ciasto bez pieczenia z budyniem - 2957 przepisów (strona:68/198)

Ciasto bez pieczenia z karmelem miodowym i orzechami 386

Bardzo smaczne, słodkie i aromatyczne ciasto. Dla wszystkich zapracowanych. Zapraszam ;-) Składniki potrzebne do przygotowania ciasta: - 4 paczki herbatników - 2 andruty - paczka biszkoptów - budyń czekoladowy z cukrem

SMYKWKUCHNI
Ciasto podwójnie cytrynowe – cytrynowiec 246

fantastyczna. Myślę, że z powodzeniem można ją używać do wielu ciast. Do tego ma o wiele delikatniejszą strukturę i wydaje mi się, że łatwiej się robi. Cytrynowiec Składniki: Biszkopt: 5 jajka szklanka mąki pół szklanki cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia Masa budyniowa: 2 budynie śmietankowe bez cukru 1/2 szklanki soku z cytryny 1 1/2 szklanki wody

sierotka maRysia w kuchni
Pychotka - budyń, dżem wiśniowy, beza i orzechy 141

przybliżę. Ciasto składa się z kruchego spodu posmarowanego dżemem wiśniowym i bezy posypanej orzechami. Taki blat przygotowujemy podwójnie i przekładamy warstwą budyniu. Brzmi pysznie prawda?  Ciasto : 400 g mąki pszennej 200 g masła 150 g cukru pudru 2 łyżki śmietany 4 żółtka 1 łyżeczka proszku do pieczenia  Składniki połączyć i wyrobić gładkie ciasto. Podzielić na dwie części

Chocolate Muffin Blog
Chwila zadumy. ŁACIATY SERNIK BEZ SERA. 298

Analizuję. I częstuję lekkim, kremowym sernikiem. ŁACIATY SERNIK BEZ SERA.  na mała blaszkę, 23 x 23 cm ciasto:   2 szklanki mąki 3 łyżki kakao 1 kostka margaryny 4 żółtka 1 łyżka proszku do pieczenia   1 szklanka cukru Masa "serowa": 1kg kwaśnej śmietany 18%  2 budynie waniliowe (proszek) 1 cukier waniliowy kilka kropli olejku waniliowego

W kuchni Karmel-itki
Miodowiec z powidłami i masą budyniową 350

Ciasto podzielić na 3 części. Spód formy (21x37 cm) wyłożyć papierem do pieczenia i wykleić 1 częścią ciasta. Piec w nagrzanym piekarniku około 15 minut w temperaturze 180*C. Pozostawić do ostygnięcia. W ten sam sposób upiec drugi placek. Pozostawić do ostygnięcia. 3 część ciasta wykleić w formie i odstawić. Masa orzechowa: Margarynę roztopić z miodem(...)ciasto. Całość piec w nagrzanym piekarniku około 15 minut w temperaturze 180°C. Pozostawić do ostygnięcia. Krem: 2 szklani mleka zagotować z cukrami. Do pozostałego mleka wsypać mąki, dodać żółtka i dokładnie wymieszać, wlać na gotujące się mleko. Zagotować. Pozostawić do ostygnięcia. Miękkie masło utrzeć na puszystą masę. Dalej miksując, dodawać stopniowo zimny budyń. Do formy przełożyć pierwszy placek (bez

Malinowo w kuchni
Szarlotka 158

wcześniej wyłożyć papierem do pieczenia). Ciasto podpiec w temperaturze około 180 st.C przez około 15 minut na lekko złoty kolor. Na podpieczone ciasto wyłożyć masę jabłkową, następnie masę kokosową, a na to bezę. Na tarce o dużych oczkach zetrzeć na wierzch resztę ciasta ( ciasto można trochę zmrozić w zamrażarce - lepiej się ściera). Całość piec w temperaturze 180 st.C przez(...)czasu mieszając. Gdy jabłka całkowicie się rozprażą, dodać do nich cukier i wlać rozprowadzony w soku jabłkowym budyń. Całość gotować 5 minut. Do gorącej masy jabłkowej dodać namoczone w rumie rodzynki i cynamon. Całość dokładnie wymieszać i wyłożyć na podpieczone ciasto. Składniki na masę kokosową: 200 g wiórków kokosowych; 125 ml mleka; 4 łyżki cukru; Wykonanie:  Wiórki kokosowe zalać

