ciasto 3 bit - 6127 przepisów (strona:118/409)

Przepis na pumpkin spice latte 56

pumpkin spice latte. 300 ml mleka 1 łyżka brązowego cukru 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii 2 łyżki puree z dyni 1/2 łyżeczka przyprawy do piernika 50 ml kawy expresso bita śmietana szczypta cynamonu Jak zrobić pumpkin spice latte. Do garnka wlać mleko, dodać cukier, puree z dyni oraz kawę expresso. Zagotować, zdjąć z ognia i dodać ekstrakt z wanilii oraz

MeCooks
Bułki z ziarnami 61

linseeds, 60-80 g sunflower seeds, 30 ml oil, 350 ml warm water for the topping: 30 g of rye flour, 50-60 ml of water (or a bit more), approx. 100 g of mixed seeds Combine the yeast, flour and sugar, set aside for 5 minutes, until activated. Add to to flour, seeds and salt, knead for about

Lekcje w kuchni
Kluski śląskie (przepis tradycyjny) 163

zastępują: klasyczne ziemniaki, kasze lub ryż. Idealnie pasują do większości sosów takich jak grzybowy, pieczarkowy oraz do dań mięsnych. Dzieci lubią także wszelkie dodatki na słodko takie jak: dżemy, bita śmietana i owoce, jogurt naturalny lub śmietanę po osłodzeniu, wszelkie kremy czekoladowe. Ja ostatnio do klusek śląskich podałam: Mój ostatni obiad kluski śląskie podane z karkówką w żurawinie z piekarnika

Ania gotuje
Jabłecznik z ananasem i musem jabłkowym ze słoika 60

kuchni Apple and Pineapple Cake Recipe: for the crust: 1 1/2 cup of flour, 125 g of cold butter, diced, 1/3 cup of powdered sugar (you can use a bit more), 1 egg, cold,  1 tsp of baking powder, 1 package of vanilla pudding mix (40 g; unsweetened; one requires 500 ml of milk), 400 ml of pineapple juice

Lekcje w kuchni
Szwedzkie klopsiki 57

liquid. Heat a small amount of oil a pan, add the onions and garlic. Cook, stirring, until tender. Add nutmeg and all spice, set aside to cool for a bit. Mix all the meatballs ingredients and form into small balls. Heat some oil in a pan and sear the meatballs on both sides until golden brown, but still raw inside

Lekcje w kuchni
MALINOWA BAJKA Z KREMEM BUDYNIOWYM I PIANKĄ 78

Połączenie puszystego biszkoptu, z waniliowym, budyniowym kremem, malinowym dżemem i śmietankową pianką tworzy fantastyczną całość, której absolutnie nikt się nie oprze. Troszkę można powiedzieć, że to trochę taki malinowy 3Bit. Koniecznie spróbujcie! Będzie hitem na Waszym stole! Polecam! SKŁADNIKI: ( 24×30 ) BISZKOPT: * mąka pszenna – 60 g * mąka ziemniaczana – 20 g * jajko – 3 szt * cukier

Ostra na Słodko
Potrawka z udek z kurczaka z marchewką i koperkiem 72

starch or all purpose flour, 1/3 cup of heavy cream, few heaping tbsp of choopped dill Sprinkle the meat with seasonings. Saute on a well heated skillet with a bit of oil, until lightly golden on both sides - the meat should be still raw inside. Set aside.  To the same skillet, add finely chopped leek and diced carrot, cook

Lekcje w kuchni
Gofry z owocami 90

łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżka cukru 0,5 łyżeczki ekstraktu waniliowego 2 szklanki mleka 1/3 szklanki oleju 2 jajka M Dodatkowo: owoce w syropie z puszki lub słoika bita śmietana Przygotowanie: Smarujemy płyty grzewcze gofrownicy olejem (ja to robię wyłącznie przed pierwszą partią) i dobrze rozgrzewamy gofrownicę. Jeśli macie słabszą gofrownicę należy ją rozgrzewać ciut dłużej niż wskazuje urządzenie

Słodkie okruszki
Bogactwo smaków kuchni kalifornijskiej 64

jest znaczący. Z jabłkami, jagodami, „black bottom pie” (czekoladowy, budyniowy krem na spodzie, a wyżej biały mus – to oficjalny stanowy paj Kalifornii), brzoskwinie, „banana cream pie” (krem waniliowy, bita śmietana i banany). W sklepie Old Sacramento Candy Barrel dziesiątki rodzajów cukierków wypełniają stare beczki po whisky, a na ściankach wiszą psychodeliczne, kolorowe, spiralnie zwijane lizaki. W Wells Fargo Museum

ProstePesto.pl
Crumble śliwkowe 104

aromatycznym deserem, czyli crumble śliwkowym. Składniki 0,5 kg śliwek 150 g mąki 100 g cukru 100 g zimnego masła łyżeczka cynamonu garść płatków migdałowych do podania: lody waniliowe bita śmietana Czas przygotowania 10 minut Czas pieczenia 40-45 minut Temperatura 190 stopni (góra-dół) Liczba porcji ok. 8 porcji 100 g porcja Kcal

Analiza Smaku
Puszyste pancakes – prosty przepis 59

mąż za nimi przepadają. Są lekkie, puszyste i przede wszystkim proste w przygotowaniu. Dodatkowo nie ociekają tłuszczem i doskonale pasują z wieloma dodatkami takimi jak: miód, dżem, nutella, bita śmietana. Nie zapomnij obsypać je także ulubionymi owocami np.: malinami, jagodami, borówkami czy pokrojonymi bananami. Składniki na puszyste pancakes: Kaloryczność 210 kcal w 100g. Szklanka to pojemność 250ml. Aby ciasto ładnie

Ania gotuje
Lekki tort śmietankowo- karmelowy z owocami 71

nieco więcej niż połowa szklanki uniwersalnej mąki pszennej Szymanowskiej typ 480  POLSKIE MŁYNY -nieco więcej niż połowa szklanki mąki ziemniaczanej - 1 szklanka cukru - 2 łyżki wody   Karmelowa bita śmietana: - 100 g cukru -500 ml płynnej słodkiej śmietany 30-36 %   Karmelizowane gruszki: -4 bardzo słodkie gruszki -100 g masła - 100 g cukru   Poncz: -ok. 1,5 szklanki

Z Kuchni Do Kuchni
Deser kawowy czyli Crema di caffè 68

deser kawowy Po pierwsze zrób espresso. Trzeba je dobrze wystudzić, najlepiej kiedy przestygnie schować je do lodówki na jakieś 2 godziny. Po drugie śmietanę ubij z cukrem, by powstała bita smietana. Schowaj ją na jakąś godzinę do lodówki. Teraz po trzecie wlewajac powoli espresso do bitej śmietany, cały czas ją ubijaj, by powstał puszty kawowy krem. Najlepiej schować go ponownie

RafalCook
Karmelowe frappuccino - a'la Starbucks 54

szklanki mocnego espresso (schłodzonego) 1/4 szklanki mleka 3,2% 3 łyżki gęstego sosu karmelowego 1 łyżka waniliowego syropu do kawy 2 gałki lodów śmietankowych (ok.100 g) Do dekoracji: bita śmietana gęsty sos karmelowy Zaparzyć 1/4 szklanki espresso lub innej mocnej kawy instant. Całkowicie wystudzić. Jeżeli zależy nam na czasie - można filiżankę z kawą przykryć i wstawić do lodówki. Do blendera

Świat Domowej Kuchni
BANANOWIEC BEZ PIECZENIA + FILMIK 106

galaretki cytrynowe + 3 i 1/2 szklanka wrzątku  1 litr mleka 3/2 %  3 budynie waniliowe bez cukru każdy po 40 g  1/2 szklanka cukru  BITA ŚMIETANA ;  400 ml śmietany 30 %  2 cukry waniliowe  1 łyżka cukru  2 śmietan fix 1 kg dojrzałych bananów PRZYGOTOWANIE :  Blaszkę o rozmiarze 25/30 cm wykładamy papierem

Kulinarne Fantazje Marioli