tender. Set aside to cool. Stir in the cheese and season with salt and pepper if necessary. Cut out circles with cutter or glass. Stretch each circle a little bit in your fingers. Place some of the filling in the middle of the dough circle, bend in half, seal the edges with your fingers and then with the fork. Place
karmelowyszklanki mleka 4 jajka 1 budyń śmietankowy Warstwa owocowa 15 dag jeżyn 15 dag malin 2 galaretki owoce leśne Dr.Oetker Bita śmietana do dekoracji jeżyny do dekoracji motylki z czekolady mlecznej i białej Dr.Oetker Sposób przygotowania: Masa serowa: Zmielony ser, jajka, mleko w proszku, mleko zwykłe, cukier i budyń umieścić w jeden misce
Wanilia i Kardamonpomoże nam się doskonale zrelaksować ;) Może upały jeszcze wrócą, więc przepis się przyda ;) SKŁADNIKI 125 ml wody, 2 łyżeczki kawy mielonej 2-3 kostki lodu, 2 gałki lodów waniliowych, bita śmietana, 2 łyżki mleka, czekolada WYKONANIE Kawę zaparzamy, studzimy, a następnie przecedzamy na sitku aby pozbyć się fusów. Odcedzoną kawę miksujemy z kostkami lodu, dolewamy mleko, przelewamy do wysokiej
słodki bratekTartaletki dla czekoladomaniaków. Czekoladowo-kakaowy spód, domowy dżem i bita śmietana, to bomba kaloryczne. Z tych proporcji wychodzą 2 tartaletki o średnicy 7-8 cm. 100 gram gorzkiej czekolady 100 gram kakaowych herbatników 1/2 szklanki śmietanki 30% 2 łyżki domowego dżemu wiśniowego 1 łyżka cukru pudru Czekoladę połamać na kawałki i wrzucić do rondelka. Postawić na gazie i rozpuścić
Czerwony Gupikniektórych brzmi abstrakcyjnie, to przecież w latte komponuje się on bardzo dobrze. A moje doświadczenie mówi, że lepiej on współistnieje z kawą niż z mlekiem. Dodatkiem może być bita śmietanka, w wersji fit można ją pominąć. 2 łyżeczki kawy 2 łyżki syropu 5 łyżek śmietanki 30% 2 łyżeczki cukru pudru Śmietanę przelać do naczynia, w którym będzie ubijana i razem
Czerwony GupikIdealna na gorące dni. Słodka, śmietankowa i pełna kalorii (bita śmietana...). Pomimo gorącej kawy doskonale chłodzi i orzeźwia. Szklanka to 250 ml, ale przygotowany napój podaję w większej - 300 ml. Lody raczej śmietankowe, ale można eksperymentować. 4 łyżeczki kawy 1/5 szklanki śmietanki 30% 1/2 szklanki lodów 1/3 szklanki mleka Śmietankę ubić , można pod koniec dodać łyżeczkę cukru pudru. Kawę
Czerwony Gupikdosłownie 5 min.A jak wygląda i smakuje?Wiem ,że poszłam na skróty ,ale co tam grunt ,że smakuje ha ha... 1 op.podpłomyków jogurtowo-brzoskwiniowe lody brzoskwiniowe bita śmietana owoce sezonowe ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Na podpłomyk wyłożyć jedną kulkę lodów brzoskwiniowych,wokół kulki lodu wycisnąć rozetki bitej śmietany.Między nimi poukładać owoce.Przykryć drugim podpłomykiem.Udekorować i podawać
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielkipodłogę czy ściany. Na szczęście nas to nie dotyczy i oby tak zostało. Trzeba więc spróbować pokazać dziecku inny sposób wyrażania złości, żeby nie zrobiło sobie ani innym krzywdy. Bicie innych Rzucanie zabawkami, pewnie zna to każdy rodzic. Ja już nieraz upomniałam Zuzię za to, jak traktuje swoje zabawki, przede wszystkim misie i lale. Ostatnio miała w ręce małego
