ciasto bez pieczenia w 10 minut - 18500 przepisów (strona:209/1234)

Bananowa chmurka 155

łyżeczka cukru z wanilią 3 żółtka szczypta soli Z podanych składników szybko zagniatamy kruche ciasto i chłodzimy je w lodówce co najmniej 30 minut. po tym czasie rozwałkowujemy na papierze do pieczenia, przekładamy do blaszki (23x33) i pieczemy na złoty kolor ok 20 minut w 170 st. C Galaretka: 4-5 bananów 2 galaretki pomarańczowe 4 szklanki wrzątku Galaretki(...)galaretkę z bananami. Beza: 3 białka jaj 3/4 szklanki cukru 1 łyżka  mąki ziemniaczanej 50 g płatków migdałów (u mnie od Skworcu.pl ) Ubijamy białka na sztywno, a następnie stopniowo wsypujemy cukier. Gdy piana będzie gęsta i lśniąca dodajemy mąkę i jeszcze chwilę ubijamy. Z papieru do pieczenia wycinamy wielkość dna blaszki w której piekliśmy spód, na wyciętym arkuszu

Cynamonowe szczęście
Ciasto z bananami i kremem jogurtowym 880

proszek do pieczenia i delikatnie wymieszać. Ciasto przelewamy do foremki, której dno wyłożone jest papierem do pieczenia, i rozprowadzamy równomiernie. Wstawiamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na około 30 minut. Odstawiamy do wystygnięcia, następnie przekrawamy na połowę, jeden kawałek wkładamy na dno blaszki z powrotem (już bez papieru do pieczenia). Robimy krem jogurtowy. Żelatynę zalewamy(...)jogurtowego i układamy na nim połówki bananów. Polewamy je połową pozostałego kremu i przykrywamy drugim biszkoptem. Do pozostałego kremu dodajemy pokrojone w kostkę banany i wylewamy masę na wierzch ciasta. Wyrównujemy i wkładamy ciasto na noc do lodówki, krem musi się "ściągnąć" dzięki żelatynie. Przed podaniem posypujemy czekoladą Krem jogurtowy może wydawać się rzadki, ale nie przejmujmy się tym, ponieważ

Piekę, bo lubię
Jabłkowe chmurki 285

puch, a następnie dodać mleko i roztopione masło. Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia, dodać do masy. Ciasto wyłożyć do wysmarowanej tłuszczem i wysypanej mąką blaszki o wymiarach 25 x 30 cm (fot.1). Wygładzić powierzchnię. Piec w temperaturze 180ºC przez około 20 minut. Jabłka obrać i pokroić na cienkie plasterki. Wrzucić do garnka, dolać około 100 ml wody(...)Pianę nałożyć na mus jabłkowy (fot.3) i uformować na niej delikatne chmurki. Wstawić do nagrzanego piekarnika i całość zapiekać w temperaturze 180ºC przez około 10-15 minut, aż beza ładnie się zarumieni (fot.4). Ciasto wychodzi bardzo puszyste, mięciutkie i aromatyczne. Zachęcam serdecznie

Świat Ciasta
Śnieżka -ciasto 203

trzy równe części. Jedną  część ciasta pozostawić jasną bez dodatków. Do drugiej części dodać zmielone orzechy i wymieszać. Do trzeciej części dodać kakao i wymieszać. Blaszkę o wymiarach 23x38 cm wyłożyć papierem do pieczenia i piec pojedynczo każdy placek w temp. 180 stopni C przez około 30 minut. Placki wystudzić. Masa różowa 1 czerwona galaretka (dałam truskawkową(...)mleka Cukier, masło, kakao, mleko  umieścić w rondelku i doprowadzić do wrzenia. Gotować do rozpuszczenia się składników. Zdjąć całość z palnika i dodać żelatynę.Wszystko dokładnie wymieszać. Składanie ciasta Biały placek masa różowa Placek orzechowy masa biała  placek kakaowy  polewa Ciasto Śnieżka

