ciasto bez pieczenia w 10 minut - 18500 przepisów (strona:572/1234)

Kruche ciasto z malinami z budyniową pianką 923

proszku budyniowego waniliowego (bez cukru) 200 ml oleju rzepakowego Ponadto: 600 g mrożonych malin cukier puder do posypania ciasta świeże maliny do dekoracji Wykonanie: Najpierw zrobiłam kruche ciasto. Mąkę z proszkiem do pieczenia przesiałam do miski.   Wsypałam cukier, cukier waniliowy i dodałam pokrojone w kostkę masło. Wymieszałam i po kolei wbijałam żółtka. Ciasto szybko zarobiłam. Utworzyłam prostokątną(...)całą noc do zamrażarki. Foremkę do ciasta (25x36 cm) wyłożyłam papierem do pieczenia. Piekarnik włączyłam na 170 ° C (termoobieg) Zamrożone ciasto (większy kawałek) starłam na tace jarzynowej z dużymi otworkami wprost do przygotowanej foremki. Równo rozłożyłam i na końcu lekko uklepałam. Foremkę wstawiłam do nagrzanego piekarnika i piekłam około 30 minut. Wyjęłam kiedy się przyrumieniło. Zostawiłam foremce do wystudzenia

Kuchnia u Krysi
Wegańskie ciasto jaglane z orzeszkami ziemnymi i daktylami (bez glutenu i laktozy) bez pieczenia 463

gluten dla szukających ciasta bez pieczenia  Składniki na spód: pół szklanki daktyli 50g płatków migdałów 30g płatków owsianych 4 łyżki masła orzechowego Składniki na masę jaglaną: szklanka kaszy jaglanej (suchej) 2,5 szklanki mleka (w wersji wegańskiej mleko roślinne lub woda) 3 łyżki cukru (lub ksylitolu, erytrolu itd.) Składniki na wierzch ciasta: szklanka daktyli 4 łyżki masła(...)zblendować na gładko. Wyłożyć na blachę. Polecam tortownicę 22-25cm średnicy. Mocno docisnąć. Wykonanie masy jaglanej: Kaszę przelać wrzątkiem. Ugotować na mleku, dodać wybrane "słodzidło" (ok. 20 minut), gotować na małym ogniu, nie mieszać. Kaszę zblendować i wyłożyć na spód ciasta. Wykonanie wierzchu ciasta: Daktyle namoczyć we wrzątku. Odłożyć na pół godziny. Daktyle odsączyć, dodać do nich łyżeczkę kakao

Mania Wypiekania
PLACUSZKI Z JABŁKAMI 216

PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 60 MINUT ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 13 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 6-9 Składniki: 1,5 k g kwaśnych jabłek (u mnie 9 średniej wielkości), 2 opakowania zsiadłego mleka (po 370 g), 200 g jogurtu naturalnego, 120 g śmietany, 2 jajka, łyżka oleju, około 500 g mąki, dwa cukry waniliowe, łyżeczka proszku do pieczenia, około 5 łyżek cukru(...)gniazda nasienne, kroję w plastry (każde jabłko pokroiłam na 5 części). Przygotowuję ciasto: wszystkie składniki dokładnie łączę. W razie potrzeby dodaję mąki - ciasto ma być gęstsze, niż na naleśniki, aby nie spływało z jabłek. Jabłka moczę w cieście i smażę na dobrze rozgrzanej patelni (smażyłam bez tłuszczu) na małym ogniu do momentu aż będą rumiane. Gotowe placuszki obsypuję cukrem

