ciasto bez pieczenia w 10 minut - 18500 przepisów (strona:537/1234)

Babka Panettone, czyli włoska babka drożdżowa 352

Ciasto po wyrobieniu ma wolną konsystencję. Przykrywamy je ściereczką i pozostawiamy do wyrośnięcia. Do wyrośniętego ciasta dodajemy pokrojoną skórkę z pomarańczy, migdały (można zostawić kilka sztuk na górę) i rodzynki, które wcześniej osuszamy z alkoholu i przesypujemy mąką. Ciasto jeszcze raz mieszamy z bakaliami, a następnie przekładamy do formy wysmarowanej tłuszczem i pozostawiamy by podwoiło swoją objętość. Ja piekłam(...)blaszce keksówce 41 x 12,5cm i na tą ilość ciasta była idealna. Jeśli chcesz upiec babkę Panettone o tradycyjnym kształcie, wysmaruj spód tortownicy tłuszczem, a do jej boków włóż papier do pieczenia. Wówczas babka będzie miała więcej miejsca by rosnąć w górę. Ciasto pozostawiamy by podwoiło swą objętość, a następnie wkładamy do gorącego piekarnika i pieczemy w temperaturze

Smakowy Raj
BRZOSKWINIOWY SŁONECZNIKOWIEC 303

kakao (i proszkiem do pieczenia, gdy dodajemy, ja nigdy nie daję proszku do biszkoptów, dobrze ubity biszkopt wyrasta i bez niego...). Delikatnie mieszamy do połączenia składników, można ręcznie, ale można również na najniższych obrotach miksera. Gotową masę wylewamy na przygotowaną wcześniej blaszkę, spód wyłożony papierem do pieczenia, boki bez smarowania i bez papieru. Blachę wstawiamy(...)piekarnika nagrzanego do 170*C i pieczemy ok.30 minut na programie góra-dół, bez termoobiegu, lub na programie do pieczenia biszkoptów (gdy mamy) . Upieczony biszkopt wyjmujemy z piekarnika i pozostawiamy na blaszce do wystudzenia. Masa brzoskwiniowa: - 600g śmietany kremówki 30% - 2 galaretki brzoskwiniowe - 1 puszka lub słoik brzoskwiń Obydwie galaretki rozpuścić w 1/2 litra gorącej wody, dokładnie rozmieszać

Smaczne Zdrowe
Szybki sernik gotowany na herbatnikach 7763

Sernik gotowany na herbatnikach to ciasto bez pieczenia, które robi się wyjątkowo szybko. Doskonałe dla osób nie mających piekarnika czy miksera. To bardzo stary przepis, który pochodzi z zeszytu babci. Możemy łatwo modyfikować smak sernika – np: budynie zmienić na smakowe (np. kokosowe), a wiórki zamienić np. na suszone śliwki namoczone w rumie. Wszystko zależy od naszej fantazji(...)herbatnikach: 1 kg mielonego sera (może być z wiaderka*) 4 ekologiczne jajka 200 g masła (1 kostka) 1 opakowanie cukru wanilinowego 1 szklanka cukru 2 budynie waniliowe lub śmietankowe (bez cukru) 3/4 szklanki mleka (200 ml) ok. 450 g herbatników polewa czekoladowa wiórki kokosowe (lub płatki migdałowe) listonic_type='fooddrink';listonic_theme='addToShoppingList7';listonic_content=''; document.write(" "); Do garnka

Poezja smaku
Chrupiące stripsy 155

dodawać mąkę. Mamy otrzymać gęste ciasto, leniwie spływające grubą wstążką. Najlepiej ciasto mieszać za pomocą trzepaczki lub rózgi. Mieszamy szybko, żeby za bardzo ciasta nie na grzać. Olej rozgrzewamy do 190 stopni. Każdy kawałek kurczaka obtaczamy w mące, zanurzamy w cieście i obtaczamy dokładnie w panko. Smażymy 3 kawałki jednocześnie około 6-7 minut, aż będą złociste. Jeśli macie grube(...)kawałki to smażcie 1-2 minuty dłużej. Usmażone chrupiące stripsy przekładamy na talerz wyłożony papierem do pieczenia. Jeśli nie macie wymienionych przypraw, użyjcie gotowej przyprawy do kurczaka czy do dań meksykańskich, lub wykorzystajcie swoje ulubione przyprawy Zamiast piersi z kurczaka można użyć skrzydełek pozbawionych lotek i też będzie super. Można w taki sam sposób potraktować kalafior, cukinię, plastry cebuli