O kuchni z uczuciem
Razowe orkiszowe ze śliwkami i karobem (bez cukru) 166

chciałam sprawdzić, jak spisze się w cieście. Jest nieźle. Lekko cynamonowo, aromatycznie. Jesiennie.  Razowe orkiszowe ze śliwkami i karobem (bez cukru) 200 g mąki orkiszowej razowej 20 g mąki kokosowej 1/2 łyżeczki cynamonu  1/4 łyżeczki kardamonu 1 łyżka karobu 150 g jogurtu islandzkiego (typu skyr) 2 łyżeczki proszku do pieczenia 4 jajka 3/4 szklanki erytrytolu(...)waniliowego śliwki bez pestek Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, cynamonem, kardamonem i karobem. Jajka ubić z cukrem na puszystą, jasną masę (kilka minut do zwiększenia objętości), powoli dodawać olej. Na wolnych obrotach miksera dodawać na przemian suche składniki i jogurt islandzki, ciągle miksując na wolnych obrotach. Na koniec dodać skórkę z cytryny i ekstrakt. Ciasto wylać

FitKot
Chleb francuski 161

Właściwie to nawet przed świtem jeszcze, za oknami ciemno zupełnie. A ja już piekę :) I między jednym, a drugim pieczywem przepisy wpisuję. Chleb francuski już gotowy, w kolejce do pieczenia czekają bułki z makiem, chleb cebulowy, może i tostowy zdążę zrobić, może coś jeszcze i pewnie chałkę. A czego nie zdążę dzisiaj to dokończę jutro :) Właściwie(...)ciepłej wody Ciasto wyrabiamy szybko i energicznie. Wystarczy 5-7 minut porządnego, energicznego wyrabiania. Powinno lekko, delikatnie kleić się do dłoni. Przekładamy ciasto do wysmarowanej olejem miski, zawijamy szczelnie folią spożywczą i zostawiamy w ciepłym miejscu na 40 minut. Wyrośnięte ciasto przekładamy do formy i ponownie szczelnie owijamy i zostawiamy w ciepłym miejscu. Tym razem na 20 minut. Nagrzewamy piekarnik

Marder&Marder Manufacture
Greckie chlebki pita – miękkie i elastyczne, bez kieszonek 340

dnem, która nadaje się do smażenia bez dodatku tłuszczu (ceramiczną, teflonową, żeliwną). Na bardzo gorącą patelnię wykładamy rozwałkowany placek i pieczemy przez 2,5-3 minuty na jednej stronie, po czym przekładamy na drugą stronę i dopiekamy jeszcze 1,5-2 minuty. Zdejmujemy upieczony placek na talerz, przykrywamy bawełnianą ścierką, wałkujemy i pieczemy kolejny. Gorące placki układamy jeden(...)ścierką – dzięki temu zostaną miękkie.   Można jeść je ciepłe, zaraz po upieczeniu, smakują też na zimno. Bez problemu można je odgrzać, np. w opiekaczu czy na grillu kontaktowym. Zaraz po upieczeniu można też je zamrozić – przełóżcie chlebki warstwami papieru do pieczenia i włóżcie do woreczka z grubej folii przeznaczonego na mrożonki. Odmrażamy je w lodówce i odgrzewamy

Karo in the Kitchen
Maślane ciasteczka z fiołkami (bez laktozy) 144

budyniem i dodać do masy maślanej. Na koniec wlać mleko i zagnieść ciasto. Rozwałkować na grubość około 3 mm, na wierzchu ułożyć oczyszczone pojedyncze płatki fiołków, delikatnie docisnąć wałkiem. Wykrawać foremkami dowolne kształty i układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piec około 15 minut do lekkiego zrumienienia w temperaturze 180 stopni. Po przestudzeniu przechowywać w zamkniętym pojemniku(...)ciasteczka pozostały kruche. Przepis bierze udział w akcji kulinarnej Mlekovita – najlepsza na każdą porę dnia Artykuł Maślane ciasteczka z fiołkami (bez laktozy) pochodzi z serwisu Fitkot

