ciasto bez pieczenia z budyniem - 2957 przepisów (strona:54/198)

Truskawkowe ciasto bez pieczenia. 1539

Dzisiaj mamy trochę wiec wolnego i jakoś dopadł mnie leń. Nie chciało mi się specjalnie piec a w szufladzie od jakiegoś czasu zalegały mi budynie, kisiele

ciastkarnia na kruchym spodzie
PYSZNY SERNIK NA KRUCHYM BEZGLUTENOWYM SPODZIE- MÓJ ULUBIONY 232

kromki (w końcu ktoś te kromki musi przecież zjadać...), tu każdy kawałek jest z kromką i wszyscy wciągają bez zająknięcia, tak więc jeśli macie taki sam problem z domownikami, polecam piec ciasta w tortownicy... :-) I jeszcze jedno moje spostrzeżenie, ponieważ piekłam już ten sernik na cukrze trzcinowym, później raz upiekłam na ksylitolu (i mimo iż bardzo lubię serniki(...)łyżki zimnej wody Wszystkie składniki umieścić w misie miksera i przy pomocy haka zagnieść kruche ciasto. Gdy masa się rozkruszy dłońmi zagnieść kruche ciasto i wyłożyć do przygotowanej wcześniej (dno wyłożone papierem do pieczenia) tortownicy. Można również zagnieść ciasto ręcznie. Dokładnie wykleić spód i wstawić formę do lodówki na czas przygotowywania masy serowej. Składniki masy serowej: - 1kg dobrego, gęstego

Smaczne Zdrowe
Sernik owocowy (Siostry Anastazji) 365

pudru; 1 budyń śmietankowy lub waniliowy (bez cukru); 6 jaj; 15 dkg margaryny; Margarynę utrzeć z cukrem, dodając kolejno po jednym żółtku, ser, budyń w proszku, wszystko wymieszać. Na koniec dodajemy ubite na sztywną pianę białka. Lekko wymieszać. Masę serową przelać do wyłożonej papierem pergaminowym tej samej blaszki, co były pieczone biszkopty. Piec w 180 st.C około 40 minut(...)formy.  Składniki na masę budyniową: 500 ml mleka; 2 budynie waniliowe lub śmietankowe (te na 500 ml mleka); 1 cukier waniliowy; 4-5 łyżek cukru kryształu; 25 dkg masła; Z mleka, cukru kryształu, cukru waniliowego oraz budyniu w proszku ugotować budyń. Utrzeć masło i powoli połączyć z przestudzonym budyniem. Składniki na masę owocową: 1 kg truskawek (mogą być mrożone

In my kitchen
Ciasto pijak ze śliwkami 255

godzin. Odcedzić (przy czym zachować alkohol) i pokroić w drobną kostkę. Ugotować budynie. W garnku zagotować 0,5 l mleka z dodatkiem cukru, budynie rozrobić w dodatkowych 200 ml. Wlewać do gotującego się mleka cienkim strumieniem. Podczas gotowania budyń dość intensywnie mieszać - nie mogą powstać grudki, budyń ma być gładki.Odstawić do wystudzenia. Przygotować biszkopt ciemny. Jajka ubić z cukrem(...)zmiksować, wsypać mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia i kakao - miksować na średnich obrotach do czasu połączenia składników. Ciasto wylać do wyłożonej papierem do pieczenia blaszki, wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piec około 25 minut ( do czasu aż brzegi biszkoptu zaczną odstawać od blaszki).Wystudzić. W trakcie pieczenia ciemnego biszkoptu przygotować makowo - kokosowy. Jajka

Nie tylko w kuchni
Tarta z agrestem i kremem czekoladowym 222

mąką, cukrem i proszkiem do pieczenia. Można również zmiksować w malakserze. Dodać jajko i wodę. Szybko zagnieść ciasto w kulkę. Spłaszczyć i schłodzić w lodówce. Po ok 30 min rozwałkować i nałożyć na tartę o średnicy 25 cm, bez rozciągania. Z reszty ciasta wycięłam motylki i piekłam 5 min. Ciasto nakłuć i piec w temperaturze 190*C przez(...)Agrest włożyć do garnka, zasypać cukrem i podlać szklanką wody. Podgrzewać na małym ogniu, aż zacznie się rozpadać. Wsypać suchą galaretkę i mieszać, aż się rozpuści. Budynie rozprowadzić w pozostałej wodzie, wlać do agrestu i zagotować uzyskując gęstą masę. Przelać na podpieczony spód i odstawić do wystudzenia. Szklankę kremówki zagotować i rozpuścić w niej białą czekoladę. Wlać rozpuszczoną żelatynę

