ciasto bez pieczenia w 10 minut - 18500 przepisów (strona:561/1234)

Ciasto z truskawkami, kruszonką i bezową kratką 226

wyścieliłam papierem. Piekarnik nagrzałam do temperatury 180 ° C. Kruszonką wypełniłam dno foremki. Odłożyłam około 3 łyżki, żeby posypać na wierzchu. Ciasto lekko uklepałam dociskając dłonią. Truskawki przekroiłam na połówki i ułożyłam na cieście przekrojoną częścią do góry. Pomiędzy truskawkami włożyłam borówkę. Białka ubiłam w mikserze z końcówką do ubijania piany. Najpierw na małych obrotach. Potem zwiększyłam obroty miksera i dalej(...)wycisnęłam na owocach tworząc kratkę. Pozostałą kruszonkę rozsypałam na cieście, najwięcej we wgłębienia, tam, gdzie były owoce. Foremkę z ciastem wstawiłam do nagrzanego piekarnika na około 25 minut. Po tym czasie zmniejszyłam temperaturę do 160 ° C i zostawiłam ciasto w piekarniku jeszcze na około 45 minut. Kiedy beza na wierchu nabrała złotego koloru wyjęłam ciasto z piekarnika i zostawiłam

Kuchnia u Krysi
Sernik czekoladowy z gruszkami 187

sernik (użyłam z wiaderka) 250g serka mascarpone 200g gorzkiej czekolady 180-200g cukru 4 jajka 2 płaskie łyżki kakao bez cukru 2,5 łyżki budyniu w proszku bez cukru (użyłam czekoladowego, ale może być śmietankowy lub waniliowy) Dodatkowo: 5 twardych gruszek 2 laski cynamonu 5 goździków 1/2 łyżeczki zmielonego kardamonu 800ml gorącej wody Polewa: 50g gorzkiej czekolady(...)się wody. Zmniejszyć ogień i gotować gruszki pod przykryciem, przez około 30 minut. Następnie zdjąć z ognia i odstawić do ostygnięcia.     Spód: 2. Herbatniki zemleć i dodać do nich roztopione masło, wymieszać. Masę przełożyć do tortownicy o średnicy 24cm, wyrównać (dno wyłożyłam papierem do pieczenia). Masa serowa: 3. Czekoladę połamać i roztopić na parze lub jeśli mamy

Mała Cukierenka
Łaciate ciasto z krówką i cynamonem 184

Łaciate ciasto z krówką i cynamonem Lubicie szybkie ciasta? Dziś polewam Wam jedno z nich. Pyszne łaciate ciasto z krówką i cynamonem. Proste w przygotowaniu, idealne na każdą okazję. Takie ciasto sprawdzi się do popołudniowej kawy lub herbaty, jak również na świąteczny stół. A do ciasta polecam też pyszne produkty ze sklepu  Polski Spichlerz Znajdziecie tam nie tylko doskonałe(...)nagrzewamy do 180 stopni (grzanie góra-dół, bez termoobiegu). Formę na ciasto (18×28 lub 23×23 i podobne) smarujemy tłuszczem i obsypujemy kaszą manną (formę można również wyłożyć papierem do pieczenia). Do miski wbijamy jajka, wsypujemy cukier i wlewamy olej. Dokładnie miksujemy składniki. Następnie wsypujemy mąkę z proszkiem do pieczenia, miksujemy na mniejszych obrotach tylko

Słodkie okruszki
Bułeczki drożdżowe 171

Uwielbiam ten przepis! Bułeczki wychodzą przepyszne, można je nadziewać czym tylko dusza zapragnie, można też piec bez żadnego nadzienia i podawać z masłem i ulubionym dżemem. Idealne na śniadanie i podwieczorek. Spróbujcie koniecznie Składniki: – 150ml ciepłego mleka – 80ml wody (można zrobić na samej wodzie) – 500g mąki pszennej (u mnie tortowa) – 1 op drożdży instant(...)żółtko do posmarowania bułeczek przed pieczeniem – 40g miękkiego masła – szczypta soli – ulubiony dżem/kajmak/nutella do nadziania (można nie nadziewać) Wodę połączyć z mlekiem (płyny powinny mieć temperaturę około 40stopni), rozpuścić drożdże. Następnie dodać resztę składników, oprócz nadzienia i wszystko dokładnie wymieszać i zagnieść lekko klejące się ciasto. Ciasto włożyć do miski wysmarowanej olejem, przykryć ściereczką kuchenną