Anioszek w kuchniciasteczek herbatnikowych, np. holenderskich 1 czubata łyżka mąki pszennej 1 łyżka zwykłego cukru 1 łyżka wiórek kokosowych 1 łyżka miękkiego masła (25 g) 1 jajko do podania lody lub bita śmietana Brzoskwinie umyć, przekroić na pół i usunąć pestki. Za pomocą blendera zmielić ciasteczka herbatnikowe. Następnie do zmielonych ciasteczek dodać masło, wbić jajko i wsypać mąkę, cukier oraz wiórki kokosowe
Ugotowaćwanilii 4 łyżki cukru 2 łyżki rozpuszczonego masła 170 g mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 120 g jagód (ok. 1 szklanki) jagody do podania sos karmelowy do podania bita śmietana do podania Przygotowanie: W średniej misce zmiksuj jogurt z jajkami, cukrami i masłem. Dodaj przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i zmiksuj tylko do połączenia się składników na gładką
karmelowycytryny, 1 1/2 łyżki wody, 1 1/2 łyżeczki żelatyny, 350 ml śmietany kremówki (30%), 1 szklanka cukru pudru, 250 g serka śmietankowego Philadelphia, 285 g Lemon Curd. Do dekoracji: bita śmietana, plasterki cytryny, borówka amerykańska, listki mięty. Opcjonalnie: żółty barwnik spożywczy. Cytrynowe serniczki, to idealny deser na lato. Delikatna, puszysta masa o orzeźwiającym, cytrynowym smaku, ułożona na ciasteczkowym spodzie - stanowić
Świat Domowej KuchniJeśli jemy sorbet lub jogurtowy lód, to spokojnie, nie musimy się martwić o sylwetkę po zjedzeniu jednego loda. Te śmietankowe i z mnóstwem dodatków (np. czekolada, a na górę bita śmietana) do lekkich deserów już się nie zaliczają. Takich porcji lodów tym bardziej nie powinniśmy jeść zbyt wiele ani my, ani dziecko. Pierwsze porcje lodów dla dziecka są tylko
Anioszek w kuchnibudyń śmietankowy (może być waniliowy) 1/2 litra mleka 1 łyżka cukru 1 galaretka cytrynowa 2 duże banany Dodatkowo: 6 kruchych ciastek (np. herbatników) 60g czarnej porzeczki 1 łyżeczka cukru bita śmietana Przygotować mus bananowy. Połowę mleka zagotować, a w reszcie dokładnie rozmieszać proszek budyniowy i cukier. Całość p ołączyć z gotującym się mlekiem i energicznie mieszając - zagotować. Następnie suchą galaretkę
Di gotujeSkładniki: (na 2 pucharki) 2 duże gałki lodów śmietankowych 1 duży banana 31/2 ciasteczka kakaowego z nadzieniem mlecznym (u mnie z mieszanki PIK Cukry Nyskie) 3/4 szklanki zimnego mleka bita śmietana ulubiona posypka Przygotowanie: Uwaga ! deser należy przygotowywać dość szybko, zwłaszcza w upalne dni. Do misy blendera z nożami przekładamy banana, najlepiej pokrojonego. Dodajemy 21/2 ciasteczka kakaowego z nadzieniem mlecznym
Słodkie okruszkidzień. A do tego wspaniały deser :) Na jedną porcję: 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej ew. 3 kostki lodu ok pół szklanki ziemnego mleka gałka lodów waniliowych kilka kostek białej czekolady bita śmietana Kawę zalać do połowy filiżanki gorącą wodą, ostudzić. Aby szybciej się ochłodziła wrzuciłam do niej 3 kostki lodu. Czekoladę rozpuścić w mikrofali i polać wewnętrzne ścianki szklanki, w której
Smakołyki Asi