ciasto bez pieczenia w 10 minut - 18500 przepisów (strona:540/1234)

Szybka rolada jabłkowa 404

cukrem wanilinowym i na końcu wyłożyć rodzynki. Włączyć piekarnik na 160C - u mnie bez termoobiegu - i pozwolić mu się powoli nagrzewać. Mąkę z proszkiem do pieczenia przesiać przez sito do oddzielnej miski - w ten sposób mąka się napowietrza, co wpływa potem na puszystość ciasta . Oddzielić żółtka od białek. Białka ubić ze szczyptą soli mikserem na sztywną pianę - dodanie(...)miksera do połączenia składników - lub delikatnie wymieszać przy pomocy łopatki, jak było w oryginalnym przepisie . Masę wyłożyć na przygotowane jabłka, wyrównać powierzchnię i od razu wstawić do piekarnika. Piec 30-35 minut w 160C. Wyjąć z piekarnika, przykryć ściereczką kuchenną, a następnie stolnicą - lub dużą deską czy tacą - odwrócić ciasto do góry dnem. Od jabłek oderwać papier, i pomagając sobie

Grunt to przepis!
Kakaowe ciasto z truskawkami, galaretką i ptasim mleczkiem 1193

truskawek (umytych i obranych) Białka ubijamy na sztywną pianę, następnie dodajemy cukier i żółtka. Na koniec dodajemy przesianą mąkę, proszek do pieczenia i kakao. Mieszamy łyżką. Gotowe masę przekładamy na blaszkę wyłożoną pergaminem i pieczemy około 20 minut w temperaturze 180°C. Lekko ciepły biszkopt odrywamy z papieru. Galaretki mieszamy 750ml gorącej wody i pozostawiamy do ostygnięcia. Żelatynę zamaczamy(...)najlepiej włożyć kawałki tekturki na boki ciasta. Do śmietany dodajemy cukier puder i cukier waniliowy. Ubijamy na sztywno. Żelatynę razem ze szklanką wkładamy do niewielkiego garnuszka z wrzątkiem i mieszamy by była płynna. Gdy jest już całkowicie rozpuszczona, wyjmujemy z garnuszka i dodajemy do niej zimne mleko. Całość mieszamy. Musi być płynna, bez grudek. Jeśli powstaną grudki wkładamy

Smakowy Raj
Oszukany sernik. 1469

śmietankowe bez cukru Wielkość blachy 32x20 cm Wykonanie: Ciasto: Mąkę przesiać na stolnicę wraz z kakao. Zrobić dołek w mące, dodać żółtka, cukier,cukier waniliowy,rozdrobnione zimne masło, proszek do pieczenia,wodę. Wszystko szybko zagnieść na jednolite ciasto. Uformować kulę owinąć w folię i schłodzić w lodówce około 1 godziny. Po schłodzeniu odkroić  2/3 ciasta, a resztę(...)pozostawić. Ciasto rozwałkować i wyłożyć dno blaszki wyłożonej papierem do pieczenia. Masa Białka ubić na sztywno, dodawać stopniowo cukier. W trakcie ubijania dodajemy partiami śmietanę, a na sam koniec wsypujemy budynie. Chwilę miksować po czym wylać masę na ciasto. Drugą część ciasta zetrzeć na tarce pokrywając masę. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C około 45 minut

O kuchni z uczuciem
Słodkie środy - Ślimaczki z truskawkami kandyzowanymi 211

takie słodkie ślimaczki goszczą bardzo często bez okazji. Są idealne do kawusi, a w dodatku bardzo szybkie. Z kolei córeczka lubi ślimaczki za ich kształt :) Ślimaczki z truskawkami kandyzowanymi SKŁADNIKI: 1 opakowanie ciasta francuskiego 2 łyżki dżemu truskawkowego 8-10 truskawek kandyzowanych  1 łyżka posypki dekoracyjnej czarno- białej  PRZYGOTOWANIE:  Ciasto francuskie rozwijamy, na całej powierzchni smarujemy(...)dłuższych boków układamy pokrojone w mniejsze kawałki truskawki kandyzowane. Następnie zwijamy ciasto w roladę zaczynając od strony ułożonych truskawek aby były one w samym środku. Powstałą roladę kroimy na około 2 cm plastry.  Powstałe ślimaczki przekładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczeniaPieczemy około 20 minut w nagrzanym do 200 stopni piekarniku

