ciasto bez pieczenia w 10 minut - 18500 przepisów (strona:835/1234)

MAZUREK WIELKANOCNY z karmelem i czekoladą! (wegański, bezglutenowy) 192

  Mazurek kojarzy mi się z kruchym ciastem, karmelem i czekoladą. Tą, najbardziej znaną mi wersję mazurka zrobiłam w formie wegańskiej i bezglutenowej. Do przygotowania użyłam

Via Gusto
CHLEBEK BANANOWY BEZ JAJEK 267

   Pamiętam czasy, kiedy świadomie zrezygnowałam z glutenu, nabiału, mięsa i ograniczałam spożycie jajek. Były to bardzo intrygujące lata, pełne wiecznego poszukiwania idealnego składnika, produktu

W kuchni Karmel-itki
KRUCHE MAŚLANE CIASTECZKA 188

   Dawno nie piekłyśmy żadnych ciastek. Tak dawno, że już prawie wyszłam z wprawy... Nawet pogoda nie zachęcała zbytnio do wypieków. No, ale teraz już

Smaczne Zdrowe
Bezglutenowe ciasteczka z ciecierzycy i czekoladą 225

Kilka lat temu sama bym w to nie uwierzyła, że ze strączków można wyczarować tak pyszne ciastka. Te dzisiejsze są ciastkami idealnymi: miękkie w środku, ale

greenscarf
Chleb z ciecierzycy z ziarnami (bez glutenu, cukru białego, laktozy) 305

Kiedyś myślałyśmy, że chleba nie musimy jeść. Płatki, kasze i owsianki w zupełności nam wystarczały. Jednak od jakiegoś czasu pieczemy chleby na różne sposoby, ponieważ powróciła

Candy Pandas
Tarta rabarbarowa 107

Rustykalna tarta rabarbarowa z budyniem i truskawkami, bez cukru białego, to super propozycja na wiosnę i sezon rabarbarowy . Polecam Składniki na ciasto: 1 jajko 2 łyżki jogurtu naturalnego 100 g masła 4 łyżki ksylitolu 1 szczypta soli 400 g mąki tortowej Wszystkie składniki umieszczam w misce i zagniatam ciasto w kulkę. Odkładam. Składniki na nadzienie: 400 ml mleka(...)dekoracji). Ciasto rozgniatam na blaszce (dużej, z piekarnika) wyłożonej papierem do pieczenia. Mniej więcej zachowuję formę koła. Ciasto powinno mieć grubość około 4 mm. Na środek wykładam połowę budyniu, rozprowadzam zostawiając około 4 cm rantu. Na budyń układam rabarbar, posypuję cukrem waniliowym i przykrywam pozostałym budyniem (ostatnie zdjęcie ). Rant, który pozostał „zakładam” do środka lekko przykrywając budyń. (Ciasto będzie

Słodki sentyment
Panforte 140

okresie bożonarodzeniowym. Wiedziałam, że będzie mi smakować ale jakoś do tej pory nie udało się wypróbować… gdybym tylko wiedziała, że będzie smakować tak bardzo! Tyle lat straconych bez panforte! Nie jest to przepis ortodoksyjny i klasyczny na panforte – gdzie często w składnikach jest kakao i mnóstwo przypraw korzennych przez co bardziej przypomina w smaku piernik. W wersji(...)wegańskiej mozna zastapić syropem z agawy skórka z 1 pomarańczy 1/2 łyżeczki kardamonu 1/4 łyżeczki soli Instructions Orzechy ułożyć na blasze do pieczenia wyłożonej papierem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i uprażyć kilka minut, aż skórka lekko zbrązowieje a orzechy zaczną pachnieć ( uważać bo łatwo można przypalić), orzechy przełożyć do sciereczki, pocierając pozbawić łupinek ( to co odpadnie