Fitkot
Kokosowy sernik bez pieczenia 167

Kokosowy sernik bez pieczenia to pomysł na pyszne i szybkie ciasto, które przygotujesz bez użycia piekarnika. To ciasto idealne dla wszystkich miłośników kokosa oraz osób, które lubią ciasta na zimno. U mnie tego typu ciasta bardzo często pojawiają się w okresie letnim, gdy korzystanie z piekarnika wiąże się z niemożliwością wytrzymania w mieszkaniu. Ten sernik jest jednym(...)pomocą łyżki wmieszaj je w masę. Gotową masę przełóż na spód ciasta. Sernik wstaw do lodówki na kilka godzin, a najlepiej na całą noc. Ciasto przechowuj w lodówce. Przed podaniem możesz udekorować je gorzką czekoladą, polewą lub wiórkami kokosowymi. Smacznego Zobacz więcej – ciasta bez pieczenia Artykuł Kokosowy sernik bez pieczenia pochodzi z serwisu Z miłością

365 dni dookoła kuchni
tort chałwowy 176

mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia oraz kakao i mieszam delikatnie do połączenia składników. Ciasto wylewam na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Wstawiam do gorącego piekarnika. Piekę około 20 minut w temperaturze 180 stopni. Kiedy ciasto całkowicie ostygnie przekrawam je na cztery  krążki. Gotuję budyń według przepisu na opakowaniu, odstawiam do całkowitego ostygnięcia. Ucieram miękkie masło dodając(...)stopniowo zimny budyń, dokładnie miksuję. Na koniec dodaję pokruszoną chałwę i znów chwilę miksuję.   Składam tort układając na talerzu kolejno: - krążek ciasta nasączony kawą z alkoholem i cukrem - 1/4 część kremu - nasączone ciasto - 1/4 kremu  - bezy - ściśle jeden obok drugiego   - 1/4 kremu - nasączone ciasto - 1/4 kremu - nasączone ciasto - na wierzch wysypuję przesiane kakao

babka w formie
Fit nutella 70

idealnie sprawdza się na kanapkach. Będzie też doskonałym dodatkiem do naleśników, placuszków lub owoców. Można również wykorzystać ją do przełożenia ciast lub ciasteczek oraz do przygotowania innych deserów. fit nutella Przepis: fit nutella Składniki: fit nutella 300 g daktyli bez pestek 150 g orzechów laskowych 200 mleka roślinnego 5 łyżek kakao Fit nutella – jak zrobić Daktyle zalej gorącą(...)przez kilka minut do momentu aż otrzymasz gładki, gęsty krem. Przełóż do słoiczka i przechowuj w lodówce. Zobacz też inne przepisy na śniadania Serek z jogurtów Grzanki z kozim serem Pieczony camembert z orzechami Tosty z boczniakami i hummusem Tosty z awokado i jajkiem Scones – brytyjskie bułeczki Zobacz też nowe przepisy Ciasto milionera Fit nutella Bounty bez pieczenia

okolicepalnika.pl
Kakaowe gofry z quinoa ze smażonymi truskawkami (bezglutenowe, wegańskie) 129

Pożywne gofry z komosy ryżowej, a więc z pełnowartościowym białkiem, bez dodatku cukru, chrupiące, podane ze słodkimi, smażonymi truskawkami... poezja. Czego chcieć więcej :) Składniki (na dużych 8 szt.): 1 szklanka quinoi (komosy ryżowej) pół szklanki mąki kukurydzianej 2 łyżki skrobi ziemniaczanej 1/3 szklanki kakao 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 czubata łyżeczka cynamonu szczypta soli 1 łyżka mielonego(...)minuty.  5. Do składników suchych dodać mokre, tj. siemię lniane, banana, olej kokosowy i mleko roślinne. Dokładnie wymieszać i odstawić na 10 min. (w tym czasie rozgrzać gofrownicę). Jeśli ciasto będzie zbyt gęste dodać 1-2 łyżki mleka roślinnego.   6. Ciasto nalewać partiami i piec dłużej niż w instrukcji urządzenia o ok. 3-4 minuty.  Ostudzić