ladykitchen
Mini donuty 248

słomkę, serwowane do mlecznych shake’ów. I jeszcze odpowiedź na pytanie aktualne przy pieczeniu pączków: „co zrobić z tymi białkami?”. Polecam Wam zajrzeć do wpisów z przepisami na tort Pavlova , bezy z granatem lub z borówkami , małe beziki czy bezy z lodami :) Składniki: 250 g mąki 40 g drożdży 3 żółtka 5 łyżek cukru 1 łyżeczka(...)wyrośnięcia. Żółtka ucieramy z cukrem i cukrem waniliowym. Dodajemy mąkę, szczyptę soli, wyrośnięte drożdże i wyrabiamy ciasto drewnianą łyżką lub rękami. Na koniec dodajemy kieliszek wódki i zarabiamy. Odstawiamy do wyrośnięcia w ciepłe miejsce i przykrywamy czystą ściereczką. Ciasto powinna rosnąć około 40 minut do 1 godziny i podwoić swoją objętość. Cześć wyrosnietego ciasta wykładamy na stolnicę. Wyrabiamy i walkujemy

Ciastkozercy
CHLEB ORKISZOWY NA ZAKWASIE 235

chleby bez dodatku pszenicy wyrabiania nie potrzebują, to mam ułatwione zadanie. Przy tym chlebie widać ten bardzo specyficzny gluten orkiszowy, ciasto zbyt długo mieszane ciągnie się jak guma... Gotową masę wykładamy do dwóch przygotowanych form, u mnie silikonowe, delikatnie przesmarowane olejem (formy metalowe musimy posmarować i obsypać dokładnie otrębami, mąką, itp. lub wyłożyć papierem do pieczenia). Masę dokładnie(...)zwykle trwa to ok.4-5h, ale może być i 3h- na samym żytnim zakwasie lub nawet ok.8-9h na starym orkiszowym zakwasie), wstawiamy je piekarnika nagrzanego do 200*C i pieczemy ok.55 minut na termoobiegu. Po tym czasie formy wystawiamy z piekarnika i od razu wyjmujemy chleby na deskę do odparowania. Z form metalowych wyjmujemy chleby dopiero po ok.10 minutach i dokładnym

Smaczne Zdrowe
Ciasto czekoladowe z gruszkami 238

moim blogu. Są tam takie bez pieczenia, ucierane, na zimno, gotowane itp. Zapraszam na jesienne ciasto z gruszkami. Składniki 3 jajka 150 g brązowego cukru 180 g mąki pszennej 2 łyżki kakao 2 duże gruszki (400 g )plus jedna do dekoracji) 20 g płynnego miodu 40 g oleju 2 łyżeczki proszku do pieczenia 70 ml wody Jajka(...)przesiać wraz z proszkiem do pieczenia i kakao. Połączyć składniki i wymieszać. Gruszki obrać i pokroić w kostkę i wymieszać z ciastem. Tortownicę o średnicy 24 cm wyłożyć (dno) papierem do pieczenia. Wlać ciasto ułożyć plasterki gruszki na wierzchu i piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C przez około 45 minut do  tzw suchego patyczka

