ciasto 3 bit - 6127 przepisów (strona:183/409)

Tartaletki bez pieczenia z malinami 176

Dziecinnie proste deserki na wspaniałym kruchym, czekoladowym spodzie. Delikatna bita śmietanka i soczyste malinki są dopełnieniem całości. Deserki z niewielką moją pomocą wykonała córcia ;) Spód:  150 g herbatników 80 g masła  2/3 tabliczki mlecznej czekolady z bakaliami Krem:  500 ml śmietanki 30% cukier do smaku ok 200 g świeżych malin Dekoracja: kilka kostek białej czekolady listki mięty

Smakołyki Asi
Gofry 120

letnia pogodą?.. sama nie wiem. Ale wiem jedno, że robi się je szybko, są pyszne, a sposób z czym są jedzone zależy tylko od nas! :) Czekolada, owoce a może bita śmietana? Smacznego! Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size

Smaki Natalii
Ciasto pijana śliwka 142

łyżeczka proszku do pieczenia   masa ze śliwką   suszone śliwki (5 dag)   300 g masła w temp. pokojowej   250 g nutelli   100 ml wódki   bita śmietana   500 ml śmietanki 30%   3 łyżki cukru pudru   2 usztywniacze do śmietany ( śmietn-fixy )   Sposób wykonania: Śliwki pokroić na mniejsze kawałki i namoczyć

Smaki Natalii
Powrót do źródeł w kuchni 227

której składniki spożywcze poddawane są eksperymentom fizyko – chemicznym, w warunkach bardziej laboratoryjnych, niż kuchennych. Przykładem potraw uzyskiwanych w wyniku takich eksperymentów jest: kawior o smaku pomarańczy, makaron wyglądający jak bita śmietana, oliwki w kapsułkach, lody o smaku jajecznicy czy stek z łososia w formie ptasiego mleczka. Za twórcę tego odejścia od tradycyjnie pojmowanej kuchni uważa się brytyjskiego fizyka Nicolasa Kurti

Kuchcik gotuje
Kawa mrożona na upalne dni 95

SKŁADNIKI: - zamrożone w kostkach mleko - około 4-6 kostek - zamrożone w kostkach espresso (bądź filiżanka kawy rozpuszczalnej, bądź parzonej) - 1/3 szklanki mleka schłodzonego - ewentualnie syrop smakowy, gałka lodów bądź bita śmietana Do szklanki wrzuć kostki mleka i kawy, i zalej zimnym mlekiem. Gotowe

SMYKWKUCHNI
Kawa mrożona 215

Składniki: 1/2 szkl mocnego naparu kawowego 1/2 szkl mleka kilka kostek lodu 2 łyżki lodów 1 banan do dekoracji: bita śmietana, owoce Przygotowanie: Do blendera wlać wystudzoną kawę i mleko, … Czytaj dalej Kawa mrożona

czarrna od kuchni
JAGODOWA POKUSA - PRZEPIS ZE STAREGO BLOGA 154

pracy.Zawsze mówiły - chcesz jeść to na jedzenie zapracuj - i tak to mam do dziś.A Wy?     Jagody , sloiczek domowej roboty 2 łyżki cukru 1/2 kubka małej śmietany bita śmietana   `~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Jagody utrzeć z cukrem.Dodać śmietanę , zmiksować.Przystroić utrzepaną bitą smietaną.Smacznego

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
LEKKI SERNIK NA ZIMNO Z CZARNĄ PORZECZKĄ I BORÓWKAMI 196

masę z porzeczek. Wylewamy na białą masę w tortownicy. Wstawiamy do lodówki na minimum 5 -7 godzin. Gdy masy całkowicie stężeją, tuż przed podaniem ubijamy na wierzch bitą śmietanę. BITA ŚMIETANA NA WIERZCH - 250 ml śmietany 36% - łyżka czubata cukru pudru - 1 śmietan fix Dodatkowo można posypać sezonowymi owocami w całości bądź zmiksowanymi. Sernik przechowujemy w lodówce. Smacznego