Domowa Cookierenka Agi
Tarta z figami i kozim serem 341

minutach wyciągamy ciasto, rozwałkowujemy pomiędzy 2 arkuszami papieru do pieczenia i wykładamy w nim formę na tarte o średnicy 26 cm. Ciasto nakłuwamy widelcem i ponownie chowamy do lodówki na czas nagrzania piekarnika. Na cieście kładziemy folie aluminiową a następnie wykładamy nasze obciążenie w postaci np. fasoli jaś. Spód tarty pieczemy 10 min w temperaturze 180 stopni, następnie ściągamy(...)obciążenie i pieczemy jeszcze 5 min. Składniki na masę (bez figi) łączymy przy pomocy trzepaczki a następnie wylewamy na podpieczony spód do tarty. Na masie układamy plasterki figi a następnie smarujemy je miodem połączonym z olejem. Całość pieczemy 30 minut w temperaturze 180 stopni lub do momentu kiedy nasza masa się zetnie

Mohiella
Chleb owsiany z ziarnami dla diabetyka 161

najlepsze ziarniste chlebki z dobrej piekarni, a wykonać go można w kilka minut (plus pieczenie). Wystarczą tylko płatki, jogurt, trochę ziaren siemienia lub szałwii hiszpańskiej (chia), sól i soda. Trudno w to uwierzyć, ale ten chleb zdetronizował u nas żytni chleb z ziarnami na zakwasie , który piekłam dotychczas. Serio. Kilka uwag do składników – płatki owsiane muszą być dość(...)wymieszać z ziarnami, solą i sodą. Dodać jogurty i wymieszać dokładnie. Ciasto przełożyć do foremki ba chleb/podłużnej brytfanki (moja miała długość ok. 22 cm) wyłożonej papierem do pieczenia. Odstawić na 10 minut i włożyć do piekarnika nagrzanego do 200 stopni Celsjusza. Piec około godzinę bez termoobiegu, grzanie góra-dół. Wyjąć i ostudzić. Gorący chleb też jest pyszny

Dietolog
CIASTO PÓŁKRUCHE Z MORELAMI I BEZĄ – bardzo szybkie! 161

przesiewamy, dodajemy żółtka, posiekane masło, cukier i proszek do pieczenia – zagniatamy ciasto. Wylepiamy blachę wyłożoną papierem do pieczenia, nakłuwamy. Układamy pokrojone w plasterki morele. Białka ubijamy na sztywno ze szczyptą soli, pod koniec stopniowo wsypujemy cukier – ubijamy bezę. Wykładamy na rabarbar, zapiekamy ok. 50 minut w 170C ( gdyby beza za szybko się rumieniła – przykrywamy ). I gotowe! Smacznego

Ostra na Słodko
Muffinki kokosowe z rodzynkami 151

temp. pokojowej. Piekarnik nagrzewam do temp. 180 C, grzanie góra plus dół, bez termoobiegu. Wszystkie składniki mieszam rózgą w misce do połączenia, na końcu dodaję wiórki i rodzynki, mieszam łyżką. Formę na muffilny wykładam papierowymi papilotkami, napełniam ciastem do 2/3 wysokości. Piekę ok. 20 minut na środkowej półce piekarnika. SMACZNEGO

Zasmakuj Kuchni
Całonocny chleb na drożdżach 257

całą noc w temp. pokojowej do fermentacji, w sumie 12 h. Rano ciasto wyłożone na oprószony mąka blat i uformowane w bochenek, wyrastało 1 h w koszyku w temp. pokojowej. Piekłem 40 minut w garnku żeliwnym, 20 minut 230oC z pokrywą i 20 min 190oC bez pokrywy. Smacznego

Przepisy na domowy ser i chleb
CHLEBEK NA SODZIE 175

ustawiamy pieczenie góra dół. Mąkę przesiewamy, dodajemy sól i mieszamy. Odmierzamy 400 ml kefiru, wsypujemy sodę. Gdy zacznie rosnąć wlewamy do mąki i zagniatamy ciasto. Przekładamy do blaszki, wyrównujemy. Posypujemy ziarenkami i pieczemy ok. 40 minut do suchego patyczka. Wyciągamy z blaszki i studzimy najlepiej na kratce. Smacznego :) Polecam również prosty przepis na chleb na drożdżach, bez wyrastania