Cooking for Emily
Torcik śmietankowy z truskawkami 178

śmietany może być tak samo stabilny jak ten ze śmietanki kremówki czy z mascarpone. Należy tylko postępować zgodnie z przepisem. Taki krem sprawia, że blaty biszkoptowe są bardzo wilgotne bez konieczności ich nasączania. No i jest banalnie prosty w wykonaniu - to tylko wymieszanie śmietany z cukrem i wanilią, nie może się zatem tutaj coś nie udać, wyjdzie każdemu :). Zachęcam(...)obrotach miksera do dokładnego połączenia. Dodać przesiane mąki i delikatnie wymieszać szpatułką lub łyżką. Ciasto przełożyć do tortownicy o średnicy 21 cm wyłożonej papierem do pieczenia, wyrównać. Piec przez około 25 - 30 minut w temperaturze 180°C, do suchego patyczka. Po upieczeniu biszkopt przestudzić przez kilka minut w formie, następnie wyjąć z formy i przełożyć na kratkę, odstawić

Opowieści z piekarnika
Tarta z musem truskawkowym na spodzie Oreo 208

Gorąco polecam wypróbować ten przepis na tartę na spodzie z ciasteczek Oreo, a jeśli lubicie ciasta bez pieczenia to zajrzyjcie również tutaj po ten przepis: Truskawkowiec bez pieczenia . (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Tarta z musem truskawkowym na spodzie Oreo – Składniki: Składniki na spód z ciasteczek Oreo ok. 350 g ciasteczek Oreo (u mnie 2 opakowania(...)wyrobić rękoma jednolitą masę. Tak przygotowanym ciastem wylepić dno i boki blaszki do tarty o średnicy 26 cm (można też użyć oczywiście innego dowolnego naczynia – nie musi być to forma na tartę, lecz może być zwykła blaszka prostokątna. Wstawić blaszkę z ciasteczkowym spodem do lodówki i schładzać przez minimum 30 minut (a najlepiej godzinę). Mus truskawkowy ze śmietanką: żelatynę

Kulinarne Przeboje
Tort Szwarcwaldzki z Wiśniami 1530

Wiśniami Składniki: Biszkopt: 8 jaj – osobno żółtka i białka 240g cukru 100g masła – roztopionego, ostudzonego 150g mąki pszennej (użyłam tortowej) 50g mąki ziemniaczanej 50g dobrego kakao bez cukru 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Do nasączenia: około 130ml wiśniówki 50ml wody (jeśli lubimy torty z alkoholem można dać samą wiśniówkę, czyli około 180ml wiśniówki) Nadzienie: 1 słoik wiśni(...)kakao, po każdym dodaniu wymieszać szpatułką (proszę za długo nie mieszać). 4. Tortownicę o średnicy 26cm wyłożyć papierem do pieczenia, tylko dno. Ciasto przełożyć do blaszki, wyrównać i wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec przez około 45 minut. Po wyjęciu z piekarnika odstawić do całkowitego ostygnięcia. Nadzienie: 5. Wiśnie osączyć zachowując kompot. Do rondelka wlać 250ml kompotu, dodać laskę cynamonu

Mała Cukierenka
Keks bananowy 253

roku. Ktoś mógłby powiedzieć, że to mało, jednak osoby, które co tydzień pieką inne ciasto, będą mnie rozumiały i wiedziały o co chodzi;) Keks przygotowuje się prosto i szybko, co w połączeniu z fantastycznym smakiem, jaki otrzymujemy na końcu, sprawia, że śmiało można by to ciasto nazwać idealnym:) Jest pyszne, słodziutkie, wilgotne, z kawałkami bananów, orzechów i czekolady. No czegóż(...)puszystej masy. W osobnej misce mieszamy ze sobą mąkę, sodę oczyszczoną oraz proszek do pieczenia. Stopniowo łączymy je ze składnikami mokrymi. Czekoladę kroimy w kostkę, banany kroimy na plasterki. Dodajemy do ciasta razem z posiekanymi orzechami, mieszamy. Wylewamy do keksówki. Pieczemy około 50-60 minut (lub do tzw „suchego patyczka”) w piekarniku nagrzanym do 180 stopni