https:KKuchniaMniam
Sernik z brzoskwiniami ( łatwy ). 169

budyń śmietankowy lub waniliowy bez cukru 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 duży cukier waniliowy Przygotuj również : cienki blat biszkoptowy jasny lub cienki blat z ciasta kruchego  1 puszka brzoskwiń Sposób wykonania :   B laszkę wyściel papierem do pieczenia ciast. Na spód blaszki połóż upieczony dzień wcześniej blat biszkoptowy lub z ciasta kruchego. Brzoskwinie z puszki wysyp(...)czystej miski, później ubijesz je na sztywno ). Gdy wszystkie składniki są już dokładnie wymieszane dodaj do masy zmielony ser, dokładnie wymieszaj na jednolitą masę. Mąkę ziemniaczaną wymieszaj z budyniem i wsyp do ucieranej masy serowej, wymieszaj. Na końcu dodaj ubite białka na sztywno, delikatnie wymieszaj, ale nie za długo. Gotową masę serową wylej do formy, wyrównaj. Posyp po całej powierzchni

Przepisy i porady kulinarne
Okruszek z kremem pomarańczowo- miętowym 177

całości lekko orzeźwiający posmak. Składniki: Na tortownicę o śr. 16cm Kruche ciasto: 60 dag mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 3/4 szklanki cukru 100g margaryny 1 jajko 1 żółtko szczypta soli Krem: 3 duże pomarańcze 1/2 tabliczki białej czekolady np. Wedel 1 budyń waniliowy bez cukru 1 łyżka syropu trzcinowego Dr Oetker 1 galaretka pomarańczowa 100g margaryny(...)pół szklanki soku rozpuszczamy budyń oraz galaretkę resztę gotujemy z dodatkiem syropu trzcinowego i świeżej mięty. Kiedy sok zaczyna się gotować wyciągamy listki mięty i wlewamy rozmieszany budyń z galaretką. Mieszamy i dodajemy tłuszcz pokrojony na małe kawałki (może być starty) oraz białą czekoladę. Mieszamy ok 10 minut- aż zacznie gęstnieć. Studzimy. 3. Schłodzone ciasto wkładamy pomiędzy dwa kawałki folii

Kuchnia w czekoladzie
Ananasek 227

książki Siostry Anastazji, pt: 103 ciasta Siostry Anastazji.  W oryginale z bezą z białek z wiórkami kokosowymi, u mnie z bitą śmietaną:) Biszkopt: 4 jajka 3 łyżki mąki pszennej 8 łyżek cukru 1 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżka octu Masa: 1 puszka ananasów 1 opakowanie budyniu śmietankowego lub waniliowego Piana: 1/2 litra kremówki(...)szklanki cukru Wykonanie: Białka ubijam na pianę dodając cukier i  po jednym żółtku. Mąkę i proszek do pieczenia mieszam i przesiewam delikatnie do masy jajecznej.. Na koniec wlewam ocet, mieszam i przekładam ciasto na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Piekę ok 40 min w temp. 160'C. Z ananasów odlewam sok. Na soku gotuję

Ciasteczkowy Potwór
Cynamonowy miodownik z masą budyniowo-jabłkową. 164

środku kładę ciasto, przykrywam folią spożywczą i dopiero wtedy wałkuję, następnie zdejmuję folię spożywczą i gotowe). Gotowe placki kolejno umieszczamy w piekarniku i pieczemy na jasno złoty kolor (w 190 stopniach C). Z wystudzonych placków ostrożnie zdejmujemy papier do pieczenia. NADZIENIE: 500 ml mleka 40g cukru 80 g skrobi ziemniaczanej (ewentualnie 2 budynie białe, bez cukru o wadze(...)gęsty budyń, zdejmujemy z ognia, dodajemy połamaną w kostki czekoladę, mieszamy i studzimy.      Masło i budyń powinny mieć taką sama temperaturę. Masło miksujemy z cukrem pudrem, dodajmy cynamon i łyżka po łyżce budyń. Na sam koniec dodajemy mus jabłkowy, dokładnie mieszamy.      Składamy ciasto. Blachę, w której piekliśmy spody, wykładamy papierem do pieczenia, folią

Rozpustne gotowanie
Sernik „puszysty” 3381

lodówki na około 30 min.Piekarnik nagrzać do 170’C. Ciasto rozwałkować, wyłożyć nim dno prostokątnej formy i ponakłuwać widelcem. Jeżeli ciasto będzie się rwało, należy wylepić formę ręcznie. Piec około 10 min.Masa serowa:Żółtka z cukrem ubić, dodać twaróg, budynie, startą skórkę z cytryny, proszek do pieczenia i dokładnie zmiksować. Ubić kremówkę, dodać do masy i lekko wymieszać