Pani na deser
Chleb żytni razowy radziwiłłowski na zakwasie 101

miejsce. Po tym czasie ciasto chlebowe powinno podwoić swoją objętość Jak i w jakiej temperaturze piec chleb żytni razowy na zakwasie Piekarnik nagrzać do temperatury 220-230 stopni (grzałka góra - dół, bez termoobiegu). Piec przez około 10-15 minut, po czym zmniejszyć temperaturę do 200 stopni, wyjąć chleb z formy  (zdjąć papier do pieczenia jeśli go używaliśmy

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Słodkie francuskie babeczki z twarogiem i rodzynkami 129

roztrzepuje w filiżance. Do silikonowej foremki, np. w kształcie gwiazdki wkładam kwadrat ciasta francuskiego, daję łyżeczkę farszu serowego, zagniatam brzegi tworząc jakby zamknięty kwiat – sakiewkę. Smaruję roztrzepanym jajkiem i posypuję odrobiną brązowego cukru. Piekę w 180C na środkowej półce w piekarniku bez termoobiegu około 18 minut do zrumienienia. Słodkiego smacznego

Zasmakuj Kuchni
Sernik na zimno z galaretką 318

lodówki an pół godziny. Nastaw piekarnik na 160ºC na termoobieg (bez termoobiegu 175ºC lub wedle piekarnika). Rozwałkuj ciasto na placek o średnicy 26 cm. Przenieś na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Nakłuj widelcem i wstaw do nagrzanego piekarnika. Piecz na złoty kolor przez 25 minut. Wyjmij upieczony kruchy spód i ostudź. Przygotuj masę serową. Namocz żelatynę w zimnej

codojedzenia
Quiche z dynią i kozim serem 225

kulę. Owiń ciasto w folię i włóż do lodówki na godzinę. Schłodzone ciasto rozwałkuj i wyklej nim formę o średnicy 26 cm. Nakłuj spód widelcem i wstaw do nagrzanego na 200ºC piekarnika na termoobiegu (bez termoobiegu 10 stopni więcej lub wedle piekarnika). Piecz przez 10 minut. Obierz cebulę i pokrój w drobną kostkę. Zeszklij na maśle. Dodaj szpinak, dopraw

codojedzenia
BABECZKI KAWOWE 101

mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Wymieszać. Na samym końcu dodać zaparzoną, wystudzoną kawę (oczywiście kawę przelaną przez sitko, bez fusów). Wymieszać. Piekarnik nagrzać do 180'C. W tym czasie formę do babeczek wyłożyć papierowymi papilotkami. Nalewać ciasta do 2/3 wysokości foremek. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec około 30-35 minut.  Można posypać cukrem pudrem

Zrób to smacznie
na szybko francuskie z mandarynkami i cynamonem... 130

szerokie brzegi do podwinięcia mandarynki posypać cukrem waniliowym, cynamonem i budyniem czekoladowym bez cukru brzegi ciasta nałożyć na owoce, dociskając złączenie, posmarować pędzelkiem maczanym w wodzie ostrym nożem ponacinać skośnie wierzch ciasta, piekarnik elektryczny nagrzany na 210 C, grzanie góra/dół, ciasto piec około 35 minut, na ciemnozłoty kolor, wystudzone posypać pudrem cukrem - pyszne na szybko aromatyczne ciasto

W Mojej Kuchni Lubię
Pain de Campagne 191

lodówki. Odwrócić na posypany mąką blat i ostrożnie przełożyć ciasto do garnka. Autor przepisu zaleca pieczenie tych chlebów w specjalnych garnkach typu Dutch Oven, które wcześniej rozgrzewamy wraz z piekarnikiem do 245 st.C. Pieczemy przez ok. 30 minut pod przykryciem, a następnie 20 minut bez pokrywki. Ja piekłam na zwykłej blaszce wyłożonej papierem do pieczenia przez

