ciasto bez jajek - 13000 przepisów (strona:70/867)

Lekki sernik pływający 234

wypróbować. SKŁADNIKI Kruche ciasto: 1 szkl. mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/4 szkl. cukru 1 łyżeczka smalcu 5 dag masła 1 jajko 1 żółtko Masa serowa: 700 g sera do serników 1/4 szkl. oleju 1/2 szkl. cukru 1,5 szkl. mleka 1 budyń waniliowy 1 całe jajko 2 żółtka 1/4 olejku pomarańczowego rodzynki lub żurawina Beza: pozostałe białka

Złote przepisy
Smaczne GOFRY 157

Dziś przedstawiam fajny przepis na pyszne i chrupiące gofry. Warto podawać je z bitą śmietaną i owocami. Ja lubię robić je również z dodatkiem dżemów oraz

Blog kulinarny S9.PL
Sernik Królewski 194

jeżeli macie ser z biedronki trzeba do przepisu dać dwa budynie) 5 jajek 1,5 szklanki cukru pudru 1 kostka masła 1 cukier waniliowy 1 budyń waniliowy ( 60 g) 1 łyżka mąki pszennej 4 łyżki rodzynek  ( ja mam bez rodzynek ponieważ nie lubię ;) ) Wykonanie:  Ciasto: Mąkę razem z proszkiem do pieczenia, cukrem pudrem oraz kakaem przesiewamy

W Moim Magicznym Domu
Pieczemy serniki 324

pianę, uzyskamy sernik o puszystej, lekkiej konsystencji. Spód sernika Do sernika najlepiej sprawdzi się spód z kruchego ciasta. Pamiętajmy, by przed wyłożeniem masy serowej delikatnie go podpiec. Dodatkowe składniki Do ciasta można dodać odrobinę skrobi ziemniaczanej, mąki pszennej lub proszku budyniowego bez cukru, dzięki czemu zagęścimy strukturę naszego sernika . Należy jednak uważać z ich ilością – nadmiar sprawić może(...)Drugi to pieczenie w temperaturze nie przekraczającej 180°C. Pierwszy patent najlepiej sprawdza się w przypadku serników z jajkami dodawanymi w całości. Niższa temperatura sprawia, że powierzchnia ciasta staje się niemalże idealnie płaska. Sernik najlepiej piec na środkowej półce piekarnika bez termoobiegu – mógłby on sprawić, że jego wierzch wyschnie i zbyt szybko zacznie pękać. Gdy zależy nam na zachowaniu

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Sernik z rosą 146

przepis i piękne zdjęcia. SKŁADNIKI: Na ciasto: 2 szklanki mąki 1/2 kostki miękkiej margaryny 1/2 szklanki cukru 2 żółtka\ 1 jajko 2 łyżeczki proszku do pieczenia Masa serowa: 1 kg twarogu półtłustego  1 szklanka cukru 1/2 szklanki oleju 2 jajka 4 żółtka 2 szklanki mleka budyń śmietankowy bez cukru (35 g) Rosa z białek : 6 białek 1 szklanka

W kuchennym oknie Ewy
Krokiety z pieczarkami. 175

łyżka oleju sól Farsz: 700 g pieczarek 2 cebule 2 łyżki bułki tartej sól pieprz Dodatkowo: olej do smażenia 1 jajko bułka tarta do panierowania sól Wykonanie: Ciasto Wszystkie składniki dokładnie roztrzepać trzepaczką aż ciasto będzie gładkie i bez grudek. Odstawić na 15 minut, aby ciasto "odpoczęło" Na rozgrzaną patelnię wraz z olejem wlewać małe porcje ciasta, aby pokryć(...)podsmażyć na oleju, dodać pieczarki. Smażyć do wyparowania wody. Doprawić solą i pieprzem. Do farszu dodać bułkę tartą. Na naleśnik nakładać farsz i zawijać krokiety. Na talerz wybić jajko i roztrzepać widelcem, posolić. Na drugi talerz wysypać bułkę tartą. Każdego krokieta obtoczyć w jajku, a następnie w bułce tartej. Na patelni rozgrzać olej i smażyć krokiety z dwóch stron