Smaki Na Talerzu
Makowiec królewski 796

roku dzięki firmie Helio obyło się bez tego męczącego procesu. Ich masa makowa zawiera wszystko to co powinna i jest pyszna. Do tego przepisu będzie wprost idealna! Makowiec królewski Składniki: Biszkopt: 5 jajek 5 łyżek mąki pszennej 5 łyżek cukru opakowanie cukru wanilinowego pół łyżeczki proszku do pieczenia (nie jest konieczny, ale dzięki niemu będziemy pewni, że biszkopt(...)ubijając. Na samym końcu do dobrze wymieszanego ciasta przesiewamy przez sitko mąkę z proszkiem do pieczenia i mieszamy mikserem na najniższych obrotach nie za długo, tylko do momentu połączenia składników. Ciasto wylewamy do wyłożonej papierem do pieczenia formy i pieczemy w 180° z termoobiegiem do tzw. suchego patyczka, około 20 minut, ale wszystko zależy od mocy piekarnika

PatiGotuje
Ciasto z cieciorki z bakaliami 194

Pyszne, wilgotne ciasto z ciecierzycy bez dodatku cukru i tłuszczu. Można przygotować je w wersji bezglutenowej dodając np. mąkę gryczaną. Można zrezygnować z bakalii i podać z ubitą śmietanką 30% lub kokosową. Smaczne w każdej wersji :) Składniki na małą prostokątną/kwadratową blaszkę: 280 g suchej ciecierzycy 5 pełnych łyżek gorzkiego kakao 8 pełnych łyżek ksylitolu 4 łyżki dowolnej(...)oprószyć mąką wtedy nie powinny opaść na dno. Wymieszaj. Blaszkę wyłóż papierem do pieczenia i przelej do niej ciasto. Piecz w rozgrzanym do 180 st piekarniku przez ok 50 min ( po upływie 30 min zmniejsz temperaturę na 160 stopni). Po upieczeniu zostaw na kilka minut w piekarniku. Najlepiej studzić na kratce. Smacznego

Ze smakiem i z pasją
Cantuccini - włoskie ciasteczka z migdałami 264

pieczenia skórka z 1 pomarańczy sok wyciśnięty z 1 pomarańczy 200 g migdałów (całych) Cantuccini - włoskie ciasteczka z migdałami - jak zrobić? Pomarańczę dokładnie umyć pod bieżącą wodą, wyszorować, osuszyć, zetrzeć z niej skórkę i wycisnąć sok. Jajka utrzeć z cukrem na gładką i lśniącą masę, dodać skórkę i sok z pomarańczy. Dodać przesianą mąkę oraz proszek do pieczenia(...)masy. Ciasto na cantuccini wyrabiać, aż stanie się elastyczne, a migdały "wcisną się" i nie będą z niego wypadać.  Tak przygotowane ciasto podzielić na 3 części. Na oprószonym mąką blacie ciasto uformować w wałeczki (jak na pierogi leniwe), przełożyć je na wyłożoną papierem do pieczenia blaszkę z wyposażenia piekarnika. Piekarnik rozgrzać do 180'C i piec przygotowane ruloniki

Moje Qulinaria
Kofta kebab z chlebkiem pita 248

suchych drożdży Mąkę przesiać, wymieszać z suchymi drożdżami . Dodać wszystkie składniki i wyrobić gładkie ciasto, następnie uformować kulę i  umieścić ją w naczyniu. Przykryć folią spożywczą i zostawić w cieple  na około 1-1,5 godziny, by podwoiło swoją objętość. Po wyrośnięciu w ciasto należy uderzyć pięścią. Podzielić na 10 równych części i zrobić z nich kule. Każdą(...)bardziej chrupiący chleb). Odłożyć na oprószoną mąką stolnicę, by podwoiły swoją objętość i przykryć ściereczką na około 30 minut. Gdy robicie ciasto, zacznijcie rozgrzewać piekarnik wraz z blachą w środku do temperatury 220ºC. Wyrośnięte pity należy położyć na rozgrzaną blachę i piec do zrumienienia. U mnie ok. 10-12 minut. Przez pierwsze minuty chlebki powinny bardzo wyrosnąć. Po upieczeniu

Cooking Monster

Proponowane wyszukiwania