ciasto bez pieczenia w 10 minut - 18500 przepisów (strona:912/1234)

Wytrawne ciasto z gruszkami 133

Ciasto wyjątkowe bo bez grama cukru (nie licząc tego w gruszkach). Zamiast niego znajdziecie tutaj sól, pieprz i ser. Już widzę miny niektórych z Was – ciasto na wytrawnie? Też tak myślałam i nawet wydawało mi się, że tego nie da się zjeść. Jednak uwierzcie (na razie na słowo), że to jedno z najlepszych ciast jakie ostatnio jadłam. Inspiracją(...)Całość wymieszaj, dodaj składniki mokre i ponownie dokładnie wymieszaj. Piekarnik rozgrzej do 180 stopni. Formę do pieczenia wyłóż papierem, wylej na nią masę i wyrównaj wierzch. Ciasto piecz ok. 45 minut. Podawaj po przestygnięciu. Smacznego Formy do pieczenia Chciałam Wam jeszcze dziś opowiedzieć o jednej kwestii – formy do pieczenia. Dostałam kilka pytań odnośnie tego tematu, dlatego

365 dni dookoła kuchni
Wytrawne ciasto z gruszkami 177

Ciasto wyjątkowe bo bez grama cukru (nie licząc tego w gruszkach). Zamiast niego znajdziecie tutaj sól, pieprz i ser. Już widzę miny niektórych z Was – ciasto na wytrawnie? Też tak myślałam i nawet wydawało mi się, że tego nie da się zjeść. Jednak uwierzcie (na razie na słowo), że to jedno z najlepszych ciast jakie ostatnio jadłam. Inspiracją(...)Całość wymieszaj, dodaj składniki mokre i ponownie dokładnie wymieszaj. Piekarnik rozgrzej do 180 stopni. Formę do pieczenia wyłóż papierem, wylej na nią masę i wyrównaj wierzch. Ciasto piecz ok. 45 minut. Podawaj po przestygnięciu. Smacznego Formy do pieczenia Chciałam Wam jeszcze dziś opowiedzieć o jednej kwestii – formy do pieczenia. Dostałam kilka pytań odnośnie tego tematu, dlatego

365 dni dookoła kuchni
Staropolska szarlotka babci Jasi 220

łyżka mąki ziemniaczanej ½  łyżeczki mielonego cynamonu Dr.Oetker Przygotowanie: Ciasto kruche: Mąkę wsypać na stolnicę, wymieszać z proszkiem do pieczenia oraz śmietaną i żółtkami, dodać pokrojone na kawałki zimne masło, zagnieść szybko jednolite kruche ciasto. ¾ ciasta wylepić dno wyłożonej pergaminem blaszki, ponakłuwać widelcem i włożyć do lodówki.  Resztę ciasta zwinąć w folię spożywczą i włożyć do zamrażarki(...)wystudzić.  Piekarnik   nagrzać do temp 180* c na grzaniu góra dół. Zimną masę rozłożyć na kruchym cieście posypanym cynamonem, resztę zmrożonego ciasta zetrzeć na wierzch na tarce jarzynowej o grubych oczkach, piec w nagrzanym piekarniku przez 45-50 minut. Przed podaniem można oprószyć cukrem pudrem. Słodkich wypieków

Wanilia i Kardamon
Brownie z buraczkami... 209

bez powodu: delikatne, mięciutkie, rozpływa się w ustach. Do następnego dnia ostały się jakieś marne trzy kawałki - dziecki zaatakowały kuchnię już w porze śniadania, pytajac, czy moga pozostałości dojeść. A czemu nie? Ciasto z rana raz się zdarza na jakiś czas. To Khodor od razu chwycił największy kawałek... I jeszcze dobra rada: dobrze jest upiec ciasto tak, by wyjać(...)językami czeka przed kuchenka... :)  Przepis z bloga  Raspberries and Cream . Składniki: (blaszka kwadratowa 20cm; gotowe ciasto daje się spokojnie pokroić na 16 porcji) 150g masła lub margaryny do pieczenia 200g ciemnej czekolady (50 %), posiekanej, lub groszków czekoladowych do pieczenia 2 duże jajka, plus 1 duże żółtko 200g jasno-brazowego, miałkiego cukru 2 łyżeczki ekstraktu z wanilii