Nastoletnie Wypiekanie
Ciastka mumie – Halloween 187

wstawiłam do lodówki na godzinę. Po schłodzeniu podzieliłam ciasto na talarki o grubości około 1 cm. Ułożyłam na blasze pokrytej papierem do pieczenia w odstępach, ciastka wyrastają. Przed pieczeniem nagrzałam piekarnik na 175ºC na termoobiegu (bez termoobiegu 200ºC lub wedle piekarnika). Piekłam ciastka przez 8 minut. Ciastka po wyjęciu z piekarnika są wciąż miękkie ale po ostygnięciu

codojedzenia
Pizza Margherita 317

blaszce, lub ciasto rozwałkować i dopiero przełożyć na blachę. Na cieście rozprowadzamy sos pomidorowy.  Na pizzy rozkładamy ser mozzarella.  Całość posypujemy parmezanem oraz oregano.  Pizzę wkładamy na dolną półkę nagrzanego piekarnika i pieczemy około 12 minut w 240 stopniach. Grzałka góra + dół, bez termoobiegu. Pizzę, po wyjęciu z piekarnika, ozdabiamy listkami bazylii. Smacznego :) Zachęcam

Smak mojego domu
Słodkie babeczki z twarogiem i rodzynkami w brązowym cukrze 136

roztrzepuje w filiżance. Do silikonowej foremki, np. w kształcie gwiazdki wkładam kwadrat ciasta francuskiego, daję łyżeczkę farszu serowego, zagniatam brzegi tworząc jakby zamknięty kwiat - sakiewkę. Smaruję roztrzepanym jajkiem i posypuję odrobiną brązowego cukru. Piekę w 180C na środkowej półce w piekarniku bez termoobiegu około 18 minut do zrumienienia. Słodkiego smacznego

Zasmakuj Kuchni
Słodkie przekąski na spacer 173

słodkie. I nie skłamię jak napiszę, że po takim jednym mam dość słodyczy na długi czas. Wystarczy zmiksować namoczone daktyle, rodzynki, orzechy ziemne i owsiankę. Keksówkę wyłożyć papierem do pieczenia, włożyć przygotowaną masę i ugnieść. Potem należy wyciągnąć i pokroić w batoniki. Placki Najprostszy przepis, z którego najczęściej korzystam to jogurt naturalny, jajko i mąka. Proporcje takie(...)miodu / cukru trzcinowego 90 ml oleju Do nadziania dżem (polecam Łowicz 100 % bez dodatku cukru). W jednej misce mieszamy mokre składniki, w drugiej suche. Łączymy wszystko razem, mieszamy. Połowę ciasta nakładamy do foremek, dajemy ulubiony dżem i przykrywamy ciastem. Pieczemy w 180 stopniach około 25 minut. To zestawienie kilku przekąsek, które zabieramy ze sobą na spacery, wyjazdy lub dłuższe

lady-och-mistrzyni.blogspot.com
Kokosowe ciasto z kubka 239

łyżeczki cukru 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia łyżeczka oleju kokosowego łyżeczka wiórków kokosowych do ciasta, i odrobina do dekoracji Sposób przygotowania Składniki mieszamy dokładnie w kubeczku. Pieczemy w mikrofalówce minutę. Dekorujemy wiórkami kokosowymi. Uwagi Olej kokosowy musi być oczywiście nierafinowany, tłoczony na zimno. Można taki dostać bez problemów w sklepie. Osobiście polecam wam rodzinną olejarnię Olini.pl gdzie możecie

Mr. Taste
Sernik z rosą 335

bezę białka jaj, 5 szt cukier, 1/2 szkl Przygotowanie Wszystkie składniki na kruche ciasto szybko zagniatamy w plastyczną masę. Wałkujemy i wykładamy na dno blachy. Pieczemy w temperaturze 180st przez około 20 minut. Wszystkie składniki masy serowej miksujemy razem tylko do połączenia składników. Wylewamy na podpieczony spód. Ponownie wkładamy do piekarnika na około 40-50 minut. Na 5 minut przed(...)końcem pieczenia ubijamy białka na sztywną pianę, pod koniec stopniowo dodajemy cukier. Masę białkową równomiernie rozprowadzamy na gorącym serniku. Zmniejszamy temperaturę do 170st, pieczemy przez około 12-15 minut. po upieczeniu odstawiamy sernik w chłodne miejsce. Po około godzinie powinna pojawić się rosa