O kuchni z uczuciem
Ciasto waniliowe z rodzynkami 201

KRÓJCIE PYSZNE I DELIKATNE W SMAKU WANILIOWE CIASTO Z RODZYNKAMI:) Szklanka ma u mnie pojemność 250 ml. Forma do pieczenia o wymiarach: 30 x 24 cm. SKŁADNIKI: 1 i 3/4 szklanki mąki 1 szklanka oleju 3/4 szklanki drobnego cukru 4 jajka szklanka rodzynek + łyżka mąki do obtoczenia 2 łyżeczki proszku do pieczenia opakowanie cukru z wanilią 1 laska(...)wlewamy olej cały czas miksując. Dodajemy powoli resztę składników i mieszamy. Na końcu wrzucamy rodzynki obtoczone w łyżce mąki. Pieczemy ok. 50 minut do suchego patyczka w temp. 180 C – grzanie góra plus dół, środkowa półka piekarnika bez termoobiegu. Gotowe posypujemy cukrem pudrem

Zasmakuj Kuchni
Ciasto Fale Dunaju 197

budyń śmietankowy bez cukru 1 budyń waniliowy bez cukru 2 łyżeczki agaru 1/2 szklanki cukru trzcinowego Nadzienie: 3-4 jabłka Dekoracja: ulubiona gorzka czekolada lub polewa czekoladowa według tego przepisu Wykonanie: Piekarnik nagrzewamy do temperatury 180 stopni C. Mąkę przesiewamy przez sito, podobnie jak proszek do pieczenia i sodę. Dodajemy cukier i dokładnie mieszamy. W większej misce(...)Całość mieszamy aż do uzyskania jednolitego ciasta. Połowę ciasta wykładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Do pozostałej masy dosypujemy kakao przesiane przez sitko i dokładnie mieszamy. Wkładamy na jasne ciasto. Na wierzchu układamy obrane kawałki jabłek pokrojone w ćwiartki lub ósemki w zależności od wielkości. Pieczemy przez około 20-25 minut albo aż patyczek wetknięty w ciasto będzie

Lamarida.pl
Muffinki z wiśniami 231

coś wyjątkowego. Dlatego dzisiaj podpowiadamy jak szybko, łatwo i niedrogo przygotować wyjątkowy deser. Bo czymże jest wykwintny obiad czy kolacja bez deseru? SKŁADNIKI (12 sztuk):  2 szklanki mąki 0,5 szklanki cukru 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 2 jajka 2 łyżki kakao 100 ml oranżady 125 ml oleju garść kandyzowanych wiśni lub z soku dobrze odcedzonych(...)wrzucamy wiśnie. Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni, funkcja góra / dół. Foremki wykładamy papilotkami, natomiast jeśli używamy foremek silikonowych możemy pominąć papilotki. Każdą foremkę wypełniamy ciastem do 3/4 wysokości.  Muffinki pieczemy przez 15 - 18 minut. Kiedy babeczki wystygną, żelatynę rozpuszczamy w 2 - 3 łyżkach gorącej wody i zostawiamy do napęcznienia. Śmietanę ubijamy na sztywno i utrwalamy cukrem pudrem. Na końcu

Kuchnia od dwojga
Szybkie ciasto karpatkowo-jagodowe. Prosty deser bez pieczenia. 405

smak Szybkie ciasto karpatkowo-jagodowe. Prosty deser bez pieczenia. Składniki: 24 herbatniki 1 krem do karpatki Emix 400 ml zimnego mleka kilka łyżeczek konfitury z jagód Nasze Domowe Dodatkowo: 1 polewa o smaku czekoladowym Emix płatki migdałów Emix Przygotowanie: Małą foremkę, u mnie do brownie wykładamy papierem do pieczenia. Na spód układamy herbatniki. W większej misce miksujemy(...)wykładamy kilka łyżeczek konfitury z jagód, rozsmarowujemy je po całości. Na koniec wykładamy warstwę herbatników. Nasze ciasto (deser) wkładamy do lodówki (najlepiej na 2-3 godziny lub dłużej). Po tym czasie całość można polać polewą czekoladową i przyozdobić płatkami migdałów. Schładzamy jeszcze kilka minut i podajemy. Smacznego