O kuchni z uczuciem
Fornetti z jabłkami i budyniem 205

jabłka 2  łyżki masła 2   łyżki   cukru trzcinowego brązowego z cynamonem 1 jajko 1 budyń śmietankowy z cukrem 400 ml mleka Jak wykonać ? Budyń śmietankowy gotujemy w mniejszej ilości mleka wg przepisu na opakowaniu, lekko studzimy. Dobrze schłodzone, świeże, ciasto francuskie rozwałkowujemy na prostokątne dwa  placki, każdy dzielimy na 10 równych małych prostokątów na każdej połowie(...)ogniu mieszając aż zrobi się złocisty karmel dodajemy jabłka mieszamy podduszamy chwilę, studzimy. Gotowe jabłka przekładamy łyżeczką na przygotowane ciasto po stronie bez nacięcia, dodajemy po łyżeczce budyniu zawijamy nacięciem do góry, zlepiamy brzegi, smarujemy rozkłóconym jajkiem,posypujemy grubo cukrem trzcinowym  z cynamonem.  Wkładamy do nagrzanego piekarnika do 195*c i pieczemy do zrumienienia. Około 15 minut

Wanilia i Kardamon
Bezglutenowe kluseczki i pesto z młodej pokrzywy 135

ciasto bez grudek. Ciasto nakładamy łyżką do garnka z gotującą się, osoloną wodą (jak na makaron). Żeby ciasto odlepiało się od łyżki, przed pierwszą kluseczką należy potrzymać łyżkę chwilę we wrzątku. Jeśli kluseczki się rozpływają, to znaczy, że ciasto jest za luźne i trzeba dosypać więcej mąki (ja to robię zawsze "na oko" ale wiadomo, że jak jajka

Quinoa Raz!
Tarta spaghetti frittata 150

musimy pilnować patelni ani obracać frittaty. Prosta w przygotowaniu tarta, która obłędnie smakuje, jednym słowem - polecam! Składniki: ciasto na tartę wytrawną (na jogurcie, bez masła) - przepis tutaj 200g ugotowanego makaronu spaghetti 250g śmietanki kremówki 30% 100g żółtego sera gouda 2 jajka 1 średnia czerwona cebula 1 łyżeczka rozmarynu 0,5 łyżeczki pieprz kajeńskiego 0,5 łyżeczki soli Ciasto

Gotowanie i blogowanie
Sernik z mascarpone 163

który chciałam nie iść, bo ileż można pedałować bez bólu nóg? Pomyślałam jednak, że koleżanka i tak mnie rano wyciągnie z łóżka na ten spinning, więc na szybko poczyniłam ciasto z twarogu i mascarpone. Okazało się, że koleżanka z łóżka nie wyciągnęła, ale skoro już upiekłam urodzinowe ciasto, to głupio teraz nie iść na trening ;)   {"@context":"http:\/\/schema.org(...)masy serowej. Pieczemy 35 minut w 180 st. C."],"recipeCategory":"Ciasto","recipeCuisine":"Bez glutenu"} Sernik z mascarpone Danie Ciasto Kuchnia Bez glutenu , Słodkości , Wege Porcje 12 Porcje 12 Składniki 250 g mascarpone 150 g twaróg chudy 2 szt jajko 150 g mąka ryżowa 1 łyżeczka proszek do pieczenia 2 łyżeczka stewia 1:10, lub inne słodziwo

