budyniu śmietankowego połączonego z masłem i choć za takim kremem nie przepadam, wolę lżejsze śmietankowe, tak tego ciasta bez tego kremu sobie nie wyobrażam. Jest pysznie. Aaaa i nietypowa polewa… Mniam. Bardzo Wam polecam. Składniki: 250 g margaryny 220 g cukru 3 łyżki kakao 5 łyżek wody 6 jaj 270 g mąki pszennej 2 lyzeczki proszku do pieczenia(...)sklejamy do siebie. Układamy je na formę (36 x 25 cm), wyłożoną papierem do pieczenia i zalać ciemnym ciastem. Pieczemy w nagrzanym do 170 stopniu piekarniku około 35 minut, sprawdzając patyczkiem czy ciasto jest już suche. Studzimy w lekko uchylonym piekarniku. Krem: 1 opakowanie budyniu śmietankowego (na 0,5l mleka) 375 ml mleka 1 kostka masła 150 g cukru
Made By Mom And Sonzmielonych migdałów i orzechów Składniki na masę: -1 budyń waniliowy bez cukru -2 szklanki mleka -0,5 szklanki koniaku -4 łyżki rodzynek -240g masła -600g chałwy waniliowej -powidła śliwkowe(najlepiej bez cukru) Do dekoracji: -polewa czekoladowa -uprażone płatki migdałów -orzechy -rodzynki -chałwa -listki mięty(ja pominęłam) Wykonanie ciasta: Jajka miksujemy z ksylitolem, mlekiem i olejem, wsypujemy(...)mąkę z sodą i mieszamy wszystko do uzyskania jednolitej konsystencji. Dodajemy miód, cynamon, cukier waniliowy i bakalie(mielone orzechy i migdały). Dzielimy ciasto na trzy równe części i pieczemy trzy placki(po 30 minut każdy w temp. 180 stopni C). Wykonanie masy: Budyn gotujemy na mleku i studzimy. W 2 łyżkach koniaku namaczamy na kilka godzin rodzynki. Do masła
Smaczne Zdrowemasła orzechowego właśnie. Jak większość ciast robionych bez planu wyszło bombastycznie. Mąż powiedział, że to najlepsze z ostatnio pieczonych. *foremka 25*34 cm Składniki: na ciasto orzechowe: 2 jajka 1/2 szklanki startych orzechów włoskich (nie zmielonych) łyżka mąki 1/2 szklanki cukru1/2 łyżeczki proszku do pieczenia na krem budyniowy: 1 opakowanie budyniu waniliowego 1 kopiata łyżka mąki pszennej
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniazaraz obok babki orzechowej i piernika staropolskiego :) Ciasto można przygotować również bez kruchego spodu (czas pieczenia taki sam). Składniki na b laszkę o wymiarach ok 25 x 36 cm : Masa makowa: 850-900 g gotowej masy makowej z puszki 3 jajka 50 g wiórków kokosowych 0,5 szklanki bakalii 2 budynie waniliowe *opcjonalnie odrobina aromatu migdałowego Masa serowa
Ze smakiem i z pasjąsmacznie, czyli małe kłamstwo w kuchni, SERnik bez sera :D Składniki (duża blacha): Ciasto kruche: 3 szklanki mąki (500 g) 0,5 szklanki cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżka octu 250 g margaryny 5 żółtek smalec do posmarowania blachy Masa: 3 x 400 g śmietany 18% 2 budynie śmietankowe 5 białek 1,5 szklanki cukru
Malinowo w kuchnijajko 2 łyżeczki przyprawy do piernika bez cukru 4 łyżki ksylitolu/erytrolu 70g mąki jaglanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 opakowanie budyniu śmietankowego (ok. 40 g) 1 łyżka miodu Płatki połączyć z mąką, wiórkami, przyprawą, proszkiem, ksylitolem i budyniem. Dodać pozostałe składniki, dokładnie wszystko wymieszać i zagnieść. Odrywać kawałki ciasta wielkości orzecha włoskiego, uformować kulę i spłaszczyć
FitKotrazu na stół, bez robienia kremów czy dekoracji. Składniki: Ciasto kruche • 3 szklanki mąki • 250 g masła • 3 łyżki cukru • 5 żółtek • 2 łyżeczki proszku do pieczenia Ser • 1 kg sera mielonego, u mnie Piątnica • 250 g masła • 3/4 szklanki cukru pudru • 5 jajek • 2 budynie śmietankowe Piana • 5 białek • 1 szklanka cukru • 1 duża
To co kochampszennej 1 opakowanie budyniu waniliowego bez cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia Białka oddzielić od żółtek i ubić je na sztywną pianę Dodać kilka kropel esencji waniliowej i żółtka - nieustannie miksując Następnie dodać mąkę, proszek do pieczenia i opakowanie budyniu waniliowego. Całość wymieszać Piecyk nagrzać na 180 st. C Ciasto przełożyć do foremek na babeczki Piec
