Tarta śledziowa to pyszne danie na ciepło. Sprawdzi się idealnie na spotkanie świąteczne, obiad, czy kolację. Składniki: Ciasto: 260 g mąki pszennej 140 g zimnej margaryny
Ciastka - domowe słodkościjuż wyszły. Biorąc pod uwagę fakt, że My tak średnio za słodkościami, ja coś tam dziubnę, ale też bez szaleństw (choć czasem szaleństwa się zdarzają) to ten… 25 ciastek poszło! Przepis znalazłam przypadkiem. Szukałam przepisów na wykorzystanie suszonych jabłek, których miałam w nadmiarze. I tak od strony do strony, od miksera do piekarnika – są. Tzn. były(...)suszonych jabłek 200 g mąki 80 g cukru trzcinowego 100 g zimnego masła 1 jajko pół łyżeczki sody oczyszczonej pół łyżeczki proszku do pieczenia (przepis na około 25 ciastek) Jabłka miksujemy w robocie kuchennym na drobne kawałki. Dodajemy do nich mąkę, cukier, masło, sodę i proszek do pieczenia, miksujemy do uzyskania kruszonki. Na bok odkładamy 2 łyżki kruszonki
KardamonovySkładniki: Ciasto: 1 jajko 3/4 szklanki cukru 200 g mąki pszennej 1 łyżka proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody oczyszczonej 1 łyżka przyprawy do piernika
Ciastka - domowe słodkościSkładniki: Ciasto: 3 szklanki mąki pszennej 4 żółtka 1 łyżka cukru 1 łyżka cukru pomarańczowego 2 łyżki startej skórki pomarańczowej 3/4 łyżeczki mielonych goździków 0
Ciastka - domowe słodkościW najnowszym e-magazynie Cookpad nr 3 Boże Narodzenie znalazły się 4 moje przepisy wraz z króciutką historią tradycji Świąt Bożego Narodzenia w moim rodzinnym domu
Ciastka - domowe słodkościSkładniki: Biszkopt piernikowy : 6 jajek 6 łyżek cukru 6 łyżek mąki pszennej 1 łyżka proszku do pieczenia 1 łyżka przyprawy do piernika Masa chałwowa: 2
Ciastka - domowe słodkościSkładniki: Biszkopt makowy z bakaliami: 6 jajek 3/4 szklanki cukru 200 g rodzynek sułtańskich 1 puszka masy makowej z bakaliami (850g) 10 łyżek kaszy manny 1
Ciastka - domowe słodkościCiasteczka mocno orzechowe przełamane kwaskowatymi powidłami ze śliwki węgierki. Są to ciasteczka w stylu włoskich amaretti. Są chrupiące na zewnątrz, a mięciutkie w środku.
Ciastka - domowe słodkościmleka 100 g masła 100 g cukru (1/2 szklanki) 1 łyżeczka cukru waniliowego 500 g sera z wiaderka lub trzykrotnie mielonego ok. 100 g herbatników maślanych ok. 100 g ciastek korzennych Polewa: 80 g czekolady mlecznej 50 g czekolady białej lub karmelowej kilka łyżek mleka (ok. 5) Tutaj znajdziesz proporcje składników na inne wielkości blaszek * Możesz też użyć tylko(...)okrągłych ciastek i zrobić sernik w tortownicy. Porcję z 500 g sera najlepiej zrobić w tortownicy o średnicy 20 cm , natomiast porcję z całego kilograma sera polecam zrobić w tortownicy 28 cm . Przygotowanie: Jajka rozbełtaj za pomocą trzepaczki Budyń rozmieszaj z mlekiem W dosyć dużym garnku rozpuść na małym ogniu masło Dodaj cukier i cukier waniliowy, mieszaj
Słodki BlogCiasteczka mocno migdałowe z aromatem skórki pomarańczowej w stylu włoskich amaretti. Są chrupiące na zewnątrz, a mięciutkie w środku. Składniki: 2 białka 150 g
Ciastka - domowe słodkościskładniki: 100 g smalcu 125 ml śmietany kwaśnej 180 g mąki + do podsypania ciasta 1 łyżeczka proszku do pieczenia dodatkowo: twarda marmolada cukier puder do oprószenia ciastek wykonanie: Z podanych składników zagniatamy ciasto. Rozwałkowujemy, wykrawamy kwadraty (ok. 5x5cm). Na środku każdego kwadraciku nakładamy marmoladę. Dwa naprzeciwległe wierzchołki ciasta i sklejamy je. Ciastka układamy na blaszce wyłożonej papierem
Domowy Smak JedzeniaSkładniki: Ciasto kruche cynamonowe: 3 szklanki mąki pszennej 4 żółtka 1 łyżka cukru 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżka cukru cynamonowego 1 łyżeczka
Ciastka - domowe słodkościMoja pierwsza publikacja ukazała się w e-magazynie Cookpad nr 2, a jest to przepis na przepyszne mięciutkie, pulchne, wilgotne i delikatne ciasto murzynek strona 24
Ciastka - domowe słodkościDzisiaj przychodzę do Was z przepysznymi ciasteczkami kruchymi, dość długo zajęło mi znalezienie idealnych proporcji, ale mam je! Przepyszne kruche ciasteczka, które smakują, jak takie kruche ciastka z metalowej puszki, które kupowało się kiedyś i one zawsze były robione, jak nie we Francji, to we Włoszech. Idealnie kruche, bardzo aromatyczne, jak otworzy się puszkę lub słój z takimi ciasteczkami(...)pieczenia - 1 jajko - skórka z dwóch wyszorowanych, wyparzonych ekologicznych pomarańczy. Wykonanie : W/w składniki szybko zagniatamy na jednolite ciasto, owijamy folią i wstawiamy do lodówki na 30 minut. Wałkujemy, wycinamy ciastka i nożem przenosimy na blaszkę. Ciasto jest miękkie, więc przenoś ciasteczka za pomocą łopatki lub nożna na blaszkę. Ciastka piekłam przez kwadrans na jasnozłoty kolor w temp
SMYKWKUCHNIBiszkopt goździkowy: 6 jajek 6 łyżek cukru 6 łyżek mąki pszennej 1 łyżka proszku do pieczenia 0,5 łyżeczki mielonych goździków Masa o smaku korzennym: 2
Ciastka - domowe słodkości