In my kitchen
Ciasto z jabłkami „Jabłkowa Symfonia” 627

łyżeczki cynamonu po 1/3 łyżeczki zmielonych goździków, gałki muszkatołowej, imbiru, kardamonu (jeśli nie mamy, możemy pominąć kardamon) Krem budyniowy: 500ml mleka 250g masła w temperaturze pokojowej 2 opakowania budyniu waniliowego bez cukru (polecam Dr.Oetker) 4 łyżki cukru 1 opakowanie cukru wanilinowego 16g Masa jabłkowa: 1,5kg jabłek 1 łyżka masła 1 opakowanie galaretki (użyłam agrestowej) Dodatkowo: około 210g podłużnych(...)mieszać mikserem na jasną, kremową masę. 3. Na wierzch jajecznej masy przesiać mąkę, dodać proszek do pieczenia i przyprawy. Delikatnie wymieszać łyżką lub szpatułką. 4. Ciasto przełożyć do blaszki 25x40cm wyłożonej papierem do pieczenia. Wyrównać i wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec przez około 40 minut. Po wyjęciu z piekarnika odstawić do całkowitego ostygnięcia. 5. Ostygnięty biszkopt wyjąć

Mała Cukierenka
Ciasto z jabłkami „Jabłkowa Symfonia” 8459

łyżeczki cynamonu po 1/3 łyżeczki zmielonych goździków, gałki muszkatołowej, imbiru, kardamonu (jeśli nie mamy, możemy pominąć kardamon) Krem budyniowy: 500ml mleka 250g masła w temperaturze pokojowej 2 opakowania budyniu waniliowego bez cukru (polecam Dr.Oetker) 4 łyżki cukru 1 opakowanie cukru wanilinowego 16g Masa jabłkowa: 1,5kg jabłek 1 łyżka masła 1 opakowanie galaretki (użyłam agrestowej) Dodatkowo: około 210g podłużnych(...)mieszać mikserem na jasną, kremową masę. 3. Na wierzch jajecznej masy przesiać mąkę, dodać proszek do pieczenia i przyprawy. Delikatnie wymieszać łyżką lub szpatułką. 4. Ciasto przełożyć do blaszki 25x40cm wyłożonej papierem do pieczenia. Wyrównać i wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec przez około 40 minut. Po wyjęciu z piekarnika odstawić do całkowitego ostygnięcia. 5. Ostygnięty biszkopt wyjąć

Mała Cukierenka
Ciasto chałwowe z brzoskwiniami 227

soli 1 szklanka cukru 1 łyżka cukru waniliowego 1 łyżka mąki pszennej 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia 3 opakowania budyniu czekoladowego bez cukru Krem: 2 budynie waniliowe bez cukru 3 szklanki mleka 200 g miękkiego masła 350 g chałwy waniliowej  Warstwa brzoskwiniowa: 1 puszka brzoskwiń 2 galaretki o smaku brzoskwiniowym  Dodatkowo: 0,5 tabliczki(...)koniec powoli dosypywać przesianą mąkę, proszek do pieczenia i czekoladowy proszek budyniowy. Delikatnie zmiksować lub wymieszać łopatką. Masę przelać do wyłożonej papierem do pieczenia blaszki i piec w 160 stopniach przez ok. 30 minut, aż do suchego patyczka. Ciasto powoli ostudzić i przeciąć na dwa blaty.   Krem: budynie waniliowe rozprowadzić w 1 szklance mleka. Pozostałe 2 szklanki