JejKuchnia
Nic ni ma, ino zima... 181

dostałam od Dzid wraz z łowickim wałeczkiem z pracowni Stodoła . To ciasto nadaje się idealnie bo jest bardzo gładkie i nie rośnie, dzięki czemu misiaki nie deformują się przy pieczeniu. NIE TYLKO ŚWIĄTECZNE MISIE Z MIGDAŁAMI W ŁAPKACH 1 jajko 150g cukru pudru 200g miękkiego masła 450g mąki 1 łyżeczka cynamonu szczypta kardamonu szczypta gałki muszkatołowej szczypta mielonych goździków(...)rysujemy je wykałaczką. Układamy ciacha na blasze wyłożonej papierem, dekorujemy całymi migdałami i pieczemy w nagrzanym piekarniku przez około 7 minut, aż będą leciutko rumiane. Zostawiamy do ostygnięcia. Jeśli zdecydujecie się za misie, polecam rozwałkować za jednym razem jak najwięcej ciasta. Im więcej razy rozwałkowuje się ciasto, tym więcej mąki się do niego wrabia, przez co przestaje być takie elastyczne

les mirabelles
Makowiec z jabłkami na puszystym spodzie. 173

szklanki manny Beza: 5 białek szczypta soli cukier waniliowy szklanka wiórek kokosowych Do masy makowej dodajemy obrane i starte na grubych oczkach jabłka oraz resztę składników, dokładnie mieszamy. Mokre składniki na ciasto mieszamy z cukrem,  a następnie na raty wsypujemy suche. Mieszamy krótko, aby tylko połączyć składniki. Na dużą blaszkę wyłożoną papierem wylewamy ciasto. Masę makową możemy wykładać(...)wielkości kleksy na cieście. Można równomiernie rozprowadzić po całości. A można też tak.... Połowę masy makowej wykładamy jako trzy rzędy na cieście, zaś resztą masy przykrywamy całe ciasto. Pieczemy w 180 stopniach około godziny. Po tym czasie na wierzchu rozprowadzamy ubitą pianę z wiórkami i cukrem waniliowym. Podkręcamy temperaturę do 200 i zapiekamy około  dziesięciu minut. I tym sposobem

Dieta moja pasja
Świąteczny Makowiec Śnieżny 947

szklanki gorącego mleka 3 żółtka 3-4 łyżki spirytusu Polewa: 150g masła 3 kopiaste łyżki kakao bez cukru 3 kopiaste łyżki cukru pudru 6-7 łyżek wody Dodatkowo: wiórki kokosowe do posypania kolorowa posypka cukrowa Biszkopt: 1. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia. 2. Piekarnik nastawić na 160C na funkcji termoobieg (na funkcji góra-dół 180C). 3. Białka(...)powstanie kremowa, jednolita masa. 5. Na jajeczną masę przesiać wcześniej przygotowaną mąkę i wymieszać delikatnie łyżką. Ciasto przełożyć do blaszki o wymiarach 25x35cm wyłożonej papierem do pieczenia, tylko dno. Wyrównać i wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec przez około 25-30 minut. 6. Po wyjęciu z piekarnika odstawić do całkowitego ostygnięcia. 7.Biszkopt wyjąć z blaszki i zdjąć ostrożnie papier. Następnie

Mała Cukierenka
Sernik podwójnie wiśniowy 168

przysłowiową wisienką na tym serniku. Bez sosu sernik nie byłby taki dobry.  Zapewniam że nie zostanie okruszek.                                           wiśnie z cukrem gotowane na sos spód: 160 g ciastek czekoladowych 60 g masła ciasto: 750 g sera półtłustego(...)blenderem, dodaję roztopione masło i mieszam aż uzyskam formę sypką ale mokrą. Formę o średnicy 21 cm wykładam całą papierem do pieczenia. Na spodzie formy ugniatam szklanką masę ciasteczkową. Wstawiam do lodówki na 30 minut. Ser mielę dwa razy, przekładam do miski. Dodaję jajka, sok z cytryny, śmietanę kremówkę, cukier, budyń, skórkę z pomarańczy i miksuję