Gotowanie moimi oczami
Muffinki kefirowe ze śliwkami i czekoladą 194

przekładam do papilotek. Jedna łyżka ciasta, na to połówka śliwki bez pestki, znowu łyżka ciasta. Do części wtykam kostkę czekolady, niektóre obsypuję przygotowaną kruszonką. Przekładam wszystkie na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i wkładam do nagrzanego piekarnika.   Temperatura piekarnika: 180 °C Czas pieczenia: około 45 minut Gdy ostygną, dekoruję bitą śmietaną oraz posypkami

Kuchnia co dnia
Ciasto kruche z brzoskwiniami. 123

palcami, grzbietem łyżki lub małym wałkiem. Ciasto ma być tylko na spodzie, bez rantów. Na tak przygotowane ciasto rozkładamy pokruszone biszkopty, na nich równomiernie rozkładamy nektarynki. Do pozostałej kruszonki dodajemy cynamon, dobrze mieszamy i posypujemy wierzch ciasta. Wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy 30-35 minut, aż się ciasto zarumieni (nie należy piec zbyt długo, bo ciasto może być

Rozpustne gotowanie
Ciasteczka cynamonowe na Walentynki 118

surowe jajo, mąkę z proszkiem do pieczenia i cynamon. Wyrabiać ciasto około 15 minut,  rozwałkować ciasto na grubości ½ cm i wycinać foremką serca. Z połowy sercowych ciastek powycinać w środku małe serduszka. Układać na blaszce wyłożonej pergaminem, piec 10 minut w temperaturze 170 stopni.  Następnie wystudzone ciastka ( bez wycięć ) smarować czerwoną konfiturą ( jeżeli jest za rzadka

Tradycyjna Kuchnia
Dietetyczna (prawie) rolada czekoladowa 129

łyżeczka proszku do p. krem: 500g sera białego Emilka 1 budyń czekoladowy bez cukru 1,5 szklanki mleka 0,5% stewia wg. smaku Sposób przygotowania: Składniki na ciasto miksujemy na najmocniejszych obrotach przez około 5 minut ciasto wylewamy na niewielką (prostokątną) blachę pokrytą papierem do pieczenia pieczemy około 10-15 minut w temp. 170 stopni (ciasto zbytnio

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Ciasto czekoladowe z bakaliami 111

keksowej wyłożonej papierem do pieczenia lub wysmarowanej masłem i posypanej mąką pszenną. Wstawiamy do rozgrzanego do 175`C piekarnika i pieczemy około 55-60 minut - do suchego patyczka ( pamiętajmy o tym, że ciasto jest z kawałkami czekolady, które zastygną dopiero po całkowitym ostudzeniu).Upieczone ciasto polewamy rozpuszczoną czekoladą, posypujemy cukrem pudrem lub pozostawiamy bez dodatków.Smacznego

Słodkie Przyjemności
Sernik z pianką 363

szklanki mleka1/2 szklanki oleju2 całe jajka4 żółtka i 4 białka3/4 szklanki cukru1/2 paczki rodzynek (opcjonalnie)Zaczynamy od przygotowania kruchego ciasta. Wszystkie składniki wyrobić i oblepić nim całą formę do pieczenia (25 x 40 cm), łącznie z bokami! (fot.1). Należy zwrócić uwagę, żeby oblepić formę bardzo szczelnie, ponieważ masa serowa będzie dosyć rzadka.Teraz czas na masę serową. Ubić(...)momencie można dodać namoczone wcześniej rodzynki.Wszystko wymieszać.Ser delikatnie wylać na oblepioną ciastem formę (fot.2) i piec około 1 godziny w temperaturze 200°C (bez teroobiegu).Następnie ubić pianę z 4 białek + 6 łyżek cukru. Wyłożyć na upieczony gorący sernik (fot.3) i piec jeszcze 10-15 minut w temperaturze 210°C.Inspiracja: o-pysznym-jedzeniu.bloog.pl

Świat Ciasta

Proponowane wyszukiwania