ciasto 3 bit bez pieczenia - 1443 przepisów (strona:51/97)

Truskawkowa chmurka 1558

Dziś zapraszam na pyszną, lekką tartę na kruchym spodzie z truskawkową galaretką, kremem śmietankowym z mascarpone oraz chrupiącą migdałową bezą. Pyszności <3 Zainspirował mnie przepis

My Culinary Art
Torcik marchewkowy z kremem kokosowym 231

smakuje jak bita śmietana (jest bardzo delikatny). :) Chociaż pasowało mi do całości polanie tortu polewą czekoladową to tym razem z niej zrezygnowałam. Torcik marchewkowy z kremem kokosowym PRZEPIS Temperatura pieczenia: 180oCCzas pieczenia: ok. 45 min. Ciasto /inspiracja:MW, ø18cm/ 2/3 szkl. mąki pełnoziarnistej 0,5 szkl. cukru brązowego 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka(...)szczypta soli 1/3 szkl. oleju z orzechów włoskich lub innego 2 jajka 0,5 szkl. posiekanych orzechów włoskich 1 szkl. startej marchewki, na drobnych oczkach Krem 1 budyń śmietankowy bez cukru (na 0,5 l mleka) 0,4 l mleka 1/4 szkl. cukru pudru (lub więcej jak ktoś lubi słodsze) 100 g masła wiórki kokosowe (do smaku, dałam

coolinarnastrefa.blogspot.com
KOSTKA TIRAMISU 185

pudru NASĄCZENIE 125 ml mocnej kawy 125 ml likieru Amaretto DODATKOWO: 3 łyżki gorzkiego kakao, bita śmietana do dekoracji WYKONANIE BISZKOPT : Piekarnik rozgrzewamy do 170℃ z włączoną funkcją góra/dół bez termoobiegu. Blaszkę o wymiarach 20x30 cm. natłuszczamy i wykładamy papierem do pieczenia. Białka ubijamy przez około 2-3 minuty, aż dobrze się spienią. Stopniowo, cały czas(...)żółtka. Wyłączamy mikser i wprost do masy jajecznej przesiewamy oba rodzaje mąki. Delikatnie mieszamy szpatułką, tylko do połączenia składników w jednolitą masę bez grudek. Masę wykładamy na dno blaszki, wygładzamy wierzch. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy przez około 30 minut, lub do tzw. suchego patyczka. Wyjmujemy z piekarnika, studzimy. Po ostudzeniu kroimy na 2 blaty. KREM : Mascarpone krótko

cool and minty
Kakaowe naleśniki z nutellą, bananami i bitą śmietaną 230

banany nutella bita śmietana cukier puder Przygotowanie: Jajka rozbijamy do wysokiej miski i miksujemy do uzyskania puszystej białej piany (ok3-5 minut). Dodajemy cukier oraz olej i mieszamy dokładnie, aby się rozpuścił. Mąkę przesiewamy przez sitko i na zmianę z mlekiem dodajemy do jajek i łączymy ze sobą. Pod koniec mieszania dosypujemy kakao tak aby ciasto na naleśniki uzyskało brązowego(...)koloru. Odstawiamy w ciepłe miejsce na ok 15-20 minut. Rozgrzewamy patelnię bez oleju i wlewamy na nią porcję masy. Smażymy z obu stron. Naleśniki wykładamy na talerz smarujemy nutellą. Obieramy i kroimy banana, którego układamy w dwóch rzędach na środku naleśnika. Na banany wykładamy łyżkę bitej śmietany i składamy w kopertę. Obracamy naleśnik złożeniem na spód i posypujemy

ChilliJemy
Naleśnikowy tydzień: Różowe naleśniki 132

Gordona Ramsaya, który znajdziecie TUTAJ, modyfikacje jakie wprowadziłam: dodałam warzywo, w związku z czym musiałam zmniejszyć ilość mleka (warzywo niesie ze sobą sporo soczystości) i jajko jako lepik, żeby ciasto lepiej się trzymało. Dodałam także trochę soku z cytryny, który pomaga w przyswojeniu się żelaza z buraka. Różowe naleśniki 1-2 buraki 1 szkl. mleka 125g mąki 2 jajka(...)skórki i zblendować. Dodać resztę składników i dokładnie zmiksować. Smażyć na odrobinie tłuszczu, najlepiej na klarowanym maśle bądź oleju kokosowym. Podawać z dowolnymi dodatkami (jabłko, gruszka, banan, rozmaite dżemy, bita śmietana). Naleśniki w tej formie są bardzo puchate i naprawdę przepyszne. Smacznego

Przepysznik - BLW i nie tylko
Krakersowe party z kremem sezamowym 244

Proste przekąski są jak as w rękawie, nigdy nie wiesz kiedy się przydadzą :). Taka właśnie jest ta przekąska! : szybka, pyszna i na słodko. Potrzebne wam będzie

Kuchnia PROzdrowotna
CIASTO 3-BIT, BEZ PIECZENIA 223

przesadzone..., więc korzystając z jednego z naszych ulubionych ciast snickers , część herbatników zamieniłam na krakersy i to był strzał w dziesiątkę, ciasto pomimo słodkiej masy kajmakowej miało idealną słodycz. Po raz kolejny okazało się, że słone krakersy i słodki karmel to połączenie idealne, okroiłam także słodkość budyniu. Kto preferuje bardzo słodkie ciasta, może oczywiscie pozostać przy herbatnikach, na wszystkich(...)mascarpone - 1 łyżka pudru (dałam trzcinowy) - kilka kostek czekolady (do starcia na wierzch) Dno blaszki wyłożonej papierem do pieczenia wykładamy dokładnie ciastkami, na ciastkach rozsmarowujemy masę krówkową w temp.pokojowej lub lekko podgrzanej - gdy jest twarda (moja była idealna bez podgrzewania). Na masie kajmakowej układamy warstwę krakersów (lub herbatników, gdy preferujemy b.słodkie ciasta). W rondlu podgrzewamy 2 szklanki

Smaczne Zdrowe
Pyszne gofry cynamonowe 146

łyżeczka cynamonu 4 łyżeczki cukru 1 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli 1 1/4 szklanki mleka 25 g stopionego masła odrobina oleju do posmarowania gofrownicy ulubione dodatki: bita śmietana, cukier puder, owoce, domowy dżem truskawkowy Przygotowanie Do jednej miski wbijamy same żółtka, do drugiej białka. Białka ubijamy na sztywno z szczyptą soli. Do żółtek dodajemy cukier, dokładnie miksujemy. Następnie(...)pieczenia, miksujemy. Po czym dodajemy mąkę, miksując aż do dokładnego połączenia składników. Na koniec dodajemy ubite na sztywno białka, i chwilę miksujemy na najmniejszych obrotach (tylko do połączenia składników). Ciasto na gofry powinno mieć gęstą konsystencję. Przed pieczeniem gofrów ważne jest, aby dobrze rozgrzać gofrownicę. Smarujemy ją odrobiną oleju np. pędzelkiem. Następnie wlewamy ciasto. Gofry podajemy z ulubionymi dodatkami

Słodkie okruszki
Cynamonowe gofry 175

łyżeczka cynamonu 4 łyżeczki cukru 1 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli 1 1/4 szklanki mleka 25 g stopionego masła odrobina oleju do posmarowania gofrownicy ulubione dodatki: bita śmietana, cukier puder, owoce, domowy dżem truskawkowy Przygotowanie: Do jednej miski wbijamy same żółtka, do drugiej białka. Białka ubijamy na sztywno z szczyptą soli. Do żółtek dodajemy cukier, dokładnie miksujemy(...)pieczenia, miksujemy. Po czym dodajemy mąkę, miksując aż do dokładnego połączenia składników. Na koniec dodajemy ubite na sztywno białka, i chwilę miksujemy na najmniejszych obrotach (tylko do połączenia składników). Ciasto na gofry powinno mieć gęstą konsystencję. Przed pieczeniem gofrów ważne jest, aby dobrze rozgrzać gofrownicę. Smarujemy ją odrobiną oleju np. pędzelkiem. Następnie wlewamy ciasto. Gofry podajemy z ulubionymi dodatkami

Słodkie okruszki
Krucha tarta ze śmietankowym nadzieniem i bitą śmietaną. 139

nadzienie i do tego bita śmietana...skusicie się ? Myślę, że tak. Moja tarta została zjedzona cała do ostatniego okruszka w tym samym dniu co została upieczona. Zapewniam, że warto ją upiec. A teraz zapraszam do przepisu :) Składniki: Ciasto: półtorej szklanki mąki tortowej 10 dag margaryny Palma firmy Bielmar 1 jajko 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia 4 łyżki cukru(...)pudru Nadzienie: 2 jajka 330 g śmietany 18 % szczypta soli szczypta proszku do pieczenia 4 łyżki cukru pudru 1 budyń śmietankowy ( bez cukru,na pół litra mleka ) 1 cukier waniliowy Śmietanka: 250 ml śmietanki kremówki 30 % cukier puder do smaku Dodatkowo: mąka pszenna do posypania stolnicy Do dekoracji: listki melisy cytrynowej kwiaty bratki Wykonanie: 1. Ciasto

Izabelawkuchni
Truskawkowa pokusa na popoludnie 183

slodkie jak byc powinny. Jednak z bita smietana w malym caiteczku smakowaly wspaniale.Francuskie ciasteczko z truskawkami i bita smietanaskladniki na 6 ciasteczek6 kwadratow ciasta francuskiego (8cmx8cm)1 opakowanie kremowki1 usztywniacz do smietanycukier puderokolo 200g truskawekmieta do dekoracjiwykonanie:Ciasto francuskie ukladamy na blache wylozona papierem do pieczenia. Posypujemy cukrem pudrem i wkladamy na piekarnika nagrzanego do 200°C. Pieczemy

Przysmaki Karolki
Babka piaskowa - adwokatka. 207

Babka powstała przez przypadek, jak wiele ciast, które robię. Akurat zalegał mi likier advocat. Miałam ochotę na zwykłe ciasto, bez kremu. W zeszłym tygodniu było ciasto z bita śmietaną, dlatego zachciało mi się zwykłej babki. Na bazie babki piaskowej zrobiłam babkę z adwokatem. Wyszło całkiem fajnie. Likier nie jest mocno wyczuwalny, ale nadaje delikatnego smaku. Następnym razem do jednej(...)Oczywiście podzielę się z Wami przepisem :) Składniki: 4 jajka (jeśli małe to 5) 3/4 szklanki cukru 1,5 szklanki mąki pszennej 1 szklanki maki ziemniaczanej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 200 g. masła lub margaryny 1/2 szklanki likieru advocat Wykonanie: Margarynę roztopić w rondelku i zostawić do przestudzenia. Jajka ubić z cukrem na puszysta masę. Wsypać obie mąki

Agusiowe smakołyki
Naleśniki francuskie Crêpes z serkiem i galaretką 154

delikatne w smaku), ale Wy możecie usmażyć Wasze ulubione. Smak galaretki również zależy od gustu. Zamiast serka śmietankowego - idealnie nadaje się mascarpone, wiejski, zwykły twarożek lub nawet dżem - czy bita śmietana. Wszystko według fantazji.   Placki naleśnikowe: 1/2 litra mleka 250g mąki pszennej 3-4 duże jajka 25g masła 1 łyżka cukru pudru 1 szczypta soli Nadzienie: 1 opakowanie galaretki(...)przygotować wg przepisu z opakowania (wody dodałam o 50 ml mniej) i przelać do płaskiego naczynia (najlepiej o kształcie prostokąta). Po ostudzeniu wstawić do lodówki, aby całkowicie zastygła. Przygotować ciasto na placki naleśnikowe. Mąkę przesiać do miski, dodać jajka, sól i cukier puder. Cały czas mieszając - powoli wlać mleko i rozpuszczone masło. Ciasto odstawić na 1 h (dzięki temu naleśniki

Di gotuje
Najprostsze bezglutenowe i wegańskie kruche ciasto z truskawkami, wyniki konkursu! 439

zalać ciepłą galaretką, dokładnie wymieszać całość. Wstawić mus do lodówki na ok. 15 minut. Wylać masę jabłkową na budyniową warstwę. Całość schłodzić w lodówce przez ok. 3 godziny. Udekorować ciasto stokrotkami. The easiest gluten-free and vegan pie with strawberries I hardly need to add that it’s also delicious… :). It’s very quick and quite(...)rolling pin. If, like me, you don’t enjoy these activities, get down to work because here you only use a spoon! Add sweet and sour strawberries, a bit of brown sugar or xylitol and it’s ready. Vegan pies also have one big advantage – the lack of eggs or diary in your fridge doesn’t keep you from making

Qlinarnie i Qlinarnie
Sernik na Zimno 441

100g cukru pudru,250g jagód,30g żelatynyopakowanie cukru waniliowego.PrzygotowanieHerbatniki rozdrabniamy można to zrobić blenderem, ale można też zawinąć je w ręcznik kuchenny i pokruszyć przy użyciu wałka do ciasta. Masło rozpuszczamy w garnuszku i przestudzamy dodajemy je do ciastek i dokładnie mieszamy. Tak przygotowana masę wykładamy na spód tortownicy. Żelatynę rozpuszczamy w około 70 ml wody. Twarożek mieszamy z cukrem(...)wykładamy na schłodzony spód w połowie nakładania masy przesypujemy połową naszych jagód. Tortownice z sernikiem wkładamy do lodówki na noc, aż wszystko ładnie stężeje. Na wierzch  smarujemy bita śmietaną i  obsypujemy drugą połową jagód do dekoracji

cookpl