wesoła kuchnia
Niby pizza na cieście francuskim 159

Taką błyskawiczną pizzę można wykonać bez konieczności przygotowania ciasta drożdżowego, wystarczy tylko gotowe ciasto francuskie i dodatki. W natłoku obowiązków przedświątecznych jest to pomysł na bardzo szybką i smaczną kolację. Tak naprawdę to też pomysł na czyszczenie lodówki z zalegających resztek. Składniki: • 1 płat ciasta francuskiego • 2 łyżki keczupu • 1 kulka(...)Wykonanie: • Ciasto francuskie rozwinąć i położyć na papierze do pieczenia. • Rozsmarować keczup pozostawiająć na obwodzie ok. 2 cm wolnego ciasta i rozłożyć plastry mozzarelli. • Następnie ułożyć na wierzchu szynkę, pokrojone pieczarki i połówki pomidorów. • Posypać ziołami i parmezanem. • Zawinąć dookoła ciasto do środka mocno dociskająć w rogach. • Piec

To co kocham
Ciasteczka francuskie z marmoladą 273

francuskiego. Widziałam w internecie zdjęcia takich ciasteczek, ale bez przepisu, więc troszkę pokombinowałam i wykonałam swoje :)  Tamte były zwykłe, kwadratowe albo okrągłe (już nie pamiętam), a ja sobie przypomniałam, że kiedyś kupiłam w EMPiKu foremki o różnych kształtach. Wykorzystałam je więc do tych ciastek. Wyglądają efektownie :) Składniki: 2 arkusze ciasta francuskiego 15 łyżek dowolnej marmolady (dżem jest zbyt(...)dwóch rozmiarach: duży i mały Rozwijamy ciasto i z jednego arkusza wycinamy dużą foremką kształt (ja mam kwiat) Z drugiego ciasta wycinamy dużą foremką kształt, a środek wycinamy małą o tym samym kształcie (małe ciasteczka odkładamy na bok - będą po prostu upieczone na zagryzkę :) Te małe smarujemy białkiem i pieczemy ok. 10 minut w 180 stopniach) Ten kwiat, który

Szczęśliwa kuchnia
Tort z maślanym kremem orzechowym 181

jest upiec dzień wcześniej, łatwiej go wówczas pokroić. Dno tortownicy o średnicy 24 cm wyłożyć papierem do pieczenia, boków niczym nie smarować. Piekarnik rozgrzać do 175 stopni (155 z termo obiegiem). Oddzielić białka od żółtek. Żółtka roztrzepać  z proszkiem do pieczenia i octem – trzeba to zrobić w troszkę większej miseczce, ponieważ masa bardzo rośnie. Białka ubić(...)partiami dodać cukier. Wlać masę żółtkową i wymieszać na wolnych obrotach. Następnie po trochu dodać przesianą mąkę i delikatnie wymieszać łopatką. Ciasto przełożyć do przygotowanej tortownicy, wyrównać powierzchnię, od razu wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec około 40 minut do suchego patyczka. Po wyjęciu z piekarnika formę z gorącym ciastem upuścić na blat z wysokości ok. 40 cm. Odstawić do wystudzenia

Kuchenne zapiski Edyty
Babka z czekoladą i wiśniami 205

wiśni bez pestek (mrożonych lub świeżych) Piekarnik nagrzać do 175°C . Formę wysmarować masłem i wysypać bułką tartą lub mąką. Czekoladowego zająca/mikołaja lub czekoladę w tabliczce posiekać w kostkę. Masło utrzeć z cukrem na puszystą masę. Dodawać po jednym żółtku i ucierać aż każde dobrze się wmiesza. Mąkę z proszkiem do pieczenia partiami wsypywać do masy(...)będzie gęsta. Białka ubić ze szczyptą soli. Wmieszać łyżką delikatnie ale dokładni ubite białka w ciasto. Wlać ciasto do przygotowanej formy i na górze posypać wiśniami. Włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec 50 - 60 min. Sprawdzić patyczkiem, czy jest upieczone w środku. Studzić 10 minut w foremce, a później na kratce