Oryginalny smak
Czekoladowy jagielnik z truskawkami 543

Świeże truskawki w galaretce na kremie czekoladowym to smaczne i szybkie ciasto, które nie wymaga pieczenia. Głównym składnikiem kremu jest kasza jaglana i przypomina czekoladowy budyń. Polecam! ok 100 g herbatników maślanych 2 galaretki truskawkowe 3 szklanki wrzącej wody 1/2 kg świeżych truskawek KREM CZEKOLADOWY Z KASZY JAGLANEJ: 1 szklanka kaszy jaglanej 1 1/2 szklanki mleka 2 szklanki wody(...)Wyrównać i odstawić do przestudzenia. Na wierzchu ułożyć świeże i oczyszczone truskawki. Galaretki rozprowadzić w wodzie i zimną wylać na truskawki. Odstawić do stężenia. Ciasto przechowywać w lodówce. Smacznego :) Kategoria: A-Z SŁODKO , Bez pieczenia , Ciasta czekoladowe , Ciasta z owocami , Dania z kaszą , Desery , Dla dzieci Tagged: czekolada , galaretka , kasza jaglana , truskawki

https:KKuchniaMniam
POPCORNOWA POKUSA 166

popcorn na wierzch - mega uzależniające! Plusem jest też, że to ciasto bez pieczenia, bardzo szybkie i proste w przygotowaniu. Polecane, gdy potrzebna jest duża dawka przyjemności 😉 Składniki: 2 op. krakersów 4 szklanki mleka 1/2 szklanki cukru 1 op. cukru waniliowego 150 g masła 4 żółtka 1 budyń śmietankowy 2 łyżki mąki pszennej 1 op. puszki kajmaku popcorn(...)Resztę mleka mieszamy z budyniem, żółtkami i mąką, a następnie wlewamy do gotującego mleka. Gotujemy ciągle mieszając, aż masa zgęstnieje. Gorącą masę wylewamy do formy wyłożonej krakersami, a następnie przykrywamy kolejną warstwą krakersów. Studzimy. Po ostudzeniu na krakersach rozsmarowujemy kajmak i wierch posypujemy obficie popcornem. Czekoladę topimy z masłem w kąpieli wodnej i polewamy ciasto. Wstawiamy do lodówki. P.S. Przepis

Kuchnia MagdaLeny
Ciasto jogurtowe ze śliwkami 187

się w ciasto. Przepis zaczerpnęłam ze strony  Danusi . U mnie inne owoce i małe zmiany. SKŁADNIKI 3 szklanki mąki tortowej 1 budyń śmietankowy bez cukru ( 40 g) 1 szklanka  drobnego cukru   4  jajka szklanka oleju rzepakowego 350 g  jogurtu naturalnego  gęstego 3 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia ok. 1 kg śliwek(...)usuwamy pestki Jajka z cukrem ubijamy na puszystą masę, dodajemy olej i jogurt i delikatnie mieszamy. Mąkę mieszamy z budyniem i proszkiem do pieczenia. Dodajemy do masy i delikatnie mieszamy drewnianą łyżką do połączenia składników . Śliwki układamy na cieście i dociskamy. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy ok 40 min Ciasto posypujemy cukrem pudrem. SMACZNEGO Czekam

W kuchennym oknie Ewy
Sernik imbirowo-piernikowy 240

Ciasto: 1,5 szklanki mąki pszennej 3 żółtka ½ kostki masła 50 g cukru pudru 1 łyżka  przyprawy korzennej Dr.Oetker ½ łyżeczki  proszku do pieczenia Dr.Oetker 1 łyżeczka śmietany 18% Masa serowa: 1 kg twarogu mielonego 1 szklanka cukru 2 łyżki miękkiego masła 1 łyżka startego świeżego imbiru 3 białka- z ciasta kruchego 4 jajka 1  budyń śmietankowy(...)soku pomarańczowego z kawałeczkami owoców 150 ml śmietanki kremowej 2 łyżki cukru pudru Sposób przygotowania: Ciasto:  Mąkę mieszamy razem z przyprawą do piernika i  proszkiem do pieczenia, dodajemy żółtka oraz masło i cukier, siekamy całość nożem aż powstaną grudki, wtedy zagniatamy ciasto szybko ręką. Wylepiamy dno wyłożonej pergaminem blaszki o wym 25/30 cm. Chłodzimy w lodówce

Wanilia i Kardamon
Kruchy placek z gruszkami, aronią i bezową pianką 234

kokosowej bezy. Wyszło wybornie. Wszystkie smaki zrównoważyły się i powstał całkiem ciekawy placek. Składniki: kruche ciasto: 350 g mąki 100 g cukru 1 jajko 2 żółtka 125 g margaryny 2 łyżki kwaśnej śmietany czubata łyżeczka proszku do pieczenia masa owocowa: 6 małych gruszek 2 szklanki aronii sok z jednej cytryny 1,5 szklanki wody 4 łyżki cukru budyń waniliowy(...)przełożyć na podpieczony spód. Białka ubić ze szczyptą soli na sztywno. Dodawać stopniowo cukier, ciągle miksując, aż powstanie szklista piana. Następnie wsypać wiórki i delikatnie wymieszać.  Bezę wyłożyć na owoce. Piec 30-40 minut w 170 stopniach. Smacznego

na moim stole...