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Szarlotka na biszkopcie 165

łyżka mąki ziemniaczanej 1/2 proszku do pieczenia 1/2 szklanki cukru 2 łyżki oleju 1 łyżka wody masa jabłkowa 1 kg jabłek 1/3 szklanki cukru 1 płaska łyżeczka cynamonu beza 5 białek 3/4 szklanki cukru 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej Sposób przygotowania Jabłka obrać ze skórki i pokroić w kostkę. Przełóż do garnka i gotuj na małym ogniu pod przykryciem(...)zmiksować. W oddzielnej misce przesiać mąki i wymieszać z proszkiem do pieczenia. Dodać powoli do masy jajecznej i wymieszać delikatnie łyżką. Blaszkę na ciasto wyłożyć papierem do pieczenia (robiłam w formie 33 x 25cm). Nagrzać piekarnik do 180 stopni i wstawić ciasto na 25 minut (sprawdzamy patyczkiem czy jest suchy, jak tak to wyciągamy ciasto). Ubić białka

pink envelope
Ryż z warzywami i schab w cieście 181

mnie sam ryż i warzywa wystarczyłyby na obiad jednak męska część moim konsumentów bez mięsa nie wyobraża sobie żadnego obiadu;) Dlatego też aby nie przejadł się im klasyczny schabowy w panierce z bułki tartej postanowiłam zrobić im schabowego w pysznym, pulchnym cieście. Całość skomponowała się idealnie;) Polecam;)  Składniki: 3 woreczki ryżu około 700 ml bulionu warzywnego sól pieprz(...)zielony groszek) 5 plastrów schabu 3 jajka 3-4 łyżki mąki pszennej  pół łyżeczki proszku do pieczenia Wykonanie: Na rozgrzaną patelnie przełożyć pokrojone na mniejsze kawałki warzywa (jeżeli używamy  mrożonych to wcześniej ich nie rozmrażamy), smażymy przez około 15 minut bądź do czasu aż będą miękkie. Następnie na patelnię wsypujemy ryż, przyprawiamy solą, pieprzem oraz majerankiem

Krakowskie smaki Ani
Ciasto orzechowe z czekoladą, masą kajmakową na cieście francuskim 223

czekolady i masy kajmakowej, lekkość bezy i nutę orzechową.    SKŁADNIKI (na formę 24 cm) 1 opakowanie ciasta francuskiego Masa: 1 szklanka płatków owsianych 1/2 szklanki posiekanych orzechów (użyłam włoskie) 1/2 tabliczki posiekanej gorzkiej czekolady 3 białka ok. 1/2 szklanki cukru 1 mała puszka masy kajmakowej WYKONANIE Formę wykładamy ciastem francuskim (zostawiamy odrobinę ciasta, by udekorować wierzch) nakłuwamy widelcem(...)stopni, aż się lekko zarumieni.  Na podpieczone ciasto wsypujemy orzechy i czekoladę, a z wierzchu smarujemy masą kajmakową. Białka ubijamy z cukrem na sztywną pianę. Ubitą pianę mieszamy z płatkami owsianymi i wykładamy na wierzch. Na koniec przystrajamy pozostawionymi paskami francuskiego ciasta. Pieczemy w temp. 190 stopni około 20 minut (do czasu ścięcia białka

Zofiana
Szarlotka z masłem orzechowym 210

Chociaż nie, cofam to. Najlepiej smakująca na zimno bez żadnych dodatków. W sumie? Nie ma złego momentu na dobrą, domową szarlotkę. :) W zależności od nastroju można ją zjeść bez względu na wszystko, w pracy , uczelni czy w domu. Tradycyjna - najlepsza. Czy aby na pewno? A próbowaliście taką z dodatkiem masła orzechowego? Jak nie to koniecznie spróbujcie w najbliższy(...)kukurydzianą, dodajemy pokrojone na małe kawałki masło, wsypujemy cukier, wbijamy jajka i dodajemy maso orzechowe. Ciasto zagniatamy opuszkami palców tworząc małe okruszki.2/3 ciasta wysypujemy do formy wyłożonej papierem do pieczenia - resztę odstawiamy. Wstawiamy do rozgrzanego piekarnika do 180`C i pieczemy około 15 minut do zarumienienia.W tym czasie ścieramy na grubych oczkach jabłka, posypujemy cynamonem, dodajemy łyżkę cukru , mieszamy

