ciasto bez jajek - 13000 przepisów (strona:61/867)

Pstrąg łososiowy ze szpinakiem w cieście francuskim 253

Pyszny przepis na rybę, do tego ze szpinakiem, podaną tak, że nie można się jej oprzeć? Nic prostszego! Przygotuj: Świeża ryba (ja użyłem pstrąga łososiowego – 1

MarcinChef
Sernik kakaowy z rosą 224

olej - 1/2 szkl mleko - 2 szkl BEZA 1/2 szkl cukru 3 białka jaj   PRZYGOTOWANIE: CIASTO Na stolnicę wysypać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia.  Dodać pokrojoną na kawałki margarynę, posiekać.  Następnie dodać oba cukry i żółtka, zagnieść ciasto.  Blachę o wymiarach 25 x 36 cm. wysmarować tłuszczem  Ciastem wyłożyć spód i boki blachy.  MASA(...)Następnie wybić jajka, dodać cukier i żółtko , zmiksować składniki.  Podzielić masę na 2 części, do jednej części dodać kakao, wymieszać.  Wylewać łyżką masę na ciasto, na przemian, raz ciemna , raz jasna , do wykorzystania składników, masa będzie bardzo rzadka, ale ma tak być.  Włożyć do piekarnika na godzinę piec w 180 stop. BEZA  Na dziesięć minut przed

Kuchnia Danusi
Marchewkowo-kokosowe blondie 164

Ciasto Kuchnia Bez glutenu , Słodkości Porcje 16 Składniki 120 g marchewka 130 g mąka kokosowa 2 szt jajko 2 łyżeczka proszek do pieczenia 100 g biała czekolada 100 g masło Sposób przygotowania Połowę czekolady rozpuścić razem z masłem. Suche składniki wymieszać, dodać marchewkę, jajka i masło z czekoladą. Pozostałą część czekolady pokruszyć i dodać do ciasta, wymieszać. Ciasto przełożyć

Kucharzyca
Tradycyjny sernik z rosą 152

szklanki cukru 125 g margaryny 4 żółtka Masa serowa: 5 jajek 1 szklanka cukru 16 g cukru waniliowego 1 kg twarogu sernikowego z wiaderka 40 g budyniu waniliowego (1 opakowanie) 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1,5 szklanki mleka 3,2 % 125 g margaryny Beza: 4 białka 3/4 szklanki cukru Ciasto: Do misy miksera wsypujemy mąkę wraz z proszkiem do pieczenia(...)Jajka ubijamy na puszystą pianę z cukrem i cukrem waniliowym. Następnie kolejno dodajemy twaróg, budyń, mąkę ziemniaczaną, mleko oraz wcześniej rozpuszczoną i wystudzoną margarynę. Wszystko delikatnie miksujemy do uzyskania gładkiej masy. Masę przelewamy na podpieczony spód. Wstawiamy do nagrzanego do 180*C piekarnika na 50 minut. Beza: Białka ubijamy na sztywno z dodatkiem białego cukru. Wykładamy je na upieczone ciasto

VioletoweKucharzenie
Ciasto japońskie 186

razu należy nanieść na nią frużelinę z wiśni. Powodzenia!     Składniki na ciasto: 150g masła 1 łyżeczka kawy rozpuszczalnej + 100ml wody 150g mąki 2 łyżki kakao 2 łyżeczki proszku do pieczenia 250g cukru 3 jajka   Składniki na frużelinę: 450g wiśni – bez pestek (mogą być mrożone) 120g cukru 3 łyżki mąki ziemniaczanej 1 galaretka wiśniowa(...)upieczone wcześniej ciasto *** *** Na masie serowej robimy za pomocą małej łyżeczki wzdłuż formy kilka rowków. W zagłębieniach układamy tężejącą frużelinę z wiśniami *** *** Następnie drugim końcem łyżeczki delikatnie mieszamy frużelinę z masą serową *** *** Ciasto wstawiamy do lodówki, najlepiej na całą noc *** *** SMACZNEGO ***     POLECAM TAKŻE: PRZEPISY NA PYSZNE I EFEKTOWNE CIASTA KLIKNIJ TUTAJ CIASTA BEZ PIECZENIA – NAJLEPSZE PRZEPISY KLIKNIJ

