ciasto bez pieczenia w 10 minut - 18500 przepisów (strona:212/1234)

Tarta z serem feta i kurczakiem 226

Ponakłuwać widelcem - zapobiega wybrzuszaniu się ciasta podczas pieczenia . Aby ranty ciasta nie przypaliły się przy pieczeniu, boki formy zasłonić folią aluminiową, tak aby tylko dół się swobodnie piekł. Podpiec ok 15-20 minut w 200C w nagrzanym wcześniej piekarniku - opcja góra-dół, środkowy poziom piekarnika, bez termoobiegu . Koniecznie potem wystudzić - w ten sposób spód nie namoknie

Grunt to przepis!
Ciasto cappuccino z malinami 636

pieczenia i wylać ciasto. Pieczenie – piekarnik nagrzać do 180 C i piec 25-30 minut. Sprawdzić patyczkiem stan upieczenia. Po wyjęciu z ciasta musi być suchy. Upieczone ciasto odstawić do całkowitego ostudzenia. Poncz do nasączania biszkopty – zaparzyć kawę odrobiną wrzącej wody, przecedzić. Kawa musi być czysta bez fusów. Do kawy dolać rum, wymieszać. Jak biszkopt

Kuchnia Pokoleń
Tarta szpinakowa z kurczakiem i pieczarkami 258

Ponakłuwać widelcem - zapobiega wybrzuszaniu się ciasta podczas pieczenia. Aby ranty ciasta nie przypaliły się przy pieczeniu, boki formy zasłonić folią aluminiową, tak aby tylko dół się swobodnie piekł. Podpiec ok 15-20 minut w 200C w nagrzanym wcześniej piekarniku - opcja góra-dół, środkowy poziom piekarnika, bez termoobiegu. Koniecznie potem wystudzić - w ten sposób spód nie namoknie

Grunt to przepis!
Ciasto z budyniem kokosowym, śliwkami, malinami i bezą :) 183

bezy) - 40 g cukru  Do miski wsypałam dwie mąki, proszek do pieczenia, cukier oraz dodałam pokrojone masło. Zagniotłam na jednolitą masę. Następnie dodałam 5 żółtek i dalej zagniatałam . Blaszkę o wymiarach 29 x 35 cm wysmarowałam masłem i wyścieliłam papierem do pieczenia. Blaszkę wylepiłam ciastem i podziurkowałam widelcem. Ciasto piekłam w piekarniku ok. 15-20 minut(...)spód. Owoce: - 950 g śliwek - garść malin  - 2 łyżki mąki ziemniaczanej Śliwki umyłam, wydrylowałam i obtoczyłam wraz z malinami w mące ziemniaczanej. Wyłożyłam owoce na budyń kokosowy.  Beza: - 5  białek - 250 g cukru - płatki kokosowe  Do misy z miksera wlałam białka, które rozmiksowałam wraz ze szczyptą soli. Po chwili dodawałam porcjami cukier, a czas miksowania

Receptura smaku
UCIERANE CIASTO ZE ŚLIWKAMI 314

usuwamy pestki. Piekarnik rozgrzewamy do 180℃ (góra/dół bez termoobiegu). Spód formy o średnicy 24 cm wykładamy papierem do pieczenia i zapinamy obręcz. CIASTO : Mąkę z proszkiem do pieczenia przesiewamy do miski. Miękkie masło ucieramy z cukrem pudrem na jasną i puszystą masę (przez 10 minut). Nie przerywając ucierania dodajemy po jednym jajku, kolejne dodając

cool and minty
Racuszki bananowe z sosem karmelowym 190

wsypać cukier, dodać mąkę wymieszaną budyniem oraz  proszkiem do pieczenia, wsypać cukier z wanilią, całość wymieszać łyżką aż powstanie gęste jednolite ciasto bez grudek. Na patelnię wlać niewielką ilość oleju, rozgrzać, nałożyć ciasto, forując okrągłe placuszki, smażyć na złocisto z każdej strony po 2-3 minuty. Sos karmelowy: Cukier wsypać do suchego rondelka, wstawić na mały ogień

Wanilia i Kardamon
Proste ciasto z rabarbarem 308

obsypanej kaszą manną keksówki. Na wierzch wykładamy nasz rabarbar (bez wody, którą mógł puścić). Ciasto wkładamy na środkowy poziom do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i pieczemy do tzw. suchego patyczka (wbitego w środek). Czas pieczenia może być różny w zależności od piekarnika (około 45 minut), dlatego stosujemy zasadę suchego patyczka. Ciasto oprószamy cukrem pudrem. Przechowujemy pod przykryciem

Słodkie okruszki
Sernik Wenus 264

piana zacznie gęstnieć (będzie przyjmować konsystencje bezy). Zmniejszyć obroty miksera i dodać żółtka. Do piany przesiać obie mąki i proszek do pieczenia. Całość wymieszać delikatnie łyżką. Ciasto przełożyć do formy (forma 20 cm x 30 cm) wyłożonej papierem do pieczenia i piec przez 40 minut w 170 stopniach. Wystudzić

KuchniaWeDwoje.pl
Domowe kruche babeczki z owocami 701

Dodajemy żółtka i wyrabiamy ciasto na jednolitą masę. Smarujemy foremki tłuszczem. Wyrobione ciasto można rozwałkować i wyciąć za pomocą szklanki kółeczka. Ja wybieram szybszą opcję formowania kuleczki i rozprowadzenia jej ręcznie na foremce. Piec w temp. 190 st. przez ok. 20 minut (u mnie z termoobiegiem bez górnej grzałki) do uzyskania złotego koloru. Pamiętaj, by przed włożeniem babeczek

Mojewlasne.pl
CHLEB PSZENNY RAZOWY WIELOZIARNISTY 150

minut (u nas robi to mikser z hakiem). Kiedy ciasto będzie dosyć sprężyste i przestanie kleić się do rąk, przełóżcie je do miski, przykryjcie folią spożywczą i odstawcie na około 2-3 godziny ( w połowie tego czasu odgazujcie ciasto- najlepiej naciągając każdy bok ciasta do środka)- ciasto powinno co najmniej podwoić objętość. Po pierwszym wyrastaniu przełóżcie ciasto na oprószony mąką(...)wodą i  posypać  przygotowaną mieszanką ziaren). Przykryjcie ściereczką i odstawcie na kolejne 1-1,5 godziny. Piekarnik nagrzejcie do 220 st bez termoobiegu. Zaparujcie go. Chleb ułóżcie na blasze, nacechujcie  i pieczcie około 40-45 minut. Upieczony ostudźcie na kratce

OliveandThyme
Trójkolorowa zapiekanka rybna 385

formie do pasztetu wyłożonej papierem do pieczenia) wysmarować pozostałym masłem. Na dno formy wyłożyć gałązki koperku ( bez twardych łodyżek) na to wyłożyć dorsza, potem dorsza ze szpinakiem i na wierzch łososia. Formę przełożyć do większej formy (np od ciasta) wlać do niej trochę wody i wstawić do piekarnika. Piec 45 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Przygotować

Cooking for Emily
Choinki z piernika 152

Resztę ciasta ciemnego i jasnego połączyć razem bez zagniatania tak, aby powstało dwukolorowe ciasto,  rozwałkować i wyciąć ostatnie formy choinkowe i ozdoby. • Wymiary choinek: wysokość x szerokość podstawy – 30×14, 25×12, 20×10 • Pierniki piec w 180 st.C przez 15 minut. • Bezpośrednio po wyjęciu piernikowych trójkątów

To co kocham
Chleb z naczynia- szybko i pysznie 711

będzie pękać! Po kilku/kilkunastu minutach ogrzewania naczynia, przełożyć do niego wyrośnięte ciasto i przykryć gorącą pokrywką. Przykręcić piekarnik do 200C i p iec w takiej temperaturze najpierw przez 30 minut - w 1/3 wysokości piekarnika, grzałka góra-dół, bez termoobiegu . Po tym czasie zdjąć pokrywkę i piec jeszcze kolejne ok. 20 minut - chleb upieczony jest wtedy, gdy po postukaniu wydaje

Kubki smaku
Całuski z wiśniami 172

kółka. Na każde kółko kładziemy tyle wiśni, aby można było bez problemu skleić końce ciasta (sklejamy jak pierogi). Uprzednio jednak zwilżamy brzegi ciasta wodą co sprawi, że rożek nie rozklei się podczas pieczenia. Gotowe rożki kładziemy na blaszkę. Ciastka pieczemy w temperaturze 200 stopni przez około 20 minut, aż nabiorą złotego koloru. Gdy lekko przestygną wierzch ciastek smarujemy

My simple kitchen
Jagodzianki z kruszonką 211

palcami aż powstaną drobne okruszki, następnie połączyć składniki w jednolite ciasto. Wierzch wyrośniętych drożdżówek posmarować za pomocą pędzelka żółtkiem rozmieszanym z 2 łyżkami mleka  (fot.3)  i posypać rozdrobnioną w palcach kruszonką  (fot.4) . Piec przez 20 minut w piekarniku nagrzanym do 180ºC (grzanie góra - dół bez termoobiegu). Źródło: kwestiasmaku.com   drukuj przepis

Świat Ciasta