Słodkie Przyjemności
Szarlotka z bezą 233

kuchni. Na moim blogu znajdziecie wiele przepisów z tym całorocznym owocem. Ciasteczka, puddingi, koktajle czy ciasta.Co tylko dusza zapragnie!Dziś do tej kolekcji dołączy szarlotka z bezą. Proste i smaczne, kruche ciasto z soczystymi owocami i słodka pianka. Czego tu nie lubić?Składniki:Kruchy spód:145 g masła430 g mąki2 łyżki ekstraktu cynamonowego3 jajka100 g cukruMasa owocowa(...)masło, jajka, cukier i ekstrakt. Ugniatamy ciasto jak najszybciej. Gdy ciasto będzie już dokładnie wyrobione, zagniatamy je w kulkę i odstawiamy na 30 minut do lodówki.Piekarnik nagrzewamy do 180`C.Gdy ciasto stężeje, rozwałkowujemy je szybko na stolnicy aby się nie ociepliło i wykładamy nim formę na tartę (spod i boki). Przed pieczeniem dziurkujemy patyczkiem ciasto. Pieczemy około

Słodkie Przyjemności
Tort Świąteczna Skarpetka p. Aurelii – danie konkursowe 187

budyń czekoladowy, miksując dolewaj olej. Masę połącz z mąką tortową i białkami delikatnie mieszając. Ciasto przelej do wysmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tortownicy. Piecz 45 minut w 180 st.C. Krok 23. Po upieczeniu ciasto odstaw do wystudzenia, następnie przekrój na 4 krążki. 4. W 0,5 szkl. mleka wymieszaj budyń waniliowy. Resztę mleka zagotuj z 2 łyżkami cukru i wlej(...)Krok 35.Posiekaj orzechy. 6. Pierwszy blat ciasta nasącz delikatnie syropem orzechowym, rozsmaruj delikatnie 1/2masy budyniowej. Wyrównaną masę budyniową posyp orzechami. Całość przykryj drugim blatem ciasta. Ponownie nasącz ciasto. Krok 47.Śmietanę ubij na sztywno z dodatkiem 2 łyżek cukru i 1 łyżki syropu karmelowego. Wyłóż ją na ciasto. Na ubitą śmietanę wyłóż bezy. Przykryj wszystko trzecim blatem ciasta. 8. Ponownie

CoolinarniePL
Mini pizze z pieczarkami brunatnymi i mozarellą 231

ciepłe miejsce na ok. 45 minut, do wyrośnięcia. W międzyczasie szykujemy składniki. Oczyszczone pieczarki przekrajamy na połówki i smażymy na oleju arachidowym dodając sól i pokrojony czosnek. Paprykę kroimy w paski, cebulę w krążki, pomidory na mniejsze kawałki. Wyrośnięte ciasto chwilę wyrabiamy, rozwałkowujemy i wykrajamy małe, okrągłe pizze. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Smarujemy je olejem(...)minut.Mini pizze z pieczarkami brunatnymi i mozarellą, to takie „małe co nieco”, ale niech Was nie zmyli ich wielkość. Zjadając jedną, sięgniecie po następną, więc bez obawy – zaspokoją głód nie tylko małych, ale i dużych. Smacznego. Wydrukuj przepisThe post Mini pizze z pieczarkami brunatnymi i mozarellą appeared first on Moje Wypieki I Nie Tylko

mojewypiekiinietylko
Oszukana pizza z patelni 234

cóż, dzień był dzisiaj leniwy, więc kolacja była do tego adekwatna :) "Pizza" bez drożdży, bez pieczenia, gotowa w 15 minut. A do tego bardzo smaczna! Ciekawa alternatywa dla klasycznego omletu na śniadanie lub kolację. Przepis znalazłam na stronie Moje domowe kucharzenie. Zapraszam do smażenia! :) Składniki (na jedną pizzę dla dwóch osób): odrobina oliwy 4 łyżki śmietany(...)łączymy śmietanę, jajka, majonez, mąkę, doprawiamy solą i cukrem i bardzo dokładnie mieszamy do połączenia składników. Na patelni na wysokim ogniu rozgrzewamy odrobinę oliwy (ja dałam pół łyżki). Wlewamy ciasto i natychmiast zmniejszamy ogień. Smażymy aż ciasto się zetnie (ok. 3 minuty) i obracamy na drugą stronę. Łyżką rozsmarowujemy ketchup wedle uznania, posypujemy serem, układamy kawałki salami i smażymy

My Culinary Art
Tarta na mące ryżowej z cukinią i buraczkami 170

Dzisiaj będzie dietetycznie, bez białej mąki i cukru. Spód tarty upieczony z mąki ryżowej, którą znajdziecie w Sklep.naSushi.pl, a nadziejemy ją  pieczonymi buraczkami i cukinią marynowaną w oliwie z oliwek. Świetne danie dla osób, które są na diecie. Składniki na ciasto: 20 dag mąki ryżowej 1/2 łyżeczki soli 2 płaskie łyżeczki suchych drożdży 1 jajko 2 łyżki roztopionego(...)morska gruboziarnista świeże zioła  1. Mąkę wsypać do miski, dodać drożdże i sól, wymieszać ze sobą suche składniki. Dodać jajo, masło, mleko i wyrobić ciasto. Miskę nakryć folią spożywczą i odstawić na 60 minut do wyrośnięcia.2. Cukinie umyć i pokroić w cienkie plastry, polać kilkoma łyżkami oliwy, posypać pieprzem i ziołami jakie lubicie. Odstawić na godzinę do zamarynowania

Apetyczna babeczka
PIERNICZKI BRUKOWCE 376

rozpuści ( u mnie trwało to około 6 minut). Do karmelu rozpuszczonego już w wodzie dokładamy resztę cukru, miód i przyprawę do piernika, wszystko podgrzewamy, mieszamy do zagotowania i rozpuszczenia cukru, odstawiamy z gazu i schładzamy do temperatury pokojowej. Mąkę przesiewamy z sodą, dodajemy jajo, miękkie masło i ostudzoną mieszankę, zagniatamy kruche ciasto. Jeśli jest zbyt klejące możemy podsypać ociupinką mąki(...)pozostawiać puste, to zależy od Was (ja zrobiłam część z nadzieniem, a część bez). Z ciasta odrywamy kawałki wielkości 1,5 orzecha włoskiego, rozpłaszczamy je, nakładamy troszkę marmolady lub powidła, zalepiamy, formujemy kuleczkę, lekko ją spłaszczamy i układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Pierniczki układamy w 0,5 - 1 cm odległościach od siebie, żeby rosnąc przytuliły się

RAROSSA
Ciasto kokosowe z wiśniami i owsianą kruszonką 204

około 2 szklanki wiśni bez pestek Kruszonka: 100 g płatków owsianych górskich lub błyskawicznych 20 g płatków migdałowych 20 g mąki krupczatki 20 g mąki migdałowej 70 g roztopionego masła 50 g cukru Przygotowanie: Wszystkie składniki na kruszonkę łączymy ze sobą. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni.Tortownicę o średnicy 23 cm wykładamy papierem do pieczenia. Masło roztapiamy(...)Dodajemy wanilię i mleko. Mąkę przesiewamy, łączymy ją z kokosem i proszkiem do pieczenia. Suche składniki stopniowo dodajemy do mokrych, cały czas miksując. Na koniec dodajemy masło i wszystko mieszamy. Wylewamy ciasto do przygotowanej blachy, wierzch posypujemy wiśniami, a następnie kruszonką. Pieczemy około 60 minut, do tzw. suchego patyczka

Mania Gotowania