Simply Food
Styropian, czyli sernik bez sera 627

digotuje.blogspot.com Sernik bez sera? To cisto właśnie tak smakuje - jak delikatny sernik i dla niewtajemniczonych - nikt się nie domyśli, że nie ma w nim ani grama sera. Piekłam je już niejednokrotnie i za każdym razem wychodzi pyszne. Ciasto kruche: 3 szklanki mąki pszennej 6 żółtek 250g masła lub margaryny 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 szklanki cukru(...)budynie śmietankowe 6 białek 1 szczypta soli Dodatkowo: dżem (opcjonalnie) Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia, cukrami i solą. Dodać żółtka wymieszane z masłem i zagnieść. Ciasto podzielić na 1/3 i 2/3 części. Mniejszą część włożyć do zamrażalki. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia, wyłożyć ciastem i ponakłuwać. Piec 15 minut w 190 stopniach. Wyjąć i ostudzić. Na cieście

Di gotuje
Sernik z olejem rzepakowym 170

Sernik z olejem rzepakowym„Olej rzepakowy jest naturalnym źródłem kwasów omega – 3 i dlatego go używam" SKŁADNIKI:CIASTO3 żółtka1 łyżka proszek do pieczenia2 szkl mąka0,5

Kuchnia Danusi
Kruche ciasto z czereśniami i budyniową pianką. 294

pieczenia 3 łyżki cukru pudru 5 żółtek Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia i dodać pozostałe składniki .Szybko zagnieść ciasto ,podzielić na dwie części ,większą na spód i mniejszą na wierzch i schłodzić w lodówce przez 0,5 godziny. Po tym czasie większą część ciasta rozwałkować na kształt koła i wyłożyć na spód foremki wyłożonej papierem do pieczenia.Podpiec(...)Następnie na małych obrotach miksera dodać proszek budyniowy , cały czas miksując . Masę budyniową wyłożyć na podpieczony spód ,na masę czereśnie i na wierzch resztę ciasta z lodówki .Rozcieramy je w palcach po całym cieście. Pieczemy w 180 stopniach przez około 30 minut .Po upieczeniu i przestygnięciu oprószyć cukrem pudrem. Inspiracja z Moje Wypieki

Ladylaura.
Obłędne ucierane ciasto z rabarbarem i kruszonką 306

jakieś szybkie ciasto i znalazłam cudowny przepis w jednej z gazet dla kobiet :) Jestem zachwycona smakiem :) Użyłam rabarbaru  ale będą równie dobrze pasowały truskawki, jagody. Bardzo polecam ! Smak cytrynowo - słodkawy a to za sprawą dodanej skórki z cytryny i szczypty mielonej kurkumy . Wymiary blaszki : 24 x 29 cm Temp. pieczenia : 185 st. C Czas pieczenia(...)pieczenia 400 - 500 g rabarbaru Kruszonka: 100 g mąki 50 g masła 50 g cukru Sposób przygotowania : Miękkie masło ucieramy z cukrem , szczyptą soli mielonej kurkumy na konsystencję kremu. Dodajemy skórkę z cytryny, cały czas ucierając. Następnie dodajemy po 1 jajku a potem żółtku. Przesianą mąkę z budyniem i proszkiem do pieczenia,wsypujemy do ciasta i miksujemy

Słodkości i nie tylko
Sernik truskawkowy 164

Składniki (na 8 porcji) - kg twarogu, - 1 opakowanie budyniu waniliowego bez cukru (ok. 40 g), - 3  jajka (ok. 180 g), - pół szklanki cukru (ok

Zdrowe odżywianie w pięciu smakach
"Ptasie mleczko" z brzoskwiniami 171

Bardzo lekkie ciacho. W sam raz na dzisiejszą słoneczną pogodę :) Składniki: Biszkopt: 4 jajka 3/4 szklanki cukru 1 łyżka mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia

Na Ciasteczkowych Papierach