Lejdi of the house
Pepparkakor z mąki kasztanowej - szwedzkie imbirowe pierniczki bez cukru i bez glutenu 173

pierniczki bez cukru i glutenu. W zeszłym roku podzieliłem się z Wami przepisem na pierniczki z mąki kokosowej i migdałowej z daktylami (znajdziecie go tutaj ), a w tym przedstawiam absolutnie genialny przepis, który smakuje niczym szwedzkie imbirowe ciasteczka pepparkakor . Mąka kasztanowa sprawdziła się w piernikowym cieście wprost znakomicie. Pierniczki zyskały dzięki niej orzechowego smaku, a z ciastem pracuje się(...)sobą. Zagnieć ciasto, uformuj z niego kulę i zawiń w folię spożywczą. Wstaw do lodówki na ok. 3h, aż ciasto stanie się twarde. Zimne ciasto rozwałkuj jak najcieniej (ok. 1 mm) na podsypanym mąką kasztanową blacie. Wytnij pierniczki za pomocą foremki, a następnie przełóż je na blachę pokrytą papierem do pieczenia. Piecz około 5-7 minut

Food Square
Krem z pieczonego buraka z ziemniaczanym uszkiem 187

pieprzu. Do buraków dodajemy po ½ ząbku czosnku. Zawijamy. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 190⁰C przez godzinę. Studzimy. Cebulę kroimy i smażymy w garnku na 2 łyżkach oleju. Buraki kroimy na mniejsze cząstki, czosnek obieramy z łupinki. Wszystko przekładamy do garnka i zalewamy bulionem. Doprowadzamy do wrzenia, gotujemy ok 5 minut i miksujemy(...)gładki krem. Jeśli chcemy- doprawiamy ponownie do smaku. Podajemy na miseczce z kleksem śmietany lub jogurtu. Pierożki (ciasto): Do przesianej mąki dodajemy sól oraz olej, następnie stopniowo dolewamy wodę cały czas siekając. Wyrabiamy ciasto i odstawiamy na ok 30 minut, na wysypanej mąką desce pod szklanym przykryciem. Następnie wałkujemy na grubość ok 3mm i wycinamy krążki wielkości szerszej szklanki. Pierożki

Kuchnia w czekoladzie
Kruchy torcik z truskawkami 200

powstania jednolitego ciasta. Ciasto podzielić na dwie części. Jedną wylepić spód i boki formy o średnicy 22 cm, po czym włożyć do lodówki na co najmniej godzinę. Drugą część zawinąć w folię spożywczą i włożyć do lodówki. Piekarnik rozgrzać do temperatury 200 ° C. Spód kruchego ciasta ponakłuwać widelcem i włożyć do piekarnika na 10 minut. Po tym czasie wyciągnąć(...)puszystą piankę. Delikatnie połączyć ubite białka z masą budyniową. Na koniec dodać truskawki, wymieszać i przelać równomiernie na podpieczony kruchy spód. Pozostałe ciasto kruche zetrzeć na tarce o grubych oczkach i włożyć ciasto do piekarnika. Piec około 45 minut, aż ciasto się ładnie przyrumieni. Ciasto studzić w temperaturze pokojowej. Aby zachowało swoją kruchość, to przechowywać je w miejscu chłodnym