Smaki Armine
Ciasto z czerwonej fasoli i kakao 181

Bez grama mąki. W sumie od początku chciałam uzyskać ciasto podobne do zakalca - coś jak brownie. Poszperałam w internetach i znalazłam masę przepisów np. na ciasto z czerwonej fasoli. Już dawno chciałam spróbować je robić. I tak oto jest. Każdy kto próbował tego ciasta, nie wierzył, że jest z fasolą :).  Składniki: 2 puszki czerwonej fasoli 4 jajka(...)więcej) 1 łyżeczka proszku do pieczenia Odcedzoną fasolę wrzucamy do robota kuchennego i miksujemy na gładką masę. Dodajemy do niej jajka i olej, chwilę miksujemy. Na koniec dodajemy sypkie produkty i miksujemy, aż do uzyskania gładkiej masy. Ciasto przelewamy do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy około 45 minut w 180 stopniach

Kardamonovy
WEGAŃSKI BEZGLUTENOWY TORT URODZINOWY 167

zmielone płatki), 1/2 szklanka mąki gryczanej lub innej bezglutenowej, 1/2 szklanki ksylitolu lub innego cukru, 1/4 szklanki kakao, 1 łyżka zmielonego siemienia lnianego, 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia bez fosforanów, 1 łyżeczka sody, 1 1/2 szklanki wody lub mleka roślinnego,  1/4 szklanki oleju kokosowego lub oliwy, 1 łyżka octu jabłkowego. Masa migdałowa: 2 szklanki zblendowanych na masło(...)Kilka łyżek domowej konfitury wiśniowej. Wykonanie : Biszkopt: Piekarnik nastawiamy na temperaturę 180 stopni (termoobieg). Składniki suche mieszamy. Dodajemy do nich wymieszane składniki mokre. Wylewamy ciasto w tortownicę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy 15 minut.  Masa migdałowa: Zblednowane i uprzednio podprażone (15 min w 130 stopniach) MIGDAŁY dokładnie blendujemy z daktylami, wodą i solą.  Masa kokosowa: Wszystkie składniki

Jeść, by żyć w zdrowiu
Mój pierwszy chleb 172

Nigdy nie piekłam chleba, wydawało mi się to szalenie skomplikowane ;) Aż w końcu postanowiłam spróbować,  tym bardziej, że niedziele niehandlowe zdarzają się coraz częściej i człowiek czasami zostaje bez pieczywa. Przepis, najprostszy z możliwych, dostałam od mojej koleżanki  i przystąpiłam do działania. Za rekomendację wystarczyły mi słowa,  że jest to najprostszy przepis na biały chleb(...)łatwe. Wszystkie składniki wymieszać, wyrobić ciasto i odstawić do wyrośnięcia (ma podwoić swoją objętość). Następnie znów wyrobić,  uformować bochenek  i ułożyć na wyłożonej papierem do pieczenia blasze. I znów pozostawić do wyrośnięcia. Posmarować  roztrzepanym jajkiem  i wstawić do piekarnika rozgrzanego do 220 stopni.  Piec 35-45 minut, do zrumienienia skórki. Na spód piekarnika

