ciasto bez pieczenia z masą - 7000 przepisów (strona:132/467)

Tort czekoladowo – pomarańczowy 281

czekoladki, bezy i maliny do ozdoby     Biszkopt: 1. Piekarnik nastawić na 160oC na funkcji termoobieg (na funkcji góra-dół 180oC). 2. Białka ubić na sztywną pianę. Ciągle ucierając mikserem, dodawać stopniowo cukier i mieszać, aż masa stanie się gęsta i lśniąca. Następnie dodać żółtka i dalej mieszać mikserem na jasną, kremową masę. 3. Na wierzch jajecznej masy przesiać(...)łyżką lub szpatułką ( patrz FILM ). 4. Ciasto przełożyć do tortownicy o średnicy 20-21cm wyłożonej papierem do pieczenia. Wyrównać i wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec przez około 45 minut. Po wyjęciu z piekarnika odstawić do całkowitego ostygnięcia. 5. Ostygnięte ciasto przekroić w poziomie dwa razy ( patrz FILM ). Jedną część biszkoptu włożyć z powrotem do blaszki. Do nasączenia

Mała Cukierenka
Torcik ''Kokosowa Hawana''. 100

Biszkopt na spód : 3 jajka 1 szklanka mąki 1/2 szklanki cukru 4 łyżki oleju 1/2 łyżki octu 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta kurkumy ( opcjonalnie )  Beza kokosowa : 4 białka 2/3 szklanki cukru 20 dkg wiórków kokosowych Masa: 1/2 l mleka 2 żółtka 2 i 1/2 łyżki cukru 1 cukier waniliowy 2 łyżki mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej(...)następnie po jednym żółtku. Do ubitej piany, cały czas mieszając, stopniowo wlej olej, ocet,  a na końcu dodaj wymieszaną z proszkiem, kurkumą i przesianą mąkę. Ciasto wylej na blaszkę wyścieloną papierem do pieczenia, rozsmaruj po całej blaszce. Piec w nagrzanym piekarniku 180 C przez około 30 minut. Wystudź.   B eza kokosowa : Białka ubij na sztywno, nie przerywając

Przepisy i porady kulinarne
Muffiny z masą krówkową 164

się składników).Formę na muffiny wyłożyć papilotkami lub dobrze natłuścić i wlać niewielką ilość ciasta (tak aby tylko przykryło dno). Następnie nałożyć po 1 czubatej łyżeczce masy krówkowej i przykryć pozostałym ciastem.Muffiny piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni (grzałka górna i dolna, 3 półka) przez około 20 minut.SMACZNEGO!Uwagi do przepisu:Z podanych składników wychodzi około 12 muffinek.Dzięki(...)papilotek, gdyż ciasto jest dość rzadkie i muffiny ciężko odklejają się od papilotek. W razie ich upieczenia bez użycia papilotek mogą wystąpić problemy z wyjęciem z formy.Za pomocą suchego patyczka można sprawdzić, czy muffiny są upieczone. Jeśli po wbiciu w muffinkę patyczek pozostaje suchy, muffiny są gotowe, jeżeli mokry - należy je jeszcze dopiec.Można użyć masy krówkowej tradycyjnej

Gospodyni Miejska
Podwójnie kruche ciasteczka 177

ubić mikserem, dodając stopniowo cukier puder oraz ekstrakt waniliowy. Masę jajeczną dodać do mąki z masłem i wyrobić ciasto. Gotowe ciasto podzielić na 2 części, lekko spłaszczyć, owinąć folią spożywczą i włożyć do lodówki na 30 minut. Każdą część kolejno rozwałkować na stolnicy lekko wysypanej mąką. Im cieńsze będzie ciasto, tym delikatniejsze wyjdą ciasteczka, ale nie należy też przesadzać, żeby(...)kruszyły nadmiernie. Ja rozwałkowuję je na 2- 3 milimetry . Z ciasta dużą foremką wyciąć kształty, a w połowie ciasteczek małą foremką wyciąć na środku otworek (warto zachować „środki” i upiec je osobno – pieką się krócej). Ciastka ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Ostępy nie muszą być duże. Piec w piekarniku nagrzanym do 170 stopni (grzałka góra-dół) około