SMYKWKUCHNI
PROSTY SERNIK z ciasteczkami OREO 476

też dodać 1 łyżeczkę pasty waniliowej) 200g białej czekolady 10 ciastek oreo pokrojonych na ćwiartki Polewa czekoladowa: 60ml mleka 1 łyżka kakao bez cukru 70g gorzkiej czekolady Do ozdoby: bita śmietana przepołowione ciasteczka oreo     Spód: 1. Ciasteczka przełożyć do blendera i zmiksować ( patrz FILM ). Dodać roztopione masło, szczyptę soli, wymieszać. 2. Masę ciasteczkową wyłożyć na spód w blaszce

Mała Cukierenka
Jagodowa Esmeralda 401

waniliowego, 3 łyżki cukru pudru, 1,5 łyżki kakao. 300g masła, 1 kieliszek likieru czekoladowego, Pianka jagodowa: 250 ml śmietany 30%, 1 szklanka jagód, 2 opakowania galaretki fioletowej, Dodatkowo: bita śmietana i jagody do dekoracji. PRZYGOTOWANIE: 1. Biszkopt: Żółtka oddzielam od białek. Białka ubijam na sztywną pianę. Nie przerywając ubijania dodaję żółtka oraz cukier. Następnie stopniowo dodaję olej, ocet

Tradycyjna kuchnia Kasi
TRZY BIT Z MALINAMI 179

wlewamy zmiksowane maliny i rozpuszczoną żelatynę. Śmietanę wykładamy na zimne ciasto i ponownie chłodzimy około 2-3 godziny. Ciasto najlepiej się kroi na drugi dzień, przed podaniem dekorujemy try bit malinami, posypujemy cukrem pudrem i podajemy.  Smacznego

Kulinarne Fantazje Marioli
Waflowe miseczki z truskawkami, galaretką i bułeczkami maślanymi 114

miseczki. Są smaczne, proste i szybkie w przygotowaniu. Proporcje dostosujcie do własnych potrzeb. Możecie również użyć dowolnych owoców. Pycha!   miseczki waflowe truskawki galaretka cytrynowa wnętrze bułeczek maślanych Dodatkowo: bita śmietana wiórki czekoladowe   Galaretkę przygotować wg przepisu z opakowania i po ostudzeniu wstawić do lodówki, aby stężała. Truskawki pokroić w plasterki. Miseczki naprzemiennie napełniać: pokruszonym wnętrzem z bułeczek, truskawkami

Di gotuje
Shake malinowy z lodami 155

lodów. Zmiksowane owoce dodają mu charakteru, a dodatek lodu idealnie go schładza :D Składniki (na 8 dużych porcji): 2 litry lodów kostki lodu garść malin 800 ml mleka 1 bita śmietana/śmietana kremówka domowy mus malinowy Wykonanie: Kostki lodu wrzuć do blendera, wlej mleko, dorzuć umyte maliny, dodaj lody i zmiksuj na najwyższych obrotach. Kieliszki oblej sosem malinowym, przelej shake

Kulinarna (nie)codzienność
Czereśnie Sauté i książka „W mojej francuskiej kuchni” Susan Herrmann Loomis 175

łyżki jasnego brązowego cukru lub 2 łyżki syropu z agawy sok wyciśnięty z połówki niedużej pomarańczy (możemy użyć soku z cytryny) 2-3 szczypty świeżo zmielonego pieprzu Dodatkowo: bita śmietana do ozdoby     1. Na patelni rozpuszczamy masło. Dodajemy cukier i wsypujemy czereśnie. Podsmażamy, od czasu do czasu mieszając, aż czereśnie zmiękną (około 8-10 minut). 2. Następnie czereśnie

Mała Cukierenka
Czy lody odchudzają? 292

tych deserów lodowych sprawia jednak, że znacznie różnią się od siebie kalorycznością. Najmniej kaloryczne są lody wodne i sorbety, zaś najbardziej lody mleczne i śmietankowe, z dodatkami takimi jak bita śmietana, wafelek, posypka, alkohol, sos czy ciasteczka, które znacząco zwiększają wartość energetyczną. Kaloryczność może także zwiększyć niepozorna polewa - różnica między zwykłym Big Milkiem a tym w polewie wynosi

Powiedz dietom nie