ciasto bez jajek - 13000 przepisów (strona:37/867)

Chrupiąca tarta Jabłkowo- marcepanowa 141

plastry ciasta Filo 1 kubek mleka 4 łyżki masła 8 dużych jabłek cukier puder 1 op masy marcepanowej 1 kubek suszonych śliwek bez pestek 1 jajko 2 łyżki cukru muscovado cynamon goździki cukier waniliowy Przygotowanie: ciasto Filo układamy na mokrym, czystym ręczniku piekarnik nagrzewamy do 175*C każdy plaster smarujemy mlekiem, tniemy ciasto na nieduże trójkąciki jabłka myjemy, obieramy

Luźna Kuchnia
Ciasto kruche z serem i truskawkami 157

Sezon na truskawki ciągle trwa, dlatego wykorzystuje je, do czego tylko mogę. Dzisiaj przy sobocie padło na kruche ciasto z sernikiem w środku. Przepis jest niezwykle

Zdrowie i pysznie na talerzu
Placki z kwiatów czarnego bzu. 156

kwiat bzu. Rośnie w moim ogrodzie, przepięknie pachnie, nie można było go nie wykorzystać. Ciasto naleśnikowe połączone z rozwiniętym kwiatem bzu, tak proste a tak dobre. Najlepsze cieplutkie z posypanym cukrem pudrem. SKŁADNIKI : 8 kwiatów bzu z ogonkami  1 szklankę mleka  1 jajko  szczyptę soli  mąki ok 0,5 szklanki (ma być tak gęste

Basia w kuchni
Orzeźwiająca tarta cytrynowa 185

prostu...maślany kruchy spód, cytrynowy, orzeźwiający, bardzo kwaskowaty krem cytrynowy i słodka puchowa beza, pychota. Dłużej reklamować nie będę.  Składniki: ciasto: 250 g mąki 125 g masła 70 g cukru 2 żółtka szczypta soli krem cytrynowy: 4-5 średniej wielkości cytryn 15 g cukru 3 jajka 2 łyżki mąki kukurydzianej (może być mąka ziemniaczana(...)masła beza: 2 białka 100 g cukru Sposób przygotowania: Składniki na ciasto wyrobić ręcznie na gładkie ciasto, uformować kulkę, zawinąć w folię spożywczą i wstawić do lodówki na co najmniej 30 minut. Następnie przygotować foremkę na tartę, wysmarować ją masłem i wyłożyć ciasto, pamiętając o dokładnym dociśnięciu boków i brzegów.  Ponakłuwać widelcem ciasto (ciasto wówczas równo nam wyrośnie

na moim stole...
Przepis #67 Bezglutenowa FIT rolada z kremem czekoladowym 167

białego cukru. Lekka i puszysta:) Wykonana w formie o wymiarach 24 x 24 cm. Idealna do weekendowej herbatki:) Spróbujcie koniecznie;) Składniki  Ciasto - 40 g mąki kukurydzianej - 4 jajka - 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia bez glutenu - 20 g słodzika lub cukru Masa - 100 g namoczonych daktyli - 1 banan - 3 łyżeczki kakao Polewa - 40 g gorzkiej czekolady - posiekane orzechy(...)łączymy wszystkie składniki. Przelewamy do formy i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni około 25 minut. Po tym czasie wyciągamy i przekładamy na ściereczkę oraz zwijamy (jeszcze ciepłe) ciasto w rulon na kształt rolady. Pozostawiamy do wystygnięcia. Daktyle odsączmy z wody. Dodajemy do nich kakao oraz banana. Całość blendujemy na jednolitą masę. Tak przygotowanym kremem przekładamy naszą roladę

Health-Fit-Life
Świąteczna girlanda z bułeczek z makiem (Ghirlanda di panini con semi di papavero) 137

Co roku na naszym świątecznym stole pojawia si ę  "jadalna " girlanda, która cieszy nie tylko oko, ale i podniebnie ;) nie tylko wybornie smakuje, ale również

