ciasto 3 bit - 6127 przepisów (strona:125/409)

Tort różowy 54

wykonać go na szczególną okazję. Nie jest bardzo pracochłonny. Tort składa się z 6 biszkoptów: dwa ciemno różowe, dwa różowe i dwa jasnoróżowe. Między biszkoptami jest żelka malinowa i bita śmietana. Tort pokryty jest cienką warstwą bitej śmietany oraz bezą włoską. Zapraszam. Inspiracja na biszkopt i bezę włoską blog Moje Wypieki. Składniki na tortownicę 20 cm: Należy przygotować 3 tortownice

moj przepis na
Karpatka po królewsku 73

budyniowej dodać połowę ubitej śmietany, wymieszać, następnie dodać resztę śmietany. Wymieszać przy użyciu miksera, bardzo krótko, tylko do połączenia składników. Krem odstawić do lodówki na czas przygotowywania bitej śmietany. Bita śmietana: 300-500 ml śmietany 36% schłodzonej 1 czubata łyżka cukru pudru 800 gr owoców umytych, osuszonych , bez pestek czy szypułek Przygotować owoce, większe pokroić na części wielkości jednego kęsa

moj przepis na
Torcik W-Z jak z PRL 56

blaty, wyjdą dość cienkie (około 1 cm). Nasącz: 1 szklanka wiśniówki (można też dać 2 szklanki wiśniówki, już bez wody) 1 szklanka zimnej wody Wodę wymieszać z wiśniówką. Bita śmietana: 1 litr śmietany 30% lub 36% schłodzonej 2 łyżki żelatyny 4 łyżki zimnej wody 1-2 łyżki cukru pudru (ja nie dodawałam) 300-400 g dżemu porzeczkowego niskosłodzonego Żelatynę namoczyć

moj przepis na
Ptysie z bitą śmietaną 80

Ptysie z bitą śmietaną Składniki na ptysie. 125 ml wody 125 ml mleka 1 łyżeczka cukru 1/4 łyżeczka soli 12 dkg masła 15 dkg mąki pszennej 15 dkg jajek Bita śmietana: 500 ml śmietanki kremówki (36%) 4 łyżki cukru pudru 1/2 łyżeczka ekstraktu z wanilii Dodatkowo: cukier puder do posypania ptysi Jak zrobić ptysie z bitą śmietaną. Do garnka wlać

MeCooks
Jak zrobić tort na 1 urodziny lub chrzciny 73

owinąć w folię spożywczą, odstawić. Można też biszkopt zrobić wieczorem, przez noc przestudzić w uchylonym piekarniku. 2) Następnie należy przygotować krem do przełożenia tortu. Może to być dżem, plus bita śmietana. Może być też frużelina z bitą śmietaną i z białą czekoladą, może być też krem czekoladowo – malinowy. W zależności od upodobań. Ja polecam krem z tortu biała truskawka

moj przepis na
Torcik W-Z (Wuzetka) 67

mojeprzepisna.pl | Torcik W-Z (Wuzetka) Pamiętam Wuzetkę jako mała dziewczynka, była pyszna, miała aromat rumowy, mocno nasączona, biszkopt kakaowy, bita śmietana, kakao i rozetka ze śmietany na gorze. Była krojona w duże kwadratowe kawałki… czasami, mama musiała mi pomagać zjeść, bo sama nie dawałam sobie rady. Moja Wuzetka jest nieco inna. Odrobinę alkoholowa, mało słodka, mocno wilgotna

moj przepis na
Torcik Pavlova z malinami i bitą śmietaną 61

nieprzesłodzona, czyli smakuje każdemu, jest lekka jak piórko. Mój mąż mówi że to deser dietetyczny, bo prawie nie zawiera kalorii, trochę się myli, bo przecież cukier w bezie i bita śmietana są kaloryczne… ale na pewno mniej niż tradycyjne ciasto, więc nic tylko jeść :-) Składniki na dwa blaty o średnicy 15 cm i 20 cm: 6 białek koniecznie

moj przepis na
Tort różowy 76

wykonać go na szczególną okazję. Nie jest bardzo pracochłonny. Tort składa się z 6 biszkoptów: dwa ciemno różowe, dwa różowe i dwa jasnoróżowe. Między biszkoptami jest żelka malinowa i bita śmietana. Tort pokryty jest cienką warstwą bitej śmietany oraz bezą włoską. Zapraszam. Inspiracja na biszkopt i bezę włoską blog Moje Wypieki. Składniki na tortownicę 20 cm: Należy przygotować 3 tortownice

