Przepis na te ciasteczka pochodzi z książki Cukiernia Lidla. Mamusia mi ją kupiła. Książka jest pięknie wydana i jest w niej wiele wspaniałych przepisów
Lili w kuchniDo mazurków będą nam potrzebne listki. Więc mama zagniotła mi porcje ciasta z której wyciełam i upiekłam listki. Powiem wam że listki są też idealne tak
Lili w kuchniTym razem nie będzie przepisu. Możecie zobaczyć jakie ciasteczka upiekłam z mamą. Ozdobiłyśmy je na komunię pewnego małego wspaniałego chłopca Kacperka. To synek koleżanki mamy
Lili w kuchniO zrobieniu muffinkowego bukietu marzyłam od dawna. I wreszcie mama zgodziłą się że go zrobimy. Różyczki wyszły mi tak ładne i tak
Lili w kuchniWpis pochodzi z www.mgotuje.pl Sernik szwarcwaldzki to sernik na zimno z czekoladowym spodem, z lekką, kremową masą serową i galaretką z
Marta GotujeOstatnie podrygi truskawek warto wykorzystać! Pędźcie więc na pobliskie bazarki i zachęcam do zrobienia babeczek waniliowych - w końcu to tylko małe grzeszki, nasze biodra nam to
Ewa Kuchennie - Kuchnia to serce domu!300 g jagód* 2 łyżki cukru, opakowanie ciasta francuskiego, 2 szklanki mleka, 25 g masła, laska wanilii, 2 żółtka, 1 jajko, 40 g mąki pszennej, 40
królestwo garówP lacek z jagodami zawsze jest pyszny :) Najczęściej aromatyzujemy go wanilią, dla odmiany proponuję wanilię zastąpić kwiatami lawendy. Można to zrobić dodając do ciasta
SzczyptaSmaQWafle czekoladowe Coś do kawy potrzebne na już i teraz? Ponadczasowe wafle:) Sprawdzają się zawsze i wszędzie. Łatwe, szybkie i baaaardzo smaczne. Polecam!!! Składniki: opakowanie
na moim stole...Truskawkowe bułeczki Rozpoczęłam sezon truskawkowy nietypowo...co ja piszę, bardzo typowo, czyli zakupiony kilogram truskawek trafił bezpośrednio do buzi, a że chciałam koniecznie coś słodkiego do
na moim stole...Kruche rogaliki z dżemem Słoiki z dżemem truskawkowym piętrzą się na mojej półce w spiżarce, prosząc, zrób coś ze mnie, zrób, no więc niech wam będzie
na moim stole...Wystarczy kilka minut w mikrofalówce. Bez użycia miksera. Wszystko mieszamy w kubku (użyłam największego jaki mam, o pojemności 450 ml). Porcja jest duża. Można ją podzielić na dwie osoby. Ciastko jest najlepsze od razu po upieczeniu. Szybko staje się suche. 4 łyżki mąki pszennej 4 łyżki cukru 2 łyżki kakao 1 jajko 3 łyżki mleka 3 łyżki oleju Dodatkowo: bita
BullioNormal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband
kulinarnyswiatdomiPomyślałam sobie o puchatej, pachnącej drożdżówce więc szybko zagniotłam ciasto nie czekając aż przejdzie mi na nią ochota. Kiedy ciasto rosło ja już sobie wyobrażałam cudowny
Smaczna PyzaKaszka manna to faworyt dziecięcych wspomnień kulinarnych i to zapewne nie tylko moich. Podawana szczególnie podczas przeziębienia z malinami na gorąco. Dziś warto
Jadło i czytadło