La grande e la piccola cuoca
Otrębowa tarta z czekoladowym budyniem jaglanym i owocami leśnymi 286

Dziś ostatni post przed moim wyjazdem do Jury Krakowsko-Częstochowskiej. Z jednej strony cieszę się na wyjazd, gdyż zobaczę kolejne, nowe dla mnie miejsce w Polsce

Be Fit Be Strong
Najlepsze ciasto z rabarbarem 176

wierzchu migdałowa, chrupiąca beza. Całość smakuje rewelacyjnie - upieczcie, póki sezon na rabarbar trwa!Ponieważ wszyscy kochamy rabarbar, ciasto z jego dodatkiem postanowiło upiec całkiem liczne grono: Panna Malwinna, Martynosia, Sianko, Justinka, Zuzia, Mops i Bartek - koniecznie do nich zajrzyjcie po więcej rabarbarowych inspiracji.Migdałowe ciasto z rabarbarem i beząSkładniki:(na tortownicę o średnicy 26 cm)ciasto:150 g miękkiego(...)puszystą masę. Wbijać po kolei jajka i dodać żółtka, dokładnie miksując po każdym dodaniu. Przesiane mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia partiami dodawać do ciasta, nie przerywając mieszania. Na końcu wmiksować ekstrakt.Rabarbar obrać, odciąć końcówki i pokroić na nieduże kawałki. Dno formy wyłożyć papierem do pieczenia, brzegi posmarować masłem. Wylać ciasto, na wierzchu ułożyć rabarbar, delikatnie wciskając w ciasto.Podpieka

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Ciasto na dwóch jajkach , najprostsze i pyszne 249

Ciasto na dwóch jajkach , najprostsze i pyszne Jeśli chodzi o pieczenie , to nie jestem najlepsza w te klocki . Dlatego ciągle szukam prostych przepisów bez wielkiej ilości składników . Takich , które dają pewność ,że wszystko się uda To ciasto jest wprost niebotycznie łatwe w wykonaniu . Całość miesza się w jednej misce i tyle . Smakuje obłędnie , jest puszyste i lekko wilgotne . Polecam(...)czyli góra i dół bez termoobiegu . Pieczemy do suchego patyczka , czyli po około 40-50 minutach trzeba nakłuć i sprawdzić czy patyczek jest suchy . Jeśli suchy to gotowe , jak jest na nim surowe ciasto to jeszcze pieczemy . Ciasto zanim zaczniecie kroić powinno przestygnąć , inaczej może się bardzo kruszyć . Smacznego ! Artykuł Ciasto na dwóch jajkach , najprostsze i pyszne pochodzi

Ogrodnik w podróży
Krucha tarta z kremem cytrynowym i bezą 197

godziny. 3. Po tym czasie wstawiamy ciasto do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 - 200°C i pieczemy przez około 15 minut - na złoty kolor. Po upieczeniu odstawiamy spód do tarty do wystygnięcia. Krem cytrynowy: 1. Masło przekładamy do rondelka, rozpuszczamy na małym ogniu. Odstawiamy do wystygnięcia. 2. W misce za pomocą trzepaczki mieszamy jajka (całe: żółtka i białka) z cukrem(...)mieszając. Ma powstać masa o konsystencji budyniu. Po zagotowaniu odstawiamy masę do wystygnięcia. Beza: 1. Białka ubijamy ze szczyptą soli za pomocą miksera na sztywną pianę. Pod koniec dodajemy porcjami cukier cały czas ubijając. Ubijamy jeszcze przez około 10 minut. Ma powstać gęsta, biała masa bez wyczuwalnych drobinek cukru. Tarta cytrynowa: 1. Na upieczony spód do tarty wykładamy masę