Trzeci talerz
Domowy tort Hawana babci Basi ! 268

smarujemy margaryną i obsypujemy bułką tarta lub wykładamy papierem do pieczenia . Wylewamy przygotowane ciasto i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180-190 stopni C. przez ok. 35 min . ( sprawdzamy patyczkiem , czy ciasto jest wypieczone, jeśli nie jest , to patyczek jest obklejony ciastem ). Gdy ciasto jest upieczone, wyłączam nagrzewanie piekarnika i pozostawiam chwilę ( ok. 3-5 min. ) przy uchylonych drzwiczkach(...)zrzucam na podłogę. Podnoszę i pozostawiam na szafce do wystygnięcia.   W tym czasie przygotowuję śmietanę , Składniki na masę śmietanową : 1 litr śmietany kremówki 30 % Gostyńska, ( schłodzona) 4 łyżki cukru kryształu, 2 cukry waniliowe Delekta, 2 łyżeczki żelatyny bez przypraw CYKORIA, sok z cytryny, 1/2 szklanki wody,( do namoczenia żelatyny ) Ponadto : –na poncz – 75 ml wody

Pysznosci Babci Basi
Sernik cytrynowy z truskawkami 229

Taki serniczek to my lubimy, trzeba czasu aby zastygły galaretki, a później to już idzie szybko.  Efekt nam wynagrodzi czekanie:) Smaki świetnie się komponują. 

Takie tam pichcenie
Tort marchewkowy z masą jogurtowo-twarożkową 131

aromatyczne, masa jogurtowo-twarogowa jest lekko kwaskowata, co dobrze równoważy słodycz ciasta. Mniam! :) # Jak nie marnować jedzenia: Ten przepis to świetna propozycja, gdy w domu zalega Wam niepotrzebna marchew i bakalie. Ciasto jest przepyszne i bez żadnych dodatków, ale do środka można dodać suszoną żurawinę i orzechy włoskie i podać oprószone cukrem pudrem - będzie smakowało wyśmienicie! Ciasto marchewkowe(...)tarce o małych oczkach, odciskamy nadmiar soku. Tortownicę o średnicy ok. 25-26 cm wykładamy papierem do pieczenia. Rozgrzewamy piekarnik do 180ºC. Do sporej miski wbijamy jajka i dodajemy cukier. Całość miksujemy ok. 3-5 minut do uzyskania jasnej masy. Wlewamy ekstrakt z wanilii. Następnie cały czas ubijając stopniowo wlewamy olej. Po dodaniu oleju stopniowo wsypujemy mąkę, dodajemy proszek

Cooking Monster
Sernik z musem czekoladowym 385

skondensowane, jajka i likier (lub inny aromat). Wszystkie składniki zmiksować na gładką masę. Masę serową wylać do tortownicy i wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec ok. 50 minut aż masa na środku tortownicy będzie całkowicie zastygnięta. Studzić w lekko uchylonym piekarniku. Całkowicie wystudzony sernik wstawic do lodówki bez obręczy (by sernik mogł całkowicie odparować). 2. Mus czekoladowy. Śmietankę podgrzać(...)lodówki na ok. 30 minut (aż masa zgęstnieje). Nastepnie ubijać przez ok. 3-4 minuty aż masa nieco zjaśnieje, można dolać ze 2-3 łyżki smietanki kremówki. Jeśli masa nie będzie się dobrze ubijać, ponownie schować do lodówki, nastepnie wyjąć z lodówki i znowu ubijać. Mus wyłożyć na całkowicie wystudzonym cieście. Przed podaniem przechowywać w lodówce przez minimum

coolinarnastrefa.blogspot.com
Serrnik z musem czekoladowym 656

skondensowane, jajka i likier (lub inny aromat). Wszystkie składniki zmiksować na gładką masę. Masę serową wylać do tortownicy i wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec ok. 50 minut aż masa na środku tortownicy będzie całkowicie zastygnięta. Studzić w lekko uchylonym piekarniku. Całkowicie wystudzony sernik wstawic do lodówki bez obręczy (by sernik mogł całkowicie odparować). 2. Mus czekoladowy. Śmietankę podgrzać(...)lodówki na ok. 30 minut (aż masa zgęstnieje). Nastepnie ubijać przez ok. 3-4 minuty aż masa nieco zjaśnieje, można dolać ze 2-3 łyżki smietanki kremówki. Jeśli masa nie będzie się dobrze ubijać, ponownie schować do lodówki, nastepnie wyjąć z lodówki i znowu ubijać. Mus wyłożyć na całkowicie wystudzonym cieście. Przed podaniem przechowywać w lodówce przez minimum

coolinarnastrefa.blogspot.com
wafelki z masą chałwową 318

składniki: 200 g chałwy (ja użyłam chałwy domowej roboty przepis tutaj ) 200 g miękkiego masła 1 opakowanie wafli (5 listków) wykonanie: Masło ucieramy na puch. Chałwę