Blog z Apetytem
Mazurek różany 124

cukrem. Przepis na ciasto pochodzi z książki „Jak gotować” Marii Disslowej, z 1930 roku.  W oryginalnym przepisie do ciasta dodana została konfitura z róży, ja dodałam płatki róży utarte z cukrem. Do lukru również dodałam płatki, dzięki czemu mazurek jest bardzo aromatyczny i w pięknym różowym kolorze. Udekorowałam cukrem różanym i płatkami migdałów. Ciasto : 3 jajka, 2,5 łyżki(...)płatków róży utartych z cukrem, 250 ml cukru pudru, 120 g migdałów bez skórki – mączki migdałowej, 60 g bułki tartej, lukier : 250 g cukru pudru, 50 - 60 g płatków róży utartych z cukrem, 50 ml soku z cytryny, Jajka ubić z cukrem i różą na pulchną masę. Dodać bułkę tartą i migdały (jeżeli mamy całe migdały, należy je zetrzeć

królestwo garów
Dietetyczne marchewkowe ciasto z kubeczka 153

jesieni. Takie śniadanie chodziło za mną bardzo długo i czekało tylko na wolny poranek... oto jest - ciepłe, aromatyczne i dietetyczne! Ciasto marchewkowe z kubeczka bez grama mąki :) Składniki: 1 marchewka starta na tarce o małych oczkach 1 jajko 1 łyżka otrębów owsianych 1 łyżeczka cynamonu 1/2 łyżeczki przyprawy do piernika 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia ewentualnie miód, stewia, ksylitol

Chocolate Muffin Blog
ciasto z czerwoną porzeczką i bezą 139

świeże. Bałam się, że porzeczki będą kwaśne, dlatego na nie dałam jeszcze grubą warstwę słodkiej bezy. Fajnie to wszystko razem pasowało. I nawet przekonałam się do czerwonych porzeczek:) *foremka 23*28 cm Składniki: na ciasto: 3 szklanki mąki 1,5 szklanki cukru 5 jajek szklanka wody gazowanej Piwniczanka 1/2 szklanki oleju 2 łyżeczki naturalnego ekstraktu z pomarańczy 2 łyżeczki proszku(...)bezę: 4 białka szklanka cukru Jajka rozbić osobno białka i żółtka. Białka wbić do dużej miski i ubić na pianę. Kiedy będzie już sztywna zacząć powoli dodawać cukier a następnie po jednym żółtku. Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia wsypać do ubitych jajek, dodać ekstrakt pomarańczowy, olej i wodę. Delikatnie wymieszać.  Porzeczki opłukać i wysypać na ciasto. Wstawić

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Q... Quiche z pesto, szynką, porem i szparagami! 158

pesto, porem i szynką, w masie jajecznej z 2 rodzajami sera (emmentaler + rolada ustrzycka = świetny pomysł!). Zapraszam! Składniki: 1 x ciasto francuskie (przyznaję się bez bicia: kupiłam!) 1 por 6 plastrów szynki (u mnie prosciutto) 2 jajka 1/2 opakowania sera Emmentaler* 1/2 opakowania Rolady Ustrzyckiej* 3 łyżki pesto 1 duża łyżka masła 5 białych szparag (ze słoiczka) sól(...)zdarzyło mi się niczego przypalić, więc dostosujcie temperaturę do swoich urządzeń ;) W garnku rozgrzewamy masło, wrzucamy pokrojony por oraz szynkę. Doglądamy i mieszamy, aby nam się nie przypaliło :) Rozkładamy ciasto francuskie. Dookoła, na ok. 0,5cm od brzegu ciasta narysowałam kreskę nożem. Uważajcie, by nie przeciąć ciasta! Brzegi zawinęłam w stronę środka. Do miseczki wbijamy 2 jajka, dodajemy pokrojone

Kitchens Alphabet
Ciasto Princessa z karmelem 2850

biszkopty, słodki karmel i chrupiące wafelki. Takie jest właśnie to ciasto:) PRZEPYSZNE! Idealne praktycznie na każdą okazję, Święta, urodziny, niedzielne ciasto, ale bez okazji też zniknie w mgnieniu oka...  W Kauflandzie znajdziecie właśnie atrakcyjną promocję na jajka, śmietanę 30% oraz masę krówkową !  foremka 23x33 cm   Biszkopt:  6 białek ,  200g wiórków kokosowych,  100g cukru(...)ubić na sztywno z dodatkiem soli. Następnie, stale ubijając, stopniowo dodawać cukier. Dodać wiórki kokosowe oraz płatki migdałowe, delikatnie wymieszać szpatułką. Na sam koniec dodać posiekane wafelki. Wymieszać.  Ciasto przelać do formy o wym. 23x33cm wyłożonej papierem do pieczenia. Piec około 30 minut w temp. 170st. Ostudzić. Krem:   2 szklanki mleka,  6 żółtek ,  300g śmietany