Szczęśliwa kuchniatrochę mniejszej od ciasta, nałożyć nie gorący budyń, połówki śliwek bez pestek, posypać przyprawą korzenną wystające ciasto naciąć na paski i nakładać na śliwki, dwa paski zbędne odciąć i nałożyć na środek, posmarować roztrzepanym jajkiem i posypać cukrem brązowym piekarnik elektryczny nagrzany na 210 C, grzanie góra/dół, ciasto piec około 35-40 minut, zostawić do wystudzenia przy
W Mojej Kuchni Lubięmożliwe? A jednak ; ) Smacznego! Sernik bez sera Spód: 3 szklanki mąki 4 żółtka kostka masła 1/2 szklanki cukru 1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia Masa: 3 duże śmietany 18% 2 op. budyniu waniliowego Łyżeczka cukru waniliowego 1 szklanka cukru olejek cytrynowy 4 białka Sposób wykonania Składniki na ciasto zagnieść. Podzielić na dwie części. Umieścić w lodówce
Smaki Nataliikształcie Kotka , jednak tam spodem jest pieczony biszkopt. teraz czasu mam niewiele, więc szybkie w przygotowaniu ciasta są u nas mile widziane:) To ma tez inne zalety, jest bez mąki, jajek i uwielbiają je dzieci:) foremka 24x24 cm Masa Kubusiowa: 1 litr soku Kubuś np. marchewkowo - bananowy, 3 budynie waniliowe bez cukru
Z miłości do słodkościpergaminowym. Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni C pieczemy 30 minut. Upieczone ciasto studzimy. masa budyniowa Z soku odlewamy 0,5 szklanki mieszamy w niej budynie. Resztę soku zagotowujemy razem z cukrem oraz masłem. Do gotującego się soku wlać rozrobione budynie, stale mieszając gotujemy jak tradycyjny budyń. Powinien być gładki oraz bez grudek. Masę budyniową wylewamy na biszkopt, układamy
kgwjanczewopszennej 1 opakowanie budyniu waniliowego bez cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia Białka oddzielić od żółtek i ubić je na sztywną pianę Dodać kilka kropel esencji waniliowej i żółtka - nieustannie miksując Następnie dodać mąkę, proszek do pieczenia i opakowanie budyniu waniliowego. Całość wymieszać Piecyk nagrzać na 180 st. C Ciasto przełożyć do foremek na babeczki Piec
www.szczesliwakuchnia.blogspot.compuch dodając cukier, wsypać mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia. Całość wymieszać, przelać do prostokątnej foremki i piec 30 minut na złoty kolor w 180 stopniach.Masa budyniowa :* 900ml soku przecierowego zielonego* 3 budynie waniliowe lub śmietankowe bez cukru* dodatkowo duże opakowanie ciastek typu delicje - około 30 sztuk Przygotowanie :Budyń przygotować według zaleceń producenta, tylko zamiast mleka ugotować(...)Schłodzić.Masa śmietanowa :* 2 kremówki po 200ml* 2 łyżeczki żelatyny* dodatkowo : 2 galaretki agrestowe Przygotowanie :Żelatynę rozpuścić w połowie szklanki wrzątku. Kremówkę ubić, dodać rozpuszczoną żelatynę. Masę wylać na ciasto. Schłodzić. Galaretki rozpuścić. Najlepiej w dwóch szklankach wrzątku, przestudzić. Tężejącą wylać na ciasto. Ciasto schłodzić, kroić w kostkę
Magiczne Życie MartySkładniki: 2 puszki czerwonej fasoli 4-5 jajek 1 łyżeczka proszku do pieczenia 3 łyżki oleju kokosowego 5-6 łyżek miodu 2 miarki odżywki białkowej 1 opakowanie budyniu czekoladowego bez cukru 2 łyżki kakao Dodatkowo: 300 g czereśni/truskawek/malin/borówek 250 g serka mascarpone (lub innego ulubionego serka) syrop czekoladowy lub 1/2 tabliczki czekolady Przygotowanie: Fasolę odsączyć(...)będzie zbyt tempa, dodać jedno małe jajko lub odrobinę mleka). Dno tortownicy (20-22 cm) wyłożyć papierem do pieczenia, a boki posmarować tłuszczem i posypać bułką tartą. Masę przelać do formy. Czereśnie wydrylować (wyjąć pestki :) ) ułożyć na ciasto i piec ok. 45-60 minut w temp. 180*C, do suchego patyczka (do momentu, gdy po wbiciu patyczka
Malinowo w kuchni