Domowy Smak Jedzenia
Ciasto kokosowe bez pieczenia. 124

kulinarnej celebry. A więc obiecuję będą kolejne przepisy z regionu, tylko cierpliwości. :) To że jestem fanką kokosu i wszelakich jego smaków to raz,  a dwa że lubię ciasta bez pieczenia. Daję ten komfort, że zawsze się udają i nie ma ryzyka zakalca. I oczywiście jest przy nich dużo mniej zmywania. paczka krakersów 2 paczki herbatników w czekoladzie(...)mleka wsypujemy połowę wiórków kokosowych, zagotowujemy, a jak zacznie wrzeć dajemy mannę. Takie obgotowane wiórki, oddają więcej siebie dla masy. Gęstą masę odstawiamy do całkowitego ostygnięcia. Masło ucieramy z cukrem do białości, a następnie dodajemy po łyżce zimnej masy mlecznej. Ilość cukru, jak zawsze powtarzam to indywidualna sprawa. Tu nie trzeba go zbyt dużo, mleko słodkie, wiórki też

Dieta moja pasja
Tarta z owocami i bezą 121

Przepyszna tarta z owocami. Z bezową kołderką.  U mnie beza została celowo rozsmarowana (chciałam mieć równe ciasto z posypką migdałową), jeżeli wam zależy na górze bezy polecam piec tartę w mniejszej formie. Przepis zaczerpnięty ze strony  Wypiecz Wymaluj , z moimi zmianami. Przepis na tartę pochodzi  z książki "Nordic Bakery Cookbook". Składniki: 100 g masła w temperaturze(...)temperatury 180 stopni.  Miksujemy masło z cukrem na kremową masę, następnie dodajemy pojedynczo żółtka dalej miksując. Osobno mieszamy mąkę z proszkiem do pieczenia. Do masy maślanej dodajemy połowę mleka i miksujemy, następnie dodajemy mąkę z proszkiem i na koniec pozostałe mleko. Dokładnie zmiksować całość.  Przekładamy ciasto do wysmarowanej masłem formy. Ciastem wyłożyć dno i boki.  Jabłka

Plate of Joy
Błyskawiczne ciasto biszkoptowe z kremem porzeczkowym – bez pieczenia 284

ciasto z kremem. Dżem z czarnej porzeczki już zasłoikowany, część zamrożona. Lubię część owoców zamrozić, by zimą móc upiec ciacho z owocami lata Ciasto na upał idealne – bez pieczenia, bez jajek, bez żelatyny. Właściwie wystarczą trzy składniki. Składniki na krem : 200 g czarnych porzeczek + 50 g owoców dodatkowo do kremu 4 łyżki drobnego cukru około(...)połączenia składników. Partiami dodawać masę porzeczkową – po każdym dodaniu wymieszać lub zmiksować. Na koniec dodać porzeczki – wymieszać. Spód tortownicy posmarować masłem i wyłożyć papierem do pieczenia. Na spód ułożyć biszkopty, starć się ułożyć je dość ścisło. Na biszkopty ułożyć warstwę kremu. Następnie ułożyć kolejną warstwę biszkoptów i resztę kremu. Ciasto schłodzić w lodówce minimum 2 godziny. Prawda

Niebieski kubek z kawa
Sześć makowców Babci Anielki 219

mąkę oraz ostudzone masło i sól. Następnie masę tę dobrze łączymy ze śmietanowo-drożdżowym zaczynem. Całość dobrze zagniatamy, aż przestanie kleić się do rąk. Jeśli jest zbyt twarde, posiłkujemy się dodaniem kilku łyżek letniego mleka. Porządnie wyrobione ciasto przekładamy do glinianej miski i przykrywamy ją dość szczelnie folią spożywczą. Naczynie z ciastem odstawiamy na noc do lodówki(...)nazbyt grubo, nakładamy farsz. Z każdej strony powinno pozostać po przynajmniej centymetrze czystego ciasta, bez farszu. Wygładzamy makową powierzchnię i zawijamy ciasto w ciasny rulonik. (można, ale nie trzeba zawinąć kawałek ciasta do wewnątrz, by końcówki były ślicznymi "piętkami"). Zawinięte ciasto układamy na papierze do pieczenia. Jeśli ktoś lubi, by się świeciło, można posmarować wierzchy żółtkiem rozmąconym

Kuchenna Kontrrewolucya
Mini babeczi jak bombonierka 150

śliwkowych bez cukru 2 łyżki wiórków kokosowych skórka z połowy pomarańczy sok z 1/4 pomarańczy do dekoracji: 25 g gorzkiej czekolady 5 łyżek śmietany wiórki kokosowe kolorowe posypki wykonanie: Jajko ubijamy mikserem z cukrem, mlekiem i oliwą. Do ubitej masy dodajemy mąkę owsianą, mąkę migdałową, proszek do pieczenia, kakao i szczyptę soli. Wszystko dokładnie łączymy. Ciasto dzielimy

Przysmaki Karolki

Proponowane wyszukiwania