Z miłości do słodkości
ciastka francuskie z gruszką i serem 153

jajka 2 łyżki cukru pudru + do posypania 2 gruszki szczypta cynamonu Twaróg wymieszać z jajkiem, cukrem pudrem i cynamonem. Gruszki pokroić na ćwiartki, usunąć gniazda nasienne i pokroić w paseczki. Ciasto francuskie pokroić na 12 kwadratów, w połowie wyciąć foremką otwory. Na kawałki ciasta bez dziur nałożyć po łyżce sera i ułożyć kawałki gruszek. Przykryć ciastem z wyciętymi otworami

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
CYTRYNOWA BABKA Z RODZYNKAMI I SKÓRKĄ POMARAŃCZOWĄ 243

Lubię mieć "w zanadrzu" taką babeczkę, kiedy najdzie mnie ochota na coś słodkiego, tym bardziej , że uwielbiam wszelakie babki i ciasta bez kremów :)) Składniki: 25 dag mąki pszennej 25 dag cukru 25 dag margaryny  4 jajka skórka otarta z 1 sparzonej cytryna 1 łyżeczka proszku do pieczenia dodatkowo (jeśli lubimy) : 100g kandyzowanej skórki pomarańczowej i 100g sparzonych(...)Delikatnie mieszamy wszystko łyżką, aż do dokładnego połączenia wszystkich składników. Dodajemy skórkę pomarańczową i rodzynki i jeszcze raz mieszamy. Formę smarujemy masłem i posypujemy mąką lub bułką tartą. Wlewamy ciasto i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180st na ok. 50 minut. Po tym czasie sprawdzamy patyczkiem czy babka jest już upieczona. Po wystudzeniu lukrujemy lub posypujemy cukrem pudrem

Walijskie Pichcenie
Ciasto drożdżowe na śmietanie (bez tłuszczu i jajek) 173

Chciałam zrobić ciasto bez dodatku tłuszczu (oprócz tego zawartego w śmietanie), a przez przypadek wypadło mi z głowy dodanie jajka, więc ten wypiek to kompletna prowizorka ;) Ale wyszło, i to całkiem smaczne, bardzo wilgotne, w ogóle mi nie obeschło. I wspaniale komponowało się z soczystymi gruszkami! A tak na marginesie - powiem Wam, że niedawno zapomniałam dodać do ciasta cukru

Słodkie inspiracje
Sernik tradycyjny 210

cukru-4 jajka-5 dkg margaryny lub masła-aromat śmietankowy-2 łyżki maki ziemniaczanej-dżem z czarnej porzeczki lub agrestu lub śliwek - do wyboruNa ciasto:-1,5 szklanki mąki pszennej-10 dkg margaryny-0,5 szklanki cukru pudru-1 jajko-łyżeczka proszku do pieczenia-2 łyżki kakao-aromat śmietankowy   Zagniatamy kruche ciasto, ale na początku bez kakao.Ciasto

Maminek kulinarny
Sernik piernikowy Pawła Małeckiego 213

mąkę ziemniaczaną, oraz proszek do pieczenia przesiewamy przez sito, a następnie łączymy z ubitymi jajkami i przestudzoną masą czekoladową. Całość wylewamy do blaszki wysmarowanej masłem i oprószonej mąką. Pieczemy w 160 stopni termoobieg lub 180 stopni (bez termoobiegu) przez 18-20 minut. Upieczone ciasto studzimy, po czym za pomocą noża skrawamy górną warstwę, która posłuży nam jako posypka(...)się nam połączą, to dodajemy po jednym jajku. Masa ma mieć kremową konsystencję. Tutaj ja sobie zrobiłam po swojemu ;-). Gotową masę wykładamy równomiernie na podpieczony spód piernikowy, na tarce na grubych oczkach ścieramy wcześniej przygotowane ciast kruche, które trzymaliśmy w lodówce. Ciasto wkładamy do piekarnika i pieczemy  w 180 stopniach (bez termoobiegu) około 50 minut. Ja ciasto piekłam

kruche babeczki

Proponowane wyszukiwania