W kuchni Katie
Styropian – sernik bez sera 2095

barwie, zaś konsystencją nijak styropianu nie przypomina – masa jest delikatna jak puszek, znacznie puszystsza od tradycyjnych serników. Z przepisu wychodzi duża blacha ciasta. Najlepiej użyć śmietany i jajek w temperaturze pokojowej. Styropian – sernik bez sera z jagodami: ok. 1,3 litra śmietany 18% (4 x po 330 g) * 5 białek 1 szklanka cukru pudru 2 opakowania budyniu(...)łyżeczka proszku do pieczenia listonic_type='fooddrink';listonic_theme='addToShoppingList7';listonic_content=''; document.write(" "); * Do styropianu kupuję cztery duże opakowania śmietany po 330 g. Dwie łyżki zużywam do ciasta, resztę dodaję do masy. Ze wszystkich składników na spód zagniatamy kruche ciasto – można to zrobić ręcznie lub w malakserze. Ciasto dzielimy na dwie części – większą i trochę mniejszą. Większą częścią

Poezja smaku
Ciasteczka bananowe z pomarańczą 444

Ciasteczka bananowe z pomarańczą to słodkie krążki przygotowane bez jajek, za to z dodatkiem banana, który doskonale "skleja" ciasto i nadaje mu charakterystyczny, bananowy smak. Do ciasteczek dodałam skórkę pomarańczową, która wspaniale je aromatyzuje i jest też delikatnie wyczuwalna w smaku.  Z poniższych składników przygotować można około 40 słodkich krążków. Jedno ciasteczko zawiera 50-60 kcal. Ciasteczka bananowe(...)pomarańczą Składniki: 200g mąki pszennej 50g mąki ziemniaczanej 125g cukru pudru 115g banana bez skórki (jedna średnia sztuka) 75g masła 1 łyżka soku z cytryny (do skropienia banana) 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii 1 łyżeczka proszku do pieczenia skórka otarta z jednej pomarańczy Wykonanie: - mąkę pszenną, mąkę ziemniaczaną i proszek do pieczenia wymieszać razem - banana skropić sokiem z cytryny

Smakołyki Bereniki
Pączki wegańskie – na szybko 174

Klasyczne polskie pączki to gęste, puszyste i elastyczne ciasto drożdżowe z dodatkiem masła, jajek i mleka. Da się to ominąć, i zrobić wegańskie mini-pączki, smakujące prawie tak samo dobrze, jak oryginalne. Mini pączki bez jajek, bez masła, bez krowiego mleka. W dalszym ciągu smaczne i lekko drożdżowe. Margarynę razem z mlekiem i dwoma łyżkami oleju rzepakowego(...)ciasta, ale jest to trudne – ciasto nie jest takie jak ciasto drożdżowe, jest odczuwalnie tępe i mało rozciągliwe. Jeśli chcecie, możecie się pobawić – każdą kulkę należy w dłoniach lekko rozpłaszczyć, na środek nałożyć odrobinę twardej marmolady, gęstego dżemu lub powideł, całość zamknąć szczelnie, jak sakiewkę i utoczyć kulkę. Zostawić do podrośnięcia. Są na tyle dobre, że obronią się i bez

Karo in the Kitchen
Sernik z olejem rzepakowym 148

Sernik z olejem rzepakowym„Olej rzepakowy jest naturalnym źródłem kwasów omega – 3 i dlatego go używam" SKŁADNIKI:CIASTO3 żółtka1 łyżka proszek do pieczenia2 szkl mąka0,5

Kuchnia Danusi
Ciasto z malinami i budyniem + film 156

nadzienie 1 torebka budyniu waniliowego bez cukru 1/2 litra mleka 3 łyżki cukru 50 g masła 2 żółtka 1 łyżka cukru pudru 500 g malin przepis          ciasto Mąkę, masło, cukier i jajko mieszamy za pomocą miksera a następnie ciasto wyrabiamy ręcznie na stolnicy. Ciasto odstawiamy na 30 minut do schłodzenia. Schłodzone

Smakowite Dania

Proponowane wyszukiwania