Moja kraina smaków
Drożdżowa Babka Na Jogurcie Z Polewą Orzechową 214

bez cukru (jeśli jest już słodzone to pomijamy cukier) 2 łyżki cukru 4-6 łyżek słodkiej śmietanki 30 % (śmietanka ma mieć konsystencje rzadką, nie stałą) Zaczyn 1. Wszystkie składniki na zaczyn łączymy ze sobą i odstawiamy do wyrośnięcia. Ciasto 2. W misce umieszczamy mąkę, jajko, cukier, szczyptę soli, garść rodzynek, jogurt oraz wyrośnięty zaczyn i zaczynamy wyrabianie ciasta (użyłam(...)Ciasto ma konsystencje luźną, coś jak na racuchy drożdżowe. 3. Wyrobione ciasto odstawimy do wyrośnięcia na 1 godzinę. 4. Kiedy wyrośnie, odgazowujemy je mieszając, przekładamy do foremki wysmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą. Odstawiamy na około 30 minut do ponownego tym razem lekkiego podrośnięcia. Pieczemy w 180-190 stop przez 45-50 minut do suchego patyczka. Jeśli pod koniec pieczenia

Gotowanie...to proste !
Jak upiec biszkopt który nie opada? 256

delikatniej Masa na biszkopt jest już gotowa. Teraz podziękuj samej sobie za wcześniejsze przygotowanie blaszki i rozgrzanie piekarnika. Biszkopt nie lubi czekania, bez tego cały twój trud z ubijaniem i mieszaniem poszedłby na marne. Przelej ciasto na biszkopt do formy, wyrównań wierzch szpatułka i wstaw do piekarnika. Już prawie koniec! Zaledwie godzina* dzieli cię od twojego idealnego biszkoptu. Nastaw(...)piekarnikiem. Your job here is done. Po godzinie* wyciągnij biszkopt i ukłuj go w sam środek patyczkiem do szaszłyków. Jeśli na patyczku nie zauważysz surowego ciasta, to znak, ze biszkopt jest gotowy. * Czas pieczenia różni się w zależności od wielkości blaszki i ilości użytych jajek. Mam biszkopt. I co teraz? Moje gratulacje! Właśnie udało Ci się przełamać klątwę biszkoptu

Ciastkozercy
PIERNICZKI GRZYBKI 228

łyżeczka zmielonego kardamonu (niekoniecznie) Lukier: 2 i 1/2 szklanki cukru pudru 1 łyżka kakao bez cukru 1 łyżka soku z cytryny 5-6 łyżek gorącej wody Ciasto: 1. Do miski przełożyć masło, wsypać cukier i ucierać mikserem przez około 2-3 minuty. Następnie dodawać po jednym jajku, po każdym dodaniu wymieszać mikserem do połączenia składników. Dodać miód i wymieszać(...)krótko mikserem. Dodać pozostałą mąkę i rękoma zagnieść ciasto (jeśli wyjdzie bardzo klejące dodać jeszcze trochę mąki). Gotowe ciasto podzielić na dwie części, każdą zawinąć w folię spożywczą i wstawić do lodówki na koło 60 minut. 3. Ze schłodzonego ciasta formować w rękach kulki, układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia ( patrz FILM ) i spłaszczać formując kapelusiki. Z drugiej

Mała Cukierenka
Ciasto jadą goście 184

ciasto z dowolnymi owocami, które przygotujesz bez użycia miksera w kilka chwil. Później.. wystarczy je upiec, wyjąć i podać jeszcze ciepłe! Mniam! :) Potrzebujemy: 3 jaja 1 szklanka kefiru (można również użyć jogurtu lub maślanki) 1/2 szklanki oleju rzepakowego 2 szklanki mąki pszennej 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 3/4 szklanki cukru 1 opakowanie cukru(...)Łączymy je mieszając kilka razy łyżką do połączenia się składników. Mogą pozostać nawet widoczne grudki mąki. Cały sekret tego ciasta tkwi w niedbałości :) Ciasto wlewamy do formy na tartę, układamy na nim owoce i pieczemy w piekarniku przez 40 minut w 170 stopniach. Przed podaniem ciasto posypujemy cukrem pudrem. Wioleta Gargula

