowaną którą dostałam od firmy Skworcu Makowiec jest pyszny , lekko wilgotny z jabłkami . Zapraszam do wypróbowania :)  Składniki: 8 jajek 1 szklanka cukru 300 g masy(...)startych jabłek na tarce jarzynowej  100 łyżek kaszy manny  4 łyżki kaszy jaglanej z malinami od Eco Blik  4 łyżki wiórek kokosowych 2 łyżeczki proszku do pieczenia   250 g margaryny   1/2 szklanki posiekanych migdałów  1 cukier waniliowy  cukier puder do posypania  Blaszka o wymiarach 24/36  Jeśli chcecie aby wasze ciasto

Sama słodycz i szczypta chili
Wiśniowy torcik z białą czekoladą na jogurtach 209

mojprzepisna.pl| Wiśniowy torcik z białą czekoladą na jogurtach Już dawno miałam ochotę zrobić jakieś warstwowe ciasto bez pieczenia. Uwielbiamy serniki na zimno, więc wymyśliłam taki oto torcik. Nie jest trudny, ale czasochłonny. Z jednej strony jest kaloryczny bo ma białą czekoladą i serek mascarpone, ale z drugej strony jest dietetyczny bo zmiast śmietany kremówki ma jogurt naturalny(...)sernika trwa mniej więcej cały dzień, tylko jest to rozłożone w czasie, warto więc : Pierwszy etap to przygotowanie galaretki, drugi etap to przygotowanie spodu ciasteczkowego, trzeci etap to przygotowanie masy jogurtowej, czwarty etap to wylewanie poszczególnych warstw deseru i tężenie deseru. Przepis mojego autorstwa. Składniki na formę 20 cm: Galaretka wiśniowa: 1 galaretka wiśniowa rozpuszczona w 300 ml wrzątku

moj przepis na
Muffinkowe grzybki 196

powstały kapelusze grzybków. Resztę babeczek rozkruszamy. Kapelusze delikatnie wydrążamy (robimy tylko mały dołek na ogonek). Do rozkruszonego ciasta dodajemy masło orzechowe i serek mascarpone (najpierw jedną łyżkę, potem ewentualnie drugą). Masa ma zwarta i nie może być za miękka. Z masy formujemy 12 grubych wałeczków (ogonków) i ustawiamy pionowo.  Białko jajka ubijamy na sztywno, pod koniec ubijania dodajemy(...)białkiem, jeden koniec obsypujemy makiem. Do kapelusików nakładamy po pół łyżeczki masy białkowej. Łączymy kapelusze z ogonkami tworząc grzybki. Układamy na stojąco na blaszce do pieczenia. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 150st na kilka minut, aby białko zaschło.       Z reszty białka możemy upiec bezy. Temperatura pieczenia 110st przez około 1,5 godziny

Gotowanie moimi oczami
Drożdżówka jak u babci 214

ciasto wkładamy do miski ( oprócz tych które zużyliśmy na rozczyn ) , wlewamy rozczyn i wyrabiamy wszystko na puszystą gładka masę (ja wyrabiam w automacie do chleba) Ciasto powinno być lekko lejące , nie zbite . Tak wyrobione ciasto , przekładamy na blaszkę do pieczenia , wcześniej wytłuszczoną masłem . Składniki na kruszonkę , rozkruszamy palcami i łączymy ze sobą rozcierając w dłoniach , aż uzyskamy efekt podobny(...)drożdżówkę , odstawiamy do wyrośnięcia na 30 minut w ciepłe miejsce .Wstawiamy do piekarnika-uwaga piekarnik warto podgrzać przed wstawieniem ciasta do 100 C , a następnie po wstawieniu ciasta zwiększamy temperaturę do 180 C i pieczemy 30 -35 minut bez termoobiegu . Gotowe Post Drożdżówka jak u babci pojawił się poraz pierwszy w Ogrodnik w podróży

Ogrodnik w podróży
Szybka tarta z owocami lata - bez pieczenia 374

ciasto pozostaje, najlepszym rozwiązaniem jest szybkie ciasto bez pieczenia :-) Kruchy mocno czekoladowy spód można zrobić z czekoladowych ciasteczek, do tego wyśmienity, klasyczny krem waniliowy P â tissi è re i całe mnóstwo letnich owoców. Potem tylko wstawić tartę do lodówki i gotowe. Pysznie i naprawdę ekspresowo. Polecam! Składniki: Ciasto: 300 g kruchych czekoladowych ciasteczek typu Oreo (najlepiej(...)temperaturze pokojowej Czekoladę połamać na małe kawałeczki. Ciastka wrzucić do blendera, dodać połamaną czekoladę i zmiksować. Masło roztopić. Wlać do pokruszonych ciastek i dalej miksować, aż powstanie jednolita masa. Dno formy do tarty o średnicy 25 - 26 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Wylepić całą formę powstałą ciasteczkową masą (łącznie z boczkami). Schłodzić w lodówce przez 30 min, aż spód