Słodkie okruszki
Ciastka brownie z masłem orzechowym 293

kawa lub herbata i jesteśmy w niebie. Masło orzechowe musi być gładkie bez kawałków orzechów. Źródło przepisu mojewypieki.com Ciastka 200 g gorzkiej czekolady + 150 g czekolady gorzkiej(dałam 100g) 40 g masła 2 jajka 140 g cukru 35 g mąki pszennej 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia W rondelku rozpuścić masło. Do gorącego masła dodać 200 g drobno(...)przestudzić. W misce ubić jajka z cukrem na puszystą masę, dodać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i ponownie zmiksować. Wlać masę czekoladową, zmiksować. 100 g czekolady posiekać nożem i wsypać do ciasta. Wymieszać łyżką i odstawić ciasto na około 10 minut. Blachę  wyłożyć papierem do pieczenia i nakładać w odstępach łyżką ciasto. Piec w piekarniku nagrzanym

O kuchni z uczuciem
JOGURTOWIEC Z TRUSKAWKAMI I GALARETKĄ 319

jednego miłośnika ciast na zimno. Robiąc na gotowych biszkoptach lub herbatnikach nie musimy włączać piekarnika i mamy pyszne ciasto bez pieczenia. Polecam :) BISZKOPT : 4 jajka 1 szklanka cukru i mąki po 1 łyżeczce proszku do pieczenia i octu JOGURTOWA WARSTWA 1 jogurt grecki 400 g (kupiłam w Biedronce) 3 łyżki cukru pudru galaretka wiśniowa JOGURTOWA(...)cukier. Żółtka mieszamy z proszkiem i octem, ciągle miksując wlewamy do piany. Przesiewamy mąkę i dodajemy do ciasta, mieszamy delikatnie za pomocą łyżki. Wlewamy na formę o wymiarach 25/40 cm wyłożoną papierem do pieczenia (tylko dno) i pieczemy ok. 20-30 minut do suchego patyczka. Gdy ciasto przestygnie usuwamy papier i z powrotem ciasto przekładamy do blachy. Boki ciasta

Pani na deser
soczyste gruszki w marchewkowym cieście z białą czekoladą... 271

ukroi świeże ciasto z dużą ilością owoców bez poszarpania i ciasto wygląda apetycznie na talerzu: #MyVictorinox = marchew zetrzeć na tarce drobne oczka do marchewki w ilości na dwie szklanki utartej jajka, cukier, miękką margarynę mikserem utrzeć na pianę, masa będzie zważona i taka ma być do masy wsypać mąkę, proszek do pieczenia, sodę, przyprawę do piernika, kakao(...)połączyć składniki forma 40x25 cm wyłożona papierem do pieczenia, ciasto przełożyć do formy, powkładać w ciasto wydrążone z gniazda nasion gruszki, czubki za mocno wystające ściąć ostrym nożem #MyVictorinox , ścięte końcówki powkładać w wolne miejsca do ciasta piekarnik nagrzany na 200 C, grzanie góra/dół, ciasto piec około 50 minut, do suchego patyczka, ciasto dobrze w formie wystudzić

W Mojej Kuchni Lubię
Tarta z truskawkami na mące kokosowej z kremem waniliowym 209

dodałem kakao i przygotowałem waniliowy krem pâtissière. Tartę wieńczą oczywiście najlepsze czerwcowe truskawki. Dodatkowo, jeśli macie ochotę, na wierzch możecie przygotować cienką warstwę galaretki. Koniecznie wypróbujcie, bo takie ciasto bez cukru, nabiału i glutenu całkowicie niweluje wyrzuty sumienia. ;) * SKŁADNIKI Spód: 5 łyżek mąki kokosowej 1 łyżka kakao 1 łyżka ksylitolu lub erytrytolu 3 białka 50 ml oleju kokosowego Dodatkowo(...)Masę wymieszaj najpierw za pomocą łyżki, a później lekko wyrób dłońmi. Wyłóż nią posmarowaną uprzednio olejem kokosowym foremkę na tartę o średnicy 20 cm. Ciasto wstaw do piekarnika nagrzanego do 180°C i piecz 20 minut. Następnie wyjmij i wystudź. Krem waniliowy Jedną szklankę mleka kokosowego (250 ml) przelej do rondelka, dodaj przekrojoną na pół laskę wanilii z uprzednio wybranymi

Food Square