ciasto 3 bit - 6127 przepisów (strona:134/409)

Faworki 96

smażenia. Bardzo chrupiące i mega delikatne, leciutkie jak pióro. Chrust po całkowitym wystudzeniu koniecznie musicie posypać cukrem pudrem! Przepis nie jest skomplikowany, choć trzeba włożyć trochę pracy w „bicie” ciasta. Zabieg ten wpływa na kruchość gotowego wypieku oraz ilość pęcherzyków powietrza w faworku. Najważniejszą jednak sprawą jest grubość rozwałkowywanego ciasta. Ciasto powinno być rozwałkowane bardzo cieniutko, chrust będzie

SprawdzonaKuchnia.pl
Brownie z porzeczkami 65

Servings 10 Author Anna Ingredients 200 g gorzkiej czekolady dobrej jakości 200 g masła 180 g cukru 4 jajka opcjonalnie 1 szklanka porzeczek użyłam mieszanych, czerwonych, czarnych i białych bita śmietana do dekoracji opcjonalnie Instructions Piekarnik rozgrzać do temperatury 180 st C. Białka oddzielić do żółtek, ubić je na sztywną wraz z połową cukru. Czekoladę połamać na drobne kawałki włożyć

SprawdzonaKuchnia.pl
Sernik puszysty 79

puszysty , ta nazwa nie jest dana tak sobie, bez powodu! Ten sernik jest naprawdę bardzo puszysty, delikatny i lekki jak pianka. Dlaczego tak się dziej? Piana z białek i bita śmietana dają tę wspaniałą puszystą konsystencję. Do tego jeszcze bardzo dobrze ubite żółtka z cukrem niczym kogel-mogel i to jest właśnie to, co unosi nasz sernik do góry

SprawdzonaKuchnia.pl
Babka drożdżowa z marcepanem i czekoladą 97

smarujemy masłem. Na wierzch nakładamy porcję kremu czekoladowego lub miodu . Może też być masło migdałowe albo arachidowe, kilka plasterków banana , truskawki lub borówki. Dla super łasuchów może być też bita śmietana! Śniadanie gotowe, prawda, że jest to wspaniały sposób na wykorzystanie czerstwego ciasta drożdżowego? Może nie jest to coś w stylu fit , ale od czasu do czasu można sobie pozwolić

SprawdzonaKuchnia.pl
Tarta z kremem i truskawkami! Mało cukru! 111

nigdy nie rozprowadzi tak masła w kremie jak blender! To mój tip na idealny krem budyniowy! Na wystudzony upieczony spód tarty, wyłóż krem budyniowy, ułóż kilka plasterków truskawek. BITA ŚMIETANA KOKOSOWA: - 250 ml śmietany 36% - 1 łyżka cukru kokosowego Jak ubić śmietanę? - zawsze ubijaj w wysokim naczyniu - ja używam litrowego słoja - zawsze śmietana musi być bardzo dobrze schłodzona, wstawiam

SMYKWKUCHNI
Kurczak miodowo-sojowy / Honey Soy Chicken 89

moje konto na Facebooku: Lekcje w kuchni Honey Soy Chicken Recipe: 500 g of chicken breast, 1 small onion, 2 cloves of garlic, 2 tsp of grated ginger, a bit of chili paste, chili powder or some fresh chili, to taste, approx. 3 tbsp of soy sauce, 2 tbso of honey, 2 tsp of rice vinegar or lemon juice

Lekcje w kuchni
Chrupiące gofry z truskawkami i bitą śmietaną 137

łyżeczka proszku do pieczenia 3 łyżeczki cukru pudru szczypta soli olej do wysmarowania gofrownicy Frużelina truskawkowa: 200g truskawek 30 cukru 80ml wody 1 czubata łyżeczka mąki ziemniaczanej Dodatkowo: bita śmietana kilka truskawek Wykonanie: 1. Białka ubić ze szczyptą soli na sztywno. Do drugiej miski wsypać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, dodać olej, mleko, cukier i zmiksować mikserem na jednolitą

Szalona Kuchnia Eweliny
Pszenno-żytni chleb na zakwasie / Rye and Wheat Sourdough Bread 77

additional 13-15 minutes. If you don't have a dutch oven, prepare the glaze. Mix water and potato starch, boil, until thickens. Let it cool for a bit. Place your loaf onto the baking tray and brush with the glaze. Bake for 25-30 minutes in 220 C - if the bread gets too dark, place some baking paper

Lekcje w kuchni
Tort Egipski 116

mąka ziemniaczana 2 i 1/4 łyżki, krem: mleko 470 ml, cukier waniliowy 2 szt, mąka ziemniaczana 8 i 1, 4 łyżki, masło 200 g, żółtka 11 szt, bita śmietanka: śmietanka 36 % 500 ml, cukier puder 3 łyżki, orzechy laskowe podprażone 180 g, dodatkowo: cukier 200 g, Sposób przygotowania: Białka ubić na sztywną pianę. Dodać 3 łyżki cukru i miksować

kulinarne odsłony pati
Muffinki jogurtowe 124

jajka 30 g masła, rozpuszczonego 150 g naturalnego jogurtu 100 g cukru 100 g mąki pszennej 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 200 g muesli opcjonalnie bakalie, do wyboru bita śmietana posypka cukrowa lub świeże owoce do dekoracji Piekarnik rozgrzać do 200 stopni, formę wyłożyć papilotkami do muffinek. Jajka ubijamy z cukrem na puszysty krem, następnie dodajemy rozpuszczone masło

gotuj ze mną
Czekoladowe ciasto z bezą i owocami 84

aromatyzowanej galaretki dawno, dawno temu, ale bitą śmietanę wciąż często się raczę, tyle tylko, że galaretkę zamieniam na naturalną galaretkę lub po prostu świeże owoce. Czekoladowy placek, chrupiąca beza , bita śmietana i owoce to dla mnie deser marzenie. Mam nadzieję, że przypadnie Wam do smaku. Żeby było śmieszniej to to ciasto nazywa się Pinokio. Piekę ciasto Pinokio również w wersji

codojedzenia
Deser z wafli kukurydzianych z owocami 93

owoców sprawi, że choć na chwilę przeniesiemy się gdzieś na rajską wyspę, a czekolada? Czyż czekolada z bakaliami potrzebuje jakiegoś wytłumaczenia? Sama się usprawiedliwia. Sama się broni!   A bita śmietana dodaje całości lekkości, której ostatnio chyba nam wszystkim brakuje. Składniki - kilka cienkich wafli kukurydzianych z solą morską u mnie  KUPIEC - śmietanka 30 % lub 36 % - ulubione owoce - bazylia

Z Kuchni Do Kuchni
Quesadilla z indykiem lub wołowiną / Turkey or beef quesadilla 76

half and remove the pips, we won’t need them anymore, cut the rest into small cubes. Put all of that info a small bowl mix it with a bit of olive oli, juice from half of lime, season with salt and pepper. Teraz wystarczy zdjąć quesadillę z patelni, pokroić jak pizzę i zjeść! Smacznego! Now all you have

Martyna Cooks
Roszponka z gruszką / Corn salad with pear 57

pears and I took advantage of it with pleasure! There is no better combination than pear and blue cheese, and my salad proofs it perfectly. Just few ingredients, a bit of cutting, half an hour and delicious salad is ready. Perfect solo for a light lunch or as a side to delicate meat or fish. SKŁADNIKI: 125 g roszponki (opakowanie

Martyna Cooks