Category: Product #: Regular price:$ (Sale ends ! ) Available from: Condition: Good ! Order now!
Eksplozja smakuciasto się nie przykleiło podczas pieczenia - jeżeli cisto podczas przenoszenia na blachę nam popęka warto zrobić zawiesinę z 1 jajko plus 1 łyżka mąki wymieszać to i posmarować tym ciastko już w blaszce ładnie nam to poskleja i wyrówna. - dociskamy brzegi i odstawiamy do lodówki na ok 15 minut, aby odpoczęło - po czym zapiec w 180 stopniach przez
Basia w kuchniSłodycze to dla wielu jedna z najgorszych zmór i zgub zgrabnej sylwetki. Dałabym dużo, aby były zdrową i bezkaloryczną przekąską, która nie odkłada się w
Taste Of My Dayjedną z najbardziej brytyjskich potraw - yorkshire pudding wg przepisu Gordona Ramsaya. Nie wiedziałam, czego mogę się po nim spodziewać (patrząc na zdjęcia wydawało mi się, że będzie smakować jak ciastko ptysiowe, co byłoby raczej nie możliwe), więc na wszelki wypadek nie spodziewałam się zbyt wiele. Pudding okazał się wspaniały - w smaku przypomina omlet lub naleśniki, z tą różnicą, że jest
My Culinary ArtMałe słodkości zawsze cieszą się dużym wzięciem. My szczególnie lubimy gdy pokryte są lekkim kremem i duuuużą ilością świeżych owoców:) Kruche ciasto: 2
Z miłości do słodkościOreo cake pops, czyli ciasteczkowe kulki na patyku obtoczone w białej czekoladzie :) Do ich zrobienia przekonał mnie przepis ze strony ' Have a cupcake '. Zapraszam do przygotowań
My Culinary ArtPyszny, leciutki serniczek na spodzie z pokruszonych herbatników, płatków kukurydzianych oraz masła. Delikatnie kokosowy, z orzeźwiającym truskawkowym musem na wierzchu. Rewelacja! ... i nawet Stefan
Kuchnia Ellielubię spędzać czas w kuchni, chcę się rozwijać i uczyć, pracować nad dekoracjami. A takie maleństwa są do tego idealne! Dlatego, gdy zobaczyłam przepis na jagodowe praliny na blogu Ciastko z dziurką , aż westchnęłam z zachwytu. Ten kolor! No coś fenomenalnego. Zakochałam się w nich od pierwszego wejrzenia, i, tym razem nie zwlekając, ruszyłam do kuchni. Z racji braku jagód
Pożeraczka, czyli raz adobrześmietankowego Winiary bez cukru 1/2 litra mleka 3 duże dojrzałe brzoskwinie Z mąki, masła, jogurtu i żółtek zagniatamy kruche ciasto, jeśli się klei to należy dosypać jeszcze trochę mąki. Ciastko obowiązkowo należy co najmniej przez pół godziny schłodzić w lodówce. Następnie wykładamy nim formę do tarty i zapiekamy przez 10 minut w 180 st. C. Budyń gotujemy zgodnie z instrukcją
Cynamonowe szczęścieMiodowe bułeczki z jabłkami (źródło przepisu: Izioni Pyszne Smaki ) Składniki: - 15 dag margaryny roślinnej - 1/2 kg mąki pszennej(weszło trochę więcej) - 3 łyżki cukru - 4 łyżki
Kuchnia co dniaRogaliki miniaturki z nadzieniem różanym Składniki: ciasto: - 3 szklanki mąki pszennej - 250 gr margaryny roślinnej - 1 serek homogenizowany waniliowy - 1 łyżeczka cukru waniliowego dodatki: - nadzienie
Kuchnia co dniaKokosowy kaszowiec na herbatnikach Składniki: masa: - 1/2 litra mleka - 125g margaryny roślinnej - 1/2 szklanki cukru - 1/2 szklanki kaszy manny - 1/2 szklanki wiórków kokosowych - 2 łyżki kakao
Kuchnia co dniaCiasteczka z miodem gryczanym: cynamonowe, imbirowe i kakaowe Składniki: ciasto: - 50g margaryny - 1 1/2 łyżki miodu gryczanego - 2 szklanki mąki pszennej - 1/3 szklanki cukru pudru - 1
Kuchnia co dniaCiasteczka twarogowe z cukrem i ceynamonem Składniki: - 100gr masła - 100gr twarogu (u mnie półtłusty) - 1 szklanka mąki pszennej - 1 żółtko - 1 łyżka zimnej wody dodatki: - 1/4
Kuchnia co dniaCiasteczka francuskie z owocami róży Składniki: - opakowanie ciasta francuskiego - konfitura z owoców róży (u mnie Polska Róża) Forma: blacha od piekarnika Przygotowanie: Ciasto dzielę
Kuchnia co dnia