moj przepis na
Karpatka po królewsku 82

budyniowej dodać połowę ubitej śmietany, wymieszać, następnie dodać resztę śmietany. Wymieszać przy użyciu miksera, bardzo krótko, tylko do połączenia składników. Krem odstawić do lodówki na czas przygotowywania bitej śmietany. Bita śmietana: 300-500 ml śmietany 36% schłodzonej 1 czubata łyżka cukru pudru 800 gr owoców umytych, osuszonych , bez pestek czy szypułek Przygotować owoce, większe pokroić na części wielkości jednego kęsa

moj przepis na
Torcik W-Z jak z PRL 63

blaty, wyjdą dość cienkie (około 1 cm). Nasącz: 1 szklanka wiśniówki (można też dać 2 szklanki wiśniówki, już bez wody) 1 szklanka zimnej wody Wodę wymieszać z wiśniówką. Bita śmietana: 1 litr śmietany 30% lub 36% schłodzonej 2 łyżki żelatyny 4 łyżki zimnej wody 1-2 łyżki cukru pudru (ja nie dodawałam) 300-400 g dżemu porzeczkowego niskosłodzonego Żelatynę namoczyć

moj przepis na
Ciasto sypane na herbatnikach - bez pieczenia 196

czekoladowe z mascarpone .  Ciasto bez pieczenia przepisy  Ciasto bez pieczenia to idealny szybki deser. Można zrobić ciasto warstwowe bez piecznie, to bardziej wymagające słodkości jak np. 3 - BIT. Te proste ciasta bez pieczenia to zazwyczaj dwie warstwy ciastek przełożone masą. Masą budyniową, kremem karpatkowym, masą z serkiem mascarpone. Kiedyś bardzo popularne ciasto bez pieczenia to ciasto z kaszą

Dieta moja pasja
Ciasto balowe 50

cukier waniliowy Przygotowanie Ugotować budyń. Masło rozpuścić i połączyć z gorącym budyniem. Blachę wyłożyć folią aluminiową, wyłożyć herbatniki, na to gorący budyń, następnie krakersy, gorący karmel z puszki, krakersy, bita śmietana, a na wierzch zetrzeć czekoladę. Wstawić na kilka godzin do lodówki. Autor przepisu: Beata Pikor Artykuł Ciasto balowe pochodzi z serwisu Wasze Przepisy

Wasze Przepisy
Cynamonowy jabłecznik bez pieczenia 75

Dziś zapraszam na  prosty deser bez pieczenia. Ot niby nic szczególnego: jabłka, bita śmietana i słomki ptysiowe z cynamonem, a zachwyca i czaruje smakiem. Może to ten cynamon? A może śmietankowa pianka? Musicie sprawdzić sami.  Zawsze do jabłek dodawałam galaretkę lub żelatynę, tym razem użyłam budyniu i jestem zachwycona efektem, dzięki nie mu mas jabłkowa jest bardziej aksamitna

Cynamonowe szczęście
Orzechowa Dama Bez Pieczenia 1561

jest mocno uzależniający, dlatego przed jego przygotowaniem, zastanówcie się, czy warto, ponieważ na pewno nie skończycie na jednym kawałku! Orzechowa dama to super proste ciasto, inspirowane nieco ciastem 3 bit . Deser ten przygotowuje się bardzo łatwo i sprawnie, a co najważniejsze nie wymaga on pieczenia, co jest ogromną zaletą. Zauważyłam, że większość z Was, tak jak ja bardzo lubi ciasta

Przepiski.pl
Śmietanowa kula w kawowych biszkoptach, z płynącą czekoladą 67

kilku prostych słowach zachęty: - bez pieczenia, z końcowym efektem wow.  - kula puszysta jak bita śmietana, umiarkowanie słodka, delikatnie waniliowa. - biszkopty nasączone mocną kawą, kremowe wnętrze z rozpuszczonej czekolady. - bardzo ciekawa forma, wbrew pozorom prosta do wykonania i wyrzeźbienia. Wywołajcie efekt zdumienia, stawiając to cudo na stole! Składniki: na masę śmietanową: 600 gram śmietany kremówki 30 % 250 gram serka mascarpone

Kronika Piekarnika