MamaOskarka
Biszkopt przekładany malinami i kremem budyniowym 279

malin Przygotowanie biszkoptu Nim zaczniemy piec biszkopt wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Spód kwadratowej formy o boku 20 cm wykładamy papierem do pieczenia. Boki zostawiamy bez papieru. Nie posypujemy ich też bułką tartą! Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni. Białka oddzielamy dokładnie od żółtek. Wlewamy białka do suchego naczynia i wsypujemy szczyptę soli. Ubijamy je mikserem(...)żółtku i dalej miksujemy. Do miski przesiewamy mąkę pszenną, ziemniaczaną i proszek do pieczenia. Przesiane składniki po trochu musimy delikatnie wmieszać do masy jajecznej szpatułką tak, by nie zniszczyć piany z białek. Gotowe ciasto przekładamy do tortownicy i wkładamy do piekarnika. Biszkopt piecze się 30 minut. Piekarnik otwieramy dopiero pod koniec pieczenia i sprawdzamy, czy patyczek wbity

Dieta bez mleka
PROZIAKI 209

sody. W moich stronach są bardzo znane, gdyż są Podkarpackim specjałem . Nasze babcie wypiekały proziaki na blasze pieca kuchennego. Można również je upiec na patelni z dodatkiem tłuszczu lub bez niego, oraz upiec w piekarniku. Ja wybrałam ten ostatni wariant. Proziaki robi się bardzo prosto i szybko, idealne gdy akurat w domu braknie nam chleba. Najsmaczniejsze jeszcze ciepłe(...)sodę, razem mieszamy. Wbijamy jajko, mieszamy łyżką a następnie zagniatamy ciasto. Konsystencja jak na pierogi. Dobrze wyrabiamy. Wałkujemy na grubość 1,5 - 2 cm. Piekarnik nagrzewamy na 180 st. C ustawienie góra dół. Nasze proziaki układamy na blasze od piekarnika i pieczemy ok 20 minut aż się zarumienią. Po 10 minutach należy obrócić na drugą stronę, żeby ładnie się zarumieniły

Pani na deser
CIASTO PIERNIKOWO-PORZECZKOWE Z KREMEM 166

szklanki mąki pszennej 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki ciemnego kakao 2 łyżki przyprawy do piernika Krem budyniowy: 2 szklanki mleka 2 budynie   waniliowe bez cukru po 40g ½ szklanki cukru ½ laski wanilii lub 1 łyżeczka cukru waniliowego 200g masła w temperaturze pokojowej Krem śmietanowy: 500ml śmietanki kremówki 2 łyżki cukru pudru 2x śmietan fix (pominęłam(...)żółtku nie przerywając miksowania na koniec wsypujemy przesianą mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, kakao oraz przyprawą do piernika, całość delikatnie mieszamy lub miksujemy na najniższych obrotach miksera ciasto przekładamy do formy (25x35cm lub 22x37cm) wyłożonej papierem do pieczenia biszkopt pieczemy około 35-40 minut w piekarniku nagrzanym do 180°C gotowy studzimy i przekrawamy na dwa blaty

Słodkie zapomnienie
Bułeczki drożdżowe z budyniem, karmelizowanymi owocami i kruszonką 195

umyłam, wypestkowałam i pokroiłam na małe paseczki. Jabłka obrałam ze skórki, pokroiłam na ósemki a następnie w grubsze plasterki. Na patelnię wsypałam cukier, wlałam wodę i zamieszałam. Teraz zostawiłam bez mieszania żeby cukier rozpuścił się w wodzie. K iedy zaczął się karmelizować, zmniejszyłam ogień pod patelnią, żeby się karmel za bardzo nie przyrumienił. C zas, żeby na patelnię wrzucić(...)karmelem. Moją karmelowo-owocową mieszankę odstawiłam do wystudzenia. Ciasto po wyrośnięciu przełożyłam na deskę, krótko wyrobiłam i podzieliłam na 20 w miarę równych części (ciasto można zważyć). Ukształtowałam z nich okrągłe bułeczki. Ułożyłam je na blaszce wyścielonej papierem do pieczenia. Znów przykryłam ściereczką i zostawiłam na około 30 minut, żeby znów ciasto podrosło. Teraz szybko zrobiłam kruszonkę Wszystkie składniki

Kuchnia u Krysi

Proponowane wyszukiwania