Posadzone i zjedzone
Tarta z kurkami i bobem 155

Dzisiaj polecam przepis na tartę z kurkami i bobem, chociaż bez dodatku bobu też będzie smaczna. Wówczas należy użyć więcej kurek. ciasto: 250 g mąki pszennej, 100 g zimnego masła, 2 jajka, sól, 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia, 2 łyżki kwaśnej śmietany, farsz: 300 g kurek, 150 g bobu, 3 – 4 cebulki dymki*, 200 ml wina białego(...)sól, śmietanę i proszek do pieczenia włożyć do blendera i szybko zmiksować. Wyjąć i zawinąć w ściereczkę, włożyć do lodówki, na co najmniej pół godziny. Tortownicę wyłożyć papierem do pieczenia, i wyłożyć ciasto. Ponakłuwać widelcem. Przykryć papierem do pieczenia i obciążyć grochem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 20 minut. Po 20 minutach zdjąć papier

królestwo garów
Sernik - delikatny, puszysty, z kokosową nutą... 367

końcu udało się! Zdjęcia są i mogę podzielić się z Wami przepisem na najlepszy sernik!   Składniki: ciasto: 1,5 szklanki mąki 0,5 szklanki cukru pudru 1 jajko 0,5 kostki masła/margaryny 2 łyżeczki proszku do pieczenia masa serowa: 1 kg twarogu sernikowego (całe wiadereczko) 5 żółtek 1 szklanka cukru budyń śmietankowy/waniliowy 2 szklanki mleka(...)łyżeczki śmietany 3 łyżeczki oleju kto lubi - rodzynki pianka: 5 białek 0,5 szklanki cukru wiórki kokosowe Przygotowanie: 1. Ciasto: zagnieść ciasto z podanych składników. Rozłożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Podpiec w piekarniku około 15 minut w 180 stopniach.   2. Masa serowa: Utrzeć żółtka z cukrem. Potem dodawać stopniowo resztę składników - najpierw twaróg, potem pozostałe. Masa

dobra gospodyni dom wesołym czyni
Czekoladowe ciasteczka z Nutellą 241

wałkowany, reszta dalej powinna być w lodówce. Podsypujemy ciasto lekko mąką i wałkujemy na grubość kilku milimetrów. Wycinamy krążki i wykładamy nimi formkę na cakepopsy. Do każdego wgłębienia nakładamy czekoladę (można przełożyć ją sobie do woreczka i wycisnąć) i przykrywamy jeszcze jednym krążkiem ciasta. Gotowe ciastka wkładamy do zamrażarki na kilka minut – dzięki temu będzie dało się je ładnie(...)blaszkę. Jeśli nie macie foremki na cakepops ciasteczka można zrobić trochę jak pierożki wykorzystując zwykły kieliszek. Na rozwałkowane ciasto nakładamy czekoladę, zaginamy i odciskamy ciastka uważając, żeby nie przyciąć czekolady. Produkcja seryjna :) Ciasteczka przekładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym na 160 stopni przez około 10 minut (im cieńsze ciasteczka tym szybciej się upieką). Smacznego

Ciastkozercy
Czyste szaleństwo, czyli jedenaste urodziny 248

papryczkę z lub bez pestek, można też ją wyjąć wcześniej. U nas było w wersji na ostro - lubimy, gdy szczypie w język. Odwrócone ciasto z gruszkami i karmelem Składniki: (na formę 20x20 cm) 2 jajka 90 g cukru 50 g ciemnej czekolady (70%) 75 g masła 90 g mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia gruszki w karmelu(...)usunąć pestki. Cukier wsypać do garnka, dodać papryczkę. Gdy nabierze złoto-brązowego koloru, dodać masło, wymieszać, aż masło się roztopi i powstanie gładki karmel. Dodać gruszki, gotować 1-2 minuty. Wyjąć papryczkę.  Owoce wyłożyć na dno formy wyłożonej papierem do pieczenia. Odlać 250 ml sosu, resztę wylać na gruszki. Odstawić. Czekoladę posiekać, umieścić w garnuszku z masłem, rozpuścić

Pożeraczka, czyli raz adobrze

Proponowane wyszukiwania