Passions hobbies life
Tort malinowy z paloną białą czekoladą 443

partiami mieszając szpatułką lub na najwolniejszych obrotach miksera. Ciasto przelewamy do przygotowanej formy i wstawiamy na ok. 35 minut do piekarnika. Po upieczeniu od razu wyjmujemy biszkopt z piekarnika i razem z formą upuszczamy na podłogę z ok. 50-60 cm wysokości. Biszkopt wstawiamy z powrotem do piekarnika na ok. 10 minut, aby przestygnął przy lekko uchylonych drzwiczkach. Wyjmujmy, studzimy(...)białego kremu także chowamy – będzie bazą do kremu z palonej czekolady. Palona (karmelizowana) biała czekolada: Piekarnik nagrzewamy do 150ºC (bez termoobiegu, grzanie góra-dół). Czekoladę łamiemy na kawałki (kostki) i układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Wkładamy do piekarnika i pieczemy, aż do uzyskania karmelowej, jasno-brązowej barwy (trwa to ok. 15-20 minut – warto

Poezja smaku
Oponki Drożdżowe bez Sera - Przepis na Oponki 515

ciasto wykładam na blat podsypany mąką i delikatnie wyrabiam przez około 5 minut, aż ciasto stanie się gładkie. Ciasto wyrabiam delikatnie, nie naciskam zbyt mocno ponieważ jest dość luźne i jeżeli będziemy je mocno naciskać to będzie się bardziej kleiło do dłoni i blatu. Podczas wyrabiania możemy ciasto podsypywać niewielką ilością mąki. Ciasto możemy również przygotować robotem. Wyrobione ciasto przekładam(...)podwoiło swoją objętość, moje ciasto wyrastało około 40 minut. Jeżeli w kuchni jest chłodno to miskę możemy wstawić do lekko nagrzanego piekarnika do około 30 stopni (wyłączyć grzanie ) i pozostawić ciasto do wyrośnięcia. Wałkowanie i wykrawanie oponek: Wyrośnięte ciasto wykładam na blat podsypany mąką i je rozwałkowuję na grubość około 1 centymetra. Z rozwałkowanego ciasta wykrawam krążki dużą foremką

Uwaga Babcia Gotuje
Ciasteczka marcepanowe 135

  Przepis oryginalnie pochodzi z książki Doroty Swiątkowskiej „Moje wypieki i desery” Wydawnictwo Egmont, Polska Warszawa 2013. Nie dawno po raz kolejny odwiedziliśmy Lubekę

Szybko Tanio Smacznie
Szybka tarte Tatin. 161

bardzo dobre ciasto powstało w skutek nagłej potrzeby. Goście wpadli bez zapowiedzi, a w domu pustka. Przygotowania zajęły mi równo 8 minut, później już tylko 25 minut w piekarniku i nim się goście rozsiedli na kanapie, deser był gotowy. Wypiek był tak dobry, że zniknął w całości podczas jednego popołudnia (zdjęcia zaraz po wyjęciu z piekarnika). Oczywiście były prośby(...)dusimy jabłka około 3 minut często mieszając i pilnując, żeby karmel się nie przypalił.      Gdy jabłka się duszą robimy ciasto. Do miski przekładamy wszystkie suche składniki i dokładnie mieszamy. I już ;)      Z patelni zdejmujemy pokrywkę i odparowujemy nadmiar soku na nieco większym ogniu. Po około 2 minutach wyłączamy grzanie, dodajemy cynamon, mieszamy

Rozpustne gotowanie
Ciasteczka makowe pieguski (bez glutenu, mleka i jajek) 279

Lubicie ciasteczka z makiem? Oto nasz przepis na wesołe piegowate ciastka :)Lekkie, chrupiące, rozpływające się w ustach - po prostu przepyszne. Naprawdę warto wypróbować ten przepis - ciasto

głodny alergik
Sernik wiedeński 518

Kocham serniki To moje ulubione ciasta i zawsze się cieszę jak mogę wypróbować kolejny przepis… Ten przepis na sernik wiedeński czyli sernik bez spodu nawinął mi się w ręce, jak byłam z wizytą u Rodzinki. I dobrze, bo mogłam go zrobić bez stresu ze względu na znacznie większą liczbę chętnych do testowania.. U mnie musiałabym chyba(...)kostkę sera półtłustego, który tylko zblendowałam dlatego ciasto nie jest idealnie gładkie )  2. Białka ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę i delikatnie połączyć z masą serową. Przelać całość do tortownicy o średnicy 28 cm, gdzie spód wykładamy papierem do pieczenia a ścianki smarujemy tłuszczem (średnica 28 cm bo ciasta jest dużo i jeszcze rośnie w piekarniku