maniapieczenia
Makowiec zawijany wg siostry Anastazji 1206

przygotowałam tego oto smacznego makowca z ciasta drożdżowego topionego, które jest mniej czasochłonne. Przepis polecam w szczególności mojej przyjaciółce Magdalenie ;) Składniki: Ciasto: 750 g mąki 350 g masła 80 g świeżych drożdży 3 żółtka 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 szklanka kwaśnej śmietany 2 łyżki cukru 1/3 łyżeczki soli Masa makowa: 400 g maku (najlepiej już zmielonego

Domowa Cookierenka Agi
Serowe spiralki z jabłkami i gruszkami 191

kilka kęsów. Z nadzieniem, które można dowolnie modyfikować dostosowując je do własnych upodobań. Z lukrem lub bez. Do wyboru, do koloru :P Zmodyfikowany przepis z gazety "Pyszne ciasta z owocami", nr 8/2003. Składniki na 12 sztuk Ciasto: 125 g chudego twarogu 1 jajko 50 g cukru 250 g mąki 4 łyżki oleju 4 łyżki mleka 1 łyżeczka cukru waniliowego(...)łyżeczka cukru pół łyżeczki cynamonu 2 garści rodzynek Dodatkowo: lukier przyrządzony z soku z cytryny i cukru pudru. Utrzeć na jednolitą masę twaróg, olej, mleko, jajko, cukier i cukier waniliowy. Dodać mąkę z proszkiem do pieczenia. Dalej ucierać mikserem a następnie ręcznie wyrobić elastyczne ciasto. Jabłko i gruszkę obrać, pozbawić gniazd nasiennych i pokroić w kostkę. Wymieszać z cukrem

My simple kitchen
SŁONECZNIKOWIEC Z MUSEM TRUSKAWKOWYM NA GRYCZANYM SPODZIE 210

łyżki zimnej wody szczypta soli Z podanych składników wyrabiam ciasto takie samo, jak na zwykłe kruche. Wylepiam formę tortową o średnicy 23 cm na dnie i po bokach, uprzednio wykładając samo dno papierem do pieczenia. Podpiekam 10 minut w piekarniku nagrzanym do 160 stopni. masa słonecznikowa: 150 g namoczonych przez noc, obranych ziaren słonecznika 1,5 szklanka mleka kokosowego

W kuchni Karmel-itki
Sernik na kruchym spodzie 353

sernik bez kruchego spodu, gdzie do masy serowej dodaje się m. in. budyń (postaram się wrzucić przepis w kolejnych dniach :)). Tym razem umieszczam serniczek od teściowej – ten konkretny skład na kruche ciasto sprawdza się w serniku znakomicie. Co do masy serowej w oryginalnym przepisie było 40 dkg cukru, ja zdecydowanie wolę dodać mniej – wtedy ciasto jest mniej(...)słodkie i zadowala w pełni moje kubki smakowe. Wychodzi zawsze i smakuje pysznie ;) . Kruche ciasto: 20 dkg mąki 12 dkg masła 7 dkg cukru pudru 1 całe jajko 1 łyżka śmietany 1 łyżeczka proszku do pieczenia Składniki na początek siekamy nożem a potem szybko zagniatamy. Wkładamy ciasto do lodówki zawinięte w folię spożywczą i zostawiamy by się schłodziło

kuchcikownia
Muffinki z miętą i brzoskwiniami 118

pszennej 2 opakowania budyniu śmietankowego bez cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia 3/4 szklanki cukru mokre 100 ml śmietany 18% 125 g masła 2 jajka 2 brzoskwinie kilka listków mięty (dodałam z 4 duże) Sposób przygotowania Masło rozpuścić w rondelku, odstawić by ostygło. W tym czasie suche składniki (mąka, budyń, proszek do pieczenia i cukier) połączyć(...)oddzielnej misce jajka, śmietanę i masło wymieszać do momentu połączenia się składników. Do mokrych składników dodać sypkie i przemieszać ciasto parę razy. Brzoskwinie obrać ze skórki pokroić w kostkę, miętę poszatkować drobno i oba składniki dodać do masy. Papilotki napełniać do 3/4 wysokości. Piec ok 20 min w piekarniku nagrzanym do 180 stopni

pink envelope