Kucharzyca
Najlepsze świąteczne serniki. Zbiór przepisów na serniki 845

Seromakowiec na kruchym spodzie / Seromak- ciasto, które łączy w sobie ser, mak i kruche ciasto. Jeśli ktoś uwielbia serniki lub makowce, to w tym przepisie znajdzie połączenie tych dwóch ciasta, ciasto jest wilgotne, długo zachowuje świeżość, jest niezwykle smaczne. 3. Sernik królewski – Charakterystyczne dla tego sernika są dwie warstwy ciemnego kruchego ciasta, między którymi znajduje się jasna sernikowa masa(...)mieć idealną, aksamitną, kremową konsystencję. 5. Ciasto sernikowe z beząciasto przygotowane podobne do Japanese Cotton Cheesecake z bezą i poziomkami. Można zatrzymać się na etapie przygotowania ciasta z 3 składników i nie dawać bezy, zaoszczędzimy wtedy godzinę, możemy posypać ciasto cukrem pudrem lub posmarować owocami. Ale beza i owoce dodają ciastu smaku i poprawiają wizualnie jego wygląd

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Piegusek z wyjątkową polewą czekoladową 176

Piegusek - przepyszne ciasto z dodatkiem maku. Mak dodany jest w całości, bez potrzeby mielenia, dlatego przyjemnie chrupie "między zębami". Ciasto bardzo proste do przygotowania, a poprzez mak w swoim składzie idealnie wpisuje się w świąteczną atmosferę. Dodatek skórki pomarańczowej dodatkowo, bardzo świątecznie aromatyzuje babkę. Idealna na małą pauzę w towarzystwie kubka kawy pośród świątecznej krzątaniny. Babeczkę wieńczy przepyszna, błyszcząca(...)gorącej kremówce, ale efekt znakomity. Bardzo polecam! Składniki na 1 keksówkę: 250 g masła 200 g mąki orkiszowej 630 150g mączki ziemniaczanej 250 g ksylitolu lub cukru 4 jajka 250 g suchego maku 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 1/3 szklanka mleka 1 łyżeczka pasty z wanilii 2-3 łyżki smażonej skórki pomarańczowej Składniki na polewę: 3 łyżki kakao

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Sześć makowców Babci Anielki 226

Przepis na 6 sporych makowców. Ciasto: 1kg mąki pszennej wrocławskiej 250g masła 5 jajek (L) 200g cukru 800ml kwaśnej śmietany 18% 70g świeżych drożdży łyżeczka soli ew. kilka łyżek mleka +1 jajko do smarowania Farsz: 700 - 800g niebieskiego maku 300g cukru olejek lub cukier migdałowy 150g masła 2 łyżki miodu 1 całe jajko 3 białka ew. rodzynki, orzechy, według(...)miarę równych ;)) części. Każdą z nich wałkujemy na stolnicy w prostokąt o grubości około 5 milimetrów. Smarujemy go wewnątrz roztrzepanym jajkiem i równomiernie, acz nie nazbyt grubo, nakładamy farsz. Z każdej strony powinno pozostać po przynajmniej centymetrze czystego ciasta, bez farszu. Wygładzamy makową powierzchnię i zawijamy ciasto w ciasny rulonik. (można, ale nie trzeba zawinąć kawałek ciasta do wewnątrz

Kuchenna Kontrrewolucya
Kruche ciasto z truskawkami 209

Cake with strawberriesSkładniki.2 szkl. mąki pszennej25 dag masła1/2 szkl. cukru 1 jajko50 dag truskawek mrożonych1/2 torebki kisielu truskawkowego1 łyżka cukruBeza.2 białka1/2 szkl. cukru1 łyżeczka

Kulinarny karnet Christophera
Jabłkowa tarta tatin. 138

Składniki na nadzienie; 40 g masła 60 g cukru 3- 4 jabłka ( obrane i pokrojone w krązki bez gniazd nasiennych) cynamon do smaku Mąkę przesiać na stolnicę , dodac cukier, sól, masło pokrojone w kosteczkę. Na końcu dodac jajko i zagnieść ciasto. Owinąc w folie i schładzać w lodówce około pół godz. W tym czasie przygotowujemy nadzienie.  Na patelnie

Radość kipiąca uśmiechem.

Proponowane wyszukiwania