UgotujmyTo.pl
TIRAMISU CZEKOLADOWE NA MĄCE ORKISZOWEJ 361

Ostatnio ciągle coś jest pieczone w moim domu, więc z racji tego, że dzisiaj ostatni dzień ferii postanowiłam nadrobić chociaż część zaległości w podaniu wam przepysznych

Smaczne Zdrowe
Sernik pomarańczowy bez pieczenia 4670

coraz odważniej, tak więc chętniej będziemy sięgać po ciasta bez pieczenia, które nie wymagają nagrzewania piekarnika (a przy tym nagrzewania kuchni) i są podawane na zimno, a więc chłodzą nas, gdy na zewnątrz jest coraz cieplej.Przepis można wykorzystać w tortownicy o średnicy 18cm. Sernik pomarańczowy bez pieczeniaSkładniki:80g (10 sztuk) herbatników30g czekolady deserowej6 łyżek mlekamasa serowa400g twarogu(...)wody Wykonanie:- czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej z mlekiem, energicznie wymieszać do połączenia się składników, dodać pokruszone bardzo drobno herbatniki, wymieszać i wyłożyć na spód tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia, wyrównać i schłodzić w lodówce- twaróg i mascarpone wymieszać z cukrem na gładką masę, wycisnąć sok z pomarańczy, przecedzić go przez sitko, żeby pozbyć się miąższu- żelatynę rozpuścić

Smakołyki Bereniki
Tarta truskawkowo-migdałowa (bez glutenu, cukru białego, laktozy, wegańska) 163

Pomału zbliżają się walentynki! Dla nas jest to po prostu okazja żeby zrobić tematyczne ciacha, którymi Wy możecie się zainspirować aby takim prezentem zaimponować drugiej połówce

Candy Pandas
Ciasto jogurtowe z makiem i morelami 287

Ciasto jogurtowe z makiem i morelami ma w sobie coś z ciasta babkowego, zapewne dlatego, że w swoim składzie oprócz zwykłej mąki pszennej, ma jeszcze mąkę

Smakołyki Bereniki
Chleb pszenny 20h - bez zakwasu 177

Tak jak pisałam wczoraj, mam dla Was chleb, który robi się w sposób bardzo prosty, i którego chętnie używam jako bazę do bruschetty. Chleb ten to

W kuchni wieczorem
Bezowy torcik migdałowy 225

Zawsze lubiłam wszystko co migdałowe bądź kokosowe, uwielbiam też chrupać całe migdały.  Migdały i  beza to idealne połączenie tworzące bezowy torcik migdałowy. Blaty bezowe mają w

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
GOFRY Z ALGAMI I DŻEMEM -CZARNY BEZ OD ŁOWICZ 204

GOFRY Z ALGAMI I CZARNYM BZEM!  Zielone gofry? O co chodzi? O zdrowie! Algi są uważane za jedne z najzdrowszych roślin, sproszkowana spirulina charakteryzuje się

SMYKWKUCHNI
Muffiny cappuccino z wiśniami 213

Muffiny to wypiek, który sprawdza się niezawodnie wtedy, kiedy potrzebujemy szybko przygotować coś słodkiego. Ich zaletą jest również to, że zdecydowanie łatwiej podać je gościom, niż

Smakołyki Bereniki
Kijowski kotlet. 210

Kotlet kijowski, coś podobnego na lubianego przez wszystkich kotleta De Volaille. Główny trik przy przygotowaniu kotleta kijowskiego jest poprawne panierowanie kotleta, tak aby, ani gram masła

Kuchnia Łukasza

Proponowane wyszukiwania