ciasto 3 bit bez pieczenia - 1443 przepisów (strona:53/97)

Fit Desery Niskokaloryczne | www.fitsłodycze.pl | 323

oraz innych ulepszaczy.  Słony karmel... bez cukru?! Mniam! Ciasta i brownie ... bez mąki pszennej?! Zdecydowanie lepsze i zdrowsze!  Bita śmietana... bez śmietany?! Spróbujcie, a nie pożałujecie!  Gwarantuje... smakują ZNAKOMICIE! Lepiej niż ich niezdrowe pierwowzory.  Dodatkowo każdy przepis jest opisany krok po kroczku, bez żadnych haczyków, wszystko dokładnie wyjaśnione. Nie da się tego(...)nasz organizm oraz ogólną informację o przygotowanej potrawie. Do przygotowania potraw wystarczy Wam blender, miska i rondel :) Dodatkowo przydadzą Wam się (ale tylko do niektórych deserów) papier do pieczenia, piekarnik i foremki :) Proste, prawda? Wystarczy chwila i pyszny deser gotowy! Słodycze nie są pracochłonne więc nawet bardzo zapracowani są w stanie je przygotować... ja swoje robiłam między arkuszami maturalnymi

Czarnawisienka
Migdałowe parowańce z makiem 128

Kluski na parze to mój ulubiony przysmak z dzieciństwa. Przygotowałam je w wersji świątecznej z masą makową z dodatkiem żurawiny i pieczonych kasztanów. Całość dopełnia bita śmietana z makiem. Smakują wybornie. Składniki ciasto 2 szkl mąki 3 żółtka 20 g drożdży 2 łyżki cukru 1 szkl mleka szczypta soli 1 łyżka zmielonych migdałów lub ekstrakt 2 łyżki rozpuszczonego masła masa(...)żurawiny 1 łyżka rodzynek 2-3 łyżki płynnego miodu ekstrakt migdałowy ok. 750 ml mleka krem makowy 250 g śmietanki 30 % 1 łyżka cukru pudru 2 łyżki masy makowej bez dodatków 1. Mleko podgrzewamy z cukrem, rozpuszczamy w nim drożdże. Dodajemy tyle mąki, aby zaczyn miał gęstość śmietany. Odstawiamy w ciepłe miejsce. 2. Do wyrośniętego zaczynu dodajemy żółtka, sól

Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty
Muffiny z gruszką i bitą śmietaną 174

Dzisiaj kolejna odsłona Muffinów ... tym razem dodatkiem są gruszki, płatki migdałów i bita śmietana. Kremówka to idealne wykończenie ciasteczek jeżeli planujemy je udekorować kolorowymi ozdobami. Ładnie udekorowane wywołują uśmiech na twarzy i zachęcają do zjedzenia :) Przepis na 12 sztuk: Składniki suche: 3/4 szkl. cukru trzcinowego 2 szkl. mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta cynamonu 2 łyżki płatków migdałów(...)mokre: 2 jajka 1 szkl. mleka 1/2 szkl. oleju kilka kropli aromatu waniliowego 2 gruszki - obrane i pokrojone w kostkę 250 ml śmietanki 36% żółty barwnik spożywczy dekoracje do ciast Piekarnik nagrzewamy do temperatury 190°C. Formę na muffiny (na 12 sztuk) wykładamy papilotkami. W jednej misce mieszamy (łyżką) składniki suche a w drugiej (widelcem) składniki

Alutka-Gotuje
Jagodowa subtelność na spodzie z otrębami...Chwila zapomnienia ;-) 185

zdrowe! ;-) Jest to idealna kompozycja na deser w tak upalne dni, nie za słodki, zimny, lekko kwaskowaty, rozpływający się w ustach. Wystarczy kawałeczek a człowiek zakochuje się w nim bez pamięci... Serdecznie Zapraszam! SKŁADNIKI: na spód: - opakowanie otrębów granulowanych o smaku żurawiny - 4 czubate łyżki masła lub oleju kokosowego Wykonanie spodu: W/w składniki zmiksuj blenderem na gładką masę. Tortownicę(...)mleko, wymieszaj delikatnie, dodaj ziarenka wanilii i rozpuszczone galaretki. Wszytko bardzo dokładnie wymieszaj. Wylej na spód. Wstaw do lodówki na 12 godzin. Wierzch: - bita śmietana roślinna - maliny -cukier puder Ciasto zachwyci smakiem i wyglądem. Powiem Wam kochani, że je się go oczami ;-))))! Polecam Wam serdecznie! Życzę Smacznego! Przepis zgłaszam do konkursu z marką KUPIEC

SMYKWKUCHNI
TRUSKAWKOWIEC Z RABARBAREM 108

pyszny 😋 Składniki: Biszkopt: 3 duże jajka 3/4 szklanki cukru 3/4 szklanki mąki pszennej 3 łyżeczki octu 2 łyżeczki proszku do pieczenia 4 łyżki oleju 1 op. kisielu truskawkowego bez cukru szczypta soli 1-2 łodygi rabarbaru Masa śmietanowa: 400 ml śmietany kremówki 36% 2 łyżki cukru pudru Mus owocowy: 300 g truskawek 5 łodyg rabarbaru 2 łyżki cukru(...)kisiel i proszek do pieczenia. Do ubitej piany dodajemy mąkę z proszkiem i kisielem na przemian z olejem, cały czas mieszamy aż masa ładnie się połączy żeby nie było grudek. Masę przenosimy do tortownicy. Rabarbar myjemy, osuszamy i kroimy w kawałki, które układamy na wierzchu masy, delikatnie dociskając. Ciasto wkładamy do piekarnika i pieczemy w temp. 180 stopni

Kuchnia MagdaLeny
Urodzinowe babeczki z pączkami 151

Zbliżają się urodziny mojej Babci, dlatego jak co roku myślę nad czymś wyjątkowym. Mini pączki , które robiłam jakiś czas temu cieszyły się u mnie ogromnym powodzeniem

Ciastkozercy
Peanut butter cheesecake - Sernik z masłem orzechowym 149

Since I have seen this amazing cheesecake  I had to try something like that. The thought of a peanut butter (which I absolutely love) in

Smaki Przyprawy i Kolory
Torcik naleśnikowy z owocami 127

Dziś pełna improwizacja. Miały być naleśniki z owocami, a powstał warstwowy, przekładany torcik. Smakuje na ciepło i na zimno :) Składniki: 2 jaja 1 szklanka mleka 1

Tradycyjna Kuchnia
Peanut butter cheesecake - Sernik z masłem orzechowym 363

Since I have seen this amazing cheesecake  I had to try something like that. The thought of a peanut butter (which I absolutely love) in

Kulinarna rozmowa
Domowy kopiec kreta 158

Dziś przedstawiam Wam pyszne ciasto, które podbije kubki smakowe Waszej rodziny. Nadaje się na każdą okazję, można go upiec też bez okazji. Jako dodatek można

Gotuję Testuję
Puszysty placek z piekarnika 186

To istna rozpusta śniadaniowa! Pyszne! Podałam z bitą śmietaną, ale z samymi owocami też będzie super. I ten kształt! Do piekarnika wkładamy coś małego

Stare Gary
ciasto "kraina lodu" 142

galaretki niebieskiej ok. 15 sztuk niebieskich bezików bita śmietana i cukrowe ozdoby do dekoracji Białka ubić na sztywno. Nadal ubijając powoli dosypywać cukier. Następnie dodać żółtka a później olej. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i przesiać do masy jajecznej, delikatnie wymieszać. Przełożyć do blaszki wyścielonej papierem do pieczenia i piec w 170*C około 30 minut. Wystudzić(...)budyniu ułożyć bezy (jeśli są duże  to można je pokroić na mniejsze kawałki). Śmietankę kremówkę ubić na sztywno i zmiksować z galaretką cytrynową. Podzielić masę na połowę. Jedną część wylać na bezy. Do drugiej dodać szczyptę barwnika, wymieszać dokładnie i wylać na poprzednią warstwę. Na górę wylać niebieską galaretkę. Wstawić do lodówki aby stężało.  Wierzch ciasta udekorować rozetkami

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Ciasto 3BIT na kakaowych ciastkach 363

mówi się, że każdy je jadł, a większość własnoręcznie przygotowywała. Do mnie przepis trafił jakieś 3-4 lata temu bez nazwy. Dopiero po jakimś czasie ktoś mi powiedział, że robione jest na wzór słynnego ciasteczka. Pierwszy raz to ciasto jadłam u sąsiadki, a kiedy poprosiłam o przepis, sąsiad śmiał się, że jest to pradawna receptura praprapradziadka przekazywana(...)dodawać budyń. Ja robiłam to mikserem, jednak na niewielkich obrotach.Śmietanę ubić ze "Śnieżką".Prostokątną blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia i układać warstwowo:- herbatniki,- krówka - najlepiej troszkę w rondelku ją podtopić, żeby była płynniejsza- herbatniki,- masa budyniowa,- herbatniki.- bita śmietana.Na wierzchu zetrzeć na grubej tarce jarzynowej wafelki.Ciasto włożyć do lodówki na przynajmniej kilka godzin... i uzbroić się

Codzienna kuchnia niecodzienna
Biszkopt makowy z kremem z białej czekolady 354

Macie jakieś ulubione ciasto z kremem? Ja w sumie jakoś za nimi nie przepadam, te maślane kremy wydają mi się za ciężkie, te z bitej śmietany

Słodkie Przyjemności
Sernik na bazie jogurtu greckiego- poezja! 156

nawet bita), sery, serki (te słodkie też) to ZUO. Nie znosi ich wręcz, dlatego aby dostarczyć mu wapnia produkty mleczne wplatam we wszystko w co możliwe, tak by nie wyczuł ich smaku. I w tym przypadku udaje się to w 100%! Sernik nie jest zbyt słodki – takie ciasta lubię najbardziej. Najlepiej smakuje schłodzony. Czego potrzebujesz? Do wykonania ciasta (kruchego(...)większą rozwałkuj i wyłóż nim dno blaszki (40x27cm) wyłożonej papierem do pieczenia. Ponakłuwaj je w wielu miejscach widelcem i podpiecz około 15 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. W międzyczasie ubij białka ze szczyptą soli, po czym dodaj do nich cukier i ubijaj dalej na gładką bezę. Wsyp budyń i wszystko zmiksuj. Teraz powoli dodawaj jogurt